М & БИ - 73

• 24 160
  • 284
  •   1
Отговори
# 105
Кате, те си говорят, аз надавам по ухо  bowuu 

Кюрдите в Иран и Ирак пишат с арабски букви. Но тези в Турция и по-голяма част от сирийските пишат с латиница. Ще питам после момчето за годината на въвеждане на латиницата, но помня че беше доста преди Ататюрк да я въведе в турския език. Имало едно известно семейство Бедрихани, те били реформатори и будители. Издавали вестници на кюрдски език, които отпечатвали в Египет.
Кюрдския фолклор е много богат и въпреки, че в древността не са имали писменост, песните, легендите, традициите се помнят и спазват и до днес / ах тези твърди глави  Joy /

Наде,
не дърпай дявола за вуйчото bishop
Мда, никъде не ги обичат мигрантите, разбираемо все пак   Confused

Манджата не ми е особено хубава, пробвах я сега и бутнах пак във фурната, дано се изчакат гостите и д аси тръгнат преди да я пробват  Joy

# 106
Кате Шилан, а има ли специфични звуци /букви/ тогава, които да са характерни за кюрдски и как се изписват.... в смисъл, не да ги пишеш сега де  Joy?

А снощи по време на вечерята научих, че в Мароко има приказен герой... по-скоро фоклорен, като Хитър Петър. Като нация в много много жители, и в Мароко се прехласват по външния вид, та накратко, отишъл той на сбор, облечен с износени дрехи и го сложили да седне накрая, при бедните, нищо не му дали - като храна и напитки. Ядосан се преоблякъл - хубава джелаба и нов фес, нови пантофи и така отива пак на сбора: тогава всички го почитали. Седнал на видно място на масата, той говорел на дрехите си: "Яжте, ръкави, че вас са поканили! Пий чай, шапке, че тебе почитат!"   

# 107
  Здравейте момичета!Я как хубаво си хортувате Heart Eyes Мода, пазари , намеления... и разбира се че са романтични предложенията на всички - тя романтиката не трябва да се слага в рамки- за едни едно е романтично , за други друго- важното е да са ни живи и здрави и все така да си ги хвалим Joy
Кате ШШ- благодаря и на теб за хубавите думи , а за мъжа ми- даже е прекалено добър понякога , някой хора злоупотребяват с това,но на работа е толкова строг и сериозен , никога няма да забравя в началото ме беше страх да влизам на така наречения "briefing" на екипажа , на който се изпитва и инструктира целия екипаж за всеки един полет, нали се сещаш , че той е изпитващия в случая и половината по- нови колеги си забравяха и имената. Но той просто си приема работата много на сериозно, а и няма как да се организират за отрицателно време 12-14 човека на различна възраст, различна националност, които на всичко отгоре се виждат за пръв път в повечето случаи... и трябва да работят заедно в абсолютен синхрон... леле отплеснах се  EmbarassedМай ме е хванала носталгия по летенето Laughing
  Snejnatamar  , DessertPrincess , Water Lilly, MarsyHug  Благодаря!
  Marsy - даааа, Даниел беше пухкаво бебе , ама това е минало Crossing Arms С храненето сме все така- бавно , трудно , без желание , чакам търпеливо да огладнее, но дори  , когато вече си мисля че няма как да не е гладен след толкова часове , пак успява да ме изненада. Сега отиваме на планина да видим , ще има ли промяна Mr. Green
  В тази връзка да ви споделя - най-после избрах място за почивката, защото от много търсене и чудене вече съвсем се обърках и днес просто се обадих и направих рвзервацията ето тук Дано да е добре..
  Nadia Jasem за хининовата вода, помня че съм ползвала преди много време , тя не беше ли за бърз разтеж на косата?

# 108
Привет, момичета! smile3525
Дина, мястото изглежда прекрасно! Не се колебайте повече! Благодаря ти за хубавите думи и особенно пожеланието - ще се опитам да го сбъдна! newsm03
Ти и семейството ти изглежадате наистина прекрасно!!!!!!желая ви много разбирателство и усмивки към малкия сладур! baloni
От няколко дни се опитвам да прочета темата, но докато стигна до последната страница, все нещо ства и не успявам. Разгоряха се страсти................... Не искам да навлизам отново в дълбокото, но бих искала да ви кажа, че много ми допада, когато някой от вас цитира строфа от Корана. За мен е не съвсем позната - Така се научават нови неща. Поне аз научавам!  и само да вметна - много ми беше интересно, когато Катето - Марок разказваше за хамаама - и не само интересно , но и полезно, както се оказа в последствие!  bouquet
  И в крайна сметка, аз не открих никъде нищо лошо - натрапчиво, което да е написано някъде из темата - напротив - всички цитати -  било християнски или мюслюмански, в крайна сметка са общочовешки ценности! И така да обобщя -  с удоволствиие чета baloni

# 109
Ей, момичета - Магде, Вени защо не спите.  Thinking То аз през нощта работя - да, ама вие по това време. Тъкмо се канех да дръпна един дълъг пост, но хайде след малко ...
Хайде и Шилан намина...Благодаря, ти за милите думи. Ама и ти си се развихрила тази вечер. Айде ще те изчакам да изпратиме заедно гостите  smile3508

Направих едно кратко представяне на нашето семейство, да ни видите на какво мязаме  hahaha
Пък по натам още снимки, че имаме над 3000 ги преброих. От всякакви места и ситуации.

Последна редакция: ср, 18 юни 2008, 02:23 от Melany

# 110
мдаааа, дали ще си тръгнат скоро  тези иначе така симпатични гости  newsm78 
след 4тия час откакто са тук нещо ентусиазма ми почна да се изпарява   Thinking

а манджата ми беше провал  Confused  досега всеки път ми е ставала, ама днес не стана вкусна   Confused

# 111
И аз все още не спа.  Grinning

Тази вечер отворих прозореца и сега тъкмо си лягах да спа и гледам в стаята лети една голяма гнусна черна буболчека  Sick  и се скри зад леглото на което спи сестра ми и сега я дебна само да излезе, иначе няма да мога да спа на спокойствие заради тази гадинка.  #Cussing out

Нафасима Разказвай, разказвай на мен ми стана интересно.  Grinning

Кате Тези гости даже и да са нахални поне го правят с любезност явно , за разлика от чичото.  Grinning

# 112
Дезърт, симпатяги са, затова мирувам   bowuu  даже ми е неудобно, че вече ми клюма главата на една страна.  Мда, май за първи път имаме толкова симпатични гости.

# 113
  Я и аз по нощите да се разпиша,до сега гледах снимки в албума,Дина и Мелани    bouquet,чудесни семейства имате.Лили и твоите кукли колкото по-голями ,по-хубави стават-като мама.Майка ти и тя хубава жена.
Кате Мар. лошо е като слагат даден народ под общ знаменател.И на мен ми беше неприятно в Ливан когато един братовчед каза за българите -харами.Аз много не съм в час с арабския ,ама като го почнах-съжали 300 пъти,че го е казал.Той никога не е идвал тук,ама знае.Та и твоя колега ,казал е нещо дето е чул-важното е ,че поне се е сетил да изключи мъжа ти .Иначе Яси голям плувец ще дойде,като жаба е няма излизане от водата,само дето преди да тръгнем за басейна ,падна от пързалката пред блока.Баща му го държеше уж,а той как се преметна от най-горното стъпало-долу.Слава богу,нищо му нямаше,поплака и му размина.
Кате Ш.,ще си дойдем на думата ,че и добри хора се намират,хвалят те ,а?Харесаха ли манджата?Нали си знаеш ,че от теб специално чакам с нетърпение хубави новини.
Наде,хубаво е да са решителни мъжете,ама ми се щеше тогава да се помотам,а той толкова сигурен ,че тръгнал за документи.Извадил ги беше там,ама пред мама си премълчал малката подробност,че ще се жени и като сключихме религ. брак ,тя разбрала от братовчеди и звъни да ни честити.Та като му се ядосам ,все му го напомням.
Дина,хубаво местенце си избрала за почивка.И аз съм го гледала ,имаше и тема в туристическия,ама с тримата ми плувци ще ми е трудно там за почивка.Все във водата трябва да седя.
Сега да поздравя всички Ви от Сабина,добре са .От днес сладурите са с нови прически.Тя вчера е успяла да ни почете при приятелка,но не е имала време да пише.В неделя може да си дойде за 1 ден по работа и в понеделник ще пием кафе.
Hug

# 114
Принсес, я се справяй бързо с таз буболечка. Ти така сега ме подсети ... и аз като погледнах нагоре към лампата  #2gunfire майко мила. Ще взема да светна на балкона, че да се преместят тез твари.. То бива, бива ...ама много гости тази нощ ... кои канени, кои неканени  Party

Шилан, какво не му стана на яденето, че за такъв провал говориш?

Магде, благодаря!!! Hug

# 115
Мелани то през лятото човек ще го е страх да си отвори прозореца...много буболечки много нещо.  #Cussing out

магде предай много поздрави на Сабинка  Hug

Кате Ха дано си тръгнат в близките 15мин.  Grinning

Много капризна тази буболечка - изгасих лампите за да дойде на екрана на компа ама йок...аман вече лятно време от гадинки.  #2gunfire
Аз няма да издържа и лягам, че има да я чакам до сутринта.  Laughing

newsm46 Лека нощ ви желая момичета!  Hug

# 116
...никой не остана.. поне се вместих в срока до 4 часа

Явно вие ще пишете денем, а пък аз ще чета и ще се разписвам нощем.  newsm53

Kissing Heart Kissing Heart Kissing Heart

# 117
Добро утро  Heart Eyes
Аз съм се събудила точно когато Мелани е легнала  Simple Smile Напоследък нещо не мога да спя- лягам в полунощ и се ококорвам в ранни зори.
Кате 1- кога изпрати гостите? И какво готви точно?  newsm78
Ажда- имам една приятелка, която изпитва луд ужас от буболечки и все я майтапя с песента на Теньо Гогов- "Буболечка- чка- чка- ай..."  Laughing Какво още да ти разкажа за скали и релефни форми бе, душа, ако се увлека се страхувам, че ще загубиш интерес  Simple Smile
Лек и весел ден от мен, момичета  Hug

# 118
Добро утро, нощна стража!

До 4 часа! Браво, какви сме приказливи! Моя колежка, с която работех преди време пише в швейцарската тема и гледам там какви са бавни, а ние направо си имаме норматив!

Дина, много хубаво място за семейна почивка! Дано ви хареса! И аз разгледах твоите снимки. Много сте хубави!

Кате Шилан, много гости, ама заспах неграмотна. Така и не ми каза аджеба ти, ако има специфични букви - или звуци в кюрдския как ги изписват?  newsm78 newsm78

Биби, къде отиде? Купихте ли билетите? Да не ни изненадаш и да се обадиш от София?

Магде, много хубаво децата да плуват от малки! Сега си мисля, че в Мароко видях много басейни, но по хотелите - за туристите, а за местните хора, да басейните бяха разделени, но аз за толкова малко време не съм стигнала до такъв. А иначе като гледам мъжът ми каква е жаба и той - ами казва - то направо като те хвърлят от малък... А аз съм много горда с моя приятел Ясин!  Hug Hug

Поздрави на Събинка и сладурите. Трябва да й се обадя и аз.

Амал, позакрепи ли се малко?  Hug Hug 

Абра, мома англичанка ли си? На мене тези дни ми е малко натоварено - до 26-ти се подават едни документи за проект и сме луднали, още повече, че се работи в международен екип - няколко страни. Виждам, че основният писач много се бави... предложихме помощ, но тя категорично отказа - каза, че има бюджет САМО за немски писачи, а то формулярът -празен! Не искаме бюджет, а да пишем, че ако не подадем... ,Ама ще видим.
Лек ден и много усмивки!             

Последна редакция: ср, 18 юни 2008, 07:23 от akhyal_katya

# 119
Dina767  да точно затова е, но при мене спря и косопада ми, за който преди това хвърлих пари за какви ли не скъпи лекарсттва и един месец си биех и алое... Така, че у нас сега винаги има едно шишенце и поне един път седмично си мажа косата с нея.
Това хотелче е супер, но е доста далеко оттук. Ти от кой край си Дина?
Ажда а у нас светулки летят, даже и в спалнята. Аз съм си ги нарекла НЛО-та Wink
Лек ден на всички момичета, на мене днес ми е ден за разкрасяване и разходки по центъра, само да не е много жежко Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт