Сдружение Шилер - какво е всъщност?

• 166 523
  • 1 108
  •   1
Отговори
# 975
  • На планетата Земя
След проведеното събрание мога да кажа, че няма да има никаква промяна в таксите и в начина на приемане.

# 976
Страхотна новина! Млагодаря ти за инфото Mileto   Joy Joy

# 977
Някой ще ми каже ли, дали за изпита децата трябва да знаят буквите? В детската градина още не са започнали да ги учат, а синът ми знае само някои от тях.

# 978
  • София, Младост 2
Не, не се очаква да знаят буквите. Виж по-напред сме обсъждали за звуковия анализ обаче - той е важен.

# 979
Хедра, как се прави звуков анализ, без да знаят да четат? Моята щерка не се справя с него. Трябва първо да напише думата, което става много бавно.
Може ли да кажеш дали задачите са за време?

# 980
  • София, Младост 2
Буквите нямат нищо общо със звуковия анализ - те са писменото изображение на звуците, които чуваме Simple Smile Звуковият анализ е просто да могат да кажат с кой звук започва дадена дума или с кой звук завършва, и дали чуват а, у, р, п и т.н. в дадена дума (това последното не го искат на изпита). Т.е. чисто слухово определяне на звуците.

Има някакво време, в което се очаква децата да са завършили задачите, но определено не са за бързина.

# 981
Аз мислех, че има задачи от типа от колко звука се състои думата. Това не го може и ако не я напише, не става. Знам, че има разлика между звук и буква, но тези които сме правили, са били прости и съвпадат като брой.
Определяне на звук в средата също й е трудно.

# 982
  • София - Рим и обратно
Извинявайте за сигурно глупавия въпрос, просто не го намерих в сайта. Колко навършени години трябва да има детето, за да се яви на теста за подготвителен клас?
Тъй като моята дъщеря е родена през януари и бих искала да започне училище в годината, която прави 6, не искам да объркам сметките и да пропуснем срока  Simple Smile.
Мерси  bouquet

# 983
Сега се явяват набор 2007, които есента ще бъдат предучилищна, а есента на 2008 първи клас.

# 984
  • София - Рим и обратно
Благодаря ти, Soleil*. Значи ще се готвим за догодина, аз трябва да я пусна с набор 2008, понеже е в първите дни на 2009.   bouquet

# 985
  • София, Младост 2
Един непоискан съвет - пусни си я с набор 2009. Там ще е сред най-големите, ще е максимално зряла и ще може много по-добре да понася натоварването.

Съвсем сериозно, като преподавател и като майка го пиша за тези, които се колебаят - оставете настрана амбициите си и доста оцветената представа за възможностите на детето, която всеки от нас като родител има. Не ги пускайте по-рано в Шилер - от това никаква полза няма, само проблеми, които отнася основно детето. Когато има възможности и се колебаете, винаги залагайте на по-късната дата и пуснете децата по-късно.

Моята дъщеря е сред най-малките във випуска й (родена е декември). В нейния клас са три дечица, които са родени декември - и трите имат трудности със справянето с натоварването. Годината разлика има наистина МНОГО голямо значение при това двойно натоварване. Аз ужасно съжалявам, че не я оставих още една година, това щеше да ни спести куп проблеми и разочарования.

# 986
  • София - Рим и обратно
hedra, благодаря ти за съвета. Наистина за първи път се замислям за това... Тя сега е в група с набора си в градината, макар че поисках да отиде с по-големите. Сега съм доволна, че не стана. Добре се чувства, въпреки че е най-голямата.
За Шилер съм чувала, че имат особено натоварване...май ще трябва да помисля пак newsm78.
Още веднъж благодаря!

# 987
  • София
Подкрепям Хедра за всяка една казана дума! Hug Peace

# 988
  • София
и моята дъщеря е в Шилер първи клас, една от най-големите в класа си. Натораването на децата е голямо, а и трябва да са узрели за целия този материал. Никога не съм се и замисляла да я пусна по-рано, и смятам че решението ми е правилно.

# 989
Хедра, и аз благодаря,че се включи. Аз много се колебая дали ако не ни приемат в Шилер да не я пусна първи клас в нормално училище. Нямам представа как е откъм натоварване там. Тя е края на февруари 2007

Общи условия

Активация на акаунт