Отговори
# 165
PS. artexa имаш страхотен аватар

Хаха Благодаря Simple Smile
Много ми се искаше да се изфукам Simple Smile Laughing

# 166
При включването ми днес забравих да поздравя новите момичета. Лека и безпроблемна бременност ви желая!   bouquet

За съобщаването и аз се чудех как да процедирам. Струва ми се, че Пламена е още малка, за да разбере какво и казвам. При всички положения ще  обясня, но засега още го обмислям как точно да стане.

# 167
Добро утрооооо момичета,
оносно автарта на artexa ... Мъжът ми го беше показал на Катрин когато бях бременна тази нова година и дребчото го е запомнил. Защото сега само ми вика, "Кажи на бебето да те ритне да му видя крачето" или къде сега му е главичката, ръчичката и т.н.
А вчера вечерта си говори на корема ми сигурно 5 минути. Разказваше на бебето стихчета и песнички и само ми целуваше корема. Охх надявам се много а се обичат

# 168
  • София
Добро утро на всички януарки , добре дошли нови бъдещи мамчета!
Надявам се в жегите да намирате прохлада, че вече едвам се диша, пък и това повръщане вече трудно се издържа всяка сутрин и всяка вечер Sick
В детската градина на детенцето ми има варицела и аз го спрях да не ходи и да не се зарази точно сега, защото аз не знам дали съм я карала, по точно майка ми не знае и да не рискуваме решихме палавника да се стои вкъщи за периода на карантината!
Мами коя от вас беше писала, че ходи на ЖК в Шейново аз съм се записала за 6 юли и странно но се пада неделя, това ме озадачи, но ще видим! Thinking
Още не съм се записвала за Фетална морфология, но като мина на прегледа тогава ще реша, къде да се запиша точно.
Пожелавам усмихнат ден и много късмет на всички мами с бебенца в коремчетата!
Вече ми стават в трамвая многооооо голям корем брей newsm78

# 169
Добро утро Simple Smile

Вайлет, за гъбичките - не си спомням точно кога лекувах, но със сигурност единия път беше в началото, а другия път към средата на бремеността. Само ваг. таблетки слагах, през устата не.

Леле, 3-4-5 годишните дечица имат невероятно въображание Simple Smile Определено трябва внимателно да им се поднася такава сериозна новина, но съм сигурна че ще са много добри каки и батковци Simple Smile
Аз на Иван и да му кажа едва ли би ме разбрал и ми е много интересно как ще реагира на бебето. Дано да е положително и без много ревност Simple Smile

Кой казваше за кг - аз съм +3, +4 вече. Направо не можах да повярвам като се качих на кантара. Но здраве да е, мен те не ме плашат Simple Smile

Хубав ден  Heart Eyes

# 170
Вече ми стават в трамвая многооооо голям корем брей newsm78
а така поуспокойте ме, че аз се шашнах, че съм само аз с шкембе. Даже вчера го разглеждах оформен си е като бременен корем, а не като шкембе. А вчера като лежах по гръб и тръгнах да ставам, усетих онази специфична тежест (в много лек вариант) от бременен корема. И ми е много мило, защото нали ме знаете с моята "болка" за бремеността ми без симпотми... Само корема ми ми напомня, че съм бременна

# 171
  • София
Да явно при втора бременност коремчето се оформя доста рано, мойто си започво от горе даже точно както си бях в 5-6 месец първия път, и вече си го мажа със зехтин както преди и нямах нито една стия дано сега също имам стегнато коремче!
Благородно ти завиждам, че нямаш позиви за  Sick аз вече едвам издържам, миризми на готвено направо ме побъркват и не мога да готвя и мъжа ми се справя сам в кухнята аз само влизам със запушен нос поглеждам какво прави и изкачам веднага, абе смешна картинка хехе

# 172
Мда, с втора бременност явно по-бързо ще ни проличи  Mr. Green И моето коремче е като в 5-ти месец на предната бременност, и килограмите също. Даже си купих бременски панталон и го нося активно, че другите не ми стават.

# 173
Добро утро,сладуркиииии!!
Много хубаво настроение днес за всички пожелавам Party
На всичко новопояявили се,весело изкарване с нас през цялата бременност.
Малките деца наистина са много сладки и непринудени в реакциите си Joy
И моето шкембе се е наперило и вече ми личи.Взех си и сутиени с по-голяма чашка С,че не се побирах в старите.Вече няма гадене,имам апетит нормално,+3 кг съм почти,ама каквото-такова.Нещо тези дни налитам все на бобени изделия-грах с пиле,зелен фасул и разни талива манджички.Днес съм на БХС и да видят гънката на вратлето.При голям късмет и прекрасен видеозон,можело да се види пола и много се вълнувам Flutter Crazy
Лек ден момичета-кокичета   bouquet

# 174
И моето коремче е като в 5-ти месец на предната бременност.
точно, даже утре ще Ви покажа снимки с Катрин в 5-ти месец и коремът ми сега

# 175

е малко съм се поизхвърлила, не в 5-ти, а в 4-ти е този корем. И сегашния е такъв... малко по-голям

# 176
Добре дошли на новите попълнения welcome!
Лека и безпроблемна на всички.
И на мен малко започна да ми личи коремчето, ама само с голямо въображение може да реши някой, че съм бременна, по скоро ми е подуто, особено вечер. Аз така или иначе още не съм казала на колегите и приятелите, само на семейството и сестра ми. Надявам се поне до средата на юли да не ми личи много, че тогава ми свършва изпитателния срок във фирмата, в която работя и вече ще съм на постоянен трудов договор. Ох, дано всичко да е наред  Praynig Praynig Praynig, че пък не ми се остава без работа в този момент точно.
А иначе гърдите ми са пораснали и на моето телце изглеждат направо неестествено големи. Онзи ден едни колеги ме питаха дали нямам силикон, и не можаха да повярват като им казах, че са си моите. Но тъй като съм нова колежка няма как да знаят какви са били преди.  Laughing
Аз чак на 8-ми юли съм на следващия преглед и тогава трябва да дам и резултатите от изследванията. Моля се  Praynig всичко да е наред с бебето. Незнам как ще издържа дотогава.
Все още ме е страх, въпреки че казаха, че вече няма опасност. Гледахме го в 11-та седмица и си беше вече истински човек с ръце, крака и пр.
Относно храненето някой знае ли нещо за вегетарианството при бременност, щото аз не ям месо от 9-10 години, но незнам дали това няма да навреди на бебето. Пък още не съм питала докторите по въпроса. Само риба ям понякога и то не всякаква. Малко съм претенциозна към храната. А в момента съм на сандвичи и банички на работа, защото в тази жега никакви манджи не ми се ядат.

# 177
  • София
Добро утро и от мен Simple Smile

Вчера при липсата на шеф в офиса малко по терлици се изнесох, та дори тук не казах Чао Embarassed

vailet_79, в Египет съм била веднага след теб но на същите места... на мен да ти кажа не ми хареса особено Simple Smile Но аз и яко болна заминах...

За животните четох цял ден вчера... Яко се наплаших => за токсоплазмозата ще е първото изследване, което ще си направя... Най-опасната част - чистенето на тоалетната не я върша аз... всъщност аз нищо не подхващам вкъщи /по принцип, не от бременността  Embarassed/, така че може би опасните фактори са сведени до минимум Simple Smile

Накрая ще споделя какво си мисля за всички тия терзания: по-добре да не се притесняваш, отколкото да трепериш за всяка потенциална опасност за теб и бъдещото бебе... Вчера заради тая токсоплазмоза не съм спала - чувах си сърцето да ми бумти в главата и имах силни болки в корема...  но после като дойде котката при мен и като се замислих.. аз от 3-годишна без котка не съм оставала... Така че всички болести трябва да съм ги изкарала... Заспах си като пич и днес нямам никакви болежки... само гърдите ще ме побъркат... не съм си сваляла сутиена от понеделник, но днес май ще трябва да си пазарувам по-голям Sad

vanilla80, някъде прочетох, че трябва да си слушаш организма.. Ако ти се яде плод примерно - имаш нужда от витамини, ако ти се яде нещо тестено - имаш нужда от каквото там се съдържа в тестените храни.. И аз спазвам горе-долу този принцип, което да ти кажа ме кара да ям често и по малко... което пък е друга препоръка за здравословно хранене... Та ти препоръчвам да опиташ...
И в този ред на мисли аз нищо не съм качила още, но подозирам че докторката ме подведе за термина... моя цикъл по принцип е 35 дни, та може след още някой и друг преглед да се прехвърля при февруарските мами... Кой знае Simple Smile

Мария и Коко, добре дошли... И аз съм от вчера във форума, но понеже съм яко "приказлива", а и момичетата са доста отзивчиви.. вече се чувствам все едно се познаваме отдавна

Таника, ама как повръщаш толкова? На мен ми беше малко лошо последните 2 седмици, но дори това вече като че ли минава... Мисля че много ми влияят миризми... Точно през тия 2 седмици почти всяка вечер бях в хотел /доста попътувах по работа Sad с една колежка дето май не може да кара, ама .... /

Espa, спокойно за гъбичките... мисля че е всички ще ги изкараме в един или друг момент  newsm78

А коя от вас каза че вече й стават в трамвая Simple Smile На мен още от миналата година ми стават  Laughing  Структурата ми е такава, че талията ми е малко по-нагоре и понеже до скоро бях скарана с всякакви физически упражнения имам едно щръкнало шкембе в ниската част на стомаха Simple Smile и пак моята голяма мъка - огромен бюст Sad та най-редовно са ми отстъпвали... но докато преди много се "травмирах" и ми ставаше кофти, сега се възползвам без угризения Simple Smile

Лек ден на всички и до скоро Simple Smile

# 178
Здравейте сладурани....Аз да си кажа и за мойто коремче, аз сам с нормално тегло, но винаги съм имала коремче, така че и на мен ми личи, но не само защото съм бременна... Laughing Laughing Laughing А за гаденето да споделя, кой е измислил че е сутрешно??? това е абсурдно, почна ме в края на първия месец и вече поотминава, но при мен беше целоденонощно...Хубавото е че все още не съм повръщала....
Да попитам нещо за тези изследвания, лекарката която ме нанлюдава е много мила, но понеже ми е за първи път и не знам нищо относно изследванията, за които говорите...фетална морфолия, БХС и така нататък.. ако някой може да ме светне...а за прегледа, аз вече ходих два пъти...и другата седмица ще ходя пак...
Пожелавам на всички прекрасен, вълнуващ и много усмихнат ден....

# 179
sladur4esta  да ти кажа само за месото...храня се разделно, въпреки че сега ми е много трудно да го правя....да ти кажа за месото, тъй като аз не че не ям, но не обичам...хапвам рядко като ми се дояде...и свекито ме заплаши, че са щяли зъбите да ми паднат, не знам си кво...глупости...във сусама и в суровите ядки има повече калции от където и да било другаде....така че не се притеснявай...важното е  режима на хранене да не се променя по време на бременност...затова хапвай си както досега, щом не си имала проблеми с това, не би трябвало да имаш и занапред...успех ти желая Simple SmileSimple SmileSimple Smile
И за котките искам да ви споделя, аз откакто се помня живея с котки...живея в къща и винаги сме имали котки..по една или две вътре при нас и мноооооооооооооого навън...сега гледам една вътре с три малки, а от вън са едно малко, една голяма и 5 малки и още няколко в двора, които са на баба ми и на съседи....казват ми да се пазя, но аз дори ги целувам и прегръщам постоянно...знам че е малко несериозно, но не мисля че нещо може да ми навредят...

Общи условия

Активация на акаунт