Бебета ЮНИ 48

• 12 548
  • 283
  •   1
Отговори
# 165
Порой от бебенца, честити да са на майчетата!

Прити Галина, ние още не смеем да я къпем в коритото, много е голямо Rolling Eyes. Днес ще пробваме във водата, да видим дали ще бъдем по-спокойни.

Аз не мога да разбера моята госпожица има ли колики или няма. Следобед като я нахраним и се почва едно мрънкане, един плач, докато не се изака. После пък продължава, защото вече е наакана Mr. Green и така до вечерта. Днес педито беше вкъщи и вика, че не било нормално, трябвало да спи поне 2-2.5часа след хранене и че при храна само с кърма не би трябвало да има колики. Все пак ни изписа Еспумизан капки. Понеже действат запичащо, ако до 3-я ден не се изходи, да я стимулираме с термометър. Ще пробвам да й дам да видим дали ще има резултат newsm78. Споделете майчета при вас как е положението?

Очакваме още леки раждания днес и сладки бебчета!

# 166
Галика, Райън и Нанси добре дошли! Дано ви слушат много малките съкровища
bables честито бебче! Да ти е живо и здраво! И да пишеш по-честичко Wink

Мамчета имам нужда от съвет. Нали се опитвам да кърмя на поискване обаче майка ми ми пуска тука едни мухи и не мога да я оборя. Казва че я е страх да не се претовари коремчето на бебо така като се кърмим на често и ... оф и още нещо имаше ама сега като не се сещам какво беше... Tired Ми другия въпрос после като се сетя

# 167
Хей, момичета, честит ви първи ден от лятото!!! Вярвам, че това ще е най-щастливото и незабравимо от летата ни дотук. Simple Smile

Аз засега съм си в къщи - още два дни до финала. Нямам нищо интересно за разказване и затова ми е неудобно вече да пиша едни и същи неща. Разбира се, че честитя на всички нови мамчета и ги прегръщам, че се радвам на всички завърнали се отново у дома и тук, че се моля за Орхид и Мег и техните сладурчета,... че не преставам да проверявам за нови попълнения и да разглеждам албумчето ни...

Клубчето ни май малко по малко замира. Дано много скоро всички да можем да се преместим в следващото. От време на време разглеждам старите темички и с голяма носталгия си припомням времената когато очаквахме да чуем за първи път тупкащите сърчица, да си видим фъстъкообразните "бебчета", на които не им се различаваха ни главички, ни телца, а после как се пъчехме - само и само да се забележат коремчетата ни...Ееех, колко хубаво беше и колко по-хубаво предстои.

Кураж и леко раждане на всички очакващи!  Hug

# 168
Прити Галина,мисля че ако бебо е спокоен и не плаче значи е добре.Нашата педиатърка каза че бебето плаче еднакво когато е гладно и когато е преяло,но колко е вярно незнам.
Върнахме се от консултация за една седмица е наддал 270гр. а пробното кърмене показа само 40гр. и се убедих че наистина както казаха Гали80 и Тони не е показателно понеже Андрей понякога му стига само кърмата а понякога го дохранвам с 40-60мл. АМ.

# 169
Сетих се и другия въпрос. Според нея и още няколко доброжелателни мои познати ако не давам водичка след кърмене може да му се появят афтички. Вярно ли е това?
Пагадино мерси за мнението  bouquet

# 170
  Здравейте и от мен!

Честито на новите мами!

Честито и на Джи Джи  newsm59

Аз съм си все още тук. Днес ходих да си купя дълга пола и блузка и малко се разходих та уж да тръгне да излиза ама...........................

Всеки момент тръпна в очакване.

# 171
  • София/Севлиево
Здравейте!Аз още си седя в болницата и съм си 2 в 1, а вече ме водят на термин-за 20 юни, а не за 26 ми казаха, ама на-бебо си кротува и това е.Не съм влизала от  миналата събота на обяд и сега гледам и чета за всички сладки малки  бебета и ми се плаче, че моят още се бави, а съм тук от 6 юни Sad Момичето в мойта стая роди на 13 и вече я изписаха, а аз...Но спирам да се оплаквам.Обещавам скоро пак да пиша.

# 172
Аз набързо за отчет - моето Мите суче около 20-30 минути, и после си поплаква пак толкова време; после спи по три часа и повече  Crazy (е, значи яде достатъчно) Като се събуди си играе с тати преди храненето...  Обаче не ми е акал от вчера сутринта, и само три пишкания имаше  Sad  Пробвахме с термометър - нищо. Утре ако не ака - пак с термометъра, дано стане!
Днес беше първата ни баня!!!  Mr. Green Справихме се супер! самички бяхме, никой нямаше у нас. и масажчето ми направихме, и се оказа, че като го сложихме по коремче, и като стигнахме до масажа на дупето нашият умря от кеф!!!
Хайде утре пак, сега ще дремна, че ме тресе умора и хормони, и току ревна за нещо...  Crazy

ПП: водичка не даваме, само от чайчето по две-три дръпки ако му е суха устичката или твърде много се зачерви от рев т.е. не повече от три пъти на ден.  Peace

# 173
  • Стара Загора
Мамчета имам нужда от съвет. Нали се опитвам да кърмя на поискване обаче майка ми ми пуска тука едни мухи и не мога да я оборя. Казва че я е страх да не се претовари коремчето на бебо така като се кърмим на често и ...
Гали, според мен точно по този начин, не би трябвало да се претоварва коремчето на бебо. И ние сме на поискване, само че при нас не е имало по-малък интервал от 2ч. Но днес за последните 3 хранения, почти не можем да докараме до 2 часа. И се сетих какво прочетох, че когато е горещо бебетата, които са само на кьрма/без вода/ като нас, сучат по-често за да си наваксат загубата на течности. Мен това обяснение ми се струва логично и ме успокоява.  Peace

# 174
  • София
Офиоли, не бързайте с термометъра - не е хубаво. Аз нашата я държах и до 3 дена и си се изакваше накрая. А неакането може и на друго да се дължи. За запек се води ако не ака 3-4 дена.

# 175
Здравейте мамчета!Честито на всички майчета,които вече гушкат своите бебчета!И късмет на тези,които ги очакват!Аз току що приспах малката принцеса и реших да се запиша.
Относно коликите, ние пием едно английско лекарство-Инфакол.Много съм доволна.
Офиоли,не е ли рано да имате запек?Ние до първия месец си акахме на всяко хранене,но после започнах Испомизана и започна да се запича.Днес ми казаха,че от бебезана също се запичат бебетата.Казаха да го спрем и да минем на преварена вода.Знам,че доста майчета са против водата,но педиатрите я препоръчват в тези големи жеги,а и ние вече 51 дена сме още с жълтаница.
За запека,незнам дали сте чували преварена вода с мед.Пробвах веднъж и стана-изходихме се!
Днес ходихме да ни вземат кръв от пръсчето,за изследванията на билирубина.Бебчето ми плачеше и аз плачех с нея! CryЗа първи път видях сълзи в очите й! Cry
За банята-много ни харесва.Преди да я сложа в коритото реве,че се къса.Като усети водата,имам чувството,че се кефи много.Започва да маха с ръчички и да рита, и ме гледа все едно ще ми се усмихне! Laughing Heart Eyes
Знам,че стана дълъг поста,но искам да ви споделя и още нещо.Сестрата на приятеля ми също беше бременна/тя е в Испания/.Термина й беше за 01.05.Вечерта когато аз родих/21.35/ им звъннах да ги чуя и да им кажа,че всичко е наред.След няколко часа й изтичат водите и ражда.Бебчето  й е 4,300кг.И така,имаме си братовчедка с няколко часа по-малка от нас. Heart Eyes Heart Eyes
Това е от мен,ще си лягам,че нещо не мога да си доспивам!

# 176
офиоли моята щерка беше със запек ,е така от самото раждане до 6 тия месец и все със термометър акахме.
а това да се дава преварена вода със мед не съм съгласна,защото меда е силен алерген и е забранен за бебета и деца до година и половина  Peace
но всеки сам си решава .....

зна4и на нас специално смао термометара ни помагаше за съжаление Sad

# 177
  • Разград
Здравейте мамчета! Честито на обебилите се през последните два дни и добре завърнали се в къщи на останалите.
Офиоли, ами нашата мома откак е само на кърма си се изхожда на всяко ядене. Аз давам по малко водичка не заради афтички, а защото така съм решила. Незнам дали има нещо общо с изхождането, но ние нямаме проблеми за разлика от първите дни когато беше на Нан. Всички бебчета в албума са просто разкошни сладури.
Гали това за мрънкането и коликите. И ние сме така. Спи до обед, но след обед е кисела, но нито плаче кой знае колко, но аз все пак си поръчах гръцки капки и като дойдат започвам да давам. Незнам дали е от акането и после от това че е мръсна, но и при нас положението е същото.
На неродилите пожелавам леко и безпроблемно раждане и много кураж и спокойствие. Спокойна вечер на всички!  Hug

# 178
Мами, още не раждали. Не знам ел_ви дали ви каза, но си вземете свещички Волтарен 50. Помагат страшно много за облекчаване на болките от шевчетата, ако имате такива, разбира се. Слагат се едно сутрин и едно вечер. Не влияят на кърмата. Аз сложих чак на 3-тия ден, но след тях можех спокойно да ходя, дори и да качвам стълби, при това бързо. Успех на оставащите.

# 179
in4oka мерси за информацията   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт