Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 38

  • 28 175
  • 310
  •   1
Отговори
# 210
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Rumya, много сладка тортичка. Да не се очаква бебето пак да е момченце?!?!?
hedra, мисля, че ще е най-добре точно при тази емблема да я нарисуваш отгоре. Изрязваш си от бяло захарно тесто формата и и тук вече има 2 варианта за работа. Прерисуваш огледалната рисунката с много мек молив (за жалост в БГ няма хранителни такива) и обръщаш върху изрязаното парче като притискаш добре за да се отбележат лонтурите. После почваш с четка да рисуваш. Другият вариант е да насложиш логото както е и по линиите му да минеш с нож - ще се отбележат върху покритието. После пак ще трябва да се въоръжиш с четка и боички разредени в алкохол.
Вариант 3- уголемяваш си логото до необходимия размер- покриваш тортата с жълто.. виждам, че това е основния цвят и после правиш апликациите.
Вариант 4- трансфер. За жалост не съм правила никога Sad

При първите 2 варианта, логото може да не заема цялата торта, а част от нея, като може и мини топчица да сложиш. При последните 2 е добре тортата да е изрязана с формата на логото  Wink

# 211
  • София
  • Мнения: 2 671
Rumya, много сладка тортичка. Да не се очаква бебето пак да е момченце?!?!?

Тази беше за скорородила моя приятелка. Моето май ще е  stork-girl
И още малко по моята торта - съгласна съм с Ванчето, че е малко недовършена - на мен ми се щеше или кошчето с бебето да е по-малко или тортата по-голяма, ама... толкова можах за една сутрин. дано скоро имам повод да се поправя  Simple Smile

# 212
  • Варна
  • Мнения: 252
bilqna_69 ,аз също си мисля че няма да позволят и ще видим какво ще измислям за градината.Благодаря за информацията. Simple Smile

# 213
  • Бургас
  • Мнения: 636
Здравейте момичета. Влизам да се похваля с творението ми по случай рожденият ден на малкото ми момиче. Тортичката е "Трюфел", а отгоре е марципан Варна.
Пак не успях да се оправя с покритието и доста се нагъна, но пък тортата се изяде  Grinning . За съжаление не познавам мама от Бургас, с която бихме могли да си разделим/разтретим 1 кофа готова маса, та затова засега се задоволявам само с Варната. Ако има такава мама да свирка Simple Smile . И не на последно място:   bouquet за всички вас за ценните идеи, които споделяте.

# 214
  • Мнения: 1 271
ЧРД, Доня Коприва!Много щастие и късмет, и леко раждане на малкото беболинче!


I r r a , много добре се е получила тортичката.ЧРД на малката ти дъщеричка.   bouquet

# 215
  • Карнобат
  • Мнения: 177
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН ДОНЯ КОПРИВА! Желая ти много здраве и щастие.

# 216
  • Мнения: 1 965
I r r a - Честит празник на твоето малко съкровище. Много радост да ти носи. Тортата е много сладка. Браво!!! Hug
Marie-Antoinette - Поздравления за търпението. Точно така!!! Няма да се даваш на някакъв си марципан.   NaughtyМного добро изпълнение.....
Копривке - Честит празник! Бъди здрава, усмихната  и безкрайно обичана!!!!  newsm51 newsm51 newsm51

# 217
  • София
  • Мнения: 2 130
I r r a, да ти е живо и здраво детенце! Идеята на тортата е много хубава, цветовете са станали по детски ярки!

Marie-Antoinette, чудесна композиция! Понякога от третия път нещата стават много хубави!

Честит Рожден Ден Доня Коприва! Пожелавам ти на следващия такъв порасналото ти семейство да те зарадва с много внимание, а ти тях с добро настроение и вкусни фантазии!

Ванче, когато правих одеалцето на бебето за бебешката торта на зълва ми, направих желатина доста предварително, в едни пластмасови капачета на кутии, после поизрязах с ножица, но ми се наложи да му предам малко форма по тялото, навлажних под чешмата с малко вода, поизчаках да се размекне леко и го напаснах върху бебешката фигурка...Желатинът в капачетата се беше отлепил от краищата, но не мисля, че повече щеше да се свие...Та си мисля, ако се изрязва след този етап на втрърдяване по желаната форма, дали няма да се избегне моментът със свиването?

Момичета, имам питане към всяка от вас, която може да ми помогне с информация - къде мога да си намеря, наричания в англоезичните източници, ацетат (acetate). Другояче казано онова твърдичко, прозрачно фолио, с което се правят шоколадови бордове на торти. Знам за Кадемлия, но там като бях, гледах някакви неголеми листа, доста скъпи, които не виждам как ще обиколят торта...Може би не беше точно това - така и не разбрах тогава. На мен ми прилича на онази прозрачна материя, която слагаха при фабричното сгъване на мъжките ризи - под яката. Може да има нещо по художническите магазини...

Последна редакция: сб, 21 юни 2008, 14:56 от dimitrina73

# 218
  • София
  • Мнения: 2 649
Честит рожден ден на Доня Коприва! Много здраве и късмет!


Днес минах през Кадемлия и няма гъм пейст. Нямах време да ходя и до Слънчоглед за жички, а и не съм правила проба с желатинови цветя и вече се чудя от какво да ги направя. newsm78 Днес довършвам тортата за сестра ми и от утре ще трябва да ги почвам тия цветя. Rolling Eyes
Поне успях да си купя от Кату-то. Напразно и аз се оглеждах по щандовете и по касите да зърна някоя да влачи N- броя шоколад и да я спра  Joy
Утре мисля да отида и до Метро да си купя от геловите боички, за които говорехте. Те къде точно се намират? И имали и айсинг там, че да не рискувам пак да си правя сама и като се разтече да се чудя, какво да направя?

# 219
  • Мнения: 452
barcela - ти каква част от дозата направи? И ако си правила по-малка можеш ли да ми кажеш в кухненски мерки (не в грамове, а да кажем чашки, лъжици и тн) ? На мен почна да ми се тричави и се чудя с кое съм прекалила? Благодаря ти предварително.   bouquet

Правих я точно по рецептата от 1 стр.,отсега нататък мисля,че само такъв фондан ще правя.

# 220
  • Мнения: 452
barcela веднага ли работи с нея или остави тестото да престои няколко часа. Тази рецепта сам я правила 3 пъти- тестото си е О'К , след около час и половина два изведнъж става на трици. Под фондан- да точно захарно покритие имам в предвид.
 

Веднага започнах да си правя китките докато е още мекичък.Късам си по малко другото в кесийка да не изсъхва и после пак и пак... докато свърши.Гледах да го използвам  да не остава,защото някъде четах,че като има желатин бързо съхне и неисках да ми остава, но от тази доза не излиза много и може да се използва цялото.А, пое ми само едно пак. пудра захар от 250гр.

# 221
  • Мнения: 1 491
... Утре мисля да отида и до Метро да си купя от геловите боички, за които говорехте. Те къде точно се намират? И имали и айсинг там, че да не рискувам пак да си правя сама и като се разтече да се чудя, какво да направя?

Петя, има айсинг за писане - бял и цветен (пак в такива малки тубички като боичките), а всичко това сега се подвизава при конфитюрите, мармаладите, сладката и желетата  Peace 

# 222
  • Мнения: 1 965
Утре мисля да отида и до Метро да си купя от геловите боички, за които говорехте. Те къде точно се намират? И имали и айсинг там,
Миналата седмица в Метро-Младост имаше и боички и айсинг - бял и цветен. Намира се на пътеката с кремовете  и нишестетата - срещу тях, до желетата и конфитюрите, най-горе. Но информацията ми е от миналия петък.
Боичките ги пробвам в момента. Стават нежни бебешки цветове. Рисува се добре с тях върху марципан. Но върху шоколад не хващат. Събират се в точка. /За справка - зеления болид на племенника ми/
violetblue  ме изпревари.....  Joy

Последна редакция: сб, 21 юни 2008, 22:02 от van444eto

# 223
  • София
  • Мнения: 2 649
violetblue, van444eto, благодаря за информацията
Ванче, ти пробва ли с тези боички шоколадов фондан да оцветиш, добре ли става? Аз айсинга мисля да го ползвам за върху шоколадовия фондан да го ползвам. Ей сега го забърках, пробна доза за тортата на сестра ми с Кату-то и го чакам да се охлади и да го пробвам за моделиране.

# 224
  • Мнения: 484
ДОНЯ КОПРИВА,ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!!!БЪДИ МНОГО ЩАСТЛИВА И ОБИЧАНА!!!ЛЕКО БРЕМЕНЕЕНЕ И МНОГО,МНОГО ЗДРАВО БЕБЧЕ!!!

Irra,тортичката е много хубава!

Общи условия

Активация на акаунт