Мамо, какво е секс!!!!!

• 19 973
  • 77
  •   1
Отговори
# 30
Някъде около тригодишна възраст започнаха първите въпроси, съответно - първите отговори. В началото - по-кратки и по-прости, в последствие вече малко по-подробни. Синът ми е вече на пет, и има доста ясна за възрастта му представа за различията между половете, секса, бременността, раждането и т.н.
Това за мен са познания и култура, които се изграждат с времето. Сексът е естествена част от нашия живот, не е нещо, за което трябва да говорим тайно и да хихикаме.
Намирам за много важно да бъдем откровени с децата. Толкова разпространения вариант "Големия Разговор", когато детето е вече на прага или в пубертета, е най-голямата глупост на света - дотогава детето със сигурност е чуло къде-къде по-цветисти варсии, и само гледа сеира на червящите се и мънкащи родители.

Има прекрасни детски енциклопедии, които със сигурност могат да помогнат на по-стеснителните родители.
"Пенис" и "вагина" са литературни, общоприети наименования на два човешки органа и в изричането им няма нищо по-срамно от това да кажеш "нос" или "лакът", примерно. Просто не мога да разбера откъде тоя ужас към тези думи  Thinking

# 31
  • София
Много сладък въпрос,  не знам аз какво ще отговарям...
Спомянм си една случка с децата на мамина колежка.
Седят с баба си и дядо си на обяд(бабата разказвала после).
И девойката ни в клин ни в ръкав ги застреляла "Бабо, вие с дядо правите ли секс?"

# 32
Не, не мисля. За мен е важно да обясня смисъла на механизма с аналогия, която е достатъчно логична. Думите "сперматозоид" и "яйцеклетка" ги има в енциклопедията й, като иска, да ги научи оттам. Но като гледам, влекат я точно колкото "хипоталамус".

# 33
Моята дъщеря много искаше бебе и естествено някой й беше казал, че щъркела ги носи. А аз й обясних, че тати трябва да гушка мама и да сложи едно семенце в коремчетой. Това семенце мама го държи на топличко в коремчето и то расте и става бебенце. И когато коремчето стане достатъчно голямо, бебето се ражда. А за въпроса за раждането, беше лесно, защото тя вече знаеше. Питала ме е какво е това (белега от секциото ми)

# 34
  • София
Наскоро синът ми ме пита дали с баща му правим секс. Казах му, че правим.
Очаквах да продължи с въпросите, обаче явно не го интересуваше друго по въпроса. Е, да, ама аз очаквах и той, като не питаше, почнах аз да го питам - откъде е чувал за секса, защо ме пита. Ей такива неща. А той лаконично отговаряше "Ами, питам си, ами, знам си просто..." Rolling Eyes
Е, не стигнахме до обяснения. Като си знае, к'во да му говоря, наясно е детето Crazy Joy

# 35
...и още една с картинки май се казваше "Бебе на нулева възраст"...

Когато те прочетох ми изникна "детски спомен жив"  Heart Eyes знаех я наизуст тази книжка, картинките бяха много хубави и толкова много ми харесваше...    Blush  замислих се къде съм имала възможност да я разглеждам... и се сетих - при чичо и леля, всеки път когато ходехме  Blush
Дали я има сега някъде, много е подходяща  Peace

# 36
  • София
...така си ударих вагината на пързалката!...

Е, няма начин баш вагината да си е ударила.
Май е време да въведеш и термина вулва Mr. Green

Или..."слабините", "интимната област" - хем не са пеперудки, хем си е вярно, хем не си мисли детето, че всичко е вагина.

# 37
Точно това беше смешното,че трябваше да каже "слабините",а тя каза "вагина".

# 38
Сега всички с малки деца разпечатваме обяснението на Анда и го носим в джоба до момента, в който ще ни застрелят с въпроса, а ние, в пълна готовност и съзнание, че сме "бетон" по темата, важно го изваждаме и прочитаме (който може - да си го доукраси)  Laughing

# 39
  • София
Сега всички с малки деца разпечатваме обяснението на Анда и го носим в джоба до момента, в който ще ни застрелят с въпроса, а ние, в пълна готовност и съзнание, че сме "бетон" по темата, важно го изваждаме и прочитаме (който може - да си го доукраси)  Laughing

С тази разлика, че в джобчето трябва да носиш саксийка, пръст и семенца, а освен това да умееш да разказваш запленяващо като Анда  Wink

# 40
По повод книжките за които споменах по-горе в друг форум намерих името на авторката и името на друга нейна книжка.Цитирам - Бебе на нулева възраст" и "Истината за бебетата" от Мари Клод Мишон съпътстваха цялото ми детство и са книжки, които пазя за нашите деца един ден:) Изключително важни за половото възпитание у най-ранна детска възраст и по-лекото приемане на истината за "птичките и пчеличките"

# 41
С тази разлика, че в джобчето трябва да носиш саксийка, пръст и семенца, а освен това да умееш да разказваш запленяващо като Анда  Wink

Ееее, че то къде ще му излезе края?! Трябва да имам джобове като на Торбалан... Най-добре Анда на гръб и с мен, за по сигурно  Mr. Green

# 42
  • София
Цитирам - Бебе на нулева възраст" и "Истината за бебетата" от Мари Клод Мишон

Поправям: Мари Клод Моншо
Това са книжки за най-най-малките деца. Там не се споменава думата "секс".

# 43
А на днешно време може ли да се купи от някъде?! Славейков?  newsm78

За съжаление моята изчезна като ни обраха тавана и я нямам като "наследство" за дечка.  Sad

# 44
  • София
Някой ги беше сканирал, скоро видях линк във форума.

Общи условия

Активация на акаунт