Виена (тема 2)

• 78 191
  • 505
  •   1
Отговори
# 225
На нас също ни предстои пътуване до Виена през м.май. В момента се опитвам да намеря хотел. Тъй като ще бъдем с децата, ми се иска да е в центъра, близо до основните забележителности, за да не се налага да прекарваме много време в пътуване с градски транспорт. Можете ли да ми препоръчате някой  хотел със сравнително централно разположение? Благодаря предварително!

# 226
megan, всичко, което е близо до метро, ще ви спести много време. Забележителностите са пръснати и все ще се налага да пътувате. Моето мнение е: по-евтин хотел и карта за транспорта.
За полета в 06.30 най-сигурно с такси или ,както беше предложил някой, последната вечер нощувка в хотела на летището.

# 227
  • София
Меган, хотел в центъра - отсядала съм в Capricorno и в NH Belvedere. Каприкорно е по-близо до Св. Стефан, NH се пада малко по-далеч, ако приемаме катедралата за идеалния център. Simple Smile Нямам съществени забележки. Повечето от хотелите в централната част са разположени в стари сгради и поради тази причина стаите са по-малки. 
Относно хотела на летището - есента последно спах там (NH), беше около 130 евро в нереновираните стаи. Aко питащите са си намерили по-евтин хотел, ще е по-евтино с такси да се придвижат сутринта... 
Пачикрак - зависи с коя авиокомпания ще пътувате. Има опция да си чекирате багажа от центъра (Wien Mitte), ако излитате същия ден. Ако трябва да се разнасяте до Шонбрун с него, става по-неудобно.

# 228
Ние също бяхме в NH Belvedere - точно до едноименния замък е. Нямам абсолютно никакви забележки към хотела. Дадоха ни стая, която беше с размерите на апартамент, чиста и спретната, а закуската си беше жив пир. На една крачка е отS-Bahn - с който стигаш директно до летището, както и до центъра. Пеша съвсем спокойно се стига до операта, Нашмаркт и т.н.  Peace

# 229
Пачикрак - зависи с коя авиокомпания ще пътувате. Има опция да си чекирате багажа от центъра (Wien Mitte), ако излитате същия ден. Ако трябва да се разнасяте до Шонбрун с него, става по-неудобно.
Със СкайЮръп ще пътуваме, но моля те обясни като на идиот как става номера с чекирането от центъра  Praynig

# 230
  • София
На крайната спирка на CAT (Wien Mitte) има гишета като на летището. И както си чекираш багажа на летището, така го чекираш и там. Скай Юръп ги няма в списъка, кофти.... Sad

http://www.cityairporttrain.com/citycheckin/airlinecheckin/

# 231
  • Варна
Ние също бяхме в NH Belvedere - точно до едноименния замък е. Нямам абсолютно никакви забележки към хотела. Дадоха ни стая, която беше с размерите на апартамент, чиста и спретната, а закуската си беше жив пир. На една крачка е отS-Bahn - с който стигаш директно до летището, както и до центъра. Пеша съвсем спокойно се стига до операта, Нашмаркт и т.н.  Peace

А можеш ли да се сетиш на каква цена е нощувката в този хотел? Стаята за двама ми е или има възможност да спят и трима?

# 232
Момичета,благодаря ви за отговорите Hug
Доника,много ми хареса вашия апартамен,но и ние ще бъдем във Виена по същото време,може да пием по кафе WinkСвободен е първият,почти съм се навила,но мъж ми мърмори,че само трамвай има в непосредствена близост,той иска У,за да е поудобно и бързо придвижването с децата.Време не остана,той още умува Crossing Arms
За летището явно ще вземем такси,по-спокойно ще ни е...на едно място чета,че с У се стига до летището,на друго,че само Скат ходи...като за пръв път ще се замотаем.

# 233
  • София
На нас също ни предстои пътуване до Виена през м.май. В момента се опитвам да намеря хотел. Тъй като ще бъдем с децата, ми се иска да е в центъра, близо до основните забележителности, за да не се налага да прекарваме много време в пътуване с градски транспорт. Можете ли да ми препоръчате някой  хотел със сравнително централно разположение? Благодаря предварително!

Megan, ние пътуваме за Великден, ще бъдем ето в този хотел - http://www.hotelamstephansplatz.at/start/index.html

а ето този също ми го препоръчаха и до последно се колебаех между двата - http://www.das-tyrol.at/

и двата са супер централни.

# 234
Момичета, много благодаря за предложенията за централно разположен хотел. Ще ги разгледам по-подробно   утре на спокойствие и ще избера. Ще очаквам и впечатленията на вече завърналите се от там. Ако не се лъжа, pachikrak трябва да е заминала....

# 235

А можеш ли да се сетиш на каква цена е нощувката в този хотел? Стаята за двама ми е или има възможност да спят и трима?

През октомври беше 111 евро за двойна стая със закуска. Предполагам,че предлагат и тройно настаняване. Ние бяхме двама. Пиши им или им звънни и ги питай  Peace Преди да резервираш, разгледай сайтовете, които предлагат хотела - по-евтино е чрез тях да се резервира отколкото директно с хотела  Peace Сетих се още едно неща за хотела - на рецепцията имат екран, на който показват разпсианието на полетите ( и можеш да видиш има ли закъснение, отложен  ли е полетът и прочие полезна информация).

# 236
  • Пловдив

Доника,много ми хареса вашия апартамен,но и ние ще бъдем във Виена по същото време,може да пием по кафе WinkСвободен е първият,почти съм се навила,но мъж ми мърмори,че само трамвай има в непосредствена близост,той иска У,за да е поудобно и бързо придвижването с децата.Време не остана,той още умува Crossing Arms

Разбирам го мъжа ти, при нас аз съм тази която държеше в близост да имаме спирка на метро, макар че всички казват, че във Виена може да се разчита на 100% на транспорта, още повече че ако сте с карти ще може да се качвате и за по една спирка Peace
Може и да се видим, май и вие ще сте с деца  Crazy

Искам да попитам някой ползвал ли е екскурзовод и евентуално негови координати  Hug

# 237
  • София
До летището се стига с метро (спирката е залепена до тази на CAT), CAT и автобус, който не зная къде спира в центъра. Няма начин как да се замоткате, проблемът ви е ранното тръгване. CAТ тръгва най-рано в 5.38 от центъра, а най-ранното влакче на метрото - в 4.55 от центъра. Разликата между CAT и метрото е в цената и в това, че метрото спира и по други спирки, а CAT има само крайна спирка, след което излизате на повърхността и отивате на спирката на метрото, която е в непосредствена близост.
Екскурзовод във Виена мисля, че няма да е нужен, защото навсякъде се предлагат много подробни рекламни брошури, в които може да се намери всякакво инфо. В музеите има аудио гидове, така че пак се обезсмисля екскурзовода.
В стаите за двама, ако спят трима, се доплаща за допълнителното легло.

# 238
  • На дивана, под юргана
До летището се стига с метро ...

С коя линия на метрото?

# 239
  • София
С-бан, но коя линия, не знам, май само 1 ходи до там. До сега винаги съм ползвала CAT, но има инфо в нета. Часовете, които посочих също ги извадих от там.

Общи условия

Активация на акаунт