Сега с коремчета напред, ОКТОМВРИ - всички на отчет!

• 11 055
  • 288
  •   1
Отговори
# 135
  • София
barabina, честит имен ден! Хубав празник и много хубаво настроние!
Ина, благодаря за инфото, а дали си спомняш какъв е бил селенът? фирма и т.н.
Не се впягай на лекарите, стискам палци всичко да е ок и аз не искам секцио, та
те разбирам  Simple Smile А за размерите - те варират.
Майлили - почивай си и бъди спокойна.
Радкакака - прекрасни неща си направила, впечатлих се много!
Честито на мамите, коити са разбрали пола на бебоците!
Ха големи поздравление са получиха, голямо нещо!
Аз да се оплача, че крачката ми се подуват злокобно и болят..

# 136
Ина, и на мен на 20 дни ми е почивката.

# 137
  • В моята приказка
Привет и от мен  bowuu
Аз докато се наканя да напиша в старата тема, вие новата сте отворили  #Crazy
Ние вчера имахме гости и откарахме до един. Сутринта ми идеше да smile3514
Беби вече стана доста по буен в корема ми. Прави салта и ме подритва. Сега е спокоен.
От понеделник сме малко на моренце, че като дойдат жегите и ми порасне шкембето едва ли ще ми е до плаж...
Ето го моето коремче в 21 седмица

Хайде и от мен лек ден 

# 138
Първото авгувстовско бебе се е родило 1750 г. Момиченце. Стискам палци да расте здрава и щастлива.  Praynig

# 139
barabina честит имен ден и много ведро настроение!
muci_88 добре дошла, честит рожден ден с пожелания за много щастие и едно здраво и щастливо бебче през октомври.

Вчера бяхме с таткото на ФМ при доц. Томова. Тази жена ме зареди с положителни емоции за седмици напред. На бебока всичко му е на 6, имаме си мъжки атрибути  smile3521  и вървим с една седмица напред.

Съжалявам, че толкова рядко се включвам, но са ме натоварили като магаре със задачки в службата  #Cussing out

Не зная дали ще успея да стана, за да дойда на лекцията утре в МД, но ще се постарая.

Мими стискам палци всичко да е наред с теб  Hug

# 140
Олее, момичета от сутринта имам ужасно много работа, направо немога да насмогна   comp03
vesi_m, Честито момченце!
barabina, Честит имен ден! Много щастие, късмет и здраве!  bouquet
Инче, не се шашкай от секциото, на мен все ми се стува по-лекия вариант. Пък и до края нищо не се зне, може бебо да си се обърне.
Мими, пиши после какво е станало с изследванията ти. И според мен има много голяма възможност да са объркали резултатите.

# 141
trixy, vanche_mamche, благодаря ви! По тези мерки се вписваме в нормите. Така малко се поуспокох, ще видим довечера на ЖК какво ще кажат.

Еленцето, Cefasel 100 MCG tabl. 100 mcg x 20 Cefak KG Germany, това е което аз си взимах, като максималната цена, която е за аптека е 10.87 ст., т.е над ттази цена е в нарушение със закона! Аз го пиех по две таблетки сутрин, като 2-3 месеца преди да го спра пиех по една таблетка сутрин, заедно с еутирокса.
Severinka, най-странното е, че в началото исках секцио, ама като прочетох сума ти материали, реших че искам нормално, за да може да е най-добре за бебчо. о божа работа дето се вика, каквото сабя покаже.

# 142
Привет и от мен след дълго отсъствие!

ina.gg - бебето и при мен засега е седалищно. Вярвам, че ще се обърне - и аз не искам секцио. Междувременно търся информация как може да се подпомогне обръщането на бебето (напр. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=292215.0). Доколко помага– не зная. Но ще опитам някои упражнения, ако и в следващите седмици не се обърне.
Не се притеснявай излишно за размерите – стойностите, по които се ръководят лекарите през различните стадии, са средни стойности. Вариации в „+” и „-„  винаги има, а и бебетата едната седмица могат да се позабавят, а другата да поизбързат с растежа. На мен също до предишния преглед бебока отговаряше точно на таблицата на моя доктор, а последния път малко се беше позабавил. Както ми обясниха, няма страшно! Следващия преглед ще покаже нещо ново. Само за информация и сравнение – при мен от прегледа 61,7 мм отговарят на 24 седмица (по календар е 25 – т.е. седмица разлика); а по табличката на vanche_mamche съм си на 25 седмица. Всеки доктор явно работи по своя система с размери, според апаратурата.

Варненски мами, ще има ли среща? Ако се организира в следващите седмици, мога и аз да се включа – сега съм си тук, ще се връщам в немско чак в средата на юли.
vanche_mamche, сега виждам, че и ти си в Германия. Може на лични да пообсъдим някои „местни” въпроси Simple Smile

Честито на разбралите цвета на гащите! Стискам палци на тези, които са на изследвания и прегледи всичко да е наред.

Слънчеви усмивки и здраве на всички!

# 143
Ето ме и мен след ходене по доктори и лаборатории. Първо се видях с моя гинеколог сутринта. Той каза, че ще действаме по следния план: 1.изследваме глюкозата в кръвта и ако е над нормата минаваме към 2.профил  Като цяло ме успокои и каза, че това отделяне на глюкоза в урината не е опасно, ако не е съпроводено с други отклонения. За лош късмет тяхната лаборатория нещо не работеше в момента. Аз обаче изприпках пак до Кандиларов и си пуснах една кръв. Преди малко си взех резултата и всичко е в норма Simple Smile Така че за сега мога да съм спокойна, но ще трябва да се изследвам по-честичко.
Другата седмица съм при д-р Томова и съм се настроила за среща с бебо Simple Smile като си спомня при д-р Марков колко беше интересно, чак нямам търпение Simple Smile

# 144
  • София
Мими много се радвам, че всичко е ок!
Ина, мерси за инфото, аз сега се замилих, че пия по 100 мг,
ама не зъм погледнала в рецептата колко пишеше.. Thinking

# 145
  • София
Инче, моя бебок се завърта през няколко дни - усещам когато рита надолу или нагоре, а последно имахме и видеозон през 1 седмица - в единия случай беше надолу с главата, в другия обратно.
Другото, което е успокоително е, че когато е с главичката нагоре изчисленията на размерите на главата не са точни - това поне ми обясни моя доктор. Въобще не е ясно до последно как ще застане бебока, може последните месеци да е седалищно и в последните дни да се завърти и обратното. Така че мисля, че всяка от нас трябва да е подготвена за варианта "срязване" - за наше и най-вече на бебето добро. А и много жени раждат седалищно по естествен начин.
Иначе при мен нищо ново - бях на ехокардиография в началото на седмицата при д-р Спасов във Фемина. Искам много да го похваля, страхотен подход с пациентите и понеже специалността му е специфична, т.е. не всеки разбира от кардиология, се старае да обясни по най-достъпен начин какво вижда, как трябва да изглежда системата...абе само дето не стана да ми чертае на дъската  Hug, само и само да се увери, че го разбирам. Слава богу със сърчицето на бебо всичко е наред на този етап, а вериятността да се получи по-късно усложнение е нищожна.
Мими, спокойно, не се тревожи с изследванията, повтори ги, пусни утре сутрин още една стерилна урина, довери се на докторите и не се тревожи излишно Peace
Весело изкарване на срещите и лекциите тези дни и спокойна почивка на мамите, застопорени на диванчето  Heart Eyes

# 146
Мами не се притеснявайте за седалищното разположение, моя приятелка до 37-ма седмица беше с бебче седалищно разположено и роди нормално! Прекалено е рано  Simple Smile

# 147
муци честит рожден ден!!!  bouquet Hug
Барбарина честит имен ден!!!  bouquet Hug
И на двете ви желая много здраве и щастие и послушни бебенца Crazy
Инче има още доооста време не се плаши.Ако не се обърне секциото е по добрия вариант PeaceНе се шашкай от сега.Както и да е важното е че ще излезе здраво и хубаво бебче  bouquet
vesi_m, Честито момченце!
И ние се стягаме за утрешната сватба.На мен ми се гади цяла нощ и цял ден как ще издържа толкова часове Rolling EyesВажното е купон да става WinkДени го командироваме при майка та поне няма да търча след нефо че щеше да е капака  hahaha

# 148
Така!
Към представителките на Варна
Аз като "най-сериозна"  Mr. Green от варненското попълнение, да задам ребром въпроса: предлагам среща на бира и/или картофки! Може в някоя бирария на климатик, може и покрай морето на морски бриз. Вечер след 18(да кажем 18:30, 19ч) или събота и неделя. Предполагам, че през почивните дни е по-удобно за всички, но все пак? 27, 28 или 29 юни? Не се скатавайте, а си казвайте!  Grinning

Аз лично съм за 27 юни(петък), към 18:30. Отдавна не съм пила бира под големите дървета в двора на Албата  Mr. Green

# 149
  • Варна
Хей, за позата на бебето не се шашкайте. То сега се върти във вички посоки. В 8мия месец ще му уеснее и ще затане в една поза, а мисля че беше седмица-две преди раждането се обръща с главата надолу.Много  е рано да говорим за тези неща и позата му няма значение.

Мими, днес случайно прочетох в книгата която Еличка ми припоръча,че глюкозата в урината е много често явление при бременните. Там е обяснено подробно, но най-общо сега се изхвърля по този начин излишната захар. Това не е диабет, но дори и такъв да има някой , не е много страшно. пише, че просто бебетата се раждали по-големи.

Общи условия

Активация на акаунт