Ноемврийчета 2005 - 16 тема

• 18 168
  • 282
  •   1
Отговори
# 120
Wa Wa Добре ти дошла принцесата вкъщи, много да ви слушка и да ви радва!  bouquet няма ли откъде да разбереш за коя ваксина става на въпрос? консултирай се с педиатърката, а не със свекървата, всичко има срокове, мисля, и точно педи е тази която знае! Wink
майче..незнам от къде да започна? Първо с това : моля те дай ми примерен списък на нещата които ви искат, пък с каквото мога ще помогна! не се учудвам, даже никак, на тази история, всички знаем как стоят нещата в "държавата ни", но в повечето случаи не ни засяга пряко и просто подминаваме проблема, а когато опре до нас - вече....е друга работа!
Ние пък сме в нова градина/сграда, съответно - нищо няма, мина първата родителска събраха ни парички за щори и завивки, дадох и благотворително кофичи и лопатки (нищо, че до септември не сме там), проблема е с леглата засега, 19бр. са, а групата сме 25 деца, дано да се реши нещо до септември... Rolling Eyes..ще плащаме за салфетки, т. хартия, за мин.вода и др. Другото за което се уговорихме родителите е, че ако някой не може да си позволи някоя от сумите които се събират ще събираме и вместо тях - за да не лишаваме децата!..Ха, ми тя държавата какво да прави, те знаят, че няма да си оставим децата дето се вика "гладни" и за това нищо не правят! ooooh! Whistling
 Искам да ви помоля, който знае, дайте малко инфо за Сандански, трябва да заведа Криста там към септември, а досега не съм ходила!Или някъде другаде... Rolling Eyes..проблема с третата сливица е все по-сериозен, то, че ще се маха, ще се маха, ама до тогавааа...
Благодаря предварително! Hug  bouquet

# 121
              Честито на дечицата Майче и на именника на Dominika!  bouquet
За болестите: то ми е от майка ми паникьосването, все го взимам навътре, а за Т-та след последната колосална,  малко да й е  и веднага  изкуквам  Crazy , че да не "вземе да стане пак така!" , а си представете, че съвсем малко да се зачерви сливицата и Т-та е налице, мисля да потърся хомеопат, че тези АБ-ци....... Sick , цитирам педито "Вдигне ли Т-ра веднага й вземи еди кой си АБ!" и ми го изписва предварително  hahaha , е последния път я оправих без, вкарахме я в банята с дрехите и 10 мин. под леко хладкия душ, спадна веднага  Laughing !
 Лек ден на всички!!!  bouquet

# 122
здравейте и от мен
отдавна не съм писала,
чета болести, болести, хайде бързо оздравяване на болничките дечица, ние преди седмица Нур вдигна вечерта температура 37-7, нищо не и дадох и сама я смъкна, НО на следващия ден бяха налице няколко много болезнени афти и следователно борба за мазане, пръскане, изтерии в следващите няколко дни и нощи, не спря да реве това дете, но вече минават, накупих сумати мазила и пръскала, пробвах ги всичките  Shocked , та и такъв вирус има, да го имате в предвид
Незнам дали съм писала откакто писа за първи път мама wa-wa и на Марина, ако не съм добре дошли и от мен,
За ваксините, Нур последно я дупчеха на около година и половина, и сега чак на седем годинки, така че се чудя каква е тази сега при вас, но жегите не мисла че са нещо от значение при ваксините, по скоро да свикнете хубаво с детенце, че сега разбира и една ваксина ще я уплаши доста, пък и вие да разберете когато е кисела, изплашена, как да я разсейвате, тези неща помагат при посещение при педито  Grinning
За градините не ми се говори, но иначе има такива с стая за преобличане и такива без, има големи и малки, но при всички искат разни нещо,
В нашата, в тази от която отписах Нур, като простор и стаи е абсолютно задоволителна, всяка група има фоайе където са гардеробчетата и пейките за преобличане, от там има две врати, едната към тоалетната и чешмите, другата към голяма стая, в едната част има легла, и някаква  чубка, там не съм гледала какво има, от другата страна са игрална площадка, двд, столчета и маси за игра, от там и стаята за хранене,
Но пък ни взеха по 30 кинта за играчки и материали, не взимаха играчки от нас, искаха само нови, защото старите ги изхвърлили когато имало шарки и тн,
отделно всеки месец се носеха вода 5-7л, мокри и сухи кърпи, и тоалетна хартия, но при всички тези неща в тоалетната си имаше една мърлява ролка от най долнопробната хартия и едни отворени мокри кърми се валеха сумати време там, не знам дали това което носехме си оставаше в градината
стана дълго ще пише после пак
сега съм на вълна мори, и си избирам място за след две седмици

# 123
мда, това последното за мърлявата ролка ме уби. Но пък си имате двд  Simple Smile какво възпитателно между другото пускат на това двд?

за ваксината - ние имахме някаква реимунизация на 2 години, може тя да е била забавена при Марина. няма страшно. Не помня каква, здравният картон ми е в София. ва-ва, по-добре си мисли за хубавите неща, на които ще учиш марина, пък за жалост болестите все някога ще ги "минеш" и ти. Нашата първа болест беше на около 10 месеца - летния вирус - и въпреки че го кара леко, не се обезводни, си спомням колко страшно ми беше на мен....

# 124
Dominika, да ви е жив и здрав таткото!! И дано Ади най-после се пребори с тази кашлица, която не я пуска!!

След дългия предиобед в Южния - батути, бънджита, рикши, дракони.. сега и Юлиана е с хрема. Sad  Приемам всякакви идеи да я парираме бързо, че нали другата неделя заминаваме на Халкидики. Дала съм вече витамин Ц и Осцилококцинум, физ. р-р. Какво беше съотношението на капките с адреналин!? Все си мислех, че съм ги запомнила, но като ми се наложи...  newsm78 Надявам се да е само това, а не някой вирус, който да ни провали пътуването!  Praynig

Изключително против съм за двд във всяка група, както и напр. за телевизор в детската стая!  Naughty

# 125
Живи, здрави и честити именнците на Майчето и Доминика!

# 126
честит празник на всички именици днес !!! да сте живи и здрави!   bouquet
сисии, съотношението е 1 мг адреналин и 5мг физ.разтвор. аз давам точно това, което и ти. стискам палци да се разминете само с хрема.
ние два дни сме в планината, високо горе в боровата гора, край искъра. тишина, спокойствие, птички, тревички....кейти тича само напред-назад щастлива, събира шишарки, бере цветя. пълна идилия. така се живее и сто години. не ми се тръгваше.

# 127
Синьо безвремие..., мерси много, все пак правилно съм запомнила, но да не сбъркам! Нащрек съм, засега е само леката хрема.
Чудесно е, че сте успели да съберете въздух и енергия!

# 128
Честито на всички именници, които съм пропуснала.
Майче, да са ти живи и здрави.
Доминика, и Кити е с такава не спираща кашлица. Но пир нас е проблема - ясла, сополи, трета сливица. Вече я водя са при УНГ, защото стандартните сиропи за кашлица не ни действат. Сега пие капки Умкалор и вечер преди лягане капки Синекод. Мисля, че тази комбинация за сега най-добре и влияе. Не че е спряла да кашля де.
На всички болнички бързо да оздравяват.
И Кити изкара вируса с автите. Абе нищо не ни подминава.

# 129
  • София
Вчера запалихме свещички за всички именници, да са живи и здрави.
Много е хубаво на Клисурския манастир, колкото пъти ходя, все се дивя. Дори си пожелах другата година, живот и здраве, на Петровден да направим кръщане на децата там.

Ние бяхме на почивка малко и сега никак не ми се работи. Тенденцията продължава и в близките няколко седмици няма да се промени.  Crazy

Калина беше толкова щастлива, че една сутрин станала, облякла се и излязла сама пред бунгалото. Заварих я да си тананика подскачайки на стълбите:
Скок- подскок,
ех, че радост,
ех, живот.
Мисля, че това е нейно творчество, защото тя много обича да си измисля думи, песни, приказки.
Последната измислена дума е 'крайвам' и значи свършвам: край - крайвам.
Една от по-смешните и изцепки, която съм запомнила, е 'мрува' и значи крава: мууу - мрува.

Сега и двамата ми са почерняли като циганчета.

Последна редакция: пн, 30 юни 2008, 11:21 от Елспет

# 130
Привет и успешна седмица на всички!
Честито със закъснение на всички именници от вчера - само здраве и усмивки пожелавам!
Dominika - а не сте ли пробвали да смените въздухът с малко по-сух? При Ники това действа моментално.
wa_wa - те болестите няма как да не дойдат, остави притеснението за тогава... Hug Малката свикнали вече с вас?!? А вие?!?

Аз да попитам: мед давате ли? Бях чула, че до 3 години не трябва да се дава. newsm78

# 131
давам, разбира се, замествам захарта с него. Мед обикновено се избягва до годинка, годинка и половина. Сега си яде сутрин кашата с мед.

# 132
  • София
И аз давам. Не се дава до годинка заради бутолизма меда. Сега не е никакъв проблем. Само да е хубав истински Wink
Филип обича и на лъжица дори. Като цяло обаче рядко яде мед.

# 133
Да, за бутолизма идеше реч - благодаря за отговорите.

# 134
не ми е хрумвало да давам. аз самата не обичам. затова навярно. но и озахарени неща май не се използват у нас - мляко или чай не пие, така че няма какво да подсладявам. поне не се сещам в момента за нещо, в което ръгам захар.

тити - а твоят синковец каква каша яде? от тези 'бебешките' ли?

Общи условия

Активация на акаунт