Виена (тема 2)

• 77 948
  • 505
  •   1
Отговори
# 360
  • Варна
Най-евтино е - даже по-евтино от в България - в магазините Хофер - те са на братята Алди. Съата верига я има и в Германия и Швейцария като Алди, в Австрия е Хофер обаче. Повечето неща са на смехотворни цени.

Може ли да дадеш малко повечко информация за тези магазини- в централната зона ли са или извън Виена, какво се продава там......

# 361
  • Linz
Гугъл е много готино нещо... http://www.hofer.at/at/html/service/store_locator.htm?WT.z_src=main.
На Ort пишеш Wien и разглеждаш локациите на веригата.

# 362
Радвам се за това, което написахте за отношението!

# 363
  • Варна
Благодаря   bouquet

# 364
  • София
Може ли някой, който съвсем скоро е бил във Виена да сподели инфо за цената на трансфер летище-централна част с такси  и евентуално компанията, с която е пътувал?

# 365
  • София
Може ли някой, който съвсем скоро е бил във Виена да сподели инфо за цената на трансфер летище-централна част с такси  и евентуално компанията, с която е пътувал?

привет, ние бяхме във Виена в средата на Април, от летището до центъра с такси ни излезе 40 Евро.

пътувахме с Австрийските авиолинии.

# 366

Мисля, че и по-горе в темата бях писала.
Ползвахме 2 пъти услугите на Гутман такси - 28 евро летище-хотел.
Уговорката направих предварително по мейл. Много отговорен е. Втория път ни чака повече от час на жп-гарата, тъй като влакът ни от Залцбург закъсня.
Преди два дни отново се обърнах към него да ни посрещне юни месец, когато ще ходим с децата във Виена - потвърди ми същата цена.

Мейл gutmann-taxi(at)gmx.at /заменете (at) с @ /

# 367
Такси от улицата ни взе 42 евро от града до летището. Предполагам, че е имало надценка заради посраните ни физиономии (едвам ни чекираха 10 минути преди полета  ooooh!).
Пътят от града до летището е около 30 минути, имайте го предвид.

# 368
  • София
По-горе някой беше питал за къщата музей /жилището по-точно/ на Фройд. Мисля че и в първата тема писах, че това за мен май е най-голямото разочарование от Виена. Няма нищо автентично. Само в предверието има копие на прословутата кушетка, к пресъздава някаква атмосфера. В останалите помещения има витрини със снимки и книги. Връчват ти един наръч да си четеш, няма аудиогид.
В страни е от центъра, метро наблизо тц.
Между другото, според мен и Шонбрун загуби част от очарователното възприятие откакто не предлагат аудиогид
ха, а откога не предлагат аудиогид  Shocked
това за къщата на фройд е полезна информация, благодаря   bouquet

# 369
Между другото, Schwechat (района на летището) си е доста отдалечен наистина от центъра, но има добре организиран транспорт - S-Bahn и CAT влакчета. CAT са значително по-скъпи, но пак са възможност за удобно придвижване до сърцето на града, могат да спестят парите за такси - разбира се, в зависимост от това с колко багаж и домочадие е човек Wink Може да прегледате маршрутите на двете алтернативи.

Последна редакция: ср, 13 май 2009, 17:37 от Шехина

# 370
  • София

Такситата са 35 евро в едната посока от центъра до летището и обратно съответно. На сайта на туристическия борд на Виена http://www.wien.info има повече информация и препратка към подобна фирма. Знам защото четох преди да пътуваме, но не съм ползвала. Отделно във Виена питах позната и тя също потвърди, че от центъра (около Щефансдом или Wien Mitte) до летището e 35 евро (в едната посока).

# 371
Виена е хипер интернационален град - мисля, че вече 33% са интернешънъл-и. Има логично много стари имигранти от соц-време, има и много дошли по-късно, както и чужди студенти. Градът е и седалище на много организации към ООН - второто по големина след Женева в Европа. Навикнали са на чужденци, никой не е намусен и неуслужлив.

# 372
  • Варна
Миналата седмица пътувахме от летище Виена до Вестбанхоф за 6 евро на човек с автобус. Беше много удобно и бързо, макар  и по-бавно от САТ (9 евро).

Ние все изкарвахме късмет да ни обслужват българи.  Mr. Green

А във Шонбрун имаше аудиогайдове за двореца на различни езици, без български, разбира се.

Тъй като ние летяхме до Залцбург и обратно с влака  Mr. Green (вдигаше 200 км/ч, как иначе да наречеш придвижването с него?), мога да ви покажа малко снимки от прекрасната им градина Мирабел.

# 373
  • с/у ОколоМръсТното

като в приказка е...
Божеее, какви работи имат другите народи... Къде сме ний?

# 374
  • София

Мисля, че и по-горе в темата бях писала.
Ползвахме 2 пъти услугите на Гутман такси - 28 евро летище-хотел.
Уговорката направих предварително по мейл. Много отговорен е. Втория път ни чака повече от час на жп-гарата, тъй като влакът ни от Залцбург закъсня.
Преди два дни отново се обърнах към него да ни посрещне юни месец, когато ще ходим с децата във Виена - потвърди ми същата цена.

Мейл gutmann-taxi(at)gmx.at /заменете (at) с @ /

Mamma, много благодаря!
Аз предишното инфо го имам за такситата и тъй като пътуването ни наближава се свързах с една от таксиметровите фирмите, които друга съфорумка ми даде.От там ми поискаха 40 евро и тъй като цената е доста по-висока от 28 евро аз реших да попитам за скоро пътували и ползвали тази услуга.Въпросният Гутман българин ли е или не и на какъв език общуваш с него?Извини ме за тъпия въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт