Споделете 68

• 22 127
  • 990
  •   1
Отговори
# 405
На човек ако му се учи заради самото обогатяване, не му трябва университет! Naughty
Чете си, учи си, сам със своите мисли, търси, намира това, което му трябва, за да си обясни нещата, които го интересуват.

Не съм съвсем съгласна. Аз лично си сверявам часовника, надъхвам се, стимулирам се, съответно ставам все по-добра и по-добра в това, което правя.. и намирам социалната среда за ужасно важна в случая. А такава само университет/курс/ може да ти даде, освен ако не практикувате групово четене на книги в парка.  Laughing

Споделям огромен мързел днес. Не, не го споделям, направо го раздавам - барем свърши по-бързо!

# 406
Алиса, моля.
Именно защото, българската журналистика е на потресаващо ниско ниво, предпочитам да се дистанцирам от нея. Нямам никакво желание да се мърлям в помийната яма. Едва ли скоро ще тръгнат да се учат от чуждия добър пример  Wink . А опитите за промяна, колко и скромни да са били, завършват винаги с редакция, под която стои моето име. Но това е друга тема и хич няма да задълбавам.

Предлагам да се завърнем към битовизмите и алкохола  Laughing .

# 407
Ева, права си за едно: начинът на учене за индивидуален за всеки. За теб е нужна социално подкрепяща среда, за друг е нужна просто конкретна идея, за трети - изговарянето, споделянето на идеите е табу.

А груповото четене на книги в парка е добра идея, но неосъществима, поради индивидуалното тичане подир децата. Laughing

Умбре, защо си мислиш, че "чуждият пример" е по-добър от нашия? Същата помия е. Просто професията изисква антагонистични нагласи у практикуващия - трябва да си социално ангажиран, но трябва и да си тотален непукист, за да отразиш достоверно ПТП с три жертви, едната от които дете на две годинки.

# 408
Хора, които си търсят патерици само за да тракат оглушително с тях, има навсякъде. Срещаш ги там, където си и ти- в университета, на работа, във форума. За съжаление някои от тях никога не се подпират на патерицата, остават си само с тракането.

# 409
А за други, кухнята и печката са достатъчни. И слава Богу, че е така!

# 410
По принцип патерицата се носи и ползва по предназначение. Неслучайно се нарича помощно средство. Сменете метафората, според мен.

# 411
Може би трябва да сменим темата. Wink

# 412
Споделям университет, в който разправията по молба за дипломна работа отнема повече време, отколкото писането на самата дипломна.

# 413

Предлагам да се завърнем към битовизмите и алкохола  Laughing .
Алилуя! дойдохме си на думата

# 414
Само да кажа на Умбра, че след години ще мисли различно.
Тогава, живот и здраве, пак ще дебатираме  Grinning и ще ми каже дали съм познала.

# 415
Aз моя университет го завърших на ксерокса.

И може ли някой, който цял живот е учил хората на планова икономика, да ми преподава фондови борси...Аре бегай бе

Ти пак си създавай "представи" ама хората от не-знам-си колко стотици години също са си създавали такива. Да не почерпиш поне малко от натрупаното (за да базираш/сравниш/развиеш твоите "престави") е, хм, странно.

Абсолютно съм съгласен

# 416
  • България-Швейцария
Споделям, че в сферата, в която работя най-стойностните професионалисти (ако се гледа специалност по диплома) са толкова далеч от конкретната ни дейност, колкото изобщо може да бъде. И аз не правя изключение.
Доколкото имам поглед и върху някои други области - същото е.
Практиката и опитът са най-добрият учител.

# 417
Да, като се замисля, прави сте. Я, у форума какво става- доктор до доктора. Ей тъй- от статийки и нета само Laughing

Последна редакция: ср, 18 юни 2008, 14:58 от Дренка

# 418
Опитът и практиката са добър учител да, но преди това трябва да бъде поставена основа.
По мое мнение Simple Smile

# 419
Споделям, че бях на село. И пак работих като разрушител. Намерих огрибка.
Това е нещо като шпакла с метална дръжка и цялото е от ковано желязо.
То е служело за остъргване, огребване на нощвите от полепналото тесто.
И една паламарка, която предпазва лявата ръка при жътва. Паламарката е дървена.
Заклах едно яре, и сега, когато е прибрано във фризера, ме гризе съвестта.
С мама поркахме бира Загорка с чер дроб и други вътрешности.
Две от четирите котета на котката Манчо са си намерили стопанин.
Внучето на съседите дойде, поигра си с котка и котета, а се оказа че дядо му и баба му
през това време са го търсили по съседните улици и са се шашкали.

Общи условия

Активация на акаунт