В Канада лятото дойде, хайде всички на море! -27

• 20 311
  • 289
  •   1
Отговори
# 75
Значи отпада зарята, друг път. Simple Smile

# 76
Emi w Ottawa,
То идеята е повече от прекрасна и не е за пренебрегване, но с тези самолетни билети зарята ми излиза много скъпо  Crazy
Ние нямаме планове големи.
Само се моля Виктор да е добре, че онзи ден ми вдигна 38.5С и нямаше апетит, повърнал в градината на следобедна закуска. Вчера беше добре, нямаше Т или пък повръщане, играеше.
Оказа се, че децата там минали през какво ли не. Основният проблем е че едното дете е на самата гледачка и то като е болно няма как да се изолира от другите деца. То било с повръщане и липса на апетит от няколко дни, а  аз го научавам постфактум като заведа Виктор. Само се моля  Praynig да незалепи нещо и да се окаже по-силен от гадният вирус, който върлува (явно)
Но като гледам този уикенд ще е слънце, слънце и пак слънце ... неможе да бъде

# 77
Убедих ли ви да идвате  #Silly

Почти - ако станем навреме и успеем да изпием кафето и да се събудим преди 10-11 часа може да изкараме един следобед в Оттава. Simple Smile И на връщане по 50-ката един тур на Montebello също е супер идея. Ама малко вероятно като си знам хората какви са поспаливи. Тези празници много кратки- докато се наспиш и минали - да дават по 2-3 дни Simple Smile да усетят хората Simple Smile

# 78
  • Canada
Еми, страхотно звучи, да имаше как да се телепортираме, май само 1 ден се почива... съвсем изгубих ориентация, откакто съм си вкъщи.

Вери, май в парка, за който разказвах по-горе, пак ще има празненства. За Маги ще е много подходящо. Започват от 3 след обяд, при дъжд се отлагат за втори.
Аз обаче мисля да отидем в Ste. Anne de Bellevue, че тази година не сме се отчели там. Simple Smile

denzul, дано да се размине.

# 79
# 80
Здравейте на всички канадски Мами!   bouquet
След месец летим за Монреал имам един въпрос: моят син,който в момента е на 2,6 годинки има увеличена 3-та сливица.Всичко започна от една уж безобидна хрема от преди 3 месеца.педиатърката не му взе нито секрет,а само ни изписа 3-4 вида капки...от които само за 10-тина дена имаше някакво подобрение..но после пак хрема..лошото беше,че той получи т.нар"задна хрема" и вечер,когато спинка понякога се дави..не много често но 1-2 пъти на вечер.от 2 дена отново изкара сополи.Днес го водих при един доцент тука в София и той ми каза,че 3-тата сливица е за вадене.Аз му обясних,че след 2 седмици пътуваме за Монреал и той ми каза,че тамошните доктори ще решат аво да правят! та въпросът ми е: ще си намерим ли бързо педиатър,като пристигнем,вадят ли бързо 3-тата сливица,лежи ли се в болница...Моля ви,помогнете ми със съвети..защото страшно се притесняваме.Само да отбележа,че той досега не е имал никакви заболявания,ангини,алергии и.н.не е пил никога антибиотик..но утре сме на секрет от носа и гърлото..и може би има някаква бактерия,която го мъчи...и ще се наложи да пие антибиотик през устата! Но докторът каза,че това не било гаранция,че 3-тата сливица ще спадне...Много се притеснявам,защото не знам как се процедира там в Канада!
Много ви благодаря предварително и целувки от Бг  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 81
bety27 ,ако има как извадете сливицата на детето в БГ,защото аз тук до никакъв специалист не съм се добрала за 6 месеца ходене по мъките.Детето ми боледува(ше) много от както дойдохме в Канада,изпил е повече от 6 антибиотика и въпреки многократните ми настоявания не получихме направление за специалист УНГ,дори една снимка на дробовете не са му направили.Не сме намерили все още личен лекар,защото в райнона в който живеем няма такива,които приемат нови пациенти.Това е моят личен опит,но и много други познати имам с малки дечица,които са в подобно положение.

# 82
за съжаление тръгваме другата седмица и не можем да я изкараме:(( Моля ако някой има инфо по този въпрос да пише.Вашето дете,защо е пило антибиотици,защото много е боледувало или защото има бактерии в гърлото

# 83
  • Монреал
Момичета, и преди бях писала, нашия педиатър приема нови пациенти - ако искате мога да ви дам координатите. В Ст.Леонард е, но няма значение - по-добре да е далече, отколкото никакъв доктор. Не се задълбочава много в прегледа, но поне може да го помолите за направление.

# 84
Преди време новопристигащите имаха право на безплатна здравна помощ 3 месеца след кацането. Сега не знам как е, но ако още е така помислете за застраховка.

# 85
Здравей! Моля ви кажете ми името на вашия педиатър??? Ние мислехме да се установим в Ласал.Това близо ли е до вашия квартал?Ние все още сме в Бг и на 11 Юли летим за Ница.Там живее майка ми! И на 23 Юли от там летим за Монреал. Много се притеснявам за детето,защото е на 2 годинки и половина и явно 3-та сливица му пречи да диша и много се дави вечер..не е често но се случва...много ви благодаря предварително  bouquet

# 86
  • Vaudreuil Canada
bety27 педиатъра в случая няма да ви реши проблема - като дойдете тук и оправите медицинските карти отидете в детската болница - в делничен ден сутринта рано. Обяснете че нямате педиатър и какъв е проблема и от там вероятно ще ви насочат към УНГ доктор. Ако имате някакви документи от бг-доктори ги преведете и ги вземете с вас - помагат понякога. Просто обяснете че проблема се е засилил преди пътуването и не сте посмели да правите такива манипулации преди дълъг път и липса на медицински осигуровки в началото на престоя в Канада.
В краен случай ако не можете да отлагате пътуването сега помислете за вариант да си идете до БГ малко след като дойдете тук и да извадите сливицата там.
За направления по принцип може да се ходи и в walk in клиника - те са и за деца и за възрастни няма ограничения във възрастта.

# 87
  • Монреал
Бети, отговорих ти на лични. Шемет също е дала добър съвет. Може да отидете в спешното на някоя болница, ще чакате към 5-6 часа, но поне ще ви види лекар.

# 88
  • Vaudreuil Canada
Аз понеже натрупах опит със спешните отделения - да споделя и това - ако отидете към 5 часа сутринта почти няма да чакате - но да е преди тръгването на градския транспорт Simple Smile

# 89
А при нужда в кое спешно е по-добре да се иде - най-близкото в квартала или в някоя от детските болници ?

Общи условия

Активация на акаунт