СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 96 983
  • 2 001
  •   1
Отговори
# 135
Кандидатурите на незаписаните деца се запазват активни с изключение на тези, които са били класирани два поредни пъти на едно и също място, но не са се записали.

Кандидатурите на незаписаните деца се запазват активни. При освобождаване на места (поради естествено текучество или повишаване на капацитета), системата ще определи кои деца могат да ги заемат по точно същия регламент, прилаган досега.

Подредете кандидатурите си по ред на удобство - местоживеене, месторабота и др. Активирайте необходимите и деактивирайте излишните кандидатури.

След третото класиране системата преминава в режим на ежеседмично текущо класиране. В момента, когато се освободи място, директора го обявява в системата и в края на седмицата системата определя кое дете трябва да го заеме. Родителите ще получат автоматично съобщение.

Последна редакция: чт, 19 юни 2008, 13:11 от kg.sofia.bg

# 136
  • София
В едното ОЗД, което аз наблюдавам, се случва следното. На първо класиране приети 4 деца с предимство за 4 свободни места (броят на местата просто не ми се коментира). На първо класиране се е записало едно дете, две с предимство са отказани (в таблицата пише 3 отказани-т.е. още тук се губи една бройка).
На второ класиране влизат три нови деца и записалото се на първо класиране също присъства, въпреки, че под списъка пише, че в него не присъстват имена на деца, записани на първо класиране. Нещо не ми е много ясно.

Сигурна ли си, че това детенце се е записало на 1во класиране? То може да си пази мястото и да е изчаквало 2ро класиране евентуално за да провери дали не е класирано някъде по по-добро желание.
Aми има го в списъка за първо класиране и пише записан.

# 137
към kg.sofia.bg
за всяко класиране ли местата ще се пазят по 2 седмици

Да, но само, ако това е първото класиране в съответната градина. При две поредни класирания на едно и също място, кандидатурата се деактивира автоматично, ако не е записана.

Екип на кг.софия.бг

надявах се това вече да не важи, но пък така хората наистина ще се наредят най-удобно, обаче това класиране идва с сезона на отпоските и малко кофти, та пак питам защо беше нужно 4 месеца кандидастване

# 138
  • София
В едното ОЗД, което аз наблюдавам, се случва следното. На първо класиране приети 4 деца с предимство за 4 свободни места (броят на местата просто не ми се коментира). На първо класиране се е записало едно дете, две с предимство са отказани (в таблицата пише 3 отказани-т.е. още тук се губи една бройка).
На второ класиране влизат три нови деца и записалото се на първо класиране също присъства, въпреки, че под списъка пише, че в него не присъстват имена на деца, записани на първо класиране. Нещо не ми е много ясно.

Сигурна ли си, че това детенце се е записало на 1во класиране? То може да си пази мястото и да е изчаквало 2ро класиране евентуално за да провери дали не е класирано някъде по по-добро желание.

Aннa, кое е ОДЗ-то?  Praynig

# 139
И аз съм писала за децата на персонала в другата тема, но този въпрос не е много спорен, сега се обсъжда повече големият въпрос за жителството
И аз мисля, след като така или иначе тези деца се приемат по един или друг начин, поне да е регламентирано!
Не разбирам обаче защо новият регламент да влезе в сила от септември? Опашките с деца да са в сила до деня на новото кандидатсване, след това всичко се нулира и започва ново кандидатсване по новия регламент- аз така виждам нещата

много съм съгласна  Peace

Не сме казвали от кога ще влезе в сила новия регламент, а само, че би трябвало той да е изяснен септември-октомври.
Що се отнася до децата на персонала, напълно естествено е те да се приемат с предимство. Иначе няма кой да гледа останалите деца.

Екип на кг.софия.бг

П.С. По-добре е дискусията по новия регламент да се премести в съответната тема.
А това, че децата на персонала се приемат с предимство ( аз лично не съм съгласна с това предимство) беше ли казано и беше ли написано в предимствата за кандидатстване преди 4.02 или това става ясно на по-късен етап? Питам за регламента който е по тази тема и затова въпроса си го задавм тук. И като така и така са с предимство поне да са в "директорските места"

# 140
  • София

Aннa, кое е ОДЗ-то?  Praynig
Сега видях, че съм се объркала, детето е класирано, но незаписано. Значи на първо класиране не се записва нито едно дете, въпреки, че всички са с предимство (което е малко странно), после има две деца, които са отказани (явно фалшиво предимство). Сега на второ класиране пак пише, че само две деца са записани, но в графата "места за сладващото класиране" пише 0. Аз пък се чудя, защо класираните не вземат вече да се запишат, защото с тези класирания до 15 септември ще се влачим. Само да кажа, че ние нямаме шансове за никъде.

# 141
  • София
Графата "Свободни места за следващо класиране" не е много точна докато не дойде утре вечер актуалната информация. Тогава и тези, които са класирани 2 поредни седмци, но незаписани ще се включат към тази графа и бройката ще се увеличи

# 142
  • София
И аз съм писала за децата на персонала в другата тема, но този въпрос не е много спорен, сега се обсъжда повече големият въпрос за жителството
И аз мисля, след като така или иначе тези деца се приемат по един или друг начин, поне да е регламентирано!
Не разбирам обаче защо новият регламент да влезе в сила от септември? Опашките с деца да са в сила до деня на новото кандидатсване, след това всичко се нулира и започва ново кандидатсване по новия регламент- аз така виждам нещата

Не сме казвали от кога ще влезе в сила новия регламент, а само, че би трябвало той да е изяснен септември-октомври.
Що се отнася до децата на персонала, напълно естествено е те да се приемат с предимство. Иначе няма кой да гледа останалите деца.

Екип на кг.софия.бг

П.С. По-добре е дискусията по новия регламент да се премести в съответната тема.
А това, че децата на персонала се приемат с предимство ( аз лично не съм съгласна с това предимство) беше ли казано и беше ли написано в предимствата за кандидатстване преди 4.02 или това става ясно на по-късен етап? Питам за регламента който е по тази тема и затова въпроса си го задавм тук. И като така и така са с предимство поне да са в "директорските места"

Те и към момента не се приемат с предимство, съответно и никъде и никога не е било написано. Също така, досега не съм видяла нито едно доказателство за "директорските места".

# 143
Здравеите аз бих искала да попитам моят син не е приет и сам чакаща 13 ако сега не го приемат 2008 което няма да стане предполага 2009 пак ли трябва на ново да се класирам или входящия номер ще си остане.Че нещо не сам на ти сас нещата.

# 144
СРОКОВЕ ЗА ПОДАВАНЕ НА ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ, КЛАСИРАНЕ И ЗАПИСВАНЕ НА ДЕЦАТА В ОБЩИНСКИТЕ ДЕТСКИ ГРАДИНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ГР. СОФИЯ ЗА УЧЕБНАТА 2008/2009 ГОДИНА

Етапи Начало Край
Кандидатстване 04.02.2008 година 30.05.2008 година
Първо класиране 31.05.2008 година 01.06. 2008 година
Първо записване 02.06.2008 година 13.06. 2008 година
Второ класиране 14.06.2008 година 15.06. 2008 година
Второ записване 16.02.2008 година 20.06. 2008 година
Свободно записване 23.06.2008 година  

Защо свободното записване да е от 23.06.2008 г. След като третото записване приключва на 27.06.2008 г.
Свободното записване трябва да е от 27.06.2008 г.

# 145
СРОКОВЕ ЗА ПОДАВАНЕ НА ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ, КЛАСИРАНЕ И ЗАПИСВАНЕ НА ДЕЦАТА В ОБЩИНСКИТЕ ДЕТСКИ ГРАДИНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ГР. СОФИЯ ЗА УЧЕБНАТА 2008/2009 ГОДИНА

Етапи Начало Край

Защо свободното записване да е от 23.06.2008 г. След като третото записване приключва на 27.06.2008 г.

Етапи Начало Край

Може да прозвочи малко глупаво но бих исакла да попитам какво е това свободно записване       

# 146
  • София

Екип на кг.софия.бг

Те и към момента не се приемат с предимство, съответно и никъде и никога не е било написано. Също така, досега не съм видяла нито едно доказателство за "директорските места".

Аз пък си мисля, че и тези деца на персонала трябва да бъдат отбелязани в системата, както и да се обави тази бройка на т.нар. "директорска квота". Т.е. всичко това да е точно и ясно отбелязано в системата, така ще с епостигне по-голяма яснота и прозрачност. А и си мисля, че е хубаво да се напише и какво е предимството на всяко дете. Колкото повече ясна информация, толкова по-малко въпроси и чуденки.

# 147
Аз пък си мисля, че и тези деца на персонала трябва да бъдат отбелязани в системата, както и да се обави тази бройка на т.нар. "директорска квота". Т.е. всичко това да е точно и ясно отбелязано в системата, така ще с епостигне по-голяма яснота и прозрачност. А и си мисля, че е хубаво да се напише и какво е предимството на всяко дете. Колкото повече ясна информация, толкова по-малко въпроси и чуденки.
Да съгласна сам и аз сам на това мнение каквото за наще деца такова и за тяхните.                                             

# 148
трябва kg.sofia.bg да си актуализират информацията, а не да трупат новини. вече отговориха че свободно записване няма да има, а всяка седмица класиране и така докато се запълнят бройките

# 149
  • София
Откъде пък се появи сега това предимство на децата на персонала. Не можеше ли в началото да се въвежда с останалите предимства. Пак ще има вкарани по вторият начин, без да е ясно в крайна сметка по колко деца ще са в група. За някой може и да е маловажно, но има голямо значение за децата. Ще стане ли някога ясно в системата, колко точно деца са записани, как са записани, по колко са в група и колко остават навън?

Общи условия

Активация на акаунт