Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 38

  • 28 157
  • 310
  •   1
Отговори
# 165
  • София
  • Мнения: 212
Розичките не бива да съхнат в хладилник, там те омекват. Залепват се за торатат с капка вода или с малко размит с вода до каша фондан (мажеш основата на розата и поставяш, не е желателно да местиш, понякога много добре захваща и може да ти скъса чаршафа). Не е нужно да съхне покритието, може веднага да се поднесе, макар, че аз с Варна съм правила само първите си рози и не съм правила покритие, но от другите момичета не съм чувала да чакат:))) Успех:)

как така да не съхнат в хладилник, те си се втърдиха там  newsm78 и после ще ги сложа върху фондана . А за цвета на фондана как да го докарам на бял  Thinking Аааа и още нещо важно да питам: препоръчайте ми крем, с който да се рисува върху тортата и да се шприцнат евентуално листенца. Благодаря много   bouquet

# 166
  • София
  • Мнения: 212
Искам да направя този крем:
Мус за пълнеж на торти (Tannita)

1 и 1/2ч.ч течна млечна сметана + 3с.л. захар
1 пакетче пудинг ванилия без варене
1 и 1/4ч.ч прясно мляко
1 п.(225г) крем сирене
1ч.ч пудра захар
Може 2-3 лъжици заквасена сметана
1п. Желатин
1/4 ч.ч вода

Крем сиренето 1 пакетче е 125г , а може би трябват 2 п общо 250г  newsm78

# 167
  • София
  • Мнения: 2 649
Пепи, може би не си ми видяла предишните питания, но би ли написала отново на колко парчета се равняват тортите спрямо диаметъра им  baby_neutral Явно трябва да мисля за още един етаж  newsm78

# 168
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
triffy, вносното е по 225гр.  Wink Щом ще ползваш БГ си вземи 2п. по 125гр.

# 169
  • София
  • Мнения: 2 649
silrai, супер торта  Peace

# 170
  • Мнения: 389
много материал съм изпуснала....отивам да наваксам ,а утре ще се отчета с торта

# 171
  • София
  • Мнения: 212
triffy, вносното е по 225гр.  Wink Щом ще ползваш БГ си вземи 2п. по 125гр.

ахааааа, сега разбрах  smile3521, благодаря smile3525

# 172
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Пепи, може би не си ми видяла предишните питания, но би ли написала отново на колко парчета се равняват тортите спрямо диаметъра им  baby_neutral Явно трябва да мисля за още един етаж  newsm78
Петя, сори мила. Веднага ти пиша

Ф30- 18-20п.
Ф28- 16-18п.
Ф26- 16п.
Ф24- 12-14п.
Ф22- 12п.
Ф20- 10-12п.
Ф18- 8-10п.

На някои ти ги пиша от до... зависи как се режат. Ф30 мисля че ако го режеш на правоъгълници може да изкараш и повече.
А защо не направиш 2 правоъгълни една върху друга. Или 3 правоъгълни или квадратни. При тях се смята по-лесно.

30х30см - 24-32п. зависи от размера на парчето. Пиша ти 3 варианта за големини, като и трите са нормални парчета.
За 24п. - 4х10см. парчето
за 30п. - 3х10см. парчето
за 32п. - 4х8см. парчето

Горният етаж ще ти е 25х25см.
за 18п. - 4х8см. парчето

Така ще направиш само 2 етажа и ще са достатъчни за всички Simple Smile Винаго може да сложиш и трети, но не виждам смисъл от него  Wink А ако има и деца сред тези 50 човека техните парчета са по-малки от на възрастните  Simple Smile

# 173
  • София
  • Мнения: 2 649
Пепи, много ти благодаря   bouquetлошото е, че аз имам само кръгли тави и най-голямата ми е 30 см., но явно няма да стигнат за 50 души и ще трябва да добавям още един етаж. Ще ходя тия дни при майка да се разтърся по нейните тави.
Само още един въпрос, понеже до сега не съм правила толкова голяма торта, за ф 30 двойна доза или доза и половина да направя? В тази тава съм решила да е торта Генерал.

# 174
  • Мнения: 466
Момичета, чета ви, но тези дни нямам време да пиша. Включвам се набързо само да ви поздравя. Всички, до една сте направили страхотни торти, не мога да ви изброя, но  smile3501 newsm20

# 175
  • София
  • Мнения: 2 671
...

Ф30- 18-20п.
Ф28- 16-18п.
Ф26- 16п.
Ф24- 12-14п.
Ф22- 12п.
Ф20- 10-12п.
Ф18- 8-10п.
...
Струва ми се, че това ще е добре да е на 1 стр. в началния пост. Моля Наталинка!

# 176
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Петя, и аз нямам хубави правоъгълни тави, но си пека в тази от фурната като слагам хартия за печене до там където ми трабва, а после леко режа и дооформям за да стане добър правоъгълник (квадрат). Тавата ми е 30х40см... като не ми пречи да пека 30х30см в нея  Wink

# 177
  • София
  • Мнения: 2 671
Е, сега успях да видя тортата на Silrai - красота!!!

Ето и моята творба от тази сутрин, много благодаря на Violetblue за захарната маса /да знаеш стигна ми, че и остана Wink



http://violetovgeneral.multiply.com/photos/album/2#64

 Вътре е ягодовото парфе на Сладка хапка с рула.

# 178
  • София
  • Мнения: 212
как правите фондана бял???? Само на борсата в Редута ли има бои?

# 179
  • Мнения: 1 271
Мацки, много се радвам, че ви допаднаха и двете торти.
Пепи, и мен ме притесни тая панделка  Mr. Green  ,обаче за 3 часа нямаше да ми изсъхне ако беше от фондан-пък и фондан не остана  ooooh!  Не ми се бъркаше нов  Blush . За следващият път ще си знам кусурите на такава конструкция...по-дебела клечка вътре и по-малко крем.Просто опорната точка малко се измести заедно с клечката.Вътре тортата е с блатове и крем-масло, с пудинг.Също така времето за стягане беше много малко-около 1 час, това допълнително затрудни изпълнението и с панделката от крем(защото стяга повече от фондановата) се стабилизира достатъчно.
Учителката беше възхитена от подаръка си.  Grinning А децата-направо пощуряха по тортата-книга.Дори едно се хвана за шпатулата за рязане и не искаше да я пусне, да не би да я разрежем.Викам му-Дай ми я, а то-НЕ!Голяма борба беше, майка му как ли не го убеждава...Дадохме му да изяде един от джоджувците и тогава ми си даде резачката.Абе цирк.
Румя, много хубава кесиика   bouquet  А и с бебето е много идейно.  Naughty
Хайде спорна събота и неделя и чакам вече с нетърпение предизвикателството.  Naughty

Общи условия

Активация на акаунт