ЯНУАРСКИTE деца чакат лятна веселба

• 20 517
  • 291
  •   1
Отговори
# 105
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, РОСИ! БЪДИ МНОГО ЩАСТЛИВА И ОБИЧАНА!   bouquet   bouquet   bouquet

# 106
  • София
Роси, Честит Рожден Ден! Много здраве, късмет и любов!

# 107
  • София
виждам, че определено си има значение за вечерния сън колко и дали се спи на обяд. Нашата Вики вечер заспива чак в 23 ч.,сутрин става в 7,30-8 ч. (с редки изключения). Наобяд в яслата казват, че спи, ние събота и неделя след 1-2 часово 'приспиване' едвам я примамваме да спи, но като заспи поне 2 часа си отцепва, ама голям зор с това заспиване. Зарекла съм се от този уикенд въобще да не я слагам наобяд, че адски се изнервям, пък и тя все мрънка, че не й се спи (въпреки че търка очи).

Момичета, малко офф, но си спомням от миналата година  Crazy Flutter че обещах на някоя от вас (е това не си спомням на кой) да пусна това (а сега ровейки се из компютъра го намерих, дано да ви е полезнно, и да не забравите да го разпространите на който трябва  Wink ):

Годишнина от сватбата:   Подарък за съпругата:
1-ра - Хартиена                    часовник
2-ра - Памучна                    памук и порцелан
3-та - Кожена                    кристал и стъкло
4-та - Платнена                    електроуреди
5-та - Дървена                    сребърни бижута
6-та - Желязна                    дървени предмети
7-ма - Вълнена                    вещи за службата й
8-ма - Бронзова                    платове и дантели
9-та - Керамична                    кожени облекла
10-та - Калаена                    бижута с диаманти
11-та - Стоманена                    модни бижута и допълнения към облеклото
12-та - Копринена                    перли или цветни скъпоценни камъни
13-та - Дантелена                   текстил и скъпи кожи
14-та - Слоновокостна   златни бижута
15-та - Кристална                   часовник
20-та - Порцеланова   платина
25-та - Сребърна                   пълен комплект сребро
30-та - Перлена                   диаманти
35-та - Коралова                   нефрит (джейд)
40-та - Рубинена                   рубини
45-та - Сапфирена                   сапфири
50-та - Златна                   злато
55-та - Емералдова                   емералди
60-та - Диамантена   диаманти

и въпреки , че подарък "часовник" е "на раздяла" - забележете, че се подарява няколко пъти), някои издържат дълго  Wink...
Колкото повече сте женени, толкова по-скъпа става жената  Sunglasses

# 108
Честит Рожден Ден, Роси!!!
  Бъди здрава, щастлива и много усмихната!

# 109
VIVKA , Анту , galita ,*Daisy*, момичета, много ви благодаря!
Сигурна бях, че няма да ме забравите Simple Smile Heart Eyes И вие бъдете много щастливи! Прегръщам ви. Simple Smile

Гале, чесит ти рожден ден на патерици Simple Smile  bouquet

Бояна не е от много спящите- вечер заспива след 22-23 ч.
Обикновено става в 6, най-късно в 7 сутрин, и спи наобед около час. Ужасно трудно заспива.

Имаме пластмасови бели букви и разпознава доста букви - знае моята буква, на бабите, дядовците, на чичо си, татко си и т.н.
Една съседка каза, че е напълно нормално дете на нейната възраст да познава буквите Simple Smile
Заслугата е на двете баби Simple Smile

Много обича да гледа колите от терасата и да казва какви цветове са, най-добре разпознава зеления цвят
/любимият й е според мен/, а също бял и розов/. Другите ги бърка.
Минава червена кола и тя казва - зеленоо- аз и казвам че е червена, а тя отговаря- нееееее, мамо, каката има зелен панталон Simple Smile

Вчера ми сподели също така, че нямала сутиен, защото имала малки цици, баба й имала цици и имала сутиен Laughing

Бяхме в Бургас няколко дни, сега е там. Вчера направи голям цирк в магазина, не хареса обувките, които й избрах,
искала високи обувки с токчета - да тропка- хареса едни 30 номер с токчета и голям рев падна за тях.
Тръшка се по земята и т.н. Като се прибрахме каза на баба си " Бояна ядосва мама, но мноогооо" Simple Smile

Споделете забавните умения на вашите деца, ще ми е интересно да прочета Simple Smile

Как общуват вашите деца с други деца? Бояна например не обръща внимание на всички, но като си хареса някое детенце, отива при него и го гали по лицето и особено по косата, нещо като поздрав, много са сладки тези ласки Simple Smile
Мишленце, желая ти успех в новия бизнес!

Поздрави от мен,
ще кача снимки тези дни Simple Smile

# 110
Ами Роси,Ади много говори,всичко й се разбира.
Как общува с другите деца-Много се драчат.Започва се с това кой какво има....
Обича много малките бебенца-милва ги,закача ги,но не обича да играе с по-малки от нея.Предпочита каки.Момченца -не.Постоянно се оплаква от един Яни от яслата.
Иначе не дава играчките си.Една случка.
На пясъчника сме,нейните играчки са пръсната навсякъде и изведнъж Ади казва:
Мамо,събери ми играчките.
Аз я питам-Ще се прибира ме ли?
Тя -Не!Ще си играя с играчките на другите деца! Shocked
И в този момент идва една майка с 2 деца/позната/ и нашта Анджела отива й й казва-Аз ще си играя с вашите играчки!
Но майката се заприказва с друга майка-и Ади й вика-Айде изсипвай ги, че ще си играя с вашите играчки #Crazy Joy
Казвам ви умрях си от срам-а аз стискам нашите в една торба,щот Ади не ги дава.
Вечните й въпроси са:Аз какво ще ям?Мене кой ще гледа?
От 2 дни казва - Искам на лозето  Crazy
Онзи ден я прибирам от ясла й се затръшка за Форнети-е купих й,излизаме от магазинчето,тя отваря торбата и ги тръшка на земята казва не от тези.Върнахме се и купихме други.След половин час влизаме в супера и казва искам сладолед.Купих й ,излизаме от магазина и на стълбите го тръшка в земята и казва не искам сладолед. #Crazy
Е не я изтрайвам вече казвам ви.Това е постоянно.....

# 111
Пепито, благодаря и на теб за пожеланията Simple Smile извини ме, че те пропуснах по-горе Hug

# 112
Няма нищо Роси,всички сме изморени от работа,ангажименти,деца.
Аз преди час се прибрах от работа и утре съм от 6 часа.

# 113
Роситка,Честит Рожден Ден!Здрава и щастлива бъди! Hug

Много интересна тема си поставила,ще бъде супер ако всички се изкажат.Смяхме се и двамат с мъжо на Боянкините изпълнения.

Пепито,ама Ади си е с характер Mr. Green

За Вяра....ми незнам откъде да започна,просто напоследък бисерите се леят и аз забравям вече кое как беше hahaha
Как общува с другите деца - много обича дечица.Тук на улицата пред нас имаме пясък и един чувал с играчки.Де що има деца са пред нас,покрай тях и майки и е много весело.И Вяра не дава на всеки нейните неща.Примерно знае че Наско е много невъзпитан и още щом го види почва да пищи и казва "не ти давам,това,нети давам онова..." На тези които харесва им дава всичко.Обича каки и батковци и всеки я закача,все я вземат на някъде.
Вчера я водих с мен до работата да си взема последните 2 часа с една група и после да ходим да се почерпим.Както и предполагах не и хареса,бързо и омръзна и на 10тата минута ми каза да си ходим ooooh!Добре че баща и дойде и я изведе.Излизаме после,идват с баща и и тръгваме към едно заведение.Тя вижда 2 ромчета близначета в количка и иска да види "бебетата близначета".Отидохме там те се радват децата,Вяра ту при едното т при другото.Поздрави ги подобаващо и после се сбогува с всяко поотделно,почерпиха я със зрънчо (майката) и подминахме.
Днес паркирам колата на центъра,тя съглежда една майка с детенце на годинка и нещо вика "искам да кажа здрасти на това детенце".Ама докато я вдигна и заключа колата детенцето отмина,тя хукна да го търси,ама не.....Ходихме по задачи,връщаме се към къщи и ето ти това детенце и майката се прибират.Вяра разбира се скача веднага и отива доволна да изпълни мисията си,погали я каза и някакви неща,после чао,чао и така.Та контактна е много и не се срамува.
Постоянно ходи по комшийте и като се върне все е яла,вече ме досрамява.Казвам да не я хранят,ама не то детето неможе да не го почерпим.После като я питам къде беше,отговаря "Мии у кака Мони" и какво прави "Ядох" Embarassed А иначе с яденето не сме много на ти Thinking

И сега червена точка    Joy
Комшийчето го учат да пишка без памперс,момченце е с 8м. по малко от Вяра.Майка му го хваща и постоянно по улицата се чува "пишш пацооо" Shocked Mr. Green Вяра не е давала признаци на интерес към това деяние,но всичко е изкопирала в паметта си.Влизам аз до тоалетната и тя ми казва "мамо твойта паца ще пишка" и аз гледам като трактор "Вяра откъде научи това?", "ми от Пепи" Mr. Green отговаря ми.И сега редовно като тя пишка казва,че нейната паца пишкала #Crazy Обясних и че тя няма такова нещо,лелееее като ревна "имааааааааааааам,как да нямам" hahaha

И последно,че дълго стана Blush Постоянно прави забележка на баба ми и на съседки ако не говорят правилно,всичко забелязва.Днес се заяде с една жена че не се казвало "папам",а "храня се".
Ох ама всичко съм забравила,май трябва да си записвам вече.Периодът на бисерите е ужасно забавен Mr. Green

# 114
  • Варна
Със закъснение , но от сърце - ЧЕСТИТИ РОЖДЕНИ ДНИ НА РОСИТКА И ГАЛИТКА!!! Hug Да се радват на хубави моменти и да намират повече време за почивка!  bouquet

Дес, опасна е станала Вяра. тя отдавна даваше симптоми за това и е била винаги бърборана, ама сега... Laughing Wink Hug Александър така като ходи в комшиите все по нещо хапва, най-обичал да и м нападне шпековия салам, та се шегуват, че трябва веднъж седмично поне да ги зареждам. hahaha

Пепито, явно е в някакъв период Ади. Лошото е, че ти го отнасяш, ама пък не й купувай всичко. Ние като влезем в магазина им взимам на двамата по едно нещо. Всеки си избира.То иначе целия трябва да го изкупим.

За спането-вечер заспива около 23 часа. Сутрин става около 8. Следобед спи поне 2 часа.

Аууу, сега върнах назад. Нашата годишнина от сватбата беше на 12-ти и е била керамична. Подарък за съпругата - кожени облекла. Пфууу, как съм го изтървала. hahaha Mr. Green

Сашко вчера за първи ден беше на ясла. Отидохме позитивно настроени, че ще играе с децата. Не е плакал. Уговорих се със сестрата да й звънна около 10 часа, да видим как е. Улучихме ден с куклен театър, та е бил на първи ред и е слушал. Звъннах към 11- бил на люлката, казаха да отида в 12, за да се наобядвал. Е, ял е само хляб малко, но не ми е никакъв проблем яденето. Знам, че някои деца започват да плачат от 2, 3, 4-тия път, да видим....

# 115

Сашко вчера за първи ден беше на ясла. Отидохме позитивно настроени, че ще играе с децата. Не е плакал. Уговорих се със сестрата да й звънна около 10 часа, да видим как е. Улучихме ден с куклен театър, та е бил на първи ред и е слушал. Звъннах към 11- бил на люлката, казаха да отида в 12, за да се наобядвал. Е, ял е само хляб малко, но не ми е никакъв проблем яденето. Знам, че някои деца започват да плачат от 2, 3, 4-тия път, да видим....
Честито ви "ученик"  Mr. Green Heart Eyes
Мимито ходи 1 седм с желание , а на втората взе да се опъва сутрин, да не ще да влиза и да реве..а сега бяхме малко болнички . та в понеделник ще видим пак дали ще реве... Инъче там много слушала ,  спала, яла  Flutter (Веднъж си беше напишкала гащичките, ама тя го прави понякога този номер , когото се затръшка за нещо и се заинати  Embarassed)

# 116
  • София
морска, бързо адаптиране в яслата  Peace
Наистина, не трябва да им се купува в магазина всичко каквото искат, че иначе следващия път трябва целия магазин да купим. Аз на Вики понякога, ако не ме слуша и се заинатя (ама и аз съм  Wink !) и нищо не й вземам - за урок на нещо си.
Дес, Роси, Пепи, като гледам доста прилики имаме с нашите моми - и Вики не си дава играчките, и тя обича каки, любознателни и ръсещи бисери  Heart Eyes - нормално, това им е от възрастта. Роси,добре, че ме подсети с пластмасовите буквички, че и ние обичаме буквички да пишем и да казваме тази на кой е. Реших и азбуката да я уча да казва, ама като си нямаме песничка 'ей би си ди ..' та трудно се учи  Laughing
И Вики почти на всичко казва 'зелено' и то с тракава сигурност, че само опитай да я убедиш, че нещо е червено примерно. По едно време май я бяхме научили светофара (тя много се впечатлява от идеята за него), ама сега спираме на червено и тя вика 'зеленооо'  hahaha Иначе го налучква понякога. Друго какво си поставих за цел да я уча (ама то си трябва повтаряне с години) - като стигнем кръстовище (по-малко, без светофар) - да спре, да се огледа на ляво и дясно и ако няма кола да пресича - това защото като бутам количката и тя не винаги иска (пък и на мен не ми е лесно) да я държа за ръка и тича напред и аз все й подвиквам  Embarassed
И тя ръси смехории и сега като се замисля не мога много да цитирам с Дес - като гледам и при вас как е - просто самото общуване с нея е смешно. Понякога като я карам нещо да направи (примерно - обуй се, че излизаме) и тя ми казва" 'не сега, че имам малко работа'  Simple Smile ... много ни е смешно като казва на баща си понякога 'бе човеко!'.
Хайде и на мен много стана, пък и малкия се събуди  Confused

# 117
Честити рожден ден, Rosita! Бъди здрава, късметлия и все щастлива за Бояна!

# 118
Rosita, аз Боре основно мога да похваля с това, че от 2-3 месеца знае всички малки латински букви, част от големите и числата от 1 до 9. Но му ги пиша в Word.
Много е внимателен с бебета и животни.
Обича да снима. Много е смешен, когато ни имитира. Мислим да да му купим фотоапарат, който и ние да ползваме, коато не ми се мъкне големия - Olympus 850 SW. И толкова.  Grinning 

То при него са повечето неща за оплакване...може би аз очаквам много от него, знам ли. Не познавам много деца на неговата възраст, че да знам кое е нормално вече да прави, за кое е още рано... Rolling Eyes

... От 2 седмици ми лази по нервите с това, че мъкне един стол навсякъде и се добира до неща, които не са за него...

# 119
Дес, sea woman, windy [YES] благодаря за пожеланията!

Благодаря също, че споделихте впечатления за дечицата. Simple Smile
Наистина е трудно да се каже кое е нормално и кое не да прави едно дете на 2 и половина.
Аз не съм се сетила да й пиша числата на Бояна, иначе тя брои до 6-7 безгрешно и после в разбъркан ред до 10 Simple Smile,
но не всеки път й се получава.
Има много голямо желание да рисува, всеки път обявява предварително какво ще рисува,
последния път например - каза, че ще рисува къщичка,
но почти всеки път резултатът е един и същ Simple Smile

windy [YES], столът като помощно средство и на нея е много любим от доста отдавна Simple Smile
Дори ако човекът до нея е готов да й съдейства- по нейна преценка разбира се- му казва да си сложел колянцето,
тя да седне и така да стигне до целта - малко сложно стана Simple Smile
Най-много иска да е близо до вода, баня, чешма, фонтан...

sea woman , дано Сашко свикне бързо с яслата. Нашата ясла сега е в почивка, а от есента - ще сме вече на градина.
Но детето изобщо не иска и да чуе. Просто защото няма да е център на вниманието, както е сега Simple Smile

Дес , ти си във ваканция вече нали? Радвам се за теб, но искам и аз Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт