има ли някой,който е успял да се отърве от стриите?

• 29 964
  • 89
  •   1
Отговори
# 60
днес след неуспешно пазаруване почвам да се мажа с мас.по нашите аптеки нито намерих на икаров,нита какаово никакво масло.едва намерих ампули а + е и ги смесих с маста.иначе се мазах един месец с икаров,със зехтин,сега и с утайка от кафе,освен че кожата ми стана гладка резултат нулев.стоят си така червени,не мога да ида на плаж това е най-кофти  #Cussing out

# 61
Да се олача. Въпреки мазането по 2 пъти на ден с маслото на Икаров или с някои хидратиращ лосион за тяло (ако ще излизам) ми излизат нови стрии от отслабването. Нещастна съм, а се мажа от първия ден на диетата  Sad

# 62
Темата е много полезна, спор няма.
Тъй като видях ужасно много мнения, просто искам да дадам гласа си за Мустела Peace За съжаление не мога да се включа в групата на бъдещите или настоящи мами, просто напълнях драстично преди година и половина с повече от 5 килограма за седмица. И бедрата ми станаха като зверски надрани от котка. С Мустела поне стриите станаха бели, защото преди това изглеждаха като кървави линии.
А за момичетата, които се чудят какви бански да си вземат - огледайте се! Хората със съвършени тела са толкова малко, всъщност красотата не идва от корема и бедрата без стрии, стегнатия бюст и идеалната талия. Банално е, но идва единствено и само отвътре. И съм сигурна, че с 5 или 10 килограма отгоре, всяко момиче в този форум е всъщност много красиво  bouquet

# 63
А за момичетата, които се чудят какви бански да си вземат - огледайте се! Хората със съвършени тела са толкова малко, всъщност красотата не идва от корема и бедрата без стрии, стегнатия бюст и идеалната талия. Банално е, но идва единствено и само отвътре. И съм сигурна, че с 5 или 10 килограма отгоре, всяко момиче в този форум е всъщност много красиво  bouquet
smile3501 smile3525

# 64
Аз се чудя, понеже отслабнах доста вече и сега ако тръгна на фитнес и да бягам и се стегна дали стриите нямада се посъберат?

# 65
Не вярвам,че стрии се заличават напълно.

# 66
Първите стрии които получих бяха по гърдите ми  ooooh! ooooh!Изглеждат кошмарно!!!Лилави и дълбоки!Мажа се с едно кремче на Мустела за гърди но само кожата е гладка и нежна-стрии има
От два дни забелязах че цалото ми дупе е в стрии!!Пресни червено-лилави и страшно дълбоки!Като прокарам ръка по кожата и ги усещам точно като белези! CryМажа се веднъж дневно с мас а вечер с лосиона на Икаров!Но него го взех вчера!!И както на гърдите така и на дупето ми се появиха буквално за часове!!Сложих сутиен излязох на кафе/бях 13 седмица/прибрах се,съблякох се и о ужас!!Тях вече ги имаше-появиха се от нищото сякаш!!!СЪщата работа и с тези на дупето!!Добре че на корема нямам още!! Praynig
Качила съм 5 кг от началото на бременността-не е от килограми!!!
Блонди е писала че зависи от годините-на 21 съм нямам идея!И от кожата-моята е бяла нежна и страшно реагира на всяко дразнение!!!Може и това да е причината!!Лек няма!!Мисля да се подложа на лазерна терапия след като родя но само ако ми гарантират някакъв ефект ако ли не...Много ми е мъчно че стана така!!не зная дали ще се събличам по плажовете..но си обичам бебчето и в името на това ще си ги изтърпя!!Майка лесно не се става! Heart Eyes

# 67
Ако бях получила моите стрии след бременност нямаше да страдам толкова .  Confused
Но при положение , че ми се нацепи корема още на 13 г го приемам тежко .
От рязко отслабване и последвали диети - нагоре , надолу .
Сега след толкова години - на 25 г съм , са останали тънки , бели линиики , но за мен голия кръст и половинките бански си останаха в графата "невъзможни " .

Снимката в един от постовете доста ме обнадежди , това си е голям напредък - на втората снимка корема е в много прилична форма , да не кажа чудесна .
Ще проуча какъв е този препарат и може да пробвам .

# 68
Да се оплача и на мен ми излязоха стрии ... Sad(( Нито съм отслабнала рязко, нито съм напълняла.. просто така от нищото...  Cry Ще пробвам дали ще има резултат с някои от методите, които сте написали в темата. Ще пиша дали има резултат скоро  Hug

# 69
  • София
A колко струва този Контратубекс? Някой знае ли?
Миналото лято след драстично отслабване (не от диета, а от страшно много проблеми и грижи) се сдобих със стрии.

# 70
A колко струва този Контратубекс? Някой знае ли?
Миналото лято след драстично отслабване (не от диета, а от страшно много проблеми и грижи) се сдобих със стрии.

12 лева (поне в аптеката, в която проверих)

# 71
Да се олача. Въпреки мазането по 2 пъти на ден с маслото на Икаров или с някои хидратиращ лосион за тяло (ако ще излизам) ми излизат нови стрии от отслабването. Нещастна съм, а се мажа от първия ден на диетата  Sad

Ако сваляш килограмите постепенно ще избегнеш появата на стрии .
На каква диета си ?

# 72
Борих се като луда с тях - с всичко за което можете да се сетите.
Кремове и мазила купувах от 10 до 200 лв.-никакъв ефект.
Примирих се вече.

# 73
Появата на стрии се предизвиква от прекомерното наличие на кортикостероиди в кожата.
Над-бъбречната жлеза, под контрола на хипофизата, отделя хормона кортизон, който играе важна роля при метаболизма, отстраняването на депресии и срещу някои болести. Наричат кортизона хормон на стреса, но не е сигурно дали стресът е причината при отделни хора да се отделя повече кортизон, отколкото при други. Може да се смята за доказано обаче, че този стероид влияе отрицателно върху колагена и еластина в кожата - протеините, които й придават здравина, твърдост и еластичност. Кожата не може да издържи комбинацията от свръх ниво на кортизон и драстично разтягане, вследствие на което става по-тънка и се стига до, напукване в най-дълбоките слоеве на колагена и еластина, изразяващо се в грозните линии, за които говорим.

Надбъбречните жлези, разположени по горния полюс на бъбреците, произвеждат хормони, от които най-важният за козметиката е кортизолът (известен под търговското название кортизон). Кортикостероидните хормони притежават важни за кожата действия

Как да регулираме  нивото на кортизол?

•   Намалете стреса. Старайте се да поддържате добро настроение, избягвайте ситуации които стресират тялото ви умствено и физически.
•   Правилни тренировки - правилното количество и продължителност на  натоварване са от голямо значение за отделянето на кортизол. Избягвайте - тежки и продължителни тренировки (над 90 минути тренировка с тежести и над 45 минути аеробика на ден). Всекидневните тренировки без почивен ден също подпомагат за високите нива на кортизол - винаги си осигурявайте достатъчна почивка.
•   Хранете се веднага след тренировка и сутрин след като се събудите. Тогава нивата на кортизол са високи, а тези на инсулин - ниски, поради което последния няма неутрализиращ ефект върху кортизола. Храната трябва да подпомогне отделянето на инсулин (сутрин и след тренировка).
•   Сън - по време на съня кортизолът има най-ниски нива, а хормона на растежа - най-високи. Осигурявайте си достатъчно и качествен сън всяка вечер.
•   Ограничете кафето. Кофеина в кафето стимулира отделянето на кортизол.
•   Витамин С. Има данни за изследвания при които хората приемащи допълнително витамин С - имат по-ниски нива на кортизол,
•   Глутамин - осигурявайте на тялото допълнително глутамин. По този начин кортизола няма да разлага мускулната тъкан за да си набави въпросният глутамин.
•   смехът укрепва имунната система, намалява стресовите хормони - кортизон и адреналин, и увеличава съдържанието в кръвта на хормона на щастието – ендорфина
 Wink

# 74
За съжаление не, знам че се махат само по оперативен начин ! Sad

Общи условия

Активация на акаунт