Виена (тема 2)

• 78 209
  • 505
  •   1
Отговори
# 210
Аааа, отиваме аз и майка ми, не съм с детето  Mr. Green
Отлитаме в петък (след 2 дни) до неделя.

# 211
Аааа, отиваме аз и майка ми, не съм с детето  Mr. Green
Отлитаме в петък (след 2 дни) до неделя.

Хайде хубав уикенд и чакам актуална информация за интересни изложби, вкусни торти и добър шопинг,  Hug
че следващата седмица сме там.

# 212
Ето обещания линк за заведенията. Ако имаш проблем, пиши на лични.
За събота сте набелязали доста неща, но ако няма да пазарувате, по Марияхилфер няма смисъл да се разхождате( тя дори не е пешеходна).
Зоологическата градина в Шьонбрун е целогодишна, но не всички животни могат да се видят. Освен това е огромна и трябва време. По-добре влезте вътре, много е хубаво и най- дългия пас е не повече от 45 минути. Градините нямат за разглеждане по това време.
Предвидете минимум 2 часа и половина преди полета да тръгнете към летището.
Картата от 10 евро е за целия градски транспорт, не дава отстъпки в музеите, нито за City Airport Train (CAT), валидира се при първото й използване в машините за билети. Обаче ако ползвате S-bahn си купувате само още един билет от 1.70 евро. Например ако сте в Шьонбрун хващате U4 до Karlsplatz, оттам U1 до Praterstern и оттам S-bahn.
За полета може и дамска чанта и пътна.

Последна редакция: ср, 11 мар 2009, 22:39 от beca

# 213
Здравейте!Не мога да изчета цялата тема,ще ходим за три дни през май,но не съм резервирала още апартамент.Преди време Рени ми препоръча това-http://www.appartementswien.at/wir_bieten_ihnen.htm,но като се опитам да резервирам,не ми го праща,освен това няма форма за 2009 Rolling Eyes
Молбата ми е да ми препоръчате удобен апартамент,с кухненски бокс,защото ще сме с едно дете на 5 едно бебе на 10 месеца SunglassesОбратният ни полет е в 6.30 и трябва да е някъде с удобен транспорт дотам(и бърз може би newsm78)

# 214
За ръчния багаж - в краен случай имай вариант да си натъпчеш дамската чанта в другата, ако се заядат. От Ийзиджет например държат да чекираш наистина само една чанта като ръчен багаж  Peace

# 215
За чантите и аз обмислям варианта да натикам дамската чанта в куфара, особено след като добих реална представа за куфар 55/45/20 и вече мога да дишам спокойно, че имам предостатъчно място за багаж  Mr. Green

Много благодаря на всички за инфото, и последно питане Vienna cart за 72 часа колко струва последно, че на различни страници я виждам на различни цени  newsm78

# 216
Здравейте!Не мога да изчета цялата тема,ще ходим за три дни през май,но не съм резервирала още апартамент.Преди време Рени ми препоръча това-http://www.appartementswien.at/wir_bieten_ihnen.htm,но като се опитам да резервирам,не ми го праща,освен това няма форма за 2009 Rolling Eyes
Молбата ми е да ми препоръчате удобен апартамент,с кухненски бокс,защото ще сме с едно дете на 5 едно бебе на 10 месеца SunglassesОбратният ни полет е в 6.30 и трябва да е някъде с удобен транспорт дотам(и бърз може би newsm78)

Ето още апартаменти от другата тема:
тук и тук

# 217
  • СОФИЯ
мама Сання, забелязала съм, че постовете ти за Виена са винага така съдържателни, че даже и по-малко. Не, че ми пречат, но не мисля и че помагат...

Сори, никога не съм пътувала с нискобюджетна компания, но знам че май си струва и действително се осъществява.
КорнпринцРудолф и Мондо мога да препоръчам като добра кухня. Типично за местните хора е телешко /типичното месо или "храна" винаги ме интересува, независимо от националността/. Медните съдове и то поставени по този начин на масата наистина ме изненадаха първия път. Има го и по желание в туристически вариант, мн близо до Грабенчето. Въпрос на усещане.

Влюбена съм във Виена, но съм й се наситила. Напоследък усещам, че основно се отдавам на шопинг.

С какво мога да помогна....
Началото да е от Стефчо, после по Грабен...от там вече не се наемам да съветвам-въпрос на предпочитание.

Като цяло - предлагам всеки да намери себе си.
Не е далече и си струва.

# 218
  • Пловдив
Здравейте!Не мога да изчета цялата тема,ще ходим за три дни през май,но не съм резервирала още апартамент.
Молбата ми е да ми препоръчате удобен апартамент,с кухненски бокс,защото ще сме с едно дете на 5 едно бебе на 10 месеца

виж тези
http://www.apartmentsvienna.info/

Ние резервирахме средния апартамент, даже е на българи, сайта го има и на български език, метрото е на 150м  Peace

# 219
donika, кога ще пътувате? Апартамента, който сте резервирали ми хареса, но ще радвам да споделиш и лични впечатления  Hug

# 220
  • Пловдив
donika, кога ще пътувате? Апартамента, който сте резервирали ми хареса, но ще радвам да споделиш и лични впечатления  Hug

Там ще сме от 14 до 18 май, естественно ще пиша като се върнем  Peace

# 221
  • София
Обратният ни полет е в 6.30 и трябва да е някъде с удобен транспорт дотам(и бърз може би newsm78)

Удобен транспорт е метрото и CAT от центъра. CAT мисля, че най-ранното му влакче беше от 5.30, има качено разписанието на сайта. Аз не бих разчитала на градски транспорт, а бих си взела такси, особено ако ще сте и с деца. Ще ви струва между 30 и 40 евро от центъра.

# 222
  • На дивана, под юргана
На градския транспорт във Виена може да се разчита 200%!
Децата до 7 г. пътуват безплатно с гр. транспорт а тези м/у 7 и 14 - безплатно с придружител.

# 223
  • София
Говорех за ранния час, а не за това, че не може да се разчита Simple Smile Имат перфектен градски транспорт, но за да излети самолета в 6.30, се предполага, че трябва да са на летището най-късно в 5.10.

# 224
Още един въпрос ме споходи в последния момент: има ли опция да си оставим багажа на гардероб някъде (в центъра или в Шонбрун)? Защото в неделя отпътуваме следобяд, а не ми се ще да се връщаме обратно в хотела след като излезем сутринта...

Общи условия

Активация на акаунт