Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 38

  • 28 158
  • 310
  •   1
Отговори
# 195
  • Мнения: 7 950
raya_usa ,щом е фен на Ф1 погледни тук към края на страничката.

# 196
  • Мнения: 668
А да - моля споделете, вие кое "натурално царевично" нишесте ползвате за фонданите? Защото тук в "наше село" това е труден за откриване продукт, споделете марка, и евентуално в кои магазини се продава?  Simple Smile

# 197
  • Мнения: 2 185
Рая ето ти няколко идеи http://www.cakecentral.com/modules.php?name=gallery&file=dis … e&pid=969183-  но бих го направила с кафява кесия
http://www.cakecentral.com/modules.php?name=gallery&file=dis … e&pid=1032993
Ако се спреш на тази идея ще ти снимам от книга друг вариант+ инструкции, само кажи.

За болестта мани  ooooh! много съм зле, от неделя се влача, вече 3-ти ден нямам никакъв глас  Cry Сорри за офф-а  Embarassed

# 198
  • София
  • Мнения: 2 671
Рая, както писах - торта с рула и пълнеж ягодово парфе на Сладка Хапка.

thedragonbg, 3-4 вида съм ползвала и не съм имала фал. В Метро има разфасовки по 200 гр. на bioset мисля, а в супермаркетите напоследък взимам на Mercury foods- Prima.

tsvetkova_elica, залягй над теорията в първия пост и чакам творенията ти с интерес!

Последна редакция: сб, 21 юни 2008, 06:57 от Rumya

# 199
  • Мнения: 1 965
silrai - Саксийката е като глинена. Браво на тебе!!!! Личи си че си вложила доста уважение в тортата..... А книжката пък.... много веселичка.... Защо сряза хубавата тортичка, а? Някой ми се смя на мене че заклах барбито на последния учебен ден..... поздравявам те и за двете торти.
pokahontas - инструментите не са НАЙ-важното. Браво на твоите сръчни ръчички..... Представям си с инструменти колко добра ще бъдеш.
Rumya - Много идейна тортичка. Нещо и липсва като че ли, но се чудя дали е джувка или нещо горе в кошчето  newsm78. Иначе - сериозно предизвикателство с тази топка.... Браво.
Clairette - Не се давай на този грип. Оздравявай бързо....
kaaramelka - виж долу в линка ми. "Цаката" им е пълна пародия. Даже не довърших цялото цвете, защото само едно нещастно парче тел открих в наличност. Но да Ви кажа че преди малко го гледах. Свило се е както си и мислех и на две места са се отворили дупчици. Незнам по показания начин, дали ще бъдат по-трайни, но от опита ми с чадърчетата, очилата и стъклата на колите знам че тези желатинови листчета не са трайни. Ефектни са, но не стават за сувенир. Винаги ми се свиват след 3-4 дни. Ако някой пробва метода от руския или другия сайт, нека докладва дали издържат.

# 200
  • Мнения: 818
Някой в района на Бургас или Варна да има излишна бавно сьхнеща маса около 2 кг.?
РД на сина ми наближава и май ще трябва да порьчвам цялаа кофа от Пловдив,а не ми се искаше толкова много,че лятото не правя торти....

# 201
  • Мнения: 200
Пепи-благодаря за идеята за по "вирнато дупе " и талийка-ще я пробвам.За първи път имам поръчка за торта и тя е точно -дупето.Само не знам как да сформирам цената-продуктите лесно,но моделиращата маса и труда нямам представа как да ги ценообразувам-ако някой има идейка?
Аз досега рецепти не съм писала към тортите защото ползвам тези от 1ва страница-Рафаело и заквасена смета с течен шоколад.

# 202
  • Варна
  • Мнения: 252
Момичета,ще разчитам пак на вас за идеи.Наближава Рд на дъщеря ми и тя си даде заявка тортата да е с "цар лъв" и  реших да се пробвам с трансфер.До тук добре,ама днес ми сервираха че и юли ще са си на градина,няма да е сборна група и така ще ми се наложи да правя още една торта /ако разрешават в градината де,че лятото май не позволяват/.Та сега започнах да се чудя и мая какво да измисля да направя за там,а и все още съм начинаеща...Моля за съвет и идеи.

# 203
  • Мнения: 1 675
Айде, барабар Петко с мъжете и аз се записвам в темата с едно фонданово тортенце!



Измъчих се с този фондан, наистина си трябва много опит, за да си сигурен с него! Това ми е трето захарно тесто от началото на седмицата. Опитите продължават, обаче добре че що годе стана, щото без малко да се откажа, че много трудно ми се видя.  Blush

# 204
  • Мнения: 2 185
Честит Рожден Ден на Доня Коприва   bouquet -  Много положителни емоции!!!
Marie-Antoinette добре си се справила, не смей да се отказваш  Wink

# 205
  • София
  • Мнения: 2 671
ЧЕСТИТ РПЖДЕН ДЕН, ДОНЯ КОПРИВА! С най-хубави пожелания:

# 206
  • София, Младост 2
  • Мнения: 8 374
Здравейте, момичета Grinning Синът ми има рожден ден другата седмица и имам поръчка за торта с емблемата на Барселона ooooh! Съответно имам въпроси към по-опитните, особено към Пепи, която е факир във футболните торти  bouquet
Въпросите са:
1. Какво покритие е най-удачно да се ползва и какви бои? Аз съм работила досега с марципан Варна и маршмелоуз-покритието - с второто мисля, че няма да е удачно, защото става много жилаво и трудно се реже тортата, пък и за оцветяване е проблемно, предвид че не съм виждала чисто бели бонбони. Мислех за млечния марципан или за руската мастика, за да се оцветят добре?
Бои имам едни немски течни в тубички, но синьото е светлосиньо и нямам идея как да го потъмня... отделно имам боички за яйца, които могат да се счукат на прах и май с тях ще стане по-удачно.
2. Как се правят ивиците на покритието - един основен цвят и върху него редиш другите цветове, или снаждаш отделни ивици по някакъв начин? При мен ще трябват ивици тъмночервено и тъмносиньо и отгоре самата емблема... Чудя се дали е по-удачно емблемата да я направя с трансфер - обаче никога не съм се пробвала досега - или да си я редя от оцветени ивици от покритието.
Въобще - дайте ми малко кураж и идейки, пък аз се заравям да чета пак за трансфера Laughing

# 207
  • София
  • Мнения: 2 671
Хедра, за трансфера не съм компетентна, но ако решиш да е захарно покритие ти предлагам още една идея - можеш да рисуваш с боичките, разредени в малко алкохол (за тези, к са на прах)направо върху него, вместо да изрязваш ивици.


Последна редакция: сб, 21 юни 2008, 08:13 от Rumya

# 208
  • под тепетата
  • Мнения: 11 132
Добро утро!
 Позволявам си да дам съвет на vanushka, защото работя в ДГ и при нас в никакъв случай торта няма да влезе лятото ( все пак си попитай в градината, при нас правилата са много строги). Скоро някоя мама беше показала тук много красиви мъфинчета, декорирани отгоре като животинки. Мисля, че те биха ти свършили работа.
 И малко от моето проучване в пловдивския Кауфланд -  още има и Кати ,и от големия 200гр шоколад(все не мога да му запомня името  Sick) . Няма да ви казвам мъжа ми каква физиономия направи като ме видя с 10-тина шоколада  Mr. Green

# 209
  • Мнения: 1 491
Честит рожден ден  Доня Коприва! Бъди усмихната и щастлива!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт