В Канада лятото дойде, хайде всички на море! -27

• 20 307
  • 289
  •   1
Отговори
# 60
Мерси Вери   bouquet

Аз нямах клизма, катетър и веднага ме "раздвижваха" още същата вечер и съпруга ми беше с мен даже по време на операцията, звънец имахме в стаята  НО раждането беше в частна клиника. И менюто беше много добро с картинки даже  Laughing обаче по отношение на бебето разликата е огромна. Нашата мома се роди в 8 месец и стоя 3 седмици в болницата , слава богу хората направиха всичко възможно и сега тя е добре даже не си личи, че е недоносена но никога никой не ме питал за нищо! Само ми се казваше какво й се прави знам, че е за нейно добро но все пак ние сме родителите и заслужаваме информацията преди не след.

Иначе ме насърчаваха да се цедя и да нося кърма и тя почти не е яла АМ знам, че в не във всяка болница в БГ го разрешават.

А и при постъпването ти дават да подпишеш документите никой не ти разяснява какво се подписва то и аз с изтекли води и болки нямах и хал да задавам въпроси но мъжа ми беше с мен можеха на него да отделят 2 мин за това.

Живот и здраве второто дете ще се ражда в Канада спокойна съм за което.

TarikMom и мен не ме "хвана " спиналната, и айде пълна а пък толкова исках да "присъствам"  Sad. На всичкото отгоре на мен не ми казаха за пълната да не ме плашат, че аз бях много емоционална нали бебето се ражда по-рано и бях много притеснена та се събуждам от упойката и не знам къде се намирам, ужас... Доскоро ме беше страх да спя на тъмно казаха, че може да е от упойката но вече го преодолях.

# 61

Съобразиха се, че не искаме ваксината Хеп Б и дори не са питали ама какво, защо и как. Нито са ме агитирали.

В Канада на новородени бебета не се слагат никакви ваксини Simple Smile
Това за информация просто!

# 62
  • Canada

Съобразиха се, че не искаме ваксината Хеп Б и дори не са питали ама какво, защо и как. Нито са ме агитирали.

В Канада на новородени бебета не се слагат никакви ваксини Simple Smile
Това за информация просто!
Веднага след раждането се слага само витамин "К", нищо друго!

# 63
Нас ни агитираха да сложим портивохепатитна ваксина понеже сме били от Източна Европа. Ние отказахме. Много настояваха, особено една резидентка. България конкретно я нямало в списъка , но за Източна Европа имали данни , че има висок ръст на хепатит. Два дена се разправяхме, накрая видяха , че няма да отстъпим. Мъж ми оттогава вече като го питат от къде сме казва че сме канадци, защото не го питали за хубаво Simple Smile Той и друг цирк направи-  като го  питали при регистрацията (май преди да се роди бебето като уреждаше формалностите за стая), какъв език говорим в БГ , казал в БГ се говори англииски Joy- така пишете в документите -англофон по рождение Simple Smile Умряли от смях и акушерките и гинеколожката, а секретарката гледала на парцали и викала  - ама вие май си имате ваш език Simple Smile

Последна редакция: пт, 27 юни 2008, 02:21 от smutty

# 64
Здравейте момичета!
Вери, за Германската нова медицина много съм чувала, най-вече от Кристиан, чела съм по разни сайтове, ама ми се вижда много дълго и сложно за разбиране- (извинявам се, но днес не мога да напиша точка на компютъра ми, така че тирето да се чете точка Simple Smile
Учудва ме че в България дори в частните клиники се ограничава контакта на недоносените бебета с майките им- На Запад дори се използва като терапевтичен метод:

Kangaroo care is a way of holding a preterm or full term infant so that there is skin-to-skin contact between the infant and the person holding it. The baby, wearing only a diaper, is held against the parent's bare chest. Kangaroo care for preterm infants is typically practiced for two to three hours per day over an extended time period in early infancy. With babies who are medically stable, there is no maximum duration for kangaroo care, some parents may keep their babies in-arms for many hours per day.

The label kangaroo care was chosen to describe this strategy because the method is similar to how a kangaroo is carried by its mother. It is estimated that more than 200 neonatal intensive care units practice kangaroo care today compared to less than 70 in the early 1990s. One recent survey found that 82 percent of neonatal intensive care units use kangaroo care in the United States today.

Researchers have found that the close physical contact with the parent can help to stabilize the preterm infant's heartbeat, temperature, and breathing. Preterm infants often have difficulty coordinating their breathing and heart rate. Researchers also have found that mothers who use kangaroo care often have more success with breastfeeding and improve their milk supply. Further, researchers have found that preterm infants who experience kangaroo care have longer periods of sleep, gain more weight, decrease their crying, have longer periods of alertness, and earlier hospital discharge.
http://en.wikipedia.org/wiki/Kangaroo_care

На чен тук ми направиха секциото в 5 сутринта, а в след 3 часа вече ми дадоха пълна закуска Simple Smile Която аз изядох с голям апетит-
Хепатит Б в два последователни дни идваха лично педиатърки да ме навиват да го слагам, гадините му с гадини, само защото съм от Източна Европа, въпреки че се предава само по кръвен и по полов път- Иди че им обяснявай че в България много отдавна се използват само еднократни инжекции, а по полов път едно бебе просто няма как да се зарази- Според една от агитиращите ме тогава педиатърки, противохепатитнната ваксина се слага веднага след раждането в някои провинции като Албърта и в Щатите-
Аз тъй като и по време на раждането бях без епидурал, след секциото не бях на епидурал, а на някакви хапчета- Никаква болка не усетих- Най-интересното е че на следващия ден ми дадоха на мен обезболяващите - два вида, за да ги взимам по схема при нужда, аз опитах без да ги взимам, и пак не ме болеше Shocked Мен в реанимацията ме оставиха в реанимацията един час, през който ги помолих да накърмя бебето и те ми разрешиха- На още преди да ги помоля, бебето беше у татко си при мен в реанимацията кожа до кожа- Дори беше засукал от неговата гърда, та това ме накара да ги помоля да ми го дадат Laughing Не знам всъщност дали това се нарича реанимация, казваха му стая за събуждане, друг пациент освен мен нямаше, както казах мъжът ми и бебето бяха там и две сестри, които се занимаваха само с мен-
Лека вечер, момичета  bouquet

# 65
  • Pierrefonds, CA
smutty, много се смях на обясненията на мъжа ти ! 

На нас нищо не са ни казвали за хепатитна ваксина. Гинеколога  като го питах (седмици преди раждането), каза, че няма да ни слагат нищо друго освен вит.К и капки в очите (никакви проблеми не е имала с очите, напротив, прекрасни бяха, но са й сложили веднъж, без да ни питат  Laughing  Shocked).  В St.Mary родих.

# 66
Аз бях в Ste-Justine. Стояхме 4 дни и имаше много емоции и с моето лечение и с бебето. Случихме отпускарския сезон. Мъж ми едвам издържа горкия, спа на една кушетка по дрехи 4 нощи. Прибираше  се в къщи май само да се изкъпе по за 1-2 часа. По едно време искаше да ни сменият педиатъра , че бил некадърен и щял да увреди детето. За моите доктори нямаше забележки. Май с кеф ни изписаха. Сега като се сетя ме напушва луд смях, ама тогава не ни беше весело.

# 67
  • Pierrefonds, CA
 И при нас беше една чудесия подобна на вашата... ooooh!  Crazy..

# 68
hand, и аз чувам от тук от там сега като разказвам болнични впечатления, че в БГ в частните клиники/болници се доближават до тукашните условия. Само дето там си плащаш. А Маги я раждах 2004-та в АГ-то във Варна, не ВИП.

За ваксината, правят я. Ние питахме. Те казаха, че я слагат, но щом не искаме, няма. Само трябвало да знаем рисковете.

Щастливке, Ясен първите минути също беше с баща си кожа до кожа и също се е опитал да засуче от него.  Laughing
На мен изобщо не ми дойде на акъла, че може да си го поискам. Не знаех къде се намирам, нали ви писах, че спиналната нещо много трудно я понесох.

# 69
  • Canada
Дами, как ще отбележите 1-ви юли? Кебекарите са ясни, те се местят Crazy Но пък в Монреал си имат ежеседмична заря - голяма красота!
Ние ще сме на гости на приятели, а вечерта ще гледаме празничната заря.
Порових се из нета и намерих за GTA това:
За Торонто това
За Мисисага това
За Брамптън това
За Маркам това
За Ричмънд Хил това

# 70
Мамите, дето са по- отдавна тук да дадат идея какво може да се прави на 1-ви в Монреал. Ще съм им благодарна. Зарята къде ще е?
Иска ми се някъде да отидем. Сега вече като не ме болят гърдите при засукването на Ясен, кипя от енергия и съм доволна от себе си. Simple Smile

# 71
Вери, ето ти сайта на зарята:
http://www.internationaldesfeuxloto-quebec.com/fr/
 Който има карта за LaRonde, може да я гледа от там. Който няма, от моста. Аз съм ходила 1-2 пъти само и много ми хареса, но не бих тръгнала с бебе. Все пак гърмежите са силни, има музика и доста народ. Според мен не е най-подходящото място за бебе, още повече за новородено. Пък и моста го затварят и ако си успял да минеш натам по него преди да го затворят, то на връщане няма начин и се обикаля мноооогоооо.

# 72
  • Vaudreuil Canada
Аз съм ходила 3 години на фойерверките, но по време на бременността се оказа, че малкия не е особено очарован та и сега не смея да рискувам да го заведа. Може би догодина.

# 73
И ние ще ги прескочим. Май ще отбележим празника с някое по-"дневно" забавление, защото в 8 -8.30 слагам Мартин да спи обикновено. Барбекю с приятели май ще е програмата за деня или пък сладолед в някое кремери -  наотворили са ги за летния сезон - изкушаващо.

# 74
Препоръчвам ти да почнеш да даваш на Марти витамини и ехинацея, и двете неща заедно, ежедневно.

Снежи какво е ехинацея? Хомеопатично нещо ли?

За празнуването на Canada Day да ви кажа само по-интересно място от Отава няма  Sunglasses Направо стягайте багажа и насам! Има заря над парламента. Конен парад (много красиво). Речи, колкото искате. Концерти, сладолед, бира, бяло и червено (като мартенички са) отгоре до долу. Циркови номера по улиците. Никой не работи освен заведения и забавления. Целия град полудява Simple Smile Няма движение по улиците, само реки с народ!

Ние ще се занесем към центъра с такъми храна за Ина и от там каквото сабя покаже. Вечерта, ако успеем ще се измъкнем (или аз или мъжа ми.. няма как) да гледаме зарята по възможност близо до реката. На брега на реката е много красиво, защото 1 камара народ гледат зарята от корабчета от самата вода и малки светлинки блещукат във водата. Страхотна картинка е!

Убедих ли ви да идвате  #Silly

Общи условия

Активация на акаунт