На една сбирка на предишната ни гилдия дойде едно момче -с майка си от Гърция.Тя беше на мнение, че щом не му пречи на учението е " за " той да играе , вместо да се шляе с хайманите по улиците.
Иначе и аз изпитвам угризения, когато дъщеря ми (на 3 години) ме гони от компютъра за да "кара кончето"или да се "вози на кораба".
Поне може да се приеме + от играта усъвършенстването на език, ако се играе не само с българи.
Друго-братовчед ми е 4ти клас.Играе от 2 години.От малък беше адски притеснителен, не говореше много, пред момичета си глътваше езика.А сега е станал един такъв "отракан"-според мен това се дължи отчасти на играта- защото зад анонимността там той добива кураж да общува с други деца на неговата възраст, разбира техните интереси,та дори и сленг.И след това вече в реална ситуация се престрашава да общува с други деца.
. Мога да ти дам съвет само на база моя личен опит – в началото когато мъжът ми почна да играе се чувствах леко пренебрегната 1-2 седмици, след това, просто седнах и аз да играя, да видя какво по-дяволите е толкова интересно там. Ами да ти кажа видях
, сега си правим кефа заедно, правим си кафе и двамта детето като заспи и 1-2 часа кеф в играта, изчиства мозъка от всички грижи през деня и най-вече заедно сме. Винаги сме се старали да си споделяме хобитата/увлеченията – ужано е хубаво, правим нещата заедно. Мъж ми се занимава с музика и реклама – прочетох огромно количество книги и за двете и сега си обсъждаме заедно служебите му казуси или пък заедно свирим и пеем. Аз пък му чета теми от форума, той чете за кърмене, захранване и всякакви проблеми свързани с децата. Та мисъта ми е опитай се вместо да се чувстваш изолирана и тъжна, да се включиш в неговите занимания и да го увлечеш в твоите хобита, помоли го да ти покаже как се играе и да ти направи герой, вярвам че той също много ще се зарадва на това
. Ти казваш, че искаш да живееш реален живот с него. Мисля си, че ако си с него в играта, ти пак ще живееш реален живот с него – ще имате споделени емоции и забавление. В смисъл, че това е някаква стъпка напред към това да правите неща заедно. Забавлнието в играта е също толкова реално и споделено колкото и удоволствието от това да играете табла или бридж заедно. Ти казваш, че той играе нощем /ако правилно разбирам/, след като си легнете, т.е той се оптива да не краде от времето ви заедно. Не знам, аз си мисля, че дори ти да не искаш да правиш герой и да споделяш това му хоби, все пак всеки има нужда от малко лично време, за нещо което му носи разтоварване и удоволствие. Ето например в момента мъжът ми играе, детето спи, а аз чета форума или ще прочета книга и ще послушам музика.