Отговори
# 45
Драгонче ,сложи някоя снимка и ти дееее .Отдавна не сме ви виждали ...поне така си спомням ..Ще чакаме....... Hug Hug

# 46
Добро утро, мамчета! Да ви почерпим с Алекс виртуално, понеже днес наш тати е рожденик.

Честито на днешните месечинки – Таня и Габриел! Да са здравички и слънчеви като днешното утро!

Нашите бебоци в конкурса са си най-сладки и всички вече си имат заслужени петички от мен и Алекс. Благодаря на гласувалите за нас!

Ние днес сме на консултация и ще ни бият втората доза Пентаксим.  Дано всичко мине нормално!

Готика, стискам ви палци за третото Пентаксимче.
Благодаря, че акцентира върху материала за пластмасите по BTV. Този Бисфенол А се оказва голям гад. Надявам се шишетата/бибите на бебоците да са качествени, в срок на годност и да не отделят токсини.

Чара, моята писанка май е метнала око на твоите юнаци и има защо... А градината ти е разкошна!

Дар, и моята глезанка не ще да пие вода и точка. Борбата да измием устичката след кърмене е всеки път безмилостно жестока и даже почти епична.
Лосион досега не сме ползвали, но като се бях рових в нета по въпроса за бебешката козметика, се говореше основно (като за най-добри) за Мустела, Себамед и Бюбхен.

Миркам, вече те виждам дипломирана. Не мисля че нито поправка, нито дипломна работа могат да ти се опрат.
За акането честито! В къщи си имаме закачка, че двата ни любими звука са .. (тук има звуково изражение на изакване и уригване).
Биберона-залъгалка като понятие го отрича и моята беболинка. Обаче пък като стисне двата юмрука ги насочва смело и безотговорно право към устата... За щастие не влизат и двата наведнъж (е, тя продължава да се пробва), че иначе наистина може да си разчекне устата.

Мери, за гушкалки и аз още не съм се разшетала. Когато намеря, ако още нямаш, ще ти взема.

Хотдей, ако правите пробно хранене, имай предвид, че е меродавно не количеството измерено при едно сукане, а изсуканото количество за денонощие, тъй като бебчетата сучат един път повече, друг по-малко, а и количеството кърма е различно в отделните части на деня.
Обръщане като вашето в леглото не сме правили и слава богу, понеже сме с наклон на дюшечето заради рефлукса и не би било никак полезно главичката да дойде толкова ниско. Но пък ние си имаме обичай, риткайки да се изсулим до най-долната част на кошарката и да застанем по диагонала й (че така ни идва къса), след което се кротясваме от немай накъде.

За кърменето и захранването – от един месец сме на 6-кратно. Прие се много спокойно и не си търси нещо за похапване през ноща. Смятам да захраня максимално късно с оглед на разумното. Днес ще разпитам педито. Надявам се разбира се кърмата ми да продължава да бъде в достатъчно количество.

За БТК - Нетът от снощи насам се скапа поне 10 пъти, за което благодаря от все сърце на БТК и поради което смених няколко комплекта резервни нерви  #Cussing out  Дано поне успея да изпратя този пост.

Хубав ден за всички!  newsm51

# 47
  • sofia
hotday, и Емо се върти отдавна. Бях писала, но кой ли ме отрази... както обикновено

Това нещо не го разбирам! Какво, трябва да си водим записки кое бебе, на коя мама, кога какво е направило... ами дайте направо да сложим на първа страница таблица с достиженията на децата, за да няма такива които питат нещо за своето си дете, а пък видиш ли не са внимавали преди това, че другото дете вече го прави много отдавна... Айде стига, моля ви се! И чак пък " Както обикновено"... - Дездемонка, точно ти ли?.... Stop Дори имаше и снимков материал.

И Хотдей пита за въртенето когато , главата е на мястото на крачетата, а не от гръб по корем и обратното.

Нищо лично, но майки, осъзнайте се вече! На онази не са й били отговорили, на тази не са й обърнали внимание... Малко криво ми стана, честно казано!
Знам, че до тук няма да се спре с повтарянето на едни и същи въпроси (започнаха трепетите със захранването - и там има "странни" въпроси и терзания, повтаряме си едно и също и въпреки това - лавината от чуденки тепърва предстои), но нека да не натрапваме колко сме пренебрегнати... и нашия глас или питане е "глас в пустиня" - историята доказва, че не е така!

Кат, честита годишнина! Поста ти ме разтопи!

Чара, на кръщенето изглеждаш страхотно! Поздравления, а как звучеше предишния ден... Wink За градинката - само въздишам по нея, между другото - мноооого красива булка си!!! Сладурите са повече от прекрасни!!! ПУ ПУ!

Приятен ден от нас! Времето е страхотно!

# 48
  • София
Добро утро!
Гери, да е жив и здрав мъжа ти! Само радости да ви носи!  bouquet
За нета, онзи ден при нас беше ад. И аз сто път поствах! #Cussing out
Дездемонка, помним всички снимката , на която Емо беше захлупен по личице. Hug
Мери, добре си се разписала! Hug
Киара, и ние го имаме този проблем. За съжаление наистина е така. Потните крайници и глава, както и страскянето без причина, са признак на рахит. Confused Ще се борим, няма начин! Hug Първоначално давах една капка вигантол, а в болницата ми казах по две, че е започнало развитието на рахит. Та така и до днес, а и на слънце я държа по няколко минути. Peace
Мирка, успех с изпитите! Ще ги вземеш, няма страшно! Peace Hug
Драконе, добре звучиш! Много хубаво е това! Hug
Бубе, разкошни са ти принцесите! Всички февруарчета са наистина най-хубави! Hug
Еми, всичко наред ли е вече при вас? Hug
За гушалките, и аз ще проверя, че склада на ТСМ в Хаджито го знам идеално къде е.
Слънчев ден, момичета! Hug

# 49
Бубето - мерси за Вниманието, Голдънче - и ти!
Ето малко снимки и от нас, да се отчетем (не че има нещо, ама напоследък ме домързява да качвам снимките от фотото на компютъра и затуй....): ЦЪК
Приятен слънчев ден на всички!  Heart Eyes

ПП: Голдънче - ако има такива гушалки пиши ми, моля те.

# 50
  • София
Здравейте мамчета:)
Ние днес сме по-добре! Приемаме разни хомеопатични за всеки случай, че нали в петък ни е 3-тия Пентаксим (а именно Осцилококцинум, свещички Вибуркол, Хамомила 9СН, а освен това и давам и Долче Нанна- да видим дали ще има ефект, но като че ли спа по-спокойно...има време да се види). Иначе Анна е спокойна, весела, яде си. Явно е от движението на зъбите. Ох, и Слава Богу....ухото е ужасна работа!
Гери, честит ти рожденник  bouquet! Да ти е жив и здрав! Обичайте се, уважавайте се и бъдете щастливи до дълбоки старини!
Миркам, стискам палци за изпитите!
Cattt, честита годишнина! Hug....наистина разкошен пост  202uu
Чара, страхотни са ти момчетата и всеки път с голям кеф разглеждам вашите снимки Grinning. А градината ти е за чудо и приказ...трябва да я снимат в някое списание за дизайн на екстериора!
Пак гласувах за всички и ви стискам палци! Дано спечели някой от нашите бебчовци!

За поредното заяждане: АЙДЕ СТИГА ВЕЧЕ!!!! Едни и същи хора, едни и същи приказки, на които, както и да се отговаря, колкото и "да ги отразяват", пак не им е достатъчно! А не беше ли ти, която писа това: "...Аз обещавам пред себе си и вас, че това е последния път, в който пиша подобен пост. Определено не ме кефи тона, с който си говорим и приключвам по въпроса."(25 май 2008, 00:20)
Ако пак ти е кисело, моля не си предавай настоенията тук!
Извинявам се, че пак на нерви отиват нещата, но провокациите трябва да престанат...това не е кокошарник, на какъвто го превърнахме!

# 51
  • Бургас
Моля някой да ми прати новата парола! Аз май снимки не съм качвала хич, да го видите и моя цоцоланчо.
За поведението в кошарата Вечер го намирам Стефан наш по двата диагонала, напречно или по очи, в поза костенурка. Много обича да се обръща от гръб по корем, като се събуди, това му е първата работа.
За гушалките Как точно се използват? EmbarassedТрябва да му се подаде в ръчичките ли или да му го гушна до личицето Embarassed. Мери, насреща съм да ти изпратя. Ако искаш набележи нещо от някоя марка от интернет магазините и ще го взема от магазин тук. Тъкмо и аз ще се снабдя.
За потните крайници и рахита. Аз на себе си така го обяснявам: Костите растат твърде бързо и кръвоносната система изостава, не могат да се оросят добре по-далечните точки в телцето, от което са студени. Но това не е задължително белег за наличие на рахит, по скоро ми звучи като презастраховане на педиатъра. Обаче връзката плашливост- костна структура не мога да проумея каква е логиката Thinking
П.П. Мерси за паролата!

Последна редакция: вт, 17 юни 2008, 13:04 от vivi.vivi

# 52
За гушкалата и ние имаме едно-много е сладко,ама и аз точно не му знам предназначението Embarassed Embarassed Embarassed(гушкалото ми е подарък)пробвах да и го дам да се заиграе,но внимание му обръща,ако й правя куклен театър с него Laughing и така нещо ни замря играта и сега съм вързала пердето с него Laughing Laughing Embarassed Embarassedдаже изглежда оригинално,защото се пада точно над кошарата,близо до повивалника и като я преобувам си го гледа Wink
Катт да ви е честит празника и на мен ми стана мило като четях поста ти-най добри пожелания отправям  bouquet
Честито на всички празнуващи днес  bouquet
Неприятно е това заяждане,не може ли просто да не обръщате внимание и да си върви керванът???Нали знаете поговорката за "по-умният"
Всички бебчовци в конкурса са Супер! Дано спечели някое февруарче Wink
Прегръдки за опечалените майки Hug Hug-Слави и Злато

Последна редакция: вт, 17 юни 2008, 15:11 от elenia

# 53
  • София
Здравейте, момичета!

Благодаря ви за хубавите пожелания!
Гласувах за всички февруарчета. Всички са много сладки. И ние да не останем по-назад, та взехче че се включихме. Ето ни и нас: http://humana.bg/club/index.php?option=com_datsogallery&Item … atid=1&id=350
За потните крайници: малката още отпеди повече от месец започна да се поти (ръчичките и крачетата) и когато попитах педито, тя ми каза, че е наследствено. Признах си, че и аз така се потя лятото и приех, че е права. Но сега се замислям, ами ако греши? Ако е Рахит? Ще я попитам пак, когато ходиме.
За гушкалките, тъкмо щях да питам откъде ги купувате и разбрах. Ще проверя в ТСМ. Мери, ако има, ще ти пратя снимков материал и ако ти хареса, ще ти купя.

Гот, ето списък на сватбите:

Годишнини от сватбата:

След първата година от вашата сватба, ще празнувате “памучна” сватба, втората – “хартиена” и третата – “кожена”. Петата година е “дървена” сватба, седмата – “вълнена”, десетата – “калаена”, а след дванадесет години – “копринена”. “Кристалната” е след 15 години, “порцелановата” – след 20 и “сребърната” след 25. След 30 години идва “перлената”, след 40 “рубиновата”, след 50 “златната”, а след 75 “диамантената”. И на всички тези годишнини, можете да се ожените отново, за да заздравите вашата връзка!

•1 година - Памучна сватба. Подаряват се хавлии и кърпи.
•5 години - Дървена сватба. Подаряват се дървени предмети.
•7 години - Медна сватба. Купуват се медни съдове за дома.
•8 години - Тенекиена сватба. Взимат се лъскави предмети за кухня.
•10 години - Сватба на цветята. Подаряват се саксийни насаждения.
•13 години - Дантелена сватба. Купува се спално бельо.
•15 години - Стъклена сватба. Подаряват се кристални предмети.
•20 години - Порцеланова сватба. Купува се порцеланов сервиз.
•25 години - Сребърна сватба. Подарява се сребро.
•30 години - Перлена сватба. За съпругата - перлена огърлица.
•35 години - Ленена сватба. Купуват се покривки, пердета.
•40 години - Рубинова сватба. Подарява се пръстен или накит с рубин.
•45 години - Сапфирена сватба. Подарява се пръстен или накит със сапфир.
•50 години - Златна сватба. Разменят се златни бижута.
•60 години - Диамантена сватба. Подарява се пръстен или накит с диамант.
•70 години - Благодатна сватба.
•75 години - Коронна сватба.

Хубав ден!

# 54
Браво КАТТТ......Гласувах и за вас ,мерси за инфото за сватбите и годишнините им...Да сме живи и здрави всички да достигнем най-красивите годишнини ....40,45.... Laughing Party Peace
Гери1805......честит рожден ден на супругът ти ,  bouquet  да е здрав ,щастлив и да се обичате много ... Hug Весело изкарване и много усмивкиииии....  bouquet Laughing

# 55
Катт честита годишнина (малко със закъснение)
Миркам възхищавам се на волята ти и усилията да се явяваш на изпити. Успех и със следващия!
Честито и на всички празнуващи днес!
Няма да си позволя да коментирам малкото спречкване. Само ще кажа "Моето гардже си е най - хубаво". Това на 100% важи за всички майки. Всяка от нас се радва неистово на детето си, трепне да сподели със всеки новото постижение и да срещне положителни отзиви.

Днес забелязах червени точици в акото на Иво, а и е станало много рядко и зеленикаво. След консултация с педито (по телефона) ще взимаме по 10 капки Биогайа, вит. С и калциев глюконат  в продължение на 5 дена. Някой имал ли е такъв проблем?

Успех на всички дечковци в конкурса на Хумана.

# 56
Здравейте, момичета. Cattt, честита годишнина! Гласях се още вчера да пиша и да ти кажа колко си хубава. Вики има на кого да прилича. Искам да ти пожелая винаги да изглеждаш толкова щастлива, колкото си на сватбените си снимки newsm51.
Вчера не ми остана време за писане, защото бях в луда депресия. Регистрирахме второ падане. Този път паднахме и двамата на един пешеходен мост до нас. Мрънкаше и го гушнах за мъничко за го успокоя, но в този момент токът на обувката ми остана в една дупка и се срутих. Бебето изобщо не се удари, аз поех удара, той само ревна за секунда и веднага след това се нахили. Беше му много смешно, че се въргаляме по земята. Добре че в този момент оттам минаваше една съседка, та пое бебо, защото аз просто си седях на земята и го стисках. Невероятен шок беше. Хем това ми бяха най-удобните обувки за разходка, с широк квадратен нисък ток. Вече не знам какво да обувам.
Това беше лошата новина, плюя си в пазвата. А сега хубавата - бяхме на консултация и с гордост рапортувам, че сме качили още едно кило. Дундачко вече тежи 6860 кг и е дълъг 63 см. При тези показатели съм спокойна, че кърмата му стига. Определено ще сме на късно захранване, както съм си решила.
За въртенето през нощта - нищо не мога да кажа по въпроса. Калоян спи в кошчето, което ви показвах, докато си бременеехме. В него няма много място за въртене. Като гледам с какво темпо го заема, май скоро ще разгъваме кошарката на двете нива. Само се чудя дали да не й взема допълнително дюшече newsm78.
За "гушкалките" - нямам път към магазина на TCM, в който съм ги виждала, но това беше преди сто години и не знам дали ги има още. Другата седмица евентуално ще накарам мъжа ми да ни извози дотам. Нали изкупих всички бебешки стоки, които ми хванаха окото, докато бях бременна, та сега нямам особен мерак да обикалям по магазините newsm71. Нашите са подарък, но едната е много елементарна. Ще я снимам и ще я сложа в албумчето. Някоя сръчна мама (например Драгончето) може да си я направи. Драгонче, на Мери са й обещали няколко мами, ако намеря, се ангажирам за теб. Виви, аз не знаех за какво се използват, докато не попитах тук. Оказа се, че Калоян е много по-досетлив. Щом му я подадох, веднага схвана какво й е предназначението. Толкова от нас, излизаме на разходка. Лека и безаварийна!

# 57
Здрасти!
Ето и за Ина да гласувате http://humana.bg/club/index.php?option=com_datsogallery&Item … atid=1&id=102
Който иска, разбира се!
Благодаря на всички, които са гласували за нея вече!

Cattt, страхотни сте. Честита ви памучна сватба. Пожелавам ви да отпразнувате всички годишнини до края на списъка заедно и с поне още едно малко съкровище!

Гери, Честит Рожден Ден на мъжа ти! Жив и здрав и най-добрия татко!

Благодаря на тези които питаха за Ина! тя е още с разстройство, вече почти месец и половина. Имаме подобрение от време на време на цвета, но до там. Пие ентерол вече 10 дни, още 4 ще и го давам. И хидрасек 5 дни. Отложиха и втората ваксина. Ще я сложат ако всичко е наред на 13.07.08г. После ще отидем малко в Габрово за около месец на чист въздух.
Ина пие по 4 капки вит Д, защото са и меки ръбовете и е много голяма фонтанелата, потят и се крайниците, дори имаше един период, в който я намирах сутрин цялата мокра и като я вдигна си личи на чаршафчето къде е спала, толкова е мокра. Сега не е така, но краката и ръцете почти постоянно са и мокри.

Това е общо взето от нас, обаждайте се софийските мами, аз всеки ден почти ходя по центъра. МНого съм добра по градския транспорт вече, сама си вдигам и свалям количката, добре че е лека.

Хубав слънчев ден!

P.S. Ето и едно клипче, Ина как крещи http://www.vbox7.com/play:a44f98e2

Hug

Последна редакция: вт, 17 юни 2008, 17:48 от alina_si

# 58
Благодаря за пожеланията към любимото ми по-голямо бебе (разбирай мъж)!  Laughing

Да се отчета за днешната консултация: тегло 6090 (850 гр. за последния месец) гр., 58 см. Всичко с кърменето и при нас явно е наред. Педито спомена захранване през 6-и месец, но това ще го уточним другия път. Вигантола го намаляваме от 2 капки на 1. А, да не забравя, понеже попитах какво да предприемем по отношение смукането на пръстчетата, докито каза да не се притеснявам, че е ок до 6-ти месец, понеже бебето така опознавало света. Аз така (облекчено) се учудих, че пропуснах да повдигна въпроса какво ще се случи след това (освен че явно трябва да започна да се притеснявам  Simple Smile ), но другия път няма да пропусна.

Пух, ужасна случка! Надявам се днешната разходка да те разведри и да не остане и помен от лошия спомен

Алинка, дано разстройството на Инка скоро отшуми. Понеже лекарствата, които спомена не ми говорят нищо, има ли измежду тях хомеопатични? Аз съм голям фен на хомеопатията, като разбира се е важно и човек да попадне и на добър доктор.

P.S. Днес случайно попаднах на този сайт: http://www.d-rmario.com/index.php Може да е интересен за някого.

# 59
[
 Само искам да призова всички момичета от форума да сме единни и да не възникват спорове и обвинения както се беше получило при Февруарките! Много им се насъбра и на тях и просто беше нормално да се случи това! Когато сме готови и го почувстваме мисля че ще можем да продължим, разбира се без никога да забравяме нашите дечица на небето (пиша нашите, защото ги чувствам като мои)! Много ви обичам всичките и като си помисля че съм с вас от първите дни на бременността...и толкова тревоги и радости съм споделяла с вас, това няма да се промени.  Hug[/b][/color]
Надявам се да не ставаме пак пример за такива неща ........................................
Алинка ....дано се оправите вече  Praynig Praynig
ПУХКА...повече такива изпълнения дано да нямаш.. Praynig Praynig Пазете се много  Praynig Hug Praynig
ДРАГОНЧЕ ..големи сте сладурки  Hug Само не мога да ти видя аватара ....нещо не е станало май като хората със снимката  newsm78

Последна редакция: вт, 17 юни 2008, 21:32 от бубето 29

Общи условия

Активация на акаунт