Лято с пеперудени крила, идва при СЕПТЕМВРИйските деца!

• 22 212
  • 293
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Фиби, чудесна тема и стихче, така ми се приходи на морееее, ама трябва да чакам до август.
Марлелка, ама ти да не си професионален фотограф под прикритие. Такива хубави снимки не бях виждала скоро. Такива интересни пози има, направо си супер.
Дечицата ни са мнооого пораснали, вече са си деца.

Ние направихме важна крачка - спряхме кърменето. Изпратих Вики с майка ми извън София тази седмица- за първи път се разделяме. Тя се чувства добре там - на прохладно. И най- вече го направих , за да спрем кърменето от раз, защото иначе беше невъзможно. Но беше време, доста е голяма, а и ми предстоят много командировки и няма как. Само се надявам сега като се видим, напълно да е забравила. Ще видим  newsm78

# 16
Здравейте приятелки,
Както върви и малкото, които пишат по-често тук заминават по почивки и тази прекрасна лятна тема (Фиби   bouquet) ще си я пишем наистина цяло лято.   Laughing
Amaretto, DZ, това послание "аз съм на морето - пукай се" ли е?

Тонита,споко за гърнето.Не я чакай да ти каже,а я слагай да седне на гърнето на определено време и като пишка на балатума и обясни ,че не е там мястото и покажи гърненцето и я сложи на него.Няма начин да не разбере,ужасно са ни умни дребосъците.
Ох, точно така правя, но засега ината й е в повече от акъла  Wink . Не иска изобщо да седне на гърнето, като ме види с него и бяга, а ако я държа над тоалетната започва да се гърчи и да иска да слиза. Веднага я пускам, че да не стане съвсем "мисията невъзможна". Когато свърши нещо на пода започвам с леко повишен тон докато бърша да нареждам колко съм възмутена и разочарована от нея и т.н.  Тя разбира и идва да ме гушне виновно, аз си казвам е може би другия път ще иска, но уви... И така де, не съм се отчаяла съвсем или отказала, явно няма да е толкова лесно, има време.

В Русе броди гаден вирус и нас не ни подмина в петък (13ти) Никол вдигна Т на др. ден следобяд измерих 39.6. Изписаха ни АБ, гърлото беше червено. По препоръка на Плами следях да не би да сме лепнали розеола. 4 дни почти не можех да сваля Т с какво ли не - панадол, хексалгин, свещички ефералган, че започна да си повръща лекарствата, накрая с нурофен успях. Обаааче, като спрая Т започнаха да й избиват червени петна по коремчето, гърба, по челото и зад ушите. На сутринта лекарката каза, че е алергия към АБ или нурофена и че не е шарка. Следобяд петната вече заприличаха на ситни пъпчици, а на др. ден почти не личаха. Но тогава започнаха да избиват такива петна по краката и ръцете. Сега пием противоалергично лекарство. 
Описах така подробно, защото знам, че имаше дечица минали тази розеола - дали протича по същия начин? Вчера доки искаше да й бие инжекция, че да мине по-бързо, но аз отказах и се разбрахме да отложим за понеделник ако положението не се е подобрило.

Пожелавам незабравими летни емоции на всички!  
Аз за сега само си мечтая за почивка и дано ме огрее

# 17
Лелееее, тръни се търкалят вече тука....

tonitta - ми на мен ми прилича баш на розеола. Ето  тук са описани симптомите. За съжаление педиатрите рядко я разпознават и често заключват, че обривът е реакция към Т-понижаващите, включително и нашето педи преди година, когато Йоана я изкара. Аз обаче се разрових за снимки на обрива в нета и набързо поставих диагнозата. После и се обадих да и кажа, че мисля, че е розеола и тя вика "да наистина, май е това". Ето една снимка за сравнение. Ако е това - болестта вече отшумява при вас.  Hug за сладураната.
bazel - наистина важна крачка. Дано, като се върне Вики съвсем да е забравила за това удоволствие.
kaleia - ще се радвам да запознаем двете буболечки. Ние сме по всяко време свободни. Работното ни време е от 8 до 22 с обедна почивка от 13 до 16.  Mr. Green Пиши ми на лични къде и кога ви е удобно на вас да се видим.....но да знаеш, че сме тук до сряда.
На всички плажуващи /като нас Wink/ много морски емоции!
Айде, със здраве!

# 18
запис от мен,бяхме цяла седмица на гости на баба ми в Сливен,имам много да чета,ще ви пусна и снимки от там Hug

# 19
Привет момичета. Ето, че и аз се наканих да се разпиша. Фиби, темата е прекрасна и дано стимулира повечето от нас да пописват. На вас с Йо пожелавам весели приключения, лек път и здраве в странство.  Hug
Ние със Спаси минахме миналия ден на срещата и ми е много съвестно да не сме заразили някого, защото както "само аз се бях простудила на климатика", така на слесващия ден Спаси се разболя - запушен нос и температура,а моята "простуда" слезе към дробовете и сега "къртя" скали при всяко изкашляне... Спаси е вече добре, аз разчитам да се поизлекувам и отпочина до утре /оставихме го при баба и дядо/.
Иначе провокирана от постинга на Тонита, ще споделя, че ние също сме в застой откъм гърнето. Пишка САМО прав в тоалетна или на открито и си ака в памперса или в гащите, когато го оставям уж профилактично без пелена... Confused Ако се напишка когато е без памперс ме води до локвата и това е всичко. НО лятото е пред нас, а и да с ипризная... не си даваме много зор.
Базел, честито отбиване   bouquet
Марлелка, Амаретке, много се радвам,че се запознахме  Hug
Доника
, как се смях за среднощните ви похождения... Чак и претенции за дивана има баткото... А след 10тина години, кой знае за какво ще претендират  Laughing

Днес съм решила да направя домашна прясна паста и да не си давам зор за нищо друго.
Пожелавам ви хубав уикенд и дано се понапълни темата  Crazy

# 20
Фибичка, благодаря за линка (но снимката не се отваря). И аз рових тук-там, но това не го бях намерила, а съвсем точно е описан нашият случай. При нас имаше малко повръщане и малко разстройство и аз затова имах леки съмнения, че може и да не е шарка, пък то и те били симптоми. Сега вече нямам съмнения и спирам лекарството, че и обрив почти не остана. Едва ли ако беше алергия, щеше толкова бързо да изчезне. Остават ми само угризенията, че тъпках детето си с толкова много лекарства и АБ  smile3511, а тя милата така ги мрази и плаче, накрая чак не искаше да ме гушка и се вреше при баща си да търси спасение. Добре, че не дадох да й бият инжекция, че педи до последно твърдеше, че не може да е шарка.  newsm61
Но.. важното е, че всичко е вече зад гърба ни, предстоят ни само игри и забавления. Сега Никол ми се е залепила на гърба, леко ме души и вика "дийй", така че няма как тръгвам да ме язди  smile3540...  55

Последна редакция: сб, 21 юни 2008, 17:39 от tonitta

# 21
Ето ме и мен от Стара Загора.  Hug

Не мога да се нарадвам на Мария - прегръдки, целувки, пораснала е... А тя като вперила поглед в мен и не ме изпуска от очи и не мига, само лукаво ми се усмихва. Все още не говори, но е започнала да си ломоти повече и го кара на първи срички. Пак яде предимно домати, краставици и кисело мляко, картофи отказва категорично, ма... хубавото е, че не яде само боклуци, ами ръфа ябълки, череши и кайсии на поразия. Придремах следобеда с нея, и сега я чакам да се събуди и да тичаме към детската площадка - станала е истинска фурия, коленети й са в рани, а краката - в синки. Оф, не престава да ме безпокои изкривяването им, но на този етап нищо не мога да направя.  Sad

С гърнето нямаме никакъв успех, но и аз не настоявам. Но имам едно голямо благодаря на баба й, че я е отучила от лапането на пръсти преди заспиване (заместваше никога неизползвания биберон).

irinii, и аз много се радвам, че се запознах с вас - всяка си е неповторима и излъчваща.  Hug Ти да се оправяш бързо, че и Спаси! В началото на юли можем да направим среща с Мария, стига да не сте по почивки и задачки.

Фибичка, tonitta, вие ме притеснихте.  Confused Същите симптоми имаше Мими преди да се приберем в България, ама точно същите (само дето не повръща лекарствата) - събуди се с висока температура от следобеден сън без никакви други признаци за болест.  Поддържаше я 3-4 дни, свали я и след това избиха малки и малко на брой петънца по личицето, гръбчето, гърдите и зад ушите (сега като се замисля). Лекарката каза, че гърлото й е съвсем леко зачервено, че за да изписва антибиотик, та изписа Zyrtec и Калциев глюконат. Превърнаха се в ситни пъпчици, но не се появиха по крачетата и ръчичиките за мое и нейно щастие. Бързо изчезнаха, но сега се питам какво ли е било. Повтаря ли, опасно ли е?! Гледах страшни снимки в Интернет (Фибичка, твоята не можах да я отворя). И нашият педиатър каза, че е алергична реакция от температуропонижаващите лекарства. tonitta, да се оправqте бързо и ни дръж в течение.  Hug

bazel, поздравления за упоритистта! Аз не се имам за лоша майка, но понеже малката стоя 39 дни в Неонатологията и реших, че е по-добре да си спестя усилията да задържа кърма (без значение дали е било ясно, че може и да не успея). Аз не съм толкова силен човек, просто човек съм. Не че не се питам дали пък не трябваше да опитам, ма... минало, вече не гледам назад. Но това не ми пречи да се възхищавам за упиритостта на такива майки като теб.  Hug И не съм фотограф, никак даже, камерата е на режим auto, с bonne_esperance обсъждахме какви желания относто фотографията имаме, ма за себе си мога да кажа, че си е за срам с хубав апарат да не седна повече от две години да прочета малко повече за него и за фотографията като цяло.  Blush

mama_meggie, Доника, Rени, и още който замина и който ще заминава на почивка ('щото не помня) - весело изкарване! Да съберете много слънце! Ето и специалния поздрав от мен!

VERANO AZUL

P.S. Аз докато си напиша словоизлиянието и ... Дий, дий, tonitta smile3540  Hug

# 22
Привет милички,
ето ни и нас на родна българска земя, аз тичам насам натам, Яни се занимава с баба си на двора и приема гости, или пък ние ходим. В петък си дойдохме, в събота бях на сватба, беше супер, а сега в неделя сме кумове на друга, макар че все още очакваме кума. Не съм ви забравила и все попрочитам темичките. Ян вече е без гипс, защото го строши още в Полша и с баща му го махнахме Simple Smile сега вс е наред.
Май единственото свободно време ни е СРЯДА СУТРИН, 25 Юни, искате ли да се видим, с който от вас може? Обаждах се в Барбарони 3 Гоце Делчев, за сряда 10.00 ч нямат проблем да ни приемат без специални резервации.
Хайде целувки на всички

# 23
Chochy, добре дошли!
Честит имен ден на малкия сладур Яни!

# 24
 Привет от хубавото ни моренцееее...
 Много сме добре,  - така се живее 100 години, вчера видяхме Доника за мъничко, но и те не си поплюват... Хриси вече е с рани по колената и както и Лаци много се кефи на водата плажа и всичко.. избщо не ни мислете...
 Иначе Чочи, добре дошла и от нас, аз за утре съм мнгог ЗА, даже предлагам АВИ, искаш ли да мина да те взема и да отидем заедно.. аз съм много зле с нета, но приемам потвъпждения по телефона.. Иначе - Какво , уговорихме ли се ... значи Барбарони 3 утре (сряда) 10... май по- добре и 30 щото 10 бая рано, ама.. както кажете
 Времето го обещава супер, барбароните имат приятно кафе и на вън... Свиря с два пръста! - ДРужинаааа....

# 25
Привет в новата ни слънчева лятна темичка, оформена от Фиби с любов и вдъхновение! Фиби,   bouquet!

Чочи, добре завърнали се и честит имен ден на Яни! Радвам се, че ръчичката му е вече добре. Ще се радвам да се видим утре, но едва по-късно днес ще науча графика за утре, който за съжаление не зависи изцяло от мен. Барбарони 3 звучи добре. А ако знаете само какъв прекрасен детски клуб ще бъде открит съвсем скоро близо до нас. Казва се "Пчеличката Мая" и го разгледах - сега го довършват. Ще бъде прекрасен за нашите дечковци откъм съоръжения и въобще.

Алфи, мъничко остана! Ти си наред!

Кузманка, хайде в отбора - ой, аз съм вече бивша бременна  Laughing! Много хубави са снимките от сватбата.

Пожелавам ви приятна почивка на морета, планини и вили! Аз съм замислила някакви забежки от града, но едва ли ще е почивка лично за мен. Дани е вече 55 см и 4350 гр. Расте като гъбка, а Сашко вилнее и се вълнува от всичко. Бебко ме зове. Прегръщам ви и ви целувам всички!

# 26
Привет другарчета..
Нещо тези дни нетът ми е проблемен и не можех да вляза, та чак сега...
тонита радвам се, че красавицата ти се пооправя Praynig
Марлелка, радвам се и за вашата заедност  Hug За изкривяването на крачетата отново Фибичка е най-наясно. Дано като си дойде от немско се включи с коментар. Мария и Спаси откъм бърборкане са си на едно ниво явно. А през летния сезон менюто е нормално да е по-леко. Аз на Спаси му давам месо максимум 1-2 пъти седмично.
Ави, разбирам те за "почивката" и направо на моменти ум не ми побира как ще се оправям с 2 човечета - явно са си типичните хормоналски мисли, защото ту съм оптимист, ту ... реалист  Wink

Иначе при мен животът е прекрасен, по-точно бе прекрасен до вчера, когато дали от динамичното натоварване или от нещо друго, но започнаха позабравените болезнени контракции, начесто и с втвърден корем   Sad Поуплаших се малко да си призная, защото продължиха до късно през нощта... Днес ще полежа повече и бабата на Спаси анулира срещите си и го взе за днес - тези баби, толкова са работещи, а толкова помагат  Heart Eyes
Иначе конкретно в момента съм добре. Много ми се идва утре  Confused, но ако дойда това пак е свързано с тичане по Спаси, с вдигане и сваляне от колата и малко ме е страх  ooooh!...  Ако изкушението надделее - ще ви информирам.
Чочи, специални прегръдки за Ян и коремката. Надявам се,че твоите неразположения с кръста са приключили напълно!

# 27
Ох мила пази се  Praynig

# 28
Честит празник, Ян! Бъди палаво, игриво и щастливо дете!

# 29
Честит имен ден, Яни! Желая ти най-щастливото детство!   1swing smile3540

Chochy, добре дишли на родна земя!   bouquet

irinii, почивай си повече, другото няма да избяга!  Hug

Ави, растете със скоростта на светлината. Wink Радвам се!  Hug

mama_meggie, Доника, и ако не покажете снимки на джапащи малки мъже, мислете му!  tongue

Мари_Анка, кажи как сте с Мими и Веси, съвсем се изгуби като червения пипер?!  Hug

И steli-ssd, yoana77, dennis... къде сте, как сте?! А за Каролина, Selisiq няма да говоря изобщо.

При нас с Мария нищо ново - прави баба си и дядо си луди, аз понякога крещя по нея в тази връзка, но честно казано, мен ме слуша повече от тях.

Имам питанка, даже Мари_Анка ако ми даде компетентен отговор, хич няма да й се разсърдя. Wink Уж не се "втелясвам" (разбирайте "изпадам в подробности"), ма ... Има ли разлика и каква е тя между физиологичен разтвор (солен или още Sodium Chloride) и Sterimar като имате предвид, че е морска вода? Напълно съзнавам, че вероятно задавам безумен въпрос (ако се окаже едно и също), но да питам. И... какво означава "Изотопен разтвор на морска вода"? Благодаря! Аз всъщност питам, защото всеки ден пръскам в нослето на Мими, пък мярнах някъде, че това можело да доведе до не-знам-какви-си алергии.

Общи условия

Активация на акаунт