Хиперактивност с дефицит на концентрация - тема 4

• 25 283
  • 348
  •   1
Отговори
# 255
Катина,днес трябва да ни изпишат от Неврологията в Св.Наум...Там както казах ни приеха,заради припадането,което пък за моя радост не е епилептично.Там му правиха куп изследвания и му поставиха диагнозата..В интерес на истината,ние тук нямаме кой знае какви добри специалисти,та не се съмнявам в поставянето на диагнозата...Сиропа ни го изсписаха за предоствратяването на пристъпи...Те казаха,че не са напълно сигурни,от какво ги прави,защото може в момента в който го направи да е уплашен,да е нервен и т.н.А той буквално в такъв момент на пристъп,пада на земята посинява и обръща очите и гълта езика ooooh!

# 256
Йо, аз също съм на мнение, че е възможно да са ви поставили грешна диагноза. Напоследък взе да става доста модерна. Shocked Close Та я лепят на ляво и на дясно.
А това всъщност е доста тежка диагноза, която не може да се постави просто ей така... Разбирам, че детето ти може да говори, задава безброй въпроси, нещо за което всички ние тук можем само да мечтаем. Sad Прекъсването на вашите разговори е нещо, което всички деца на тази възраст правят. Разбира се, няма да навреди една консултация с невролог или психиатър. И ако има някакъв проблем, той ще ви изпрати на психолог. Като гледам, вие нужда от логопед нямате, за разлика от всички нас тук.
За мен детето ти е по-палаво или може би в яслите му се отразява зле, отделянето от мама, има нещо. Възможно е да е само хиперактивно, без никакви дефиците, което разбира се е по-добрия вариант. Щото нашето тук си е доста сериозен проблем. Confused Нека го види лекар, той ще се изкаже най-компетентно. Ако имате възможност, заведете го в София на такъв. Момичетата ще ти препоръчат.
Сетих се още нещо - Мими не умее да лъже. Confused Толкова бих се зарадвала, ако го направи. Когато я попитам "Защо плаче Веси?", тя най-чистосърдечно отговаря: "Щото аз я ударих".
И се сетих да ви питам, вашите дечица умеят ли да лъжат?

Последна редакция: пн, 07 юли 2008, 11:46 от Мари_Анка

# 257
Момичета, за поръчката. Тази вечер ще се опитам да се свържа с Кезая, за да видя дали не се е отказала. Всички други са превели парички. И ще обсъдя с Блувелвет и Веселчето, но най-вероятно към сряда ще направим поръчката.
В петък (11-ти)  заминавам за Бургас. Ще съм там до 20-ти юли. С морските момичета ще се видим. Hug

# 258
Здравейте:)
Йо,а тези пристъпи детенце ,с температура или без ги прави?Те засякоха ли ги на уред?Промени ли се с нещо поведението на детето след ..отшумявнето на пристъпите?То още ли е общително,усмихнато и готово да си играе? newsm78
Катина е абсолютно правя за срещата с психолог и диетата,която ще повлияе на "темпераментното поведение".С майките от ЕПИ форума може да си поговориш за лекарстото ,което са ви изписали...Абе, не ми прилича вашата картинка на ХАДВ-то...При мен и тинейджъри с ХАДВ-то не ме лъжеха.Пожелавам ви да ви  отговорят реално и разумно на всички въпроси специалистите:) Hug
Мари Анка-ти, знаеш,че аз почивам във вторник и сряда.Всичко ще е наред с поръчката:)Сетих се ,че децата които съм гледала не ме лъжеха вербално,но се опитваха да скрият постъпки.Например:Виждам ,че липсват бонбони-Ако питам ще ми кажат,че са ги изяли,но ако не задам въпрос няма да ми се отчетат.Но винаги получавам искрен отговор. Laughing

# 259
Веселче,без температура...единия път беше пред блока и исках да го прибера и той естествено се съпротиви малко и както си пое два пъти въздух и се строполи на земята...След пристъпа е леко като замаян,прилегва,но си е ориентиран...На ЕЕГ-то нищо нямаше,в смъсъл няма огнища Peace

# 260
Това за лъжата,по скоро смятам,че се опитва да се прикрива,когато е сторил беля...Когато направи нещо,той го скрива или започва да казва,че мама го е направила,вуйчо,баба и т.н.Онзи ден си измисли,че едно детенце го е ритнало между краката ooooh!Незнам като лъжа ли да го определя или като някакви си негови фантазии...Сега като се замисля,дали не го каза това,тъй като ако каже,че се е ударил с колелото,се е страхувал,че ще му го прибера ooooh!

# 261
 Марианка, малко съм омаломощена, но в никакъв случай не съм се предала. Относно алтернативните методи съм мн за. В момента пробвам е с хомеопатия. Просто тези, които са с по- активна стимулация ме плашат. Например този с меките лазери много го хвалят и в последствие 4чета, 4е може да нанесе големи щети на мозъка. Това ме притеснява, но не съм чела нищо допълнително за биофийдбека.
 Йо, Моят син освен ХАДВ  има и епилепсия. Пие депакин и казват, че би трябвало много да го успокоява като страничен ефект. Ако му действа наистина така, не знам какво би станало ако не пиеше депакин. При повечето деца, които пият депакин се наблюдава затлъстяване. Ето тук ни е положителната черта на ХАДВ- ако не беше постоянно в движение при този апетит до сега щеше да е 70кг сигурно.

# 262
Аз ще се радвам,ако почнем да ядем като хората....Ние не можем да седнем на масата и за 5 минути,само се въртим,това не иска,онова не иска,а и не сме от яшните Rolling Eyes

# 263

Мари_Анка, моята дъщеря, когато я слагам вечер да спи все намира някаква причина, за да не легне в леглото особено, ако още не й се спи. Лягаме и тогава се сеща, че иска да пиша или че й се пие водичка, макар че преди малко сме ходили до тоалетната и е пила вода. Shocked

# 264

Сетих се още нещо - Мими не умее да лъже. Confused Толкова бих се зарадвала, ако го направи. Когато я попитам "Защо плаче Веси?", тя най-чистосърдечно отговаря: "Щото аз я ударих".

От скоро взе да лъже, но доста нескопосано. Още не се е обиграл  Laughing , но винаги, когато го прави е с цел да прикрие някоя своя постъпка , която не е добра. Иначе ей така за фантазии, не.

# 265
Сладко пате, ти ме подсети. Grinning И Мими вечер ми прави същите номера - все тогава и се препишква, пречжда и се, препива и се вода... Laughing

# 266
Сладко пате, ти ме подсети. Grinning И Мими вечер ми прави същите номера - все тогава и се препишква, пречжда и се, препива и се вода... Laughing

А, това го правят почти всички деца, глезене с цел обръщане на внимание. А моя какъвто е глезан, думи нямам.  ooooh!

# 267
Здравейте:)
Мари Анка, Сладко Пате-я, да ви питам вас със хубавиците -как избирате тоалетите за деня? newsm78
Аз сега работя върху  изборност на дрехите-искам да я науча да го прави сама.Видях ,че момиченцето взима САМО най отгоре от купчината.Прочетох ,че може да ги поставиш не една върху друга,а леко приплъзнати дрехите, за да се виждат всички.Представете си чекмедже,където те стоят в 3 реда, т.е виждаш само 3 неща.Та, искам вашето мнение за обличане и сресване.Ние самото обличане го правим 10 мин преди тръгването ,щото се съпротивлява, но си мисля, че ако почнем с нейната "съпричастност " към избора..ще докараме до по-добри резултати със самото надяване на дрехите..Simple Smile)) newsm78  bouquet
Йо, а ако просто предложиш 3 неща за хранене, БЕЗ да даваш друг избор?

# 268
  • Пловдив
За дрехите - не само госпожиците си избират, моят"господинчо" има голеееми претенции, дори се леят сълзи рано сутрин преди градина. Имаме си няколко любими блузи, за съжаление най-любимите са с дълъг ръкав, и като ги изнамери, въпреки че съм ги поскрила, почва едно тръшкане. Вчера ми писна и на едната - хоп рязнах и ръкавите, стана модерна, с непоръбен край на ръкавчето Mr. Green и дребния много се кефи.
Но най-голям успех считам, че като му дам избор между два-три варианта, не се тръшка за някоя друга дреха, а си избира от тези, които му предлагам.
Мен пък друго ме интересува - моят син почти не гледа детски филмчета, чак се чудя. Възможно е да не телеман, или просто...да не може да ги схване или и аз не знам какво. Иначе телевизия гледа, знае дори имената : горчиво, "нето кусно", без думи, но точно детски филмчета, сега като е жега им пускат в градината, другите гледат наредени на столчетата, моето се мотае в гардеробната и си играе с колички. От това дето гледаме в къщи,  "Коли", "джими нютрон - момчето гений" и "Котки и кучета" са ни любимите, ама и от тях най много 10-15 мин. да издържим.После почва да си играе и въобще не знам дали поне слуша текста.

# 269
Веселче, изборът с дрехите от мими дойде някак неусетно. Даже не си спомням точно кога и как се получи. Обаче помня чудесно колко мъчно ми беше, че и беше все едно с какво ще я облека.  Confused Купувах дрехи според собствения си вкус, за градинка я обличах пак както аз преценя. Докато един ден (аз все си мисля, че стана с развиването на речта с времето) не ми каза; "Не искам тази рокля! Искам поличка!" Shocked Веднага след това се появи и желанието да се оглежда в огледалото (бе, кипра кат' майка си Mr. Green). Каквото и да облече, каквато и прическа да и направя, задължително отива да се види и по изражението и познавам, че е доволна от резултата. Mr. Green
Мисълта ми е, че не съм я учила специално, дойде от само себе си.
Блувелвет, Веселче, днес към 14ч. предлагам да спретнем поръчката. Ще ви чакам на скайпа. Wink

Общи условия

Активация на акаунт