Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 38

• 28 184
  • 310
  •   1
Отговори
# 225
Доня Коприва - Честит Рожден Ден! Много щастие и здраве ти желая, а всичко останало ще дойде само. Леко бременеене.  Hug
barcela - благодаря за информацията. Значи следващия път ще пробвам цялата доза и ще работя веднага с него ,без да го чакам... Май там ми е била грешката, че го оставих да почине (имах си работа) и се захванах чак на вечерта с него.   bouquet
Irra - чудесна свежа торта, аз си мечтая все още да докарам една такава на вид!

# 226
  • У дома
Доня Коприва - Честит Рожден Ден!

dimitrina73 , аз имах едни купони и ходих да търся точно тази хартия, но нямаше в магазина и тъй като не ми се занимава да поръчвам онлайн, ще си ползвам оризовата, пекарска, която сигурно ще ми свърши същата работа.

# 227
...навлажних под чешмата с малко вода, поизчаках да се размекне леко и го напаснах върху бебешката фигурка...
...Та си мисля, ако се изрязва след този етап на втрърдяване по желаната форма, дали няма да се избегне моментът със свиването?...
Незнам, мисля че се губи смисъла. Ако го навлажниш и го поизрежеш, нали пак ще изсъхне,  и пак ще се дръпне?  newsm78. Олиото спасява малко, но за кратко...Лично аз не мисля да експериментирам в тази насока. От време на време някое чадърче, очилца, някое друго стъкло на кола или къщичка......... и то само когато  знам че тортата ще се яде до 24-48 часа. Това с цветето, беше само закачка, да видя дали ще стане. Но ти ако пробваш, естествено че ще докладваш... Praynig

# 228
  • у дома
доня КОПРИВА, ЧъРъДъ и от мен   bouquet

днес моите татко и дядо също имат РД и по случая им спретнах една торта Гараш по тази рецепта. единствената промяна - (само дето направих допълнително 2/3 крем с оставащите 4 жълтъка, че нещо ми стигна Grinning за съжаление нямах повече натурален шоколад и използвах млечен, та затова не успях да докарам тъмния цвят  ooooh!)

снимка на парче, другата седмица  Mr. Green

Последна редакция: сб, 21 юни 2008, 23:00 от blueeye®

# 229
Доня Коприва    newsm59

I r r a ЧРД на дъщеричката! А от какво направи езерцето?

Marie-Antoinette
  много хубава тортичка.

blueeye® малеее как обичам Гараш. Да са живи и здрави татко ти и дядо ти.

И аз да се отчета с една съботна тортичка, която е невероятно вкусна:

# 230
Ааааа, отказвам да влизам вече.
blueeye®, научи се да правиш истински Гараш!  Naughty, защото много  не го обичам . А сега с това изкушение, което си постнала тук, направо ....ей на сега пак няма да спя  Crossing Arms Айде имай милост и прати поне едно парченце, дееее.А това са ягоди отгоре , нали?  Heart Eyes
stasi76 , съботната ти тортичка е ....абе думи нямам.Кажи сега за отгоре как го направи това, че нещо не вдявам.По края гледам има само шоколад , а в средата е крем?На разрез, също изглежда много вкусна.   bouquet

# 231
ЧРД на Доня Коприва. Много радости и щастие у дома ! smile3510 newsm59   party023
Стаси тортата наистина изглежда вкусно , ама то при вас черешите без пари-тука 6$ за кг
Ирра красива тортичка -честит рожден ден и на твоето детенце   bouquet
Мари-Антоанет красива торта , браво. Отказване да няма то първия път винаги е с препятствия. ( пък при мен винаги Joy)
 Момичета мерси за идеите, Клеър и на теб специални благодарности- но се отказах голямо главоболие ме тресе тези 4-5 дни , няма смисъл да се хващам -като ще е малко насила. Пък и тук е жега а трябваше да я нося на 250км . Но скоро ще спретна нещо , че само ви гледам тортите и ме засърбяха ръцете  Wink
 Димитрина ще пиша на лични в понеделник( че утре отивам в Сейнт Луис) , сега изчезвам да се потрудя малко  Wink

# 232
  • у дома
А това са ягоди отгоре , нали?  Heart Eyes

ягодки, ягодки, бяха изостанали и да не отиват зян  Mr. Green
stasi76, потекоха ми лигите  Rolling Eyes

# 233
  • София
dimitrina73 , аз имах едни купони и ходих да търся точно тази хартия, но нямаше в магазина и тъй като не ми се занимава да поръчвам онлайн, ще си ползвам оризовата, пекарска, която сигурно ще ми свърши същата работа.

А дали оризовата не е по-мека? Аз не съм много сигурна каква твърдост се търси, затова ми е малко трудно да търся заместител..

Blueeye, многообещаваща торта! Чакам парчето:)

stasi76, разкажи за тази вкусотия, моля:)))

# 234
  • У дома
dimitrina73 , ще потърся при първа възможност и ще сравня.

Показвам нещо скалъпено набързо. Розите май не са трудни, но аз сложих обезмаслено крема и не се стягнаха достатъчно.

# 235
  • Пловдив
Добру утро на всички  Hug
Момичета изкушавате ме с тези семпли домашни тортички  Simple Smile Много са апетитни.
Аз също правих една и то много набързо. Поръчаха ми я в събота вечерта и трябваше да е готова днес в 8 сутринта. А вчера програмата ми беше доста натоварена. И малкия си беше в къщи- не можах да го дам на нашите, че пътуваха и на РД бяхме до никое време... а аз нали си пека блатовете сама и кремове бъркам, та времето ме притискаше отвсякуде...ама какво се оправдавам- ето я поредната кошница.

# 236
Момичета, имам питане към всяка от вас, която може да ми помогне с информация - къде мога да си намеря, наричания в англоезичните източници, ацетат (acetate). Другояче казано онова твърдичко, прозрачно фолио, с което се правят шоколадови бордове на торти. Знам за Кадемлия, но там като бях, гледах някакви неголеми листа, доста скъпи, които не виждам как ще обиколят торта...Може би не беше точно това - така и не разбрах тогава. На мен ми прилича на онази прозрачна материя, която слагаха при фабричното сгъване на мъжките ризи - под яката. Може да има нещо по художническите магазини...

dimitrina73 ,точно на Кадемлия има (или поне имаше преди два месеца).На ролки,с различна ширина.Режеш си каквато дължина ти е необходима.Стояха във витрината до бюрото,на долния рафт.Ако ти трябва само за шоколадов борд,същата работа върши и обикновената пекарска хартия.Изрязваш си я на дължина и ширина каквато ти е необходима,мажеш с шоколад и увиваш тортата.Слагаш за няколко минутки във фризера и след това отлепяш хартията.Става много лесно и бързо.

Аталанта,Пепи,както винаги .......без думи.   bouquet

# 237
  • Варна
Момичета,искам да ви питам за трансфера.Скоро ми предстои да правя торта за РД на дъщеря ми и съм решила да е трансфер.Знам ,че много е писано по темата,но нямам  физическата възможност да изчета всичко.Та въпросите,които ме вълнуват са следните:
1)какъв шоколад да ползвам като марка имам предвид;
2)какво количество ще ми е необходимо за Ф25;
3)как да преценя необходимото ми количество за оцветяване?
Ще съм много благодарна на всички ви ако успеете да ми помогнете,за да не се излагаме пред гостите Praynig

# 238
Момичета,искам да ви питам за трансфера.Скоро ми предстои да правя торта за РД на дъщеря ми и съм решила да е трансфер.Знам ,че много е писано по темата,но нямам  физическата възможност да изчета всичко.Та въпросите,които ме вълнуват са следните:
1)какъв шоколад да ползвам като марка имам предвид;
2)какво количество ще ми е необходимо за Ф25;
3)как да преценя необходимото ми количество за оцветяване?
Ще съм много благодарна на всички ви ако успеете да ми помогнете,за да не се излагаме пред гостите Praynig

Ванушка, аз използавм натуралният на Свога за контури и белият на Кату (има го в Кауфланд). Количеството е много относително понятие, защото при нас в къщи дори да остане нещо от трансфера ведга влиза в коремчето на детето  hahaha  За последният трансфер, който правих, оцветих една чаена лъжичка синьо и ми стигна точно (чак детето се разсърди, че не съм й оставила от синият шоколад  Joy)

# 239
  • София
Atalanta, Пепи, страхотни сте   bouquet

На мен нещо снощи не ми се получи шоколадовия фондан, супер мек е и отиде в кофата, чаках го до 2 през нощта и трябваше да правя ММФ за тортата на сестра ми. Не го обичам за чаршаф, защото става жилав и личи всяка неравност. После ще я снимам и кача.

Имам и едно спешно. странично питане. Вярно ли, че в Метро пускали само с карта с твоя снимка? Защото мислех да ходим с тази на свекър ми, а ние нямаме. Искам да си купя от геловите боички и айсинга за рисуване.

Общи условия

Активация на акаунт