В Канада лятото дойде, хайде всички на море! -27

• 20 318
  • 289
  •   2
Отговори
# 90
  • Vaudreuil Canada
Детската болница на Atwater - всичко е предвидено за деца - ако трябва да се прави ренгенова снимка например имат приспособени връзки и възглавнички за да не мърда дребосъчето докато го снимат.
Да добавя, че и чакането е може би на половината на времето, което ще чакте в Sainte-Justine.

# 91
Ние в Sainte-Justine чакахме около половин час за триажа. После повече не сме чакали за специалист, директно ни приеха. Явно пак според зависи.  Confused

# 92
  • Vaudreuil Canada
Вери много зависи от спешността на случая за това колко бързо ще те види доктор.
На Atwater не сме чакали повече от 5-10 минути за триажа - в повечето случаи влизаш до 1-2 минути, а след това според спешността на случая се чака различно, но в Sainte-Justine според мен има повече хора - покрай нашите перипетии говорих и с много колеги с изключение на една колежка всички други казаха, че тази на Atwater е по-добрия избор. Много е субективно все пак и личния опит на всеки е различен.

Да не забравя да кажа, че най-сетне разгледах снимките на Ясен - много е сладък - пу пу пу Simple Smile Много подло в работата не мога да отворя никаква снимка та чак сега се класирах.

# 93
Здравейте мами! Наистина зависи изключително от спешността на случая, а тъй като поне по описанието случаят на детенцето на Бети изобщо не е спешен, може и чакане 5-6 часа да се окаже оптимистична прогноза. По принцип и в двете детски болници съм влизала с дете без никакво чакане, на Атуотър дори веднъж с астматично дете като си дадохме медицинската карта за да ни извикат после на триажа служителката която ни регистрираше веднага поиска да му види врата като чу астма (вероятно му е направила някаква бърза евалюация) и ни извикаха веднага на триажа. Освен това ако няма да се чакат медицинските карти и ще се ходи на частно, в спешните отделения е много по-скъпо от уолк-ин клиниките. Та ако са много притеснени и не може да се изчака няколко месеца, аз бих препоръчала да отидат за направление в уолк-ин клиника - хем фактът че случаят им не е спешен няма да повлияе на чакането, хем ще е по-евтино. Като получат направлението вече ще даваме съвети как да намерят специалист, който да ги приеме по-скоро. Но според мен най-добре е да си кандидатстват за здравните карти и докато чакат да си вземат първи час за преглед при семеен лекар (например лекаря на ТарикМам) за след 3 месеца. И той вече да прецени.
Едни съседи ми препоръчват горещо тази детска клиника:
http://www.tinytots.ca/
Там не се чакало, с тях можело да се мине и без личен лекар, може да се запазва час по Интернет, приемат и през уикенда, абе подробностите в сайта. Ако не сме отишли при тях е само защото нашият семеен лекар ни приема веднага при нужда и нямаме нужда.
Лека нощ на всички!
Бети, а вие с капки Коларгол пробвали ли сте?

# 94
  • Vaudreuil Canada
Аз пак да се обадя щото нашите и новия и стария педиатър са в http://www.tinytots.ca/ от клиниката съм много доволна но не работят по нощите а нашите екшъни са все тогава или в събота и неделя когато няма walk in клиника в Tinytots иначе там са няколко пъти по-внимателни от докторите в спешното на детските болници. До тук съм срещала 7 доктора от тази клиника от 2-ма не съм очарована другите 5-ма бяха много точни. Ако сте в близост до тази клиника с две ръце гласувам за докторите в нея. Проблема е че ако искате личен педиатър за детето там приемат нови пациенти само ако са новородени бебета или максимум до 1 годишна възраст.

# 95
http://www.tinytots.ca/  -  и ние сме там. Ходили сме само на консултации. Единствено там ни взеха за пациенти.Клиниката е в ДДО и за новодошли може да не е удобна.

Последна редакция: нд, 29 юни 2008, 05:53 от smutty

# 96
  • Торонто
Момичета, а не мислите ли, че по принцип тук е много рядко да препоръчат вадене на сливици? Аз лично ( В Торонто) нямам нито една позната чието дете да са му вадили сливиците в Kанада.
Та си мисля, че може и въобще да не се наложи според школата на тукашните доктори.

# 97
За тук специално не знам, но знам че по принцип по света ваденето на сливици вече се избягва доколкото може. Нека Бети да е подготвена че тук е много вероятно за тези симптоми изобщо да не препоръчат такава манипулация. Със сигурност и тук се прави де, познавам едно бг семейство, при което на детето му извадиха сливиците, въпросът е кога смятат че това е належащо.

# 98
Здравейте!
Аз да се отчета докъде сме я докарали с нашето коремче. Ихииии вече сме на половината!  Joy
Бе да ви питам сладуранки, какви колички карате? Аз мсиля да си взема Quinny Freestyle 4 от Sears, оная с четирите колела. Някой да я е карал тая кола, да каже мнение?  newsm78
Най-накрая и тука дойде лято, да ни се постоплят кокалите. Хайде весело!

# 99
Здравейте на всички! newsm03 Аз искам да попитам каква водичка давате на дечицата си и преварявате ли я? Ние сме вече на година и един месец. На всички пожелавам успе6на седмица! newsm10

# 100
Пролет, ние взехме ето тази. Знам, че имат магазин някъде из Торонто.
http://www.gogobabyz.com/products/urban_advantage.html

Момичета, да ви се похваля, малката Ина хвана химикалката нарочена на професията на мама  Flutter Ще става журналистка или PR-ка (като мама). Голям купон беше прощапулника. Ваш ред е Смути, Мрск Simple Smile

# 101
Искаме снимки Simple Smile

# 102
ЧЕСТИТ CANADA DAY!!!

Ако не друго, поне си починете подобаващо.

# 103
  • Калгари, Канада
Момичета, честит 1 юли! Ние се разходихме из Heritage Park. Изкарахме си страхотно, Владко много се забавлява, харесаха му най- вече кончетата и влака  Laughing

# 104
Момичета, някоя от вас ходила ли е в Куба през лятото? Зная че сега е сезона на дъждовете,но пък средната темп. е  38 градуса. Иска ни се да се понапечем малко, но дали си струва по това време? Вие откъде купувате почивките си, от агенти или по интернет?

Общи условия

Активация на акаунт