Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 38

  • 28 206
  • 310
  •   1
Отговори
# 120
  • Мнения: 1 491
Джемма като гледам тортичката и ми се приисква да седна на кафенце (поредното) с тортичка...  Mr. Green  Стархотна е, а виждам, че започваш да ни демонстрираш новите придобивки  smile3521

svetulche добре дошла сред нас   bouquet

# 121
  • Мнения: 1 965
Добре дошла в кюпа!!! Това отдолу с 40 годишния ми хареса.... И аз съм го мислела, но се отказах.... За какво са ти тия 2ма пубера??? Я, си карай с чичо.... Joy
Аз само за малко.... Като гледам китките са измислени вече... Лесно изглежда.... Аз вярна на себе си обаче,  по възможно най-трудния начин се преборих. Ако ми остане време днес, ще покажа първият ми опит, ако не... довечера като се прибера... Спорен  и лекичък ден на всички.  bouquet

# 122
  • на брега на Дунав
  • Мнения: 1 571
Влизам пак набързо, че децата ми висят на главата и едвам успявам да си допиша постингите  ooooh!.
Silrai, Labrex благодаря ви за предложенията момичета , наистина нещо от тоя сорт ми се ще да е тортичката   bouquet.
Димитрина, violetblue, Бъни и на вас благодаря  Hug  вие имате пълно право за това, което ми казахте, но все си мисля, че тя ще приеме добре закачката понеже аз не поясних преди, но тя съвсем съзнателно самичка реши да се пенсионира. Обича си работата, но има здравословни проблеми и предпочита да си почива вече и да се наслаждава на живота  Wink. Но имам няколко часа да реша какво да правя. В краен случай ако не ми се избистрят нещата ще оставя тортичката за другата седмица  Mr. Green
А тия желатинови цветя и мен много ме заинтригуваха. Много оригинална идея и става много ефектно наистина.  
Джема, ако това е бърза домашна торта аз ..... отивам на палатка     Shocked . Браво бе мила чудесно си се справила  Hug
Пепка, голямо старание си вложила за тия розички. Много полезно!   bouquet
svetulche добре дошла!   bouquet

# 123
  • Мнения: 1 965
Като по поръчка - малко тишинка...
Първо, благодарности на Пепи за урока за розичките, на Димитрина и на Лабрекс за превода и помощта. newsm51. А!!! И на silrai за подкрепата!!! smile3525
Ето какво измислих снощи.

Начинът е ТОЗИ и следв. няколко снимки.
Единствената тел която открих под ръка беше дебела и червена. Дожаля ми да пращам мъжа до мазето сред нощ.....
 Забърках зелен желатин, защото първоначално мислех да използвам едни дръжки от изкуствени цветя, но те са много твърди и се отказах. От другата страна листчетата са лъскави и гладки, но вече бях огънала телчетата в тази посока....Нищо де! Това беше само проба. Цялата изработка е пълна аматьорщина, колкото да пробвам. Супер лесно е.  Предполагам че по разкритите методи също е лесно.
Пропуснах нещо: Ако някой прави нещо желатиново, каквото и да е, след окончателното завършване, намажете с олио. Поради две причини. От опитите ми с чадърчетата знам, че желатина изсъхва и се свива. "обръщал" ми е чадърче наопаки. Олиото малко го задържа, но не става за траен сувенир. Втората причина е , че става лъскаво, и се махат отпечатъците отгоре.

Последна редакция: чт, 19 юни 2008, 11:30 от van444eto

# 124
  • София
  • Мнения: 212
Здравейте. Видях сайта на борсата в Редута . Скъпи ли са като цяло нещата и вие какви уреди ползвате? Аз питам, защото нямам никакъв сладкарски уред и се питам има ли неща, без които няма да се справя за торта празнична с рози и фондан?

# 125
  • Мнения: 4 358
Здравейте. Видях сайта на борсата в Редута . Скъпи ли са като цяло нещата и вие какви уреди ползвате? Аз питам, защото нямам никакъв сладкарски уред и се питам има ли неща, без които няма да се справя за торта празнична с рози и фондан?
Като за първи път може да нямаш нужда.
Скъпичко си е да - но зависи какво ще купуваш.
За розите и фондана на първо време ти трябват сръчни ръце, точилка и една чашка за да изрежеш отделните кръгчета за розичките - на първа стр .на темата е показано как.Успех Hug
Аз съвсем наскоро си купих сладкарски джиджавки - преди това с подръчни средства.
Лабрекс, Димитринка - мерси за превода за желатиновите цветя.
Ванче - шило в торба не седи а Joy Peace
Светулче - добре дошла в клуба Hug

# 126
Ау големи вкусотии.

# 127
  • Мнения: 1 675
А бре, спрете се, бре!
Спрете се, бре!
Спрете!
Срама нямате ли?
Аз още мастикините китки не мога да скопосам, те започнаха желатинови красоти да създават! Нямате милост към бедните аматьорчета... #Cussing out

  CrazyHug

# 128
  • Мнения: 7 144
Уххх, Джемма, лигите ми текат,. Ужасно вкусноизглеждаща торта. И украсата е супер, то няма начин с тези сръчни ръчички и тези камари джунджурийки, дето тука ти завидяхме един отбор домакини hahaha.

# 129
  • София
  • Мнения: 2 649
Ванче, страшна си. Ще взема и аз да ги пробвам тези цветя. Аз вече се чудя, с какво да направя цветята за тортата за кръщенето  Shocked ММФ, не е особено еластичен за лилиуми, а и розите не са много естествени, защото неможе да става надиплено, както Пепи е показала. Шоколадов фондан ще правя за покритие, но за цветя малко ме притеснява, защото да не се размекнат. В събота ще ходя най-накрая до Кадемлия и ако имат тел ще купя и ще забъркам пробно едно желатиново цвете и аз и ако и с него не се справя................... ще се гръмна Sick

Момичета, кажете какви картонени подложки ползвате за етажите на тортата и трябва ли да са с по-малък диаметър от тортата, за да не се вийда отдолу. И още нещо, как да нарежа торта с диаметър 30? Много големи ще станат парчетата, ако ги режа като нормалните парчета  newsm78

и едно въпросче към Пепи, моляте, ще напишеш ли пак колко парчета торта излизат според диаметъра и, защото не го намирам  baby_neutral

Последна редакция: чт, 19 юни 2008, 14:03 от petia_tag

# 130
  • Мнения: 1 271
Добър ден и от мен.
На бързо се отчитам с днешната торта за утре-голямата ми дъщеря завършва и наесен вече е ученичка в първи клас  Heart Eyes



За по-големи снимки и детайли тук

# 131
  • Мнения: 1 491
aaaaa  silrai  прекрасна е  smile3501

Как ги правите тези красоти бре момичета ... и аз съм се юрнала на предизвикателство...  Mr. Green  Балончетата най ме впечатлиха  Peace Веднагически си ги копвам като идея  Embarassed

# 132
  • Мнения: 484
silrai,тортата е страхотна!Честито завършване на дъщеричката ти!Много игри през лятото,а наесен с песен!  bouquet
Джемма,и аз обичам кафето с торта!Много е сладкари цветовета са много нежни!  bouquet

Да си покажа и моето творение от снощи



още снимки тук
и парче тук
Не е много за показване,но е за вкъщи(за кафето,както каза Джемма Wink)

# 133
  • София
  • Мнения: 2 130
Лелеее, отиде си човек кротко в парка с детето, обяд, сложи го да спи и какво намира тук....Пълноооо! Супер сте, вълшебници!

Ще карам оттук назад:

irinka28, адски ми се прияде това!!! Колкото пъти видя тази глазура, толкова пъти си казвам - и аз ще я направя един ден:)) Коя рецепта за шоколадовата глазура използва?

silrai, тортата е много точна - хем е книга, хем е пълна с детско и безгрижно настроение, пожелавам и двете да се удават на дъщеричката ти в през новия й период в живота!

petia_tag, за телта, ако на Кадемлия нямат, аз видях най-различни цветове и дебелини в Слънчоглед на Иван Вазов. За картонената подложка, аз по-малкия етаж си го правя на обикновена, после като свърша всичко, преди да го пренеса, я изрязвам по тортата, започвам с голяма ножица или нож от периферията към тортата, правя един разрез по радиуса до тортата, после започвам мнимателно да я обикалям, като леко повдигам картона зад ножа, за да е по-лесно следването на тортата. При тази процедура или въртя тортата пред себе си, или ако не е на подходяща за въртене повърхност, обикалям аз:)) Дано нещо се разбира от писаното, защото не мога да го онагледя. За парчетата, моята форма е 28см, не стават чак толкова огромни, ако са по-тънки. Може обаче (тук не знам етикетът дали казва нещо) да отцепиш 2 срещуположни сегмента и да остане в редата нещо като правоъгалъник, който пък да се нареже като пастички, докато сегментите на по-малки триъгълници.

triffy, Бъни добре те е посъвтетвала. Не се охарчвай в началото, защото началото е малко хлъзгаво и трудно, със и без инструменти, но ако имаш упреци към себе си първият път, е по-нетърпимо, когато си изхарчил и немалко пари преди това:)) За фондановото покритие - точилка, домакинско фолио/хартия за печене, за розите - кръгчета, може и с форма за сладки, може чашка, може сама да си огънеш, виж на Пепи инструкциите няколко страници напред в тази тема и ще ти стане ясно в каква форма и с каква големина се изрязва от фондана.

van444eto, няма нужда да ти казвам каква хала си! Браво за бързата реакция! Много добре се е получило, предполагам, че с тънката тел ще е и по-лесно.

svetulche, тук никой никого не приема. Просто идваш, настаняваш се удобно, гледаш, облизваш се, ахкаш, след това започваш сама да правиш красиви вкуснотии и вкусни красоти. Единственото условие за членство, ми се струва, е да почерпиш - със снимки, с опит, с рецепта:))) Добре дошла!

# 134
  • Мнения: 451
Здравейте!

Да се запиша със първата си торта от този сорт



Благодаря за съветите  Hug
Знам че има за дооправяне но много бързах  baby_neutral
Имам няколко въпроса обаче  Blush

irinka28 Какъв крем си използвала за тортата ,много добре изглежда ?  bouquet

Използвах готова моделираща маса и бяхте ми писали да омеся със нишесте ,но много побеля докато разточвам ,а иначе лепне по точилката  newsm78 После пробвах с мокра четка да го оправя но стана още позле ,започна да се разлигавя покритието  newsm78

Благодаря момичета  Hug

Общи условия

Активация на акаунт