Сдружение Шилер - какво е всъщност?

• 166 512
  • 1 108
  •   1
Отговори
# 990
  • София, Младост 2
Нормалното училище си е само до обяд, в първи клас децата имат обичайно 4 часа, само 1-2 пъти в седмицата 5 часа - и се понася много по-леко, отколкото ежедневно 9 учебни часа.

Дори детето да ходи на занималня, там няма учебни часове, всеки работи със собствено темпо, има възможност да почива, да се размотава и като цяло не се очаква да усвоява нов материал по това време, така че не е същото. А ако детето може да си се прибира вкъщи, е съвсем добре вече Grinning

Но пак си зависи много и от самото дете - има момченца примерно, които никак, ама никак не са готови за училище на 6г9м и би им било по-добре да изчакат да тръгнат на 7г9м.

# 991
hedra, извини ме за въпроса, но ще те помоля за мъничко разяснение. При все, че уж ми е ясна разликата между звук и буква, все пак да попитам. Ако детето трябва да изброи звуците в думата къща, то дали верният отговор е к-ш-т-а?  Embarassed

# 992
  • София, Младост 2
В къща звуците са пет - к-ъ-ш-т-а - само че никой не иска да ги знаят тези неща преди края на ПГ Laughing Достатъчно е първия и последния звук да знаят.

# 993
Благодаря ти, hedra!

# 994
  • sofia
Ние се явихме на изпит през април 2012г. с набора си -2006 и нещата не стояха така - изискваше се от детето да знае всички звуци в думата и тази задача беше приета за неуспешно изпълнена. Поне за моето дете беше така. И определо се изискваше от дете на 5 години и 5 месеца да прави разлика между звук и буква. Отделен е въпроса, че на децата се задават различни думи, така че това много лесно може да бъде манипулирано - на едни по-лесни, на други по-трудни думи.
 Относно рисунката, която също е притеснителна за някои майки , при въпроса ни защо няма нищо като анализ  на това което е нарисувало детето, ни отговориха, че поради големия наплив от деца  анализ по рисунката на децата не е правен. Предполагам, че психологът ги е преценил по 20-те минути прекарани в стаята, докато играят с играчките преди решаването на задачите. Wink Имахме също и задача, на която според нас детето беше оградило правилният отговор, но не му беше зачетена. На въпрос кой всъщност е правилният отговор, ни казаха, че трябва да погледнат някъде. Много станаха неудобните въпроси от наша страна поради което бяхме поканени да кандидастваме със следващия набор,защото детето е родено през декември и има това право, което разбира се няма да направим Laughing

Последна редакция: вт, 26 фев 2013, 15:52 от mama-shushi

# 995
Значи за подаване на молба за изпитите не е нужно нищо да се носи, така ли? Аз не видях да има място, от което да се изпринти.
А дали стават стълпотворения първите дни? Дали да поизчакаме, какво ще посъветвате вие, които скоро сте минали по този път?
И изпитите само в сградата на 145 ли се провеждат?

mama-shushi,  доста неща около "изпита" звучат притеснително, но мисля просто да не си го слагаме много на сърцето. Като губиш, не знаеш какво печелиш!

# 996
Както и да е било преди на теста за децата, казаха че тази година щяло да бъде различно, но какво и как ще е няма как да знаем.

А от къде е тази информация, че тази година ще е различно? Може ли да споделиш повече

# 997
За това, че щели да разнообразят задачите казаха на миналогодишния изпит.

# 998
  • На планетата Земя
Съветвам ви да не изчаквате много с подаване на молба за изпита. Той ще се провежда в 145то у-ще.

# 999
Съветвам ви да не изчаквате много с подаване на молба за изпита. Той ще се провежда в 145то у-ще.

И аз съм на това мнение. От опит. Миналата година още ноември излезе графика за подаване на молбите. Срока беше от ноември до края на февруари. Имах малко ангажименти за Д. и Я., пък и се заредиха едни грипни ваканции и остана за февруари. Да, ама не. На 04.02 влязох в сайта да си изтегля молбата (да съм подготвена) и установих, че "Училищното ръководство реши,  молбите да  се подават до 31.01.12" - един месец по-рано се прекратява приема на документи. Обяснението - Много кандидати са записали до момента. За мен това е недопустимо - да се променят срокове и условия в движение. Не е проблем, че детето ми няма да учи в това училище - то можеше и да не издържи изпита. Обидна е ситуацията, и е нелепа. Дано това не е общ стил на работа.
Странна беше и реакцията на една от служителките, когато попитах "Защо променят условията?". Тя каза "Ама моля ви, какво толкова. Това е само едно квартално училище."
Странни хора.

Намерих и съобщенията

Първото
Молби за предучилищен клас през учебна 2012/2013 година за деца, родени 2006 година, ще се приемат от 01 ноември 2011 до 29 февруари 2012 год. от 08.30 до 12.00 ч. Молбата е по образец и може да се получи в канцеларията на Сдружението в 55 СОУ “Петко Каравелов” (малка сграда) или в 145 СУ “Симеон Радев”(І етаж).

И по късно
Съгласно решение на Управителен съвет на Сдружение "Фридрих Шилер" от 12.01.2012 год., молби за предучилищен клас през учебна 2012/2013 година за деца, родени 2006 година, ще се приемат до 31 януари 2012 год. от 08.30 до 12.00 ч. Молбата е по образец и може да се получи в канцеларията на Сдружението в 55 СОУ “Петко Каравелов” (малка сграда) или в 145 СУ “Симеон Радев”(І етаж). Образец на молбата за записване на дете е публикуван и на сайта.

Последна редакция: чт, 28 фев 2013, 01:02 от Citron

# 1 000
Citron възмутително е такова отношение!!!
 ooooh!

# 1 001
  • София
Citron възмутително е такова отношение!!!
 ooooh!

Доста хора "изгоряха" така миналата година с тази промяна на срока. Ама така е, като има такъв огромен наплив, могат да си правят каквото си искат.  Wink Не им липсват кандидати.

# 1 002
E, нямам думи просто !  Сега като им се представят пред канцелариите още първите дни всичките много кандидати, да ги видим как ще редуцират бройката ...
А някъде да откривате формуляра? Това би спестило много време, но аз не го виждам.
И също знае ли се колко деца ще се приемат?

# 1 003
  • София
  Ако не се лъжа миналата година подадох в самото начало, нямаше хора като отидох. Бях разпечатила, но в канцеларията си имаха техни бланки с някаква номерация, съответно се наложи наново да попълвам, защото не ставаха тези принтнатите в офиса.
  Тази година приеха 140 деца, 70 момичета и 70 момчета.

# 1 004
Благодаря, Аila!
Странно защо споменават за този вариант с принта тогава.

Доволни сте, предполагам?  Би ли споделила с няколко думи как се понася натоварването при вас? Ходят ли с удоволствие децата на у-ще или са по-скоро изморени? И в крайна сметка осезаемо ли е това, че децата са минали през толкова "ситна цедка"?

Общи условия

Активация на акаунт