Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 38

• 28 225
  • 310
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте, пак да понахалствам, явно не сте ми видели поста преди 1-2 страници. Моля ви кажете с кой фондан е най-добре да се направи "чаршафа" и с кой марципан или пак фондан рози. С какво например са направени розите от 1ва страница? И още нешо много важно. Тортата ще се яде в събота. Кога трябва да се сложи фондана около блатовете? А преди поставянето му колко трябва да престои или се слага веднага , след като се омеси? Много ще съм благодарна да ми отговорите  Praynig

Ако си начинаеща - най-добре пробвай с марципан Варна, както за покритието, така и за розите. Чаршафа не се слага направо върху блатовете, те се намазват с маслен крем (разбити масло с пудра захар), заглажда се добре и оставя да стегне за няколко часа (поне 1-2) в хладилника, и след това чаршафа се мята отгоре. Фондана можеш да сложиш и предната вечер, само при рязката смяна на температурите след изваждане на тортата от хладилника може да ти се получи конденз, но нищо страшно.
Не е препоръчително обаче да слагаш всички украси отвечер ако не са изсъхнали добре, за да не клюмнат.  Simple Smile

# 106
  • Варна
Лелеее, пак старахотни работи сте спретнали. Браво момичета   bouquet

# 107
  • София
thedragonbg    bouquet
А кога да замеся сместа? Трябва ли да я оставя в хладилника за известно време преди да започна работа с нея?

# 108
С марципан Варна можеш да работиш веднага. Изсъхва по-бавно, така че ако правиш украси от него ги направи отрано (някой и друг ден) за да изсъхнат. Ако има по-засукани фигурки им направи подпорки от алуминиево фолио или картон, памук и др. подръчни материали.

# 109
  • София
Последно питане: значи мога да си замеся цялата смес и да направя розите и да прибера в хладилника и след 2 дни да направя фондана? Правилно ли съм разбрала? Или да си замеся колкото за розите и преди да ми потрябва за фондан да си замеся пак?  newsm78

# 110
Triffy на работя с Варна , но съм чела момичетата тук да казват че се слага в хладилника , особено ако лепне. Увиваш в прозрачно фолио и слагаш. Аз работя с ММФ (покритие от бонбони маршмелоуз) , но в БГ няма бели (май няма и големи разфасовки  newsm78). Покритието е добро еластично , но малко тежко за цветя
 Петя_таг а ММФ ли прави лилиумите( аз си им викам лилии , ама мен за имена на цветя не ме питай , нищо не знам  Embarassed ). Аз съм пробвала с ММФ , не става тежък е , бавно съхне , но съм решила да смесвам с гъм пейст че да видим какво ще стане.
Асти красиви торти
Дестини леле това прасенце е огромно. Браво и за идеята и за изпълнението. Аз на 3Д торти още не смея да се пробвам
Джема пускаш джаджите в експлоатация а. Аз този пънч още не съм го пробвала а откога му се каня ... Красива домашна торта, а каква е рецептата?
Пепи мерси за розите от кога ги чакам   bouquet.
 Да се оплача , сега вместо да седна и да си правя розите , че ми трябват моето диване ми пили главата да отиваме джет да караме. Оф ужас ,ама какво да се прави трябва да "уйдисва" човек . Пък и нали за първи път ще караме за тази година -като знам каква мускулна треска имам после  ooooh! (диването иска да скача по вълните , не ще бавно  ooooh!) . Та така , на "мама " розите ще останат за късния следобед  Mr. Green

# 111
atalanta,  много интересни и елегантни цветя
джема, лелеее каква вкусотийка ммм
асти, голямо тортоправене е паднало, резултата шеметен
дестини, кучето- прасчо си е много готин

# 112
  • София
Рая, какви алтернативи само - рози или джет:)))

Джемма, тортата кафе звучи и изглежда много добре, дали си споделяла рецептата някъде и ако не, би ли? Simple Smile

Аталанта, цветята са много красиви, заслужава си пробването. Имам един файл с подобно нещо, но не мога да намеря източника в интернет и да дам линк...

# 113
  • Карнобат
Пепи Благодаря ти за розичките,веднага си ги копнах  bouquet
 Atalanta Много са красиви newsm09 ще споделиш ли как ги направи.
Джемма Каква торта ей така за кафенце...  smile3501 А фигурките по лентите с форма ли са изрязвани?

# 114
  • У дома
Gelatin flowers

Ingredients:

Gelatin - 2 tbsp

Boiling water - 1/4 - 1/2 cup

White metal barbed wire

An S-lon tube 3 inches in diameter and 6 inches long

Method

First make the petal frame. Put the metal wire around the S-lon tube and make the petals Now put gelatin into a cup and pour boiling water into it. mix and make a thick gelatin mixture. Add the food colouring and mix. Let the gelatin mixture come down to luke warm temperature.

Then dip the petal frame into it, hold it until the excess gelatin drips into the gelatin mixture. Fix the petals on a regiform until it gets dried. The gelatin petal might melt if the gelatin mixture is either too hot or watery. The mixture should be of luke warm temperature. The petal gets completely dried within half an hour. You can also make leaves using the same method, and turn out a beautiful glazed flower arrangement for the season.

Не съм ги пробвала още. Това е, което имам като обяснение, а имам излизане и няма да мога да преведа. Сори smile3525

# 115

Ето и на руски - Желатиновые цветочки, стъпка по стъпка. Снимката е линк, към края на страницата са.

# 116
labrex , ти си  нашият разконспиратор   bouquet Благодарим за полезният линк.
Аз по принцип съм правила цветя от желатин, обаче не такива висящи от въздуха.Мойте ги слагах директно върху тортата.
Джемааааа, и това ако е за кафенце, какво ли ще направиш за някой по засукан повод  Heart Eyes Много, много красива торта, и разреза изглежда добре, въпреки размазания крем(ти пък къде видя размазан крем  newsm78  )
Ванче, давай, аз съм в мислите си с теб.Ще те подкрепям от все сърце.Давай!Ти можеш!Ти знаеш!   bouquet
Пепи, благодаря за розите.Много красиви ги правиш.Рядко виждам така да се доближават до истинските.

# 117
  • София
Gelatin flowers

Ingredients:

Gelatin - 2 tbsp

Boiling water - 1/4 - 1/2 cup

White metal barbed wire

An S-lon tube 3 inches in diameter and 6 inches long

Method

First make the petal frame. Put the metal wire around the S-lon tube and make the petals Now put gelatin into a cup and pour boiling water into it. mix and make a thick gelatin mixture. Add the food colouring and mix. Let the gelatin mixture come down to luke warm temperature.

Then dip the petal frame into it, hold it until the excess gelatin drips into the gelatin mixture. Fix the petals on a regiform until it gets dried. The gelatin petal might melt if the gelatin mixture is either too hot or watery. The mixture should be of luke warm temperature. The petal gets completely dried within half an hour. You can also make leaves using the same method, and turn out a beautiful glazed flower arrangement for the season.

Не съм ги пробвала още. Това е, което имам като обяснение, а имам излизане и няма да мога да преведа. Сори smile3525

Желатинови цветя

Продукти:
желатин - 2 с.л.
вряща вода - 1/4-1/2 ч.ч.
бяла метална barbed тел
S-lon тубичка, 3 инча в диаметър и 6 инча дълга

Начин:
Първо на правете телените рамки на листенцата. Увийте телта около тубичката и оформете листенцата. Сега сложете желатина в чаша и го залейте в врящата вода. Разбъркайте до гъста желатинова смес. Добавете оцветителя и разбъркайте. Оставете сместта да стане леко топла. Потопете листенце в сместта, изчакайте да се изкапе остатъка в чашата с желатина. Закрепете листенцата на regiform, докато изсъхнат. Желатиновото листенце може да се разтече, ако сместта е твърде гореща или течна. Тя трябва да е леко топла. Листенцата са напълно изсъхнали до 1/2 час. Може да направите и листа по този начин и да получите хубава, лъскава цветна композиция.

Преводът е аматьорски, доно свърши работа на желаещите. Коригирайте го, където трябва.
Хубав ден на всички!

# 118
  • Пловдив
Добро утро дами!

Джемма, браво за домашната тортичка за кафе. Виждам вече с пълна пара си използваш приспособленията  Grinning Лилавото се е получило много нежно.

Атланта, тези цветя са голямо предизвикателство  Simple Smile Но трябва дребното да съм го дала на майка ми за през деня за да мога да се развихря.. иначе само като спи  Sad

labrex, 10х за руския превод, а на Димитртина за БГ. Оставям ви с пожелания за приятен ден.. отивам да правя закуска на дребосъчко  Mr. Green

# 119
здравейте,момичета!
приемате ли нови? 
  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт