Отговори
# 240
Простете невежеството ми, но как се "обират комарите с прахосмукачка": Пухка според твоето педи, защото аз комарите обикновенно ги усещам в доста ранно утро ако стана да пусна прахосмукачката, със сигурност ще бъда удушена с кабела и  това ще е най-милото което може да ми се случи.

VALERIA, хихихихи мнооооого ме разтвари,обаче си много права.и аз се чудя просто няма как да стане този номер! newsm78

# 241
Със сигурност това с комарите е мисия невъзможна  Simple Smile Аз ако почна да шумкам преди 9 часа и отнасям караницата и ръмженето. А ако чистя с прахосмукачката направо ще ме изнесат. Тук поне комарите не са ми най-големия проблем, обаче бълхите са напаст напоследък. Мен най-много ме гризат гадините, а на Вики и баща й ако ги хапнат за 1/2 час остава само точица и край. Ама Алекс май се е паднала на мен, остават й пъпки за по-дълго време.
Валерия - винаги когато пишеш нещо, макар и неволно предизвикваш усмивка у мен, просто стила ти е освежаващ!
Ефросина - и аз си мечтая да мога да излизам за по цял ден, ама ме скоркат за домашните задължения, затова се задоволявам с 1/2 ден шмиткане, а другата половина прекарвам у дома. Завиждам ти благородно.
Ние днес бяхме на село, а Александра беше ужасна... Цял ден ми вися на гърдите, цокне цокне и се отпусне. Ама щом я сваля и почва да мрънка. Не иска да спи и се успокоява единствено като цокне пак. И така цяяяяллл ден. Сега вечерта направо вече ревеше, и към 8 я изкъпах, нахраних и най-накрая заспа. Дано откара до среднощ.
Пух - тия клюкарки направо могат да ме извадят извън нерви! Другия път вземи я отрежи, за да не досажда повече.  #Cussing out
Мама ави - Кръстовден е много хубав празник, и подходящ за кръщене. Браво, че си се наела да си "орисница" на едно от нашите бебчета.  Simple Smile
Изида - не се скосявай, моята мома също още не се е обърнала съвсем сама. Когато й дойде времет сама ще го направи. Моята прави опити, ама засега са само опити.  Hug
Роси - аз се чудех коя от двете дати да призная за имен ден на Александра, и също се бях спряла на 30 август. Ще празнуваме заедно  Wink

Ето ви малко снимки от нас: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=252714&photo=27
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=254868&photo=29
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=241527&photo=278

Лека, мека и спокойна нощ от нас.  Heart Eyes на всички.

# 242
Поздрави и от нас. От вчера Пламенка е със сополки и кашлица. Чудя се това дали не е знак за зъбки. Кашля само когато не може да диша спокойно, може би от секрет. То с това скапано време. Жега и детето изпотено, че го духне вятъра може и да е настинала.
За този лишей още не съм отишла да го види доктор, но ми се струва че ще да е от жегата и многото пишкано в памперса./дано да е това/. Чета че пишете за сухи памперси понякога. При нас няма такова нещо. Винаги са много пълни, а за акото почна по 1 път на ден в огроооомни количества.
Голямо потене тази моята щерка. Забелязали ли сте когато храните дечицата главичките да им се потят? На Пламенка направо струйки и текат.
За мазилата против комари - една приятелка купи на Чико ролка и е много доволна. Показа ми един каталог с продукти на Чико и там имаше и стикче за след ухапване и за намаляне на сърбежа.
И ние още не сме се обръщали, за това пък такъв мост прави че да и завиди човек. Новото и забавление е да си провеси краката от страни на шезлонга и да почне да се набира да слиза от него.  Shocked Дес пък на разходката се кривя и за да се усмири малко реших да я сложа на една страна. Госпожицата откри, че има прозорче зад главата с мрежичка и голямо кокорчене падна и така се приспа.
Щях да ви питам вашите дечица как спят. Пламенка от както се е научила да спи по гръб не иска да легне на една страна, че чак днес като заспа така ме учуди. Иначе се приспива сама. Почва да си припява "ъъъ-ъъъъ-ъъъ-ъъъъ" все едно аз и пея, бибата обаче задължително трябва да е в устата. Ако я махна и след 5 мин е будна. Вечер обаче заспива още докато я храня към 9,30 и се събужда чак в 7,00. Определено си нямаме проблеми със съня. Докато я друсна в количката и е заспала. Е понякога спи само по 30 мин., но се прежалвам.
mama avi и аз днес изпрах на моя всички документи за колата  hahaha
Днес купихме на Пламенка за 4 месеца подарък басейн, че да видим кога ще я цамбурна в него.
Малко дълго стано, но ще ме извинявате.
Лека от мен. Hug

# 243
здравейте мами!
поздравявам всички за поводите, постиженията на бебоците, резултатите от консултациите!
за дребните дразги-ще замълча...
искам да бъда полезна с малко информация за начините за предпазване от хвърчащи и пълзящи гадинки: след дълго и подробно проучване на въпроса разбрах, че масовите препарати са предназначени за дечица над 2 годинки ( включително и Аутан juniour) Единствено на Чико има: рол он, спрей и кремче против гадинки - подходящи дори за новородени. Има и машинката, за която вече стана дума във форума. Тя е на батерии и се слага на количката, на легълцето(отблъсква насекомите на 3 метра - поне така пише!!) Аз лично се сдобих с кремчето-стори ми се най-лесно за нанасяне-може да се намаже и лицицето на бебето. Рол она и спрея ми се видяха трудни за нанасяне. На бебка за сега и се отразявя добре - няма нежелана реакция.
Иначе бебка си похапва пюренца и мнооого и се услаждат. Захраних я си Хип, сега мачка на поразия Ганчев - много обичаме спанак, картоф и извара(от зеленчуковите) и бананче(от плодовите). Притеснявам се само че в жегите категорично отказва да пие вода!!! Според педито - ще пропие , но мен лично ме тревожи този факт. Сокчета също отказва за пие-само като усети че не не АМ и започва да се дърпа и да не иска да пие.Дано мине този период.
Пожелявам лека и спокойна нощ на всички Вас и слънчева и усмихната неделя утре.

# 244
да споделя и още нещо полезно (според мен,дано не досадя на аудиторията) : за мамите от София - искам да похваля една аптека. Чета за затруднения при закупуването на продукти на Мустела, Пентаксим и т.н.. Аптеката е на Стамболийски, непосредствено до Агенция по вписвания и на спирката на 10-та поликлиника(готова съм да дам подробно обяснение, ако някой има интерес). Има всичко, ама наистина всичко! А, ако случайно го нямат в момента, ти взимат телефона и до края на деня го доставят и ти се обаждат по телефона. Аз купувам всичко от там- АМ, пюрета, бибки, шишета, всякаква козметика ( за бебе, мама и тати), всичко! И е на нормални цени. - което е най-учудващото. Откриха я около нова година и предполагам, че сега трупат точки с номенклатура и обсужване...

# 245
Здравейте,
мамо thedragonbg това"... беше ужасна... Цял ден ми вися на гърдите, цокне цокне и се отпусне. Ама щом я сваля и почва да мрънка. Не иска да спи и се успокоява единствено като цокне пак. И така цяяяяллл ден. Сега вечерта направо вече ревеше, и към 8 я изкъпах, нахраних и най-накрая заспа. Дано откара до среднощ." - точно днес и моята кукла се държа по този начин 1:1.
Диана от доста време се обръща по корем и ръчичката си изважда, но като се умори да си държи главичката и започва да "ме вика", още не може да се връща обратно. Направо е като матрьошка, а като е яла и се обърне по корем започва едно връщане(кога ще го израстем този рефлукс, незнам) и пак ядене и т.н. И съответно се научи и да спи по корем, иотвреме навреме с вдигното дупе(много е сладка), как да предотвратя последствията, не разбрах как се поставя възглавницата и от сега ли се започва.
Мустела Хидра Бебе аз и в Бургас не мога да намеря Cry.
Честито на всички празнуващи -  пожедлавам ви много, много здраве и щастие  bouquet
Приятна и спокойна нощ.

# 246
Здравейте и от мен
Ние цяла седмица бяхме на гости(с преспиване) при свекърите(пак в София), защото се бяха затъжили за нас и нямах възможност да влизам често, т.к.свекър ми по цял ден играе табла online, Но успях да прочета всичко написано Simple Smile
Кръщенето на Александра засега сме решили да бъде на имения ден на нея и на таткото на 30.08(въпреки че знам,че Александра има имен ден на 23.04).
Готи, ние с теб сме адашки Simple Smile
Роси , клипчето е ужасяващо...
Относно комарите-имаме на Чико и електрическото устройство и преносимото за количка и при нас няма ефект.Али преди около две седмици беше нахапана от насекомо(неизвестно какво точно) и в резултат на алергична реакция към ухапването имаше обриви по откритите части, които все още не са изчезнали напълно.Мазахме ухапванията с Фенистил гел за облекчаване на сърбежа.И аз съм се насочила засега към кърпичките на Чико,въпреки че и те трудно се намират, педиатър ми препоръча и Zanzarin(което разбрах, че има ужасен аромат).И мен много ме обичат всички гадинки-пълзящи и летящи-и моята кръвна група е  0+  Simple Smile
Дребосъчка не беше пълнила памперсите 4 дни и вчера по съвет на педиатъра дадохме Дуфалак,който подейства, но днес ситуацията е същата като преди-пръцкане, напъване и нервност-измъчи се милата.Мисля си, че може би е в резултат на огромното количество кола и кафе, което изпивам напоследък заради ниското кръено и мигрената, т.к. не съм яла нищо различно, а колата е газообразуваща.Дано се оправи скоро мъничето
За срещата в понеделник и аз ще бъда там(само дано мигрената ме забрави поне за малко) Simple Smile
Лека нощ и да цункате сладките бебчета

Последна редакция: нд, 22 юни 2008, 00:01 от Espoire

# 247
  • ВАРНА
Здравейте.
Кас, добавих те на първа страничка.
Кръщене, мисля и ние да правим това лято, но подробности не съм мислила.
За насекомите, не съм решила какво да купя. Добре, че все още нищо не е гризкало детето.
Клипчето, за мобилните телефона не успях да го гледам. Нещо ми сече, ще пробвам по-късно пак.
Чета аз и за захранване пишете, Емо е още само на кърма, ще захранвам след около месец /т.е. на 6м/.
Valeria, дано до понеделник все пак, да стегнеш багажа  Laughing

Слави, Злато ...   bouquet мисля ви.

# 248
  • Пловдив
Ето ни и нас!Докато изкъпя малкия,да изшетам,да посготвя нещо и то стана пак сума ти часа.Което пак ме навежда на мисълта за мързела на голяма част от днешните мъже.Защо ли повечето на са като на Готика!? Hug
За комарите си купих Zanza No на Чико-спрейчето,но не мога да ви кажа дали е ефикасно,защото още не съм го използвала.Като си говорим за комари,аз също винаги съм тяхната жертва.Как един път на захапаха мъжа ми Twisted Evil
За кръщаването и на мен ми се иска да кръстим Крис на 15.08.Чувала съм ,че е много хубав ден за кръщаване,а аз много искам Богородичка да си го закриля.
Валерия-винаги ми действаш много разтоварващо. Hug
Кас-аз съм много положително настроена към хомеопатията и дано все пак да не ми се налага ,но бих се обърнала първо към хомеопат.
За козметиката-аз ползвам Бюбхен и Себа мед,но мога да проверя как стоят нешата с Мустела.Има няколко големи аптеки около нас и ако не се намери някъде другаде ,бих могла да взема.
Пух-я не им обръщай внимание.Аз ги отсвиравам всички наред.
Захранаване мисля към 6-ти месец.То си има сигнали дали дадено дете е готово,а и други фактори.При положение ,че цялото пюре е навън  и детето не се сеща да преглътне не виждам защо да се бърза.Ама както и да е.Всеки за себе си си преценя.
Слънчице ние спинкахме преди по гръб.Голям рахат беше.Откакто се научи да се обръща направо в чудо съм се видяла-настрани,нагоре,надолу Crazy.Тая кошара луда я прави Laughing.Но както Евелинка ме посъветва, почнах да му слагам една възглавничка отстрани,за да не може да се обръща на едната страна,към която има предпочитание и по-добре беше вчера.Ще видим тази нощ как ще е.При нас проблема идва и от там че като се обърне по очи почва да се буди и да плачка,защото не може да се върне по гръб.

Лека нощ!

# 249
Валерия, Драгонче, вие се майтапите с мен. Ако изчакам до сутринта да разгоня комарската пасмина, ще изглеждам, все едно съм болна от едра шарка. Битката се провежда вечер по класически анимационен сценарий - аз стоя права върху кревата и пищя: "Ето го там, удуши го!" А сънят на мъжете ми не може да бъде нарушен от някаква прахосмукачка. Калоян си спи невъзмутимо на шум от пералня или сушилня, папагалът приказва, пее и свирка на един метър от него, когато са на терасата. Татко му е абсолютно същият. Тази сутрин го питам: "ти усети ли колко пъти се хранихме тая нощ". Той: "че как го разбираш, че е гладен, след като не реве". Как няма да го разбера - в началото кошчето се включва на "вибрация", после се чува леко промрънкване, преминаващо в рев, а ако се забавя още малко, бебо ще включи силната степен на "алармата" и ще събуди целия квартал.
За машинката ще се разходя до "Джъмбо" още другата седмица. И на мен като на Готика ми е противопоказно да се разхождам в такива магазини. Намерих си повод да ме закарат дотам, а ако стана неудържима, ще се оправдавам, че Ефросинка ми е хвърлила въдицата.Jajda, мерси за информацията.
Слънчице, моят син категорично отказва да спи на една страна. Когато го кърмя, гледам задължително да има хавлиена кърпа около мен, защото и неговата главичка се поти много.
Mirkam, за Крис е подходяща дата за кръщаване и 14 септември - Кръстовден. Племенникът ми Кристиян празнува тогава втори имен ден (другият е на Рождество Христово).
Лека нощ на всички! Отивам да поспя, преди да се е включила "алармата".

# 250
Добро утро morning
Публикувана от: slanchice1
mama avi и аз днес изпрах на моя всички документи за колата  hahaha
Слънчице,аз му източих паричките на моя hahaha Joy,ама още не се е усетил Laughing
За спането-Мони отдавна спи по гръб,на една страна не иска и се обръща ако я сложа.По корем не е пробвала да спи все още.
Валерия,Пухка newsm62,винаги успявате да ме разсмеете.
Ние излизаме че после става много топло,приятен ден на всички sun

# 251
  • София
Добро утро, момичета!
Снощи до късно ви четох, ама не ми останаха сили да пиша. Пикникът беше чудесен, изгорях кат трактористка Twisted Evil, въпреки загара, който бях направила в Турция.
За комарите, общо взето не се срещат у нас. Бебето е защитено с мрежи и за количката и за кошарата. Иначе ползвам Аутан за нас, а бебето не го мажа с нищо. Мрежите вършат чудесна работа. Peace
Жажда, аптеката, за която пишеш е наистина много добре заредена и се казва "Медея". Peace
Роси, клипчето ми напомня за наскоро излъчено предаване по НТВ, "Здравей България", където си направиха опит с два мобилни телефона, между които сложиха яйце и то се свари!!! Shocked #Crazy
За обръщането, Яна прави бегли опити да се завърти, ама ни натам, ни насам става. Rolling Eyes
На болничките бързо оздравяване, а на тези с проблемите скорошно разрешаване!

И сега да ви почерпя, с един вкусен чийз кейк, тъй като днес имам Рожден Ден!

Много хубав и ползотворени ден от мен! Hug

# 252
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, GoldenEyeful!
Да си жива и здрава, много щастлива! Децата и мъжа ти да са здрави и да те радват дълги години, всичко друго не е толкова важно сле като имаш това!

За срещата утре, ние с Ина най-вероятно няма да дойдем. Прогнозата е 32 градуса, което означава в автобуса около 40. Ще го отложим за някой друг не толкова горещ ден. Да си изкарате хубаво и ще се наслаждавам на снимки после!

Хубав слънчев ден!

Hug

# 253
Здравейте на всички,отдавна не съм писала,но пък ви четях.От разходки не ми остава време,а вечер кака не ме пуска на компа.

Вили вече си хапва плодови и зеленчукови пюрета,кашички,киселчета,понася ги добре.Кърмата ми намаля и сега само сутрин и през ноща суче,но снощи реши че ще суче newsm78

За обръщането-още сам не може,явно му тежи дупето hahaha

За кръщенето-аз мисля да го направим на именния ми ден на 15.08(казвам се Мария) и мисля както Mirkam.

За именния ден на Александра и Александър съм чела че има и на 23.11. newsm78

За спането и ние сме така,само по гръб,на една страна не иска да стой.

GoldenEyeful,Честит рожден ден,живот и здраве и много щастие ти пожелавам

Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hugна всички

Hugза Слави и Злато

Flowers Rose Flowers Rose за Миа,Тео и всички малки ангелчета

А ето и малко снимки от нас,понеже не зная паролата:

# 254
  • София
Алинка, много ти благодаря! Hug Как сте вие? Hug
Мемо, благодаря и на теб! Много красиви дечица имаш!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт