Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 38

  • 28 178
  • 310
  •   1
Отговори
# 150
  • София
  • Мнения: 621
Леле, докато се натуткам и темата стигнала до средата  Shocked
Страхотни торти сте направили  smile3501 , благодарности на Пепи, за розичките   bouquet веднага си открих грешката  Grinning
Оставете малко шоколад и за обикновените хора, които просто го ядат  smile3503
Mama Pisana тук има подобна, но май ще стане доста сухичка  Thinking

# 151
  • Мнения: 1 271
violetblue ,irinka28 , dimitrina73 , Ванче, Бъни, Фиор ,    bouquet  Радвам се, че харесвате композицията.Надявам се и дечурлигата утре да си я харесат.
Лошо само, че нещо не можах да я снимам свястно, обаче сега мъжо си е в къщи и ще му връча фотоапарата, та ще сложа по късно и свястна снимка.  Grinning
Фиор, имам формата за книга. Ти как мислиш, аз да се мъча  без форма, ама имам още да стигам Джема на джиджавки...  Joy
Mama Pisana , да не те разочаровам, обаче харесай си нещо по лесно за правене.Притеснява ме да не се разочароваш и да захвърлиш тортоправенето.Първо започни с торти от един етаж да посвикнеш с покритието и самите кремове, блатовете.Пък след четвъртата-петата се пробвай.  Naughty

# 152
  • Мнения: 668
Момичета страхотни неща сте направили, за нула време!  Grinning Само ме подкокоросвате да се захващам и аз. Утре съм в Благоевград, т.е. до Метро, Кауфланд и Европа, и се надявам да си запълня списъка с необходими материали.
Сега един въпрос - каква беше цената на icing colours на Wilton в Кадемлия? Попаднах на струва ми се изгодна оферта в ebay за комплект 12 цвята и се чудя все още дали да си поръчам... Пишете ако имате информация, пък аз ще споделя после какво съм решила. Че тук се направих малко на завеяна и попитах в една сладкарница откъде си купуват боите и съответно отговора беше "София", и че нямат възможност да ми продадат те на мен. Иначе казано защо да се лишаваме от един клиент и той да си работи сам у дома? Мда, такива ми ти работи.
  bouquet на всички ви.

# 153
  • Мнения: 1 965
Mama Pisana - мога да те поздравя че се наемаш да направиш нещо такова за първи опит. Подгъването на покривчето ще е сериозно изпитание!!! Въпреки всичко - желая ти успех! Важното е да си сигурна в себе си и да не се отказваш!!!!  Peace
irinka28 - след обяснението за кремечетата, направо си стягам багажа, да зна`йш!!!!
Ей, тия мъже..... изобщо не ни оценяват таланта за покритията. Само прозвища лепят. Балатум... покривка.... Моят като види глазура и пита: "Гюдерията от какво е".... Само шоколада се цени тука.... Аз затова и друго не съм опитвала...
Ето и обещаните снимки за шоколада. Незнам дали ще се добие някаква представа от тях, но все пак.......
ТУК
и напред. Малко промених рецептата, ако някой се поинтересува, да каже. 

# 154
  • София
  • Мнения: 2 649
Ванче, мерси за спасителната жилетка  Mr. Green Казвай как си променила рецептата, че ще я пробвам за неделята за тортичката за сестра ми.
Момичета, според вас ще стигне ли 3 етажна торта с диаметри 30, 24, 15 за 50 души?  newsm78
Дано и Пепи да се включи пак със стандартните парчета за тортите.

# 155
  • Мнения: 484
Чак сега се сетих-Пепи,извинявай,забравих да кажа,че розите са прекрасни!  bouquet
Ванче,идвай,идвай,тя тортата все още си стои.От снощи само малкия е ял от нея,другите ги няма през деня,а аз само и се радвам.

И пак забравих-Ванчееее,розичката е много готина.А какво забърка за тях,шоколад и...?
mama Pisana,много нежна торта!

Последна редакция: чт, 19 юни 2008, 21:50 от irinka28

# 156
  • Мнения: 1 491
Ванче супер са шоколадовите снимки, но ти думаш само 20 Кату-та си си взела? Не знам дали имат още в склада, но аз като бях преди 2-3 часа в магазина имаше 3 неразпечатани кутии и една отворена (това белият шоколад). А Стила Долчето също е на Кауфланд, но от него имаше мнооого кутии.  Peace
Запасих се и аз с беличко Кату, пък като свърши ще си търся друг ....

Аааа да, кажи какво промени на рецептата, плиис, защото изглежда супер   bouquet

# 157
  • Мнения: 1 965
Ванче супер са шоколадовите снимки, но ти думаш само 20 Кату-та си си взела? Не знам дали имат още в склада...
Абе, мани.... тръгнах с едни 20 лв, уж за вечеря да пазарувам, ама жената като каза какво е положението и че това са всички наличности, и реших че шоколада ми е по-ценен... Laughing, та 20 бройки грабнах и оставих вечерята за магазина в блока.... Но утре ще отида и ще се запася... А междувременно ще започна да се оглеждам за нещо ново, щото не ми се връща при МИЛКА-та.... Видях че и големия шоколад е техен... ще го сменяваме и него. Но утре ще си взема  и от него да си има, защото си го хапваме тук.
Рецептата:
Намалих малко водата  и захарта, защото КАТУ е по-сух.
2 чаени ллъжички вода + 1 ч.л. кристална захар + 1 с.л. глюкоза /връхчето, колкото долната извивка на лъжицата/. Като се стопи всичко това, го добавям към 1 стопен шоколад - 100 гр. Конците се виждат на снимката. Стои като пресечено. Да престои половин час - този път не прибирах в хладилника. добавих 3-4 с.л. пудра захар за доомесване. И тогава вече в хладилника, в пликче, добре завито.  Стои мазно, но след още половин час мазнината беше изчезнала. Лепне, но така както лепне парафин, а не захарно тесто или марципан. Изключително приятно на пипане и за работа. На "мекота" не мога да го разкажа. Жилаво, твърдо и гладко.  Тая пародия на цветенце дето съм я снимала е просто за да покажа, колко лесно се получават  извивките и сгъвките. Малко трудно се слепват елементи. За цветя ще е по-лесно, но шахматните фигури ме поизтормозиха. Отделните детайли не са лепени с нищо. Единствено царя е с клечка за зъби. Заинати се нещо... Предполагам че за чаршаф, ще дойде малко твърдо и сухо, но не съм пробвала  с него.
Млечният на КАТУ, още си стои в шкафа, утре ще го забъркам. Конфитюрените - по горната рецета, но не слагах никаква кристална захар във водата. Само пудра за доизмесване.  Това е. Ако мога да помогна с нещо......

Последна редакция: сб, 05 юли 2008, 10:57 от van444eto

# 158
  • Мнения: 451
Благодаря ви момичета за съветите  Hug

Май наистина ще пробвам нещо по простичко за РД-то на малката  Peace

Страхотни работи правите   bouquet

# 159
  • Мнения: 22 867

Благодаря ви момичета за съветите  Hug

Май наистина ще пробвам нещо по простичко за РД-то на малката  Peace

Страхотни работи правите   bouquet

Mama Pisana , тази къщичка-гъбка като че ли е по-лесна, но пък има повече фигурки по нея.

 

# 160
  • София
  • Мнения: 212
Да се похваля. Направих първите си розички по начина от 1ва страница. Ще ви ги покажа на снимки. Утре ще се слага чаршафа. Дозата с продуктите на Варна 1ви вариант достатъчна ли ще е за кръгла торта с диаметър ~25-30см? След като се сложи фондана трябва ли да се чака да изсъхне малко и ако да може ли дабързо в камерата? Освен това искам да бъде бял или кремав - откъде да взема такава боя? И последно (засега  Wink)  има ли начин за закрепяне на розичките, понеже са от няколко часа в хладилника и ми се струва, че няма да могат да залепнат? Маже ли се с нещо?

# 161
  • Мнения: 1 271
Ето и тортата за учителката

# 162
  • София
  • Мнения: 2 130
Да се похваля. Направих първите си розички по начина от 1ва страница. Ще ви ги покажа на снимки. Утре ще се слага чаршафа. Дозата с продуктите на Варна 1ви вариант достатъчна ли ще е за кръгла торта с диаметър ~25-30см? След като се сложи фондана трябва ли да се чака да изсъхне малко и ако да може ли дабързо в камерата? Освен това искам да бъде бял или кремав - откъде да взема такава боя? И последно (засега  Wink)  има ли начин за закрепяне на розичките, понеже са от няколко часа в хладилника и ми се струва, че няма да могат да залепнат? Маже ли се с нещо?

Розичките не бива да съхнат в хладилник, там те омекват. Залепват се за торатат с капка вода или с малко размит с вода до каша фондан (мажеш основата на розата и поставяш, не е желателно да местиш, понякога много добре захваща и може да ти скъса чаршафа). Не е нужно да съхне покритието, може веднага да се поднесе, макар, че аз с Варна съм правила само първите си рози и не съм правила покритие, но от другите момичета не съм чувала да чакат:))) Успех:)

silrai, тортата е нещо много забележително! Докато разбера кое е отражение върху подноса и кое етаж....Какво е вътре? Чудесен е букетът!

# 163
  • Варна
  • Мнения: 252
Ох,момичета ,не мога да смогна да ви изчета.
silrai, тортата ти е супер.
Нямам време за жалост да ви изброя всички поименно,моля не се сърдете,но творенията ви са прелестни и много апетитни. Peace

# 164
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
silrai, страхотна ваза с много красиви рози. Само панделката ме притеснява, че е крем, а не фондан, но и така е красиво  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт