ПЛЕВЕН - 56

• 20 626
  • 289
  •   1
Отговори
# 255
Валенце,аз също го гледах това предаване,за което ти е казала Нади.Доколкото си спомням развива въображението и изобщо детето се развива по-добре интелектуално. То май за родителите е по-трудно ,представям си аз как бих се справила. Simple Smile
Аз да си кажа ,че и Шипково и Чифлика ми харесват най-много за една нощувка.Абе скучно си ми е там. Кво има - само хотели,хотели и един басейн,и две кръчми на кръст. Това за Чифлика,че в Шипкова май и хотелите не са много,но там съм ходила по-рядко.Иначе пък там ми харесва това,че има нещо като център,някаква улица,по която да се разходиш, а в Чифлика газиш в прах или кал,зависи от времето,ама иначе като ги наредили онези прогимназии,онези ми ти луксове.А нямат пари да съберат всичките хотели и да си оправят улиците.Там трябва да отидеш в някой палат,с всичкото му вътре и да не излизаш. Лично мое мнение ,разбира се.

# 256
И Габи си имаше на същата възраст въображаемо приятелче. Нашият се казваше Тони. Продължи около година този период и после много ни липсваха разказите за Тони. Той не беше дете, а голям мъж този наш въоражаем приятел, даже по едно време се ожени... после жена му избяга, при това в Турция, и ходиха Тони и Габи да я връщат с кола Party Големи екшъни бяха...

# 257
  • София
после жена му избяга, при това в Турция, и ходиха Тони и Габи да я връщат с кола Party Големи екшъни бяха...
hahaha Joy
Това ме разби...а аз съм се притеснила,че Мими си играе с Велика на кукли !

# 258
  • Плевен
Djina  ,  и аз съм като теб,не ги харесвам тези места за повече от 1-2 нощувки. Пълна скука, предпочитам да си отида на село ,много по интересно ми е. Миналата година точно ,за да си починем  и уж малко романтично отидохме на море в Синеморец. Очаквахме красиви места за разходка и т.н. Ужас,ама от най-големите. Никога няма да отида повече там,такава грешка,ама да угодя на мъжа ми да сме отидели на спокойно и тихо място. И той като се сети му призлява.

# 259
Валенце, не се притеснявай. Нашият пък се казваше Милчо. Митака ходеше на работа и в работилницата имаше един шеф - Милчо от Петковци /нито имаме такъв познат, нито знаем за такова село/. Големи перипетии бяха, много го ядосваше тоя Милчо, всяка вечер ни разказваше за него.  Laughing Може би от около два месеца престана и както някое от момичетата каза направо ни залипсва.  Grinning

# 260
Охх, момичета много ме развеселите с тези въображаеми приятелчета и историите с тях. ))) Сигурно и аз по някое време ще имам включване, след някоя година. )))

Джина, нади_миши, за мен хич не е скука, но то зависи какво разбира човек под почивка. )) Ако са дискотеки, купони, магазини и т.н. сигурно наистина там е скучно.
Но аз отивам точно с цел никой да не ми е на главата, тишина, спокойствие. А в Чифлика пък има един куп ресторанти, вярно, че са в хотелите, но пък са си много хубави. Има и пътеки в гората, по които човек може да се разхожда и т.н. ))

# 261
  • София
Много се развеселих и аз,явно не само моето дете има такова въображение и явно не е нещо притеснително.
За местата за почивка-аз обичам именно тихи и спокойни,да не кажа диви и далеч от цивилизацията места.Дето вика Ангел-дай да хващаме горите.Рибарица беше такова място,сега гледам и там едни строежи се вихрят.Морето не го харесвам,но заради децата ще се прежаля LaughingМога с часове да вися на някоя поляна и да гледам тревата...блаженство.Сега Тесс пак ще каже,че съм като мъжа и Mr. Green,ще вземем да излезем рода с тоя човек!

# 262
Ми то наистина хора всякакви. Мен трябва да ме вържеш,че да седя някъде на тишина и спокойствие.Имам чувството,че ще полудея от тъпота.Не е ли да има хиляди хора около мен, да е пълно с непознати лица,да има шум и глъчка хич не ми го хвали това място за почивка,че и за каквото и друго да е. Нади,представям си какво ви е било на Синеморец.Аз така навивах мъжа ми да ходим на Ахтопол,но добре че той не ми се нави на акъла,а само ме закара да видя за какво става въпрос,докато си бяхме на почивка на Китен Simple Smile Ей,като каже някой - спокойствие,тишина,една чиста вода - абе направо да настръхне човек . Но все пак е хубаво,че има хора като нас,дето обичат да се бутата в навалицата,че да има за другите места,където да останат на спокойствие Simple Smile
Все забравям да ви питам - с какво занимавате или занимавахте децата си на възраст около 2 г? Имам предвид нещо образователно,не просто да седнат да си играят с коли и кукли. Чудя се какво да им купувам,че да си развиват мозъчетата. Явно и моя не се размърдва много много Simple Smile Нещо да учат цветове,животни,форми.Или много бързам? Като гледам играчките по сайтовете,те такива са все за над 3 г.Както и книжките.
А,и как се справяте с четенето на приказки? При нас нещо не се получава Sad Ако се хвана да им чета започват да ми дърпат книжката от ръцете. Изобщо не се заседяват така да им обясня нещо,да им покажа някоя картинка, КОга започват да са по-осъзнати и да може да им се привлече вниманието по- задълго.Направо се чудя в яслите на какво ги учат. Или просто ги оставят да си играят на воля?

Последна редакция: чт, 19 юни 2008, 23:34 от Djina

# 263
  • София
Джина,на две годинки основно книжки ги интересуваха моите...от Мими са ми пресни спомените.Обожаваше да и чета книжки,но не приказки,а от тези в стихотворна форма.И ги запаметяваше невероятно бързо.На тази възраст тя вече си говореше доста добре и често сама рецитираше книжките Laughing.Освен това долу горе след двегодишна възраст започна да рисува,да драска по-точно.Има и разни пъзелчета дървени за двегодишни,те са съвсем прости,даже май и не се наричат пъзели.Имам у дома такова-с него се учат цветове и форми.Едни мечета -различни по цвят и големина се наслагват едно върху друго.Освен това има такива пъзели за вгнездяване-те са точно за вашата възраст.
Имаме и ето това,точно като за вас:
http://shop.danet.bg/product_info.php?cPath=73_229_257&products_id=3652
Има доста неща за над две годинки,само пари и въображение ти трябват.
Мими сега пък иска да учи буквите,на Бубка също и харесва.Купих им един голям плакат-на него има картинки и под всяка картинка съответната буква.Примерно нарисуване агне и отдолу А,или петел и отдолу П.Много забавно и интересно и за двете ми госпожички е.

# 264
Тази тема вече е към края си, но аз чак сега смогвам да се включа.
Здравейте!
Нямах ни време, ни желание, ни възможност за писане. Уча яко, вкарах си жестоко нож в ръката, та съм полу-инвалид и така...

Честит рожден ден на патерица на всички празнували!
Да сте живи, здрави, щастливи!  bouquet

Цитат
Валенце, аз съм живяла 26 година на Мара Денчева,но в един от високите блокове срещу китайската. По-хубав квартал няма в Плевен.

Какъв съвпадък. И аз тоже. От рождението ми до 95 г. в един от тези блокове. Grinning Дали пък не се знаем по комшийски? 22 бл. е моят.

За въображаемите другари - и моето момиче имаше. Grinning Но нейм. "Моята приятелка" - така я наричаше. Около половин година "си играха заедно" /с часове/, след това "приятелката", както внезапно се появи, така и внезапно изчезна. Grinning. Тити много ми се сърдеше, когато по някакъв повод им прекъсвах играта. Казваше, че "тя" се сърди и никак не й е приятно, когато го правя... Много литература изчетох по въпроса тогава. Simple Smile

За играчките - Джина, Велина се увличаше по книжки, мозайки, пъзели /меки части, които се наслагват - придобиват различни животински форми/, пъзели с наслагване букви и цифри - също я занимаваха много.
Голяма занимавка беше /и досега дори/ магнитната дъска. От едногодишна я ползва.
От малка обича приказки, но на вашата възраст бързо се отегчаваше, спираше да прави нещо и пак ме караше да продължаваме. Харесваха й римуваните - Гъбарко, Шишарко и т.н.

# 265
Силви, изгласувах я Наталито  Heart Eyes

За приказките-Бужи имаше интерес към 2 си годинка, до преди месец. Накупих сума ти книжки, сега не ги и поглежда. Периоди Simple Smile

# 266
Силви, изгласувах я Наталито  Heart Eyes
И аз  Peace

# 267
  • Плевен
Добро утро Hug
Дивиана , аз до доста по-късно живях там,но в 6-ти блок.
А за играчките няма какво да кажа особено.При нас на почит е мама , книжки, и нещо ново ,но за малко Crazy

# 268
Дивианка, какъв нож в ръката Confused Дано по-бързо минава!

Габи вече чете сам и много обича да чете (на мен се е метнал явно). Вчера е прочел за 1 ден 2 книги с български народни приказки по 60 стр. всяка. Общо 4 книги е прочел от началото на ваканцията, но другите 2 са големи - Алиса и Патиланци - по около 260 стр. Кари има много детски книжки и постоянно ги разнася и "чете" и тя. Хубавото е, че сега, ако на мен не ми се чете детска книжка, Габи я прочита на Кари, обяснява й я, разказва й я, абе имам  си отмяна  Mr. Green

# 269
Djina,като сте ходили по-често на Чифлика,ако е нещо близо до басейна,моля ти се изпрати ми координати на лични.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт