В Канада лятото дойде, хайде всички на море! -27

• 20 327
  • 289
  •   1
Отговори
# 105
Бяхме в Куба за Коледа, температурата беше 26 градуса, изгоряхме. Представям си какво ще е на 38, имай предвид и високата влажност. Нека който е ходил лятото да каже . Лятото съм била в Мексико (втори път не отивам). Почивките ни са от Трансат, там си ги избираме но плащането е през Жоро от Торонто.

# 106
  • Pierrefonds, CA
Мама_n, не е добра идея сега да ходите в Куба ! Отидете м/у ноември и март.

# 107
Прави сте, и аз поразпитах и всеки това ми каза. Просто се чудим къде да отидем, тази година ще пропуснем ходенето до България и затова. А ми се иска да се попечем и помарзелуваме.

# 108
mama n, в щата Мейн има хубави места за почивка на океана, пък и е супер близо. Е, не е като в Куба, но става за планиране в последния момент. Успех.

Момичета, моля ви гласувайте за Гого, вече ни водят и сме на второ място  Sad. Линка ми е в подписа.

# 109
Здравейте на всички канадски Мами!   bouquet
След месец летим за Монреал имам един въпрос: моят син,който в момента е на 2,6 годинки има увеличена 3-та сливица.Всичко започна от една уж безобидна хрема от преди 3 месеца.педиатърката не му взе нито секрет,а само ни изписа 3-4 вида капки...от които само за 10-тина дена имаше някакво подобрение..но после пак хрема..лошото беше,че той получи т.нар"задна хрема" и вечер,когато спинка понякога се дави..не много често но 1-2 пъти на вечер.от 2 дена отново изкара сополи.Днес го водих при един доцент тука в София и той ми каза,че 3-тата сливица е за вадене.Аз му обясних,че след 2 седмици пътуваме за Монреал и той ми каза,че тамошните доктори ще решат аво да правят! та въпросът ми е: ще си намерим ли бързо педиатър,като пристигнем,вадят ли бързо 3-тата сливица,лежи ли се в болница...Моля ви,помогнете ми със съвети..защото страшно се притесняваме.Само да отбележа,че той досега не е имал никакви заболявания,ангини,алергии и.н.не е пил никога антибиотик..но утре сме на секрет от носа и гърлото..и може би има някаква бактерия,която го мъчи...и ще се наложи да пие антибиотик през устата! Но докторът каза,че това не било гаранция,че 3-тата сливица ще спадне...Много се притеснявам,защото не знам как се процедира там в Канада!
Много ви благодаря предварително и целувки от Бг  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

Здрасти бети!

Операцията на нашето дете мина на 12 юни, тъй че имам пресни впечатления. Може да стане сравнително бързо, стига да има здравна карта /отнема 3 месеца/. С въпросната карта ще отидеш в който и да е ORL кабинет и нямаш никаква нужда от личен педиатър, за да получиш дата за операция. Аз, разбира се, съм супер доволна от нашия хирург и го препоръчвам с пет ръце, ако ги имах  bowuu Т.е. ако искаш координати, веднага съм готова да ти ги пратя на лични. Преглежда на метро Лонгьой /там е клиниката/, но оперира в болницата в Сент Иасент. Това е далечко от Монреал - път с кола 1 час. Естествено, в Монреал има супер добри специалисти и добри болници, не се съмнявам, че ако моето решение не те устройва, ще намериш също толкова добро в центъра на просветата  Simple Smile Исках само да напиша няколко успокоителни изречения, защото самата аз бях кълбо от нерви заради тази операция, въпреки че сме оперирали от сливици по-голямото ни дете в България, когато беше на 3 годинки. Тук сме сравнително отдавна, но не ни се беше налагало толкова драстична медицинска намеса и естествено бях супер притеснена. Нямаше място за притеснения: невероятно добре организирано, детето беше следено отблизо за всякакъв вид въображаема прашинка, която може да му падне на главата, болницата супер чиста, отношението към родителите - невероятно. Предварителните прегледи - професионални, с изключително внимание. В специална стая преди операцията настаняват детето, ако е достатъчно голямо му обясняват достъпно какво ще се случи, идва хирурга и говори с детето, с родителите. Идва анастезиологът - същото.  Същото посещение се случва след операцията - и двамата минават и ви разказват подробно как е минала операцията и ако има нужда ви дават указания, рецепти. Оставате в болницата обикновено 1 час, ако няма усложнения. Удобства са осигурени всякакви. Остава само стресът, че преминаваш оттам. С една дума, взимай медицинската карта на детето /а.к.а. "карт Солей"/ и отивай в първия ORL /а.к.а. УНГ/ кабинет.
Успех и ако искаш нашия доктор - пиши, за да ти дам координати.

Последна редакция: пт, 04 юли 2008, 03:40 от greendream

# 110
greendream ,много ме заинтригува това ,което си разказала.Аз искам само да попитам как ви приеха в ORL-кабинет без направление,т.е. може ли директно(защото аз все си мислих,че не става),с какви оплаквания отидохте и кога специалиста реши,че е време за вадене на сливици?Благодаря!

# 111
Ами просто се обадих по телефона и взех рандеву. Не ми искаха направление. Преди това бяхме ходили при педиатъра, разбира се, тя ни препрати на рентген и след рентгена по телефона не беше сигурна какво да ни препоръча - каза, че можело да бъде алергия, можело да бъде друго, но не е сливици. После почнах да чета в Интернет и попаднах на кебекски мамешки форум  Simple Smile, където се обсъждаха подробно медицинските проблеми и така попаднах на този адрес и кабинет и съответно поисках доктора, който беше много похвален от тамошните мами /главно кебекуа и французойки/.

http://www.dlvdm.com/forum/index.php?

Направих си и труда да посетя друг сайт, който знам отдавна, за да видя какъв е рейтинга на доктора ... Абе исках да съм сигурна при какъв специалист отивам  Peace

http://www.ratemds.com/filecache/SelectDoctor.jsp?sid=60&ord … Name&letter=D

а, да, забравих да разкажа: нашите наблюдения бяха, че е с постоянно отворена уста и не може да диша през носа, даже през нощта. Това му се отразяваше на много работи, да не влизам в подробности. Казах направо на доктора, че според нас трябва да бъде опериран, че сестра му е оперирана в България и съответно аз и баща му. Той каза, че не може да реши ако не види рентген, съответно се свърза с клиниката, където бяхме правили въпросният рентген и изиска да му го пратят по факс в същия този момент, за да не ни бави с ново рандеву. Като получи рентгена по факс, след 2 минути беше решил, че сме за операция и ни предаде на секретарката, за да определим дата.

# 112
Здравейте!

Само да се обадя, че нашата група вече е във Ванкувър. Кацнахме снощи, днес се окопитваме от часовата разлика, но доста се и разходихме из центъра.

Надявам се всички сте добре. Пак ще пиша Simple Smile

# 113
Добре дошла, Милена!  Hug

# 114
Добре Дошли!
 Hug

# 115
Добре дошли, Милена!
Пожелавам ви всичко да се нареди според плановете и очакванията ви!
Кажи сега какви са пресните впечатления?  Grinning

# 116
Милена, чакам и аз да споделиш  впечатления, че и ние сме за там октомври живот и здраве  Simple Smile

# 117
Eй сега се връщаме от разходката ни до Бърнаби днес, ей там наистина има много жълти. И ми хареса градчето, и не толкова. Децата се поизнервиха от обикалянето и мисля, че това ми повлия на впечатленията. Предварителната ми настройка, че района на Brentwood park ще е много подходящо място за живеене за нас се потвърдиха и явно ще гледаме там, лошото е, че е доста скъпо Sad Изненадах се колко зле изглежда района след Capitol Hill, мислех си, че там са едва ли не плажове, а то се оказа почти промишлена зона. Метротаун се оказа наистина ОГРОМЕН мол, загубихме се Simple Smile Май няма верига, която да я няма там.
Видяхме и за първи път задръстване тук, но сега докато пиша гледам през прозореца едно стълпотворение, явно ще има някакво събитие тук, в центъра и покрай това е било и задръстването.
Дечурлигата умират от скука, така че ще ставам.

А, да, само да попитам нещо. Имаме Costco буквално до входа ни. Обаче гледам, че цените са се вдигнали спрямо преди 3 год. Споделете опит струва ли си да си извадя карта и от кой вид ($55 или $100)? Благодаря предварително.

# 118
Здравейте! извинявам се, че така нахлувам в темата ви, но имам нужда от съвет. С приятеля ми мислим за преместване в Канада, живот и здраве след като се роди бебето (бременна съм в 6-ия месец). Тъй като смятаме да кандидаствам само аз (не сме женени), смятате ли, че имам някакъв шанс да получа виза, при положение, че съм неомъжена и с малко бебе? Благодаря ви предварително за отговорите и лек ден!

# 119
Здравейте! извинявам се, че така нахлувам в темата ви, но имам нужда от съвет. С приятеля ми мислим за преместване в Канада, живот и здраве след като се роди бебето (бременна съм в 6-ия месец). Тъй като смятаме да кандидаствам само аз (не сме женени), смятате ли, че имам някакъв шанс да получа виза, при положение, че съм неомъжена и с малко бебе? Благодаря ви предварително за отговорите и лек ден!

За каква виза става въпрос? Ако е за имиграционна тогава може двамата да кандидатствате като този който има най-голям шанс е водещ кандидат. Това, че не сте женени не е пречка трябва само да докажете, че живеете заедно поне от 1 година. Ако говорите за туристическа виза, е малко трудно при условие,че ще искате да заминете с бебето за тях ще сте потенциални имигранти.

Всичко го има тук

http://www.cic.gc.ca/english/index.asp

Може да зададете въпроси относно процедурата тук:

www.bgcanada.com

Успех!

Последна редакция: сб, 05 юли 2008, 09:20 от hand

Общи условия

Активация на акаунт