Сега с коремчета напред, ОКТОМВРИ - всички на отчет!

• 11 043
  • 288
  •   1
Отговори
# 165
Здравйте мами да сте чували че не трябва да използваме около бебчовците силни миризми /парфюми,препарати за почистване и др/.

# 166
Северинка, пак ще пусна линк за темата, която специално пуснах в кърмаческия, за да си съставите мнение за нуждата от помпите... http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=305477.0

Аз имам същата. За около $35 я бях купувала си спомням. Не ми е влизала в кой знае каква употреба. Ако искаш да се подсигуриш с помпа за всеки случай- вземи си я, защото май е най- добрата от ръчните.  Незнам защо я продават така скъпо в БГ, както незнам защо и някои видове неразливащи се бебешки чашки бях забелязала на четворна цена от същите в САЩ.

Лично за мен въпроса с помпите се преекспонира във форумите и от рекламите, а нужда от тях едва ли има така голяма.

При мен какво се получаваше с помпането: в първия месец, когато често се задръствах, колчем Данни закъснееше с някое хранене опитвах да се отпушвам с помпата и нищо не ставаше- буците си стояха, а аз се хипер- лактирах поради помпането и работата ставаше по- лоша. Най- добрия цяр за запушени канали е бебето да суче предимно от задръстената гърда с нос насочен към буцата по възможност.

По- късно, когато се бяхме орегулирали- ако се опитвах да изцедя нещо, за да имам за зор- заман, в случай, че искам да изляза някъде без детето- помпех по максимум 30мл със зор. В тоя период трупах резерви успешно единствено, ако Данни сучеше от едната, а аз помпех от другата гърда в същото време, когато успявах максимум 90мл да изкарам- пак със зор. Проблема дойде, когато малкия порастна и се разсейваше какво правя, докато той суче и започваше да пипа помпата и да ми пречи, както и нищо да не пие той. Третия проблем ми беше. че младият господин категорично отказваше да пие каквото и да е от биберон до 7мия си месец, когато мина директно на неразливаща се чашка, та "резервите" така и не ми влязоха в употреба, за сметка на това бяхме като скачени съдове до тогава и бяхме неразделни и безсрамни в кърменето на обществени места.

Има си трикове при помпането- ако се помпи малко само, колкото да се намали напрежението- лактацията намалява. Ако се помпи до край- обратното- лактацията се стимулира.

А мисля, и че до някаква по- невръстна възраст от около 2-3 месеца например, кърменото бебе трябва да се приучи и към биберон (с активната помощ на татковците), ако не искате да сте скачени съдове- тогава от помпата има полза!

Добре е, който ходи на лекции за кърмене да попита водещия защо и как се употребяват помпите, тъй като аз не съм медицинско лице и говоря само и единствено от личен опит.

Извинявам се, че всеки път съм така обстоятелствена, но се опитвам винаги да съм полезна по въпроси, които за мен са били от съществено значение или са представлявали проблем... Добре е човек да знае повече преди раждането, че после времето става много кът и се действа на тагадък и с налучкване.  Mr. Green Laughing

# 167
  • Lovech
Здравейте, момичета!
Честит рожден ден на muci_88 newsm59
и честит имен ден на barabina   bouquet
На vanche_mamche, vesi_m  и В4ЕРА - добре дошли при нас, мъжките мами!
Включвам се, за да ви кажа, че утре заминавам на море и ще се върна след две седмици!  grinning039  sport027 Представям си дотогава колко темички ще сте изписали.
Пожелавам ви да сте здрави и всичко да е наред с бебчетата!

# 168
Честит рожден ден на Muci_88

Пожелавам ти октомври да получиш най-хубавия си подарък!!!!Едно здраво бебче!!!!

Честит Имен Ден на Barabina !!!!!!

mylili имаш и от мен  Hug  щом трябва си почивай сега......
elligeorge,добре дошла!
Будапет приятна ваканция!!!!
Днешната среща мина супер сега ще кача снимките в албумчето и ще пусна линк.....

# 169
Включвам се, за да ви кажа, че утре заминавам на море и ще се върна след две седмици!  grinning039  sport027 Представям си дотогава колко темички ще сте изписали.
Пожелавам ви да сте здрави и всичко да е наред с бебчетата!
Леле, колко момичета заминаха на моренце  #Crazy. Не искам да съм лоша, обаче им завиждам ужасно  Cry. Приятна почивка, Бидапет    bouquet
Мими, чудесни новини!  Hug
Хайде, Зори, давай да гледаме  Sunglasses

# 170
Ето ни  Grinning
Бяхме: Аз и моята дъщеря Йоана, Maja с нейната дъщеря Александра и Miss Fairy
Децата си поиграха,а ние побъбрихме  Simple Smile
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=251754&photo=8

Лека вечер   bouquet

# 171
Хей толкова сте бързи с писането, че не мога да ви насмогна. Нямам възможност да влизам всеки ден, а като гледам колко странички се изписват на ден...
От предния път трябваше да изчета около 7стр от старата тема и като разбрах, че вече има нова чак свят ми се зави  #Crazy
А тези лекции, на които ходите, кой ги организира и къде се събирате?

Nikozi Завиждам ти за гърдите, моите порастнаха съвсем малко, дори не съм си сменяла сутиените (което не е чак толкова лошо). искам да те питам за тези флуорни таблетки, ще има ли ефект ако ги почна сега - 6месец - дали не е късно и до края на бременността ли се пият? На мен лекарката досега не ми е споменавала за тези таблетки, чак сега научавам за тях от форума.

# 172
Честит рожден ден muci_88.
Всичко най- най- и прекрасно здраво бебче през октомври    newsm51 bdbaloni

# 173
barabina, за срещата във Варна и аз май клоня за към началото на юли. 4, 5, 6 юли са страхотни дати за пиене на биричка в "Алба" Simple Smile Както решите, разбира се. Аз съм с вас, момичета. Simple Smile

На всички - приятен ден! Аз съм на работа. Sad

# 174
# 175
  • Пловдив
Добро утро, поспаланки.

Vesi_m благодаря ти за отговора. Кутията ти е препълнена, не можах да ти пиша на лични.
Все си мислех, че не съм чак толкова напълняла, но сега каато гледам снимките от Zorri май съм била в дълбока заблуда rotfImbo

# 176
Добро утро и от мен!
maja, не се тревожи, по-важното е като родиш да се възстановиш, сега не му мисли
Капучино, гадничко е да си на работа и днес, дано по-бързо ти мине деня
eligeorge, добре дошла!
И на Инчето да кажа, че и ние сме седалищно в момента, но моята лекарка каза, че е много рано и това няма никакво значение. Хубаво е, че си се решила на нормално раждане ако всичко е наред  Peace
Приятна почивка на всички, хайде навън  Laughing

# 177
  • Велико Търново
Cappucino, и аз като теб днес съм наработа Sad Тъпото е, че реално няма какво да се прави, ама аз трябва да седя в офиса Sad

Снощи "водих" бебето на дискотека Simple Smile Е, пих водичка и не танцувах почти, ама все пак... Приятни разходки на почиващите днес мами!

# 178
Момичета, искам да кажа да не ме чакате в 13.00 ч пред НДК, аз ще дойда направо в сладкарницата в 13.30 ч.!

За съжаление не мога да пиша повече, че ползвам чужд нет в момента!
В понеделник съм пак на линия  bouquet

# 179
  • Варна
Вижте какво ми пратиха приятели: Laughing Laughing Laughing

Пациенти в аптеката:
- Ъъ, дайте ми един Индезит, от 10 ако може.

- Дай, едно от ония, дето като го хвърлиш във вода вика “Фъш”

- Дайте ми един ГЛИСТЕР аналгин.

- Може ли едно за кръвно на "Паткафарма".

- Може ли хапчета за изрусяване на мозъка.

- Километър за температура

- 2 бисерчета фамотидин

- Зелени хапчета за епидемия

- Вие същата аптека ли сте, където я търся?

- Този аналгин където ми го дадохте, може ли да го развалите?

- Наш Иван е много болен. Ката си сложил темпериметъра, да си премери темперакурата, и като го извадил.... и като го погледнал.. 40 сантиметъра!

На тема БЛИСТЕР:
- Глистер
- Глистче
- Бластер
- Кора
- Дай ми две люспи аналгин и една люспа антистенокардин
- фолийце

- Може ли едни хапчета за секс "подагра"

- Калиев хиперкомбинат

- Капкометър

- От зелената рецепта ми дай седалгин ООН

- Копчета за хлебарки имате ли?

- А калиев сперманганат имате ли?

- дай 1 блистер от ония моите на шайкафарма

- Какво е разписанието на това хапче?

- Дай 2 колдрекс макс фактор

- Дай лакалут за вагинална промивка = лактацид за вагинална промивка

- 1 кантонерка аналгин

- Шмелник байкалски

- Презерматив

- Клиент пита аптекар къде да постави свещичките, а той му отговаря: в аНУСА. След малко клиентът се връща с две течящи от носа му свещички и пита какво да прави.

- Витамин С на скилидки продавате ли?

- Парацетамол на активия!

- Паста за зъби плака луд?

- Имате ли дефлориращ сапун на Dove

- Хлорофил на таблети против кариес

- Една кутийка презервативи Дюрасел

-Аспирин? - Колко? - За 80 кила чушки.

- Eдин аспирин узо че ме цепи главата

Разговор между клиент от мъжки пол и фармацевт:
Клиент: - Извинете, бихте ли ми дали една таблетка Трибестан!
Фармацевт: - Бих могла да Ви дам една таблетка Виагра или Левитра.
Клиент: - Аз искам Трибестан, не се нуждая от продуктите, които ми предлагате. Налага ми се да пътувам със самолет, а ми става лошо.

- Имате ли Спермадекс и Курватол?

- А чорап за разширени вени за ляв крак до коляното?

- ЧЛЕННИК БАЛКАНСКИ

- Бушони за уши имате ли?

- хапчета за заплес (запек)

- Можете ли да ми поправите "черчеветата" на очилата?

- Вагинални таблетки за през устата

- Шишенца за цокане

- Обезчестяващ спирт

Общи условия

Активация на акаунт