ОКТОМВРИЙКИТЕ си правят нови срещи в идващите дни горещи

• 10 139
  • 293
  •   1
Отговори
# 105
mimisofia ,извинявам се ама съм малко разсеяна днес.Вие говорите за НДК,а аз си мисля за ЦУМ,много съжалявам,че ви подведох!

# 106
  Матката винаги ми я мерят на ЖК!Дори и на профилактичните прегледи като гледат и яйчниците с ехограф.Преди да забременея беше с размери 63мм на 32мм или нещо подобно.Пише си го на снимката.А сега ми я мерят с шивашки метър.

Елинцето, за усещането на бебо много зависи как се чувстваш.Аз като съм тъжна или притеснена и то си кротува.Като почина прабаба ми не го усетих 3 дни.Аз съм една от най-рано усетилите бебето си-13-та седмица.Сега го усещам предимно сутрин като се събудя и вечер късно, през деня на работата рядко.Аз съм и заета като работя и се радвам, че нямам време да мисля глупости през деня и да се настройвам.Дано не се налага да стоя у нас.Просто ще изтъпея.Иначе за отпуски имам сили и много приятелки с деца, така че няма да седя в къщи и да чета по цял ден Laughing Живот и здраве септември няма да се спирам много у нас да не изчаткам.

mimisofia
, то има и много други теми за срещите например, но ние си пишем тук  Wink Асето е писала важни и полезни неща.Не е с лоша умисъл..ако става за въпрос тук в темата има много спам. Peace

# 107
Пуканка,това исках да обясня,но неуспешно.Точно така се мери матката.
Feel_u,права си ,че кърменето освен всичко друго пести и доста пари.Но ми изглежда толкова трудно и проблемно.Не знам,само лоши неща съм чувала.Една приятелка разказваше как се налагало мъжа и да и изсмуква от зърната,че бебето не можело,а те се били запушили.Ужас!
Нищо не чета на беби,до петия месец в 6ч още трупясвахи едва се добирах до леглото.Сега се поосехферих,но зяпам филми вечер.

# 108
Аз започнах с българските, че и каката ги харесва много.  
Но не мисля че има някаква разлика. Много харесвах поредицата франклин за едно костенурче- но вече са "бебешки" за каката и  не ги четем.

# 109
Здравейте пак! Аз също не съм чела приказки само сам пяла песничката "Мила моя мамо", но ще ми бъде интересно вие какви приказки разказвате. При мен доктора мери матката всеки месец но не мога да кажа сега точно сантиметри по седмици. Аз сащо днес до обяд почти не го усещах и се бях притеснила но по касно почна да се движи и сега го усещам.  Една приятелка ми каза, че не се усеща постоянно така,че Еленце не се притеснявай. Лек ден на всички!

# 110
А как си избирате помпата за кърма. Разглеждам какво се предлага и май тази

ще е. Някакви съвети при избора ?

# 111
mimisofia[/color], то има и много други теми за срещите например, но ние си пишем тук  Wink Асето е писала важни и полезни неща.Не е с лоша умисъл..ако става за въпрос тук в темата има много спам. Peace
[/color][/b]

Съгласна с Крисси Peace

# 112
Еленце, мен бебка ме ритка най-много вечер или сутрин към 10 ч като заседна пред компа. Не мисля, че трябва постоянно да ги усещаме как мърдат, ама и аз като теб понякога се стряскам като не го усещам по-дълго време.
sunny_77, понеже и аз все се чудя като другите мами, искам да те помоля, ако не те притеснява и не е прекалени нахално от моя страна да кажеш какъв е бил точно проблема при сестра ти. Дали всичко си е било наред през цялото време и нещастието просто се е случило или е имала и някакви проблеми от преди. Питам, защото и аз сега все се чудя като не усещам бебо дали пък всичко е наред. Извинявай, ако съм много нахална  bouquet

# 113
  • София
Пуки, ти пак ли се притесни за тази матка, бе жена? Моята още е около нивото на пъпа, но не са  ме мерили. Пък може и на ехографа да ме мерят, но от техните съкращения нищо не разбирам. Ако имаше нещо нередно предполагам щяха да кажат нещо.

Ели, аз усещам бебка предимно сутрин и вечер. През деня само се понамества и спи през цялото време. Снощи за пръв път ми се случи да се опитвам да заспя а тя блъска отвътре и ме стряска. Но как да му се сърдиш, едно такова мило ми става. Според мен си е до темперамента на детето, колко е шавливо и майката до колко е чувствителна да усети всяко движение. Но тези нормативи да го усещаш по еди колко си пъти за час могат единствено да те побъркат. Аз нали затова си взех доплера.

Мими, защо не звъннеш във Вита да питаш има ли дежурен кардиолог, май може и без час?

Много ми е интересно да чета как си привиквате децата към гърне. Направо незнам някой ден как ще го направя този номер. Струва ми се много трудна задача.

Аз днес имах много работа (на компютъра, да не помислите че съм хукнала нанякъде) и много бързо мина времето.

# 114
  • София
Много благодаря на всички за мненията.
Успокоих се, защото аз точна така усещама бебето, даже
сега в моя чест се мръдна  Grinning
sunny_77 и аз се присъединявам към молбата на Северинка.
Ради - хайде да отидем в събота, ще се наспивам в неделя : )
Ако си съгласна - къде да се видим, че да се познаем?

# 115
  • София
А как си избирате помпата за кърма. Разглеждам какво се предлага и май тази
 ще е. Някакви съвети при избора ?

Аз реших да се доверя на мненията на майки с опит. Повечето препоръчват горещо помпата на авент.
Друго, за което трябва да се внимава е да няма метални части по нея ако ще се стерилизира в микровълнова. И аз в началото се дърпах от идеята за микров. но установих, че това е най-бързия начин за стерилизация. Поне микров. ще се ползва и след това.

# 116
  • Варна
Цитат
Пуки, ти пак ли се притесни за тази матка, бе жена? Моята още е около нивото на пъпа, но не са  ме мерили. Пък може и на ехографа да ме мерят, но от техните съкращения нищо не разбирам. Ако имаше нещо нередно предполагам щяха да кажат нещо

Ами казаха. вчера на прегледа казаха че за две седмици не е мръднала и че това било много лошо и можело да доведе до аборт.  Cry Може да си представиш как се чуствам след това.

# 117
  • София
И аз бебето не го усещам много през деня. Понякога като се нобядвам и започва да подритва нещо. Другото сигурно време, когато го усещам е вечер като си легна към 10 ч. Определено рита много повече от Сонята. Rolling Eyes

Никакви приказки не му чета на корема, бебето де. Mr. Green
А "моя мила мамо" е песничката, която най-много успокоява Соня - за заспиване и когато е болна и я гушкам.

Miss Fairy, за съжаление някой ти е напълнил главата с такива ужаси за кърменето и имаш някаква отрицателна нагласа. Не трябва така. това е нещо приятно и естествено. Но ако при някой не се получава или няма желание няма нищо лишо и в това. всички сме различни, но все пак прочети колкото можеш повече по въпроса.
И моите гърди не са същите като преди, но те се деформират и от самата бременност. Така или иначе с годините се променят, поне да е защото съм си кърмила децата. Пък и не при всички се случва така, на някои майки им остават много хубави гърдите.

И аз имам книжката за бременността седмица по седмица и е доста интересна. Само дето е от чуждестранни автори и някои от нещата не са приложими в нашата действителност.

Аз съм се спряла на помпата на Авент. Почти същата е като тази на Чико.

И ние сме в период на махане на памперса. Соня сама започна да си казва и вече около 1 седмица няма пропуски. Само изпишкването навън ми е нещо трудно.
Определено искам да махнем памперса, за да мога 2-3 месеца да си почина преди да започне великото сменяне на бебешки пампи на 3 часа. Rolling Eyes

# 118
  • София
Пуки, аз обещавам веднага като се прибера да пиша.
Много се надявам да е станал грешка. Ти поогледа ли се за
допълнителна информация?
Мога да огледам по руските сайтове да видя дали няма да изкочи нещо
по темата.

# 119
Олее, Пуки, дано всичко е наред с теб и бебо, много ме натъжи последния ти пост  Cry  Praynig Hug

Общи условия

Активация на акаунт