Последни часове - възможност за близнаци, след туй започват раци! (тема юли 68)

• 14 280
  • 292
  •   2
Отговори
# 105
Оооооооффффффффф току що ми се обадиха, че рецензията на дипломната ми работа е отрицателна. Тежко ми горко в сряда. Как може да има такива хора да се заяждат излишно още повече, че рецензента знае че съм бременна в 9 месец. Баси тъпаците. /извинете за израза/ ЕЙ направо ми се вдигнаха нервите до небесата  newsm61 smile3515 smile3511

# 106
  • Варна
Сисони, запознай се точно с рецензията. Много е важно как точно ще отговориш на отрицателните мнения. Аз имах лоша рецензия, но отлична оценка. Трябва да лавираш. Трудно откриване на инфо по темата- бля- бля. Ще видиш, че ще се справиш.

# 107
Честито на Ивонка и на Нип!!! Да са им живи и здрави бебенцата!!!

# 108
Сисони, запознай се точно с рецензията. Много е важно как точно ще отговориш на отрицателните мнения. Аз имах лоша рецензия, но отлична оценка. Трябва да лавираш. Трудно откриване на инфо по темата- бля- бля. Ще видиш, че ще се справиш.

Научния ми ръководител се е обадил на една колежка че в Понеделник ни иска и двете при него и двете сме с отрицателни рецензии. Рецензиите ще ги предоставят за четене в понеделник след 14ч. Ама не е там работата, защо трябва да се заяжда с нас. Как може да има такива хора. Плюс това рецензента също ми беше звънял да се явявам септември на защита защото щяло да ми бъде по спокойно и да съм ходила при него на консултации. Че от къде на къде при него аз си имам научен ръководител. Просто му обасних че съм бременна в 9 месец и че няма кой да ми гледа детето като се роди и със сигурност септември няма да ми е по спокойно. И той пак какви глупости върши. Баси комплексираните преподаватели.

Ама в понеделник отивам при научния да видя какво ще ни инструктира. А този глупак в сряда отивам и го разбивам с пет изречения като го гледам нагло в очите. Ех че ме амбицирва още повече този мухльо. Извинявайте за гадното настроение обаче ми подпуши мозъка направо

# 109
sisoni, какво завършваш? Не се коси толкова - по-добре да си "подготвена" за по-лошия вариант и да се мобилизираш да се защитиш добре Peace На мен на времето рецензията ми беше отлична, ама някакви задръстеняци в комисията дето живееха с технологиите от тяхното студентство ми направиха защитата черна .... ама пак ги преборих де Wink

# 110
"Икономика и управление на строителството" ми е специалността. Просто се ядосах много защото 5 години напъвай за дипломна работа и накрая този да ми се прави на велик. Нооооооо той незнае какво е да се заяжда с рак. Просто в сряда ще го сбъркам с теории. Темата ми неотговаряла на съдържанието- как можело заглавието да ми е за инвестиции, а в темата да пиша за източници на финансиране. Ами аз не виждам как някой може да инвестира ако не си намери пари предварително / това е на най-прост и селски език/ И на най- простия човек му е ясно това. Абе какво да кажа нямам думи. Просто ще го застрелям в десятката в сряда с пет думи, ако не родя до тогава благодарение на него.

# 111
Най-после се прибрах. Дядото наистина се оказа с инсулт, настанихме го в болница благополучно.
Катче, май наистина сме седяли една до друга - на първата заета маса на редицата откъм прозореца..
Да добавя от подробните записки - веднъж на ден миене със сапун на гърдите било напълно достатъчно, така не се отмивал секрета на жлезите на Монтгомери, който си имал трофичен ефект. За мазилата - освен това, че Гермастан не се препоръчва, да се купуват мазила, за които  не е необходимо после да бъдат отмивани. Трябвало да се оставят зърната на въздух, след кърмене да се оставят намазани с кърма докато изсъхнат, да не се спарват и притискат със плътни сутиени и подложки в тях. като мехлем се спомена лансинох и някаква прескрибция, която се приготвя в аптека, с вазелин, ланолин, вит А и още нещо, не можах да запиша.  Не на всяко хранене детето изсуквало еднакви количества, интервалите от време също варирали, за новородено от час и половина до два.  ! ден на хранене изсуквало около 5 мл, на 2 -рия - 7-10 мл, 3-тия 15-20 и така докъм 120 за края на първия месец.  Към 3-4 -та седмица се стигало до баланс произведено - изсукано. добрата техника изисквала добро взаимно положение на майката и бебето и правилен начин на захапване. Майката да е седнала удобно, със стабилна подпора под гърба, ръцете, стъпила стабилно, без да се усеща напрежение в нито една част от тялото. . добре е бебето да е върху възглавница, на нивото на гърдите на майката, без сгъване , след което да се обърне в позиция корем в корем. Зърното да идва на нивото на горната му устна.  При допирането на зърното до горната устна,у бебето рефлекторно отваря уста, езикът му се показва пред долната устна  - задължително е да се изчака до този момент на изплезване. Придвижва се бебето към гърдата, а не гърдата към бебето!  При описаната позиция и зърното, и ареолата влизат в устата, като зърното попада дълбоко  до мекото небце на бебето.  Отгоре ареолата е захапана по-малко, отколкото отдолу., като при това брадичката подпира гърдата и носът му си стърчи свободен, т.е не се налага притискане на гърдата пред носа на бебето.. При това положение най-нежната част- прехода от мамилата към ареолата е по-дълбоко от нивото на венците и се щади и предпазва от развитие на рагади. Не трябва да има болка - ако боли, нещо не е както трябва, да му се отвори устата и да се почне търпеливо отначало. Трябва да се почва само при успокоено, не при плачещо, ревящо бебе!  За цеденето - бебето можеу да изсуче повече, отколкото би излязло при цедене, по-добре е на ръка да се цеди, отколкото с помпа. Правилната техника била  да се притиска на границата на ареолата едновременно навътре към ребрата и  в същото време да се изсцежда.  Ако бебето не се постави на гърда до 24-я час, трябва да се почне цедене за стимулиране на лактацията. Бебе само на кърма трябва да има максимален интервал от 3 часа между храненията. Неплачещо, небудещо се на 3 часа бебе, нетърсещо яене на 3 часа = проблем. При често сучене проблемите може да са 2 - или не стига млякото, или техниката на хранене е неправилна.  Кърмачката има нужда от 1000-1500 мг калций на ден, набавяни от млечни или рибни продукти или пък на таблетки. кърменето профилактирало остеопорозата. При заспиващо бебе - да се опита  да се поразсъблече, добре се стимулирало при голи майка и бебе. При вече образувани рагади от полза били силиконовите зърна, мазането и въздушните бани. Ако има добавка на АМ, водата е задължителна!
Е, мисля, не съм пропуснала нищо около кърменето.
говореха обаче за някакъв телефон, на който човек да се обажда да пита но кой?

# 112
Телефона на кабинета по кърмене го има в кърмаческия форум, има си тяхна тема, закована е.  Peace

# 113
  • София
Деси, ти пък защо толкова се интересуваш от шишетата, какво ще даваш в шишета newsm78 Аз действително си спомням да съм ползвала 3-4 пъти за чай против колики, видях, че не действа и дотам беше Confused После се пробвах с изцедена кърма на около 3 месечна възраст, но малкият вече беше нахитрял и ме отсвири hahaha

# 114
Ох, sisoni, не се ядосвай! Сигурна съм, че ще се справиш и ще защитиш успешно! Ще стискам палци!  fingerscrossed Тия дъртаци са изкукали! Аз заради моя рецензент (професор, пенсионер) и моята научна ръководителка ще защитавам на есен. Тя взела че разтръбила, че съм бременна и вместо да помоли рецензентите и комисията да побързат както я бях помолила им казала, че няма сега да защитавам, а след като родя #Cussing out А професора казал "нека тя да си роди спокойно пък после...". Щяло да бъде прецедент да се яви бременна на защита  #Cussing out Ами като всички са от 65 нагоре...Познай мен дали не ме е яд, как ще се мъкна до София, на кого ще оставя бебето, кой ще го кърми докато ме няма, кога ще намеря време да се подготвя, ама на чужд гръб е лесно  Rage!!!
Инка днес си мисля за теб и това, че другата сряда ще си гушкаш бобчо. Кога ще те приемат в болницата - на 24 или на 25? Ще стискам палци  fingerscrossed само гледай да си спокойна  Simple Smile

Последна редакция: сб, 21 юни 2008, 19:20 от Kisa05

# 115
Ами по-нататък, за сокчета, за вода, за чай. мисля и този път да не съм така вързана, отвреме навреме да изцеждам кърма и да съм отделна личност, да излизам.

# 116
Честито на мама НИП и мама ИВОНА за бебчетата, да растат живи и здрави и скоро да се приберат с мамите у дома, за да им се радват и татковците Laughing

виждам че обсъждате обезкосмяването, аз залагам само на коламаската (козметичката ми е много внимателна, използва много хубава коламаска испанска доколкото знам и е различна за различните части на тялото, след това намазва местата с хирургически дезинфектант, който има леко охлаждащ ефект и е много приятно), разните там депилатори ми миришат много гадно и започва да ми се повдига от тях, а и ако кожата е по чувствителна вероятността да получи обрив човек е доста голяма.

# 117
Леле Киса ако бях пък на теб тази щях да я взривя. Само че моя рецензент първо че е около 40 год и второ е асистент на научния ми ръководител, който пък е заместник ректор на ВИНС-а. С една дума казва на зам ректора че не си е свършил работата защото аз си предавам дипломната работа с подпис от научния ръководител който с него гарантира че е проверена. Но те двамата ще се оправят по някакъв начин. Лошото е че ние с колежката ще останем прецаканите и потърпевши, ноооооооо съжалявам няма да им се дам. Просто няма да им позволя да се подиграват така с мен още повече в това състояние

# 118
Честито дъщеричка на мама Ивона и Честито син на мама Нип
Да са им живи и здрави дечицата , много да ги радват и слушкат   bouquet

# 119
...Е, мисля, не съм пропуснала нищо около кърменето.
РА2, хиляди благодарности за подробния разказ по темата   bouquet
И аз имам вече записки, без да съм ходила от Сливен до София, всичко бе много ползотворно  Grinning
В Сливен още хвалят Гермастана и ми препоръчаха от 2 места да се мажа с него от сега  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт