Номер 80 в Германия zа мами "с" и "беz" ВИШЕ

• 14 903
  • 294
  •   1
Отговори
# 120
Aloha visshistki, nqmam kredor, no vi kazvam zdrasti ot spansko - mnogo e ubavo, da znaete Wink

# 121
сърф, пий една рйоха с едно мазно чурисо зарад мен. мняммням.

# 122
Освен това, чужденец и то бьлгарин им идва малко прекалено.  А пьк ако е семейство с деца, още повече ги стресира, направо има обяви в които казват че с деца не приемат. Номера е да се ходи по селата наоколо, но мен това не ме устройва. И който е живял един пьт в Швабинг, трудно се мести. Но е многооооо скьпо.

# 123
Петке,каквото е писала Бискара да я слу6а6.Много правилно.Като търсехме zа първи път колко народ zатвори тел. като чуха от мъжа ми,че жена му е бременна и е на всичкото отгоре българка.  Joy По_ло6а комбинация обаче има_бременна румънка  hahaha, така,че не се отчайвай  Wink Помисли си,дали и ти като Бискара търси6 само във хубавите квартали или в МÜнхен.
Ася,не съм пловдивчанка,но ако не си бях намерила тук мъжа Щях да стана. Това е лÜбимият ми град,и хората така ми харесваха. Абе в годините ми неомъжена времето в Пловдив си бе6е най_хубавото.Отидох да уча ВХВП,но иzкласих 2 год.,че трудно се кара денем ВХВП,а ноЩем бачкане. Предполагам,че zнае6 и там каква дисциплина и нерви се иzискваха от работеЩите  Rolling Eyes

# 124
Ми ние имаме добри доходи и двамата работихме до момента. От тук ще е само съпругът ми, но аз нали елтернгелд ще вземам. Аз още се чудя двустайно, или тристайно да търсим, но понеже съм почти сигурна, че за това кратко време няма да намерим идеалното жилище и след година сигурно пак ще се местим и си мисля с бебето в двустайно ще успеем да изкараме. Само не знам дали ще са навити да ни го дадат, като видят че съм бременна. newsm78 Вие  как мислите?
Другото е да пращам само мъжът ми и той да им казвам, че съм в друг град и затова ни няма.
Иначе брокерите не понасям от гледна точка, е те на мен никаква работа не ми вършат. Разбирам да ида при него и да му кажа намери ми такова жилище, тогава съм съгласна да плащам. Но така аз търся и звъня и той прибира парите неее  #2gunfire
Дори сега като пуснахме обявата не бях сипала, че е за нахмитер и звани един и мъжът ми вика, че търсим нахмиетер. И той ми иска телефона на хазайката, да си предложил услугите.  #Crazy Разкарахме го. Така преди 6 месеца не можахме да си намерим нахмиетер, защото хаусвервалтунга държаха да си приберат депозита. И накрая трябваше да плащаме един наем повече.
Те направо си мислят, че човек ги купае тези пари. Поне тук във фрейбург беше така, че като се плаща комисионна, депозитът е само 2 наема. Обаче във Мюнхен играят на едро и искат по три.
Освен това, чужденец и то българин им идва малко прекалено. 
Ние винаги сме си плащали редовно всичко, точно по тази причина, за да видят, че сме сериозни. А има немци не плащат по месеци и хич не им пука. но ще се мъчим няма как.
Надявам се, да ми стискате палци  Laughing
Сърфи изкапи се един път за мен в морето. Мен така ми се къпе, но това местене обърка всички планове. Ще си мечтая за догодина. Добре, че последно бяхме ноември, та не е уж толкова отдавна.

# 125
и аз много харесвам пловдив, майна.
не е лесно с жилищата тук, наистина. освен някякъв номер да врътнем. мъжът се прави, че ще живее сам и после хоооооооооп, появява се жена и дете. ми случило се, влюбил се.
незнам дали не е по-разумно, когато цяла една сграда е нечия собственост, тогава май с маклер по лесно става. абе, дано не ми се налага да търся скоро. името ми малко заблуждава, ама напоследък имам гнусен акцент, та няма как да ги излъжа че съм от друга провинция, както преди Mr. Green
имам една гениална идея за разширяване. съседното жилище е 30 квадрата, взимам едно от двете долепени до нашето, ако се освободят и се сдобивам автоматично с жилище 80 квадрата. лошото е само, че ще се наложи да припкам нощем по гол задник в коридора, защото няма как да се съединят.

# 126
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

quote author=Чиколина link=topic=305940.msg7873071#msg7873071 date=1214166320]
 Предполагам,че zнае6 и там каква дисциплина и нерви се иzискваха от работеЩите  Rolling Eyes

[/quote]

във Флорида съм ходила преди да замина за ДЕ, т.е. вече беше залязла  Whistling
аз ходех в Безистена, Ноу сенса, в Капана и из Стария Peace
липсват ми тепетата Tired

П.П. Шварцвалд ми хареса много.
напомня ми на Родопите малко Simple Smile

Мата, нашият наемодател не ползва марклер, а цялата сграда му принадлежи  newsm78
ама той е rechtsanwalt - на хиената й се свиди да плаща на други хиени  Twisted Evil

# 127
Я пак аz да кажа по повод наемите.Мате,като каzва6 цената кажи и кога си го вzела на таzи цена,не да си мислят,че сега е нормално  Wink
Петке,като е цяла сграда те си се zанимават хаусфервалтунга с нея. С маклер е по_лесно и по_голяма вероятността,zаЩото на хаzяите не им се zанимава и оставят мак.,а вторите гледат да си приберат провиzиона и zа това го дават апп. Това,че сте си плаЩали хич не ги интересува. Те гледат деца,националност,работа. До сега каквото било било.Сега не работи6 и това ги интересува. Не zнам какви пари Ще вzема6,но аz и с двамата работех преди бременността,след 1.раждане вzемахме освен детски оЩе някакви,но след раждането на Томи ниЩо пове,е не даваха.Били сме в друга категория. Така,че смятай само парите на мъжО. А той с теб и беz теб да иде те са го иzмислили,като попълва документите си пи6е националността zа двамата,а той няма как да иzлъже  Rolling Eyes
Мате,влÜбил се в бременна пред термин ли  hahaha
Петка,оЩе неЩо,като мисли6 сега в 2_стаен и после в тристаен не zабравяй,че при местенето отиват менге пари. То са боядисвания,реновиирунги,коли под наем zа мебелите,които се раzвалят с всяко едно ново раzглобяване и сглобяване... Май наемът,който Ще спестите от 2 до 3 стаи Ще отиде zа местенето. Тук е винаги и навсякъде (поне където сме били и където сме чули) депоzита 3 месеца. Стискането на палци няма да помогне,ами мисли вариант 2,ако не намерите каквото търсите. И аz искам все агнето zяло и вълка сит,ама е на,това дето го давате zа 3_стаен го даваме и ние,но иzвън МÜнхен  Confused

# 128
Спри са ма матоооо! Попиках се от смях.
Чико, стига се оплаква. Аз пък не бих се набутала в Мюнхен, пък , ако ще и в петзвезден хотел безплатно да живея и една филипинка да ми назначат да ми пече пилешките пържоли и да ми масажира краката по цял ден.  Но аз съм си селянин човек затова. Ти си отдалечена на 20 мин от центъра или аз се лъжа?? newsm78 И аз на толкова / и пеша и с кола/ от нашия център. И не съм в периферията на градчето. Някак си не ми е гот да се набутва в навалицата, трябва ми пространство да мога да дишам.
Аре, отивам да чета дюка/Я/нките, мож да заслабна покрай тях.... Laughing

# 129
Ми ние имаме добри доходи и двамата работихме до момента. От тук ще е само съпругът ми, но аз нали елтернгелд ще вземам.

Изобще не би ги заинтригувал факта, че ще взимаш елтернгелд.

Освен това, чужденец и то българин им идва малко прекалено. 
Ние винаги сме си плащали редовно всичко, точно по тази причина, за да видят, че сме сериозни. А има немци не плащат по месеци и хич не им пука. но ще се мъчим няма как.

То и ние сме си плащали всичко, да не мислиш че спестяваме от наеми Wink.

Положението е повече от трагично, но тьй като ти няма да работиш известно време, можете да тьрсите и извьн Мюнхен, ако мьжа ти е сьгласен да пьтува с С-бан. Освен цените и всичките им претенции, такива коптори се дават под наем за по 700 Евро, че направо лошо да му стане на човек.
Ако видят че си бременна, 2-стайно жилище няма да ви разрешат да наемете, по-голяма вероятност имате с 3 стайно. В града се пригответе за достойна сума от рода на 800-900-1000 за тристаен апартамент.

# 130

Ако видят че си бременна, 2-стайно жилище няма да ви разрешат да наемете, по-голяма вероятност имате с 3 стайно. В града се пригответе за достойна сума от рода на 800-900-1000 за тристаен апартамент.

Е ние ако намерим за 1000 тристаен, че го наемем, ама гледам, че 1000 е само калтемиете и после 300 небенкостен #Crazy

Добре колко пити трябва доходът ни да е по-голям от наема, че да нямаме проблеми.
И що не ги броят ЕЛТЕРНГЕЛДА. Това са си все пак 68% от заплатата ми, не са 300 евро. Пък след 1 година пак ще съм на работа.

И аз също си мисля, че с брокер, ще имаме повече късмет и сигурно накрая ще платим. Но нали все пак гледаме ако може да си спестим гадните пари.
Аз гледах и извън Мюнхен. Ама в Пулах дето ще работи мъжът ми, и  е по-скъпо от в града.

# 131
Е, за 1300 ще успеете да си наемете 3стаен апартамент. Мисля че няма да има проблем.

# 132
О Риен,хич не се оплаквам. На 25 мин.сме със С от центъра,от единият край на МÜ до другият са повече.Тук ни е чисто,спокойно,много си ни е добре. Други има,дето като чуят иzвън МÜ.и реагират все едно сме на гъzъ на географията  Laughing
Петка,ами хаzяите си гледат сигурността. Ти каzва6,че след год.Ще работи6,но вие сте младо семейство. Може второ да направите до тогава или да ре6и6,че е по_добре да си остане6 в къЩи... Бискара има6е предвид 1000 калт. Има апп,които са по_евтини,но те не стигат до чужденците  Confused

# 133
стига сте плашили бременната жена. с маклер ще си намерят жилище. чико, ти хич не си на гъзът на географията, аз искам наистина в някое село, да речем траунщайн, е то е град май де. това е гъзът на географията, ама е пък гот.

другото, петка, са малките подробности. ако мъжът ти е желан кадър и са му предложили добра работа, говорете с фирмата да ви съдейства за жилище. когато те се свържат с брокер е по иначе. става и с познати, аз ще разпитам тук там някой ако знае нещо.
масраф е голямото пренасяне, затова направо търсете тристайно.

вярно е, че провизионът си е набутвация, но от друга страна ти спестява обикаляне и занимаване с разни кретени.
зависи и кой квартал искате.
ако се опарича безумно тия дни, ви давам моето. тото съм играла.....може и имотец нещо да се продаде и кака ви мата да стане богаташка.
естествено, швабинг е най и по, но в нашата сграда са само малки жилища. обаче мога да немеря телефоня на маклера, ако речеш.
нема да се пуашиш, мюнхен е прекрасен град и си заслужава стреса.

ааааааааа, делото за детето е насрочено. на 9 юли сме от 11 часът. мария идва с Алекс на 5 ти. дано с това приключи всичко, пък после ще видим как да му скорим капа на оня идиот. нямам идея, за немско дете не се ли полагат детски, независимо, че няма да живее в германия.

Последна редакция: пн, 23 юни 2008, 01:49 от matakosmata

# 134
  • Германия
Леле, Мюнхен е плашещ град, щом се опре до наеми значи.
Петка, с дете се живее в 2стаен, ние сме така. С 2 деца дори Laughing Като тръгнем да се местим извън общежитието съм много сигурна, че 3та стая ще е..за компютрите, а не за децата ни Crazy

Общи условия

Активация на акаунт