Виена (тема 2)

• 78 278
  • 505
  •   1
Отговори
# 90
хайде де, не се ли върна вече някой да сподели как е новия оперен сезон Wink.

# 91
Върнах се,как да не.Но писах в оперната тема. Сега ще го копирам и тук...

...Сградата наистина е уникална - и отвън, и отвътре. За разлика от Кралската опера в Лондон всичко е много по-насочено към туристите, което не съм сигурна,че ми хареса. Навсякъде щракат фотоапарати, включително и по време на самото представление   Другата (но положителна) разлика е в това, че повечето от местата във Виенската опера са в ложи за по 6 човека и билетите за тях се продават отделно ( в Лондон можеш да кушиш само цялата ложа, която е за 4 човека и това са едни от най-скъпите билети) Във Виенската първите 3 места в ложата са много скъпи (над 100 евро), а останалите 3 - драстично по-евтини - по 11 евро (за сравнение - правостоящите места в Лондон са по 7 лири). На тези места има ограничение на видимостта,но то е минимално и има екранче със субтитри на английски/немски за всеки. И така ние имахме възможността да се насладим на Севилският бръснар, седейки на 2 метра от сцената и виждайки и музикантите (диригентът също заслужаваше да бъде гледан) само срещу скромната сума от 11 евро на човек. Операта беше прекрасна, изпълнена от всички с много чувство и емоция.
Облеклото на посетителите беше като цяло официално, но имаше и спортно облечени. Поне 50% бяха туристи. В един момент чух 3 бг-ски дами да негодуват,защо се били "стегнали" така, при положение,че имало и съвсем лежерно облечени хора 
Посещението само на сградата на Операта струва 6.50 евро.
Виена ни очарова.Надявам се да сме живи и здрави,за да се връщаме там отново и отново...

# 92
Само така! Чудесно си си прекарала и то на весела и приятна опера - направо се пренесох и завидях съвсем неблагородно при това! Grinning. Костюмите и декорите сигурно бяха вълшебни.......имаше преди години изложение в операта на използвани костюми в представленията - много гот беше! Heart Eyes

Турчетата са идеално изготвени и според мен - едно време като идваха приятели във Виена ги експедирвах да се окултуряват на едно турче и бяха оставали очаровани Grinning.

А за дамите - какво да кажа - вместо да си гледат и слушат операта какво се занимават - облякъл се всеки кой както го намира за умесно. (Друг е въпросът, че и аз се обличам и в София официално на опера Mr. Green, нещо не ме кефят дънките в този случай - но това си е моя вкус, разбира се)

# 93
Абсолютно.От малка съм научена,че на опера и театър не се ходи както се ходи на кино например.Просто това са по-специални преживявания и ми е приятно да ги отбелязвам и по този начин. Peace
Декорите бяха наистина прекрасни - все едно,че си пред и в къщата на Розина.Изпълнителите много се вживяваха в ролите си, до един се бяха слели с героите си и разсмиваха всички. Естествено пожънаха много овации и ставане на крака  bowuu
Изобщо Виена е чуден град - и за шопинг, и за култура. Вкусихме и от двете, както и от сладкишите и специалитетите им (но останах и още за другия път  Mr. Green)

# 94
Признай си обаче , че хапна 2-3 сахер-чета Wink!

# 95
  • Linz
... не бива да имаш притеснения за "по-голям риск при полета". С това не рискуват. Спестяват от друго.
Peace
Изискванията за сигурност са си същите като навсякъде.
Обслужването също е на ниво.

# 96
Bastet, мечка срам,мен не срам,ама отговорът е "не".Обаче погълнах доста други сладории,та не съм за съжаляване  Blush
А в събота бяхме на Naschmarkt...няма такъв пазар просто. А какво сашими хапнахме отсреща..ммм  chef

# 97
Значи да не те мисля, хапнала си както трябва! Wink

Нашмаркт е наистина страшен пазар, какво ви хареса, взехте ли си нещо Simple Smile?

# 98
Мии,къри..и тайландски хляб  chef И още неща исках,но здравият разум ме спря  Mr. Green Препоръчвам на всеки,ако има време да го посети. Особено около Коледа, нали Бастет?!

# 99
Да Grinning.
Тогава и пред Ратхауз-а (кметството) има хубав базар - той е съвсем с хранително-питейна насоченост Joy. Въобще и на Площада на Чумата (гравен) и на Мария Хилфер щрасе и по Кертнер Щрасе и около Карлс Кирхе-то има такива базари - да хапне човек печени картофи, кестени, наденици и прочие и да гаврътне едно, може и повече Wink Mr. Green.

По коледа да си във Виена - какви ли не вкусни неща има Blush Heart Eyes.

# 100
Да, завиждам на всички, които ще са там около Коледа. И от кулинарна гледна точка, но и от етстетска - украсите им са невероятни.В някои магазини вече продаваха Коледна украса - просто неземни неща видях (ама и доста скъпички  Money)
Та молбата ми към тези, които ще ходят там по празниците - пуснете после снимки, да си изплакнем очите поне  Peace Предварително благодаря  Grinning

# 101
обезателно лампионите по Гравен да пуснете. Имам ги аз , ама от преди 2-3 коледи. Голяма разкошотия.

# 102
  • София
...да хапне човек печени картофи, кестени, наденици и прочие и да гаврътне едно, може и повече Wink Mr. Green.
По коледа да си във Виена - какви ли не вкусни неща има Blush Heart Eyes.

...говори ми,говори.Точно по Коледа ще сме там,от 21 до 28 декември,ама как ще изтрая до тогава ,като чета тук за тез чудесии и вкусотии!Ох,ще ходя да метна една наденица (нашенска) на скарата.
И ще снимам живот и здраве като отидем,обещавам !

# 103
Ще се повторя,но не мога да се удържа- ужасно ви завиждам.Задължително снимков материал (може и някоя торта да метнеш,няма да се разсърдим  Mr. Green)
И да не съм съвсем безполезна - ако ще ходите в Белведере, започнете с разглеждане на Горния дворец - там има много повече картини, на няколко етажа и ще ви трябват повече време и сили.След това по инерция ще стигнете до Долния и ще го разгледате по-набързо.Ние направихме обратното и накрая малко набегом разглеждахме,защото трябваше да поемаме към летището  Peace

# 104
Абе, някоя снимка от каките по Гюртела нямате ли - все с жената ходим, то бива бива късмет, ама и само с тия дворци, магазини и опери не става!  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт