Рецепти и процедури за билколечение на всякакви болести!

• 650 370
  • 1 369
  •   1
Отговори
# 345
куркумата/индийски шафран/ има само цвят и много слаб,почти неуловим вкус   Peace
в нета се намира инфо,че „Характерни за шафрана са горчивият вкус и миризмата на йодоформ или сено. Те се дължат на химическите вещества пикрокроцин и шафранал.“,но това е при препичане,и при големи дози  Peace
„Той съдържа също каротеноидното багрило кроцин, което дава богат златисто-жълт цвят на храната. Заради тези си качества шафранът е много търсена съставка за много храни по целия свят.“

# 346
  • Пловдив
куркумата/индийски шафран/ има само цвят и много слаб,почти неуловим вкус   Peace
в нета се намира инфо,че „Характерни за шафрана са горчивият вкус и миризмата на йодоформ или сено. Те се дължат на химическите вещества пикрокроцин и шафранал.“,но това е при препичане,и при големи дози  Peace
„Той съдържа също каротеноидното багрило кроцин, което дава богат златисто-жълт цвят на храната. Заради тези си качества шафранът е много търсена съставка за много храни по целия свят.“

А и четох някъде... newsm78 че е лек за много болести!Може и чичко Гугъл да подскаже!

# 347
  • Русе
  Не мога да си позволя да изпусна такава тема.   bouquet

# 348
с какво да отпуша носа -започна да говори и носово

# 349
  • Русе
Чела съм,че малко мед в ноздрите много помага при запушен нос.Също лайка с мед - правиш по-силна запарка от лайка,разтваряш в нея мед и капеш в нослето;примерно по две капки през два часа.

# 350
                            И аз съм чувала за захаросан мед колкото грахче във всяка ноздра, лежиш няколко минутки (колкото изтърпиш) и после ставаш, за да изтече всичко от носа.
                            Опитах скоро рецептата за хреме и чесън в ноздрите - резултата беше просто чудесен  Peace.

# 351
Здравейте! Търся изпитана рецепта за възпалени сливици (за сега без налепи) за възрастен човек...

# 352
Здравейте! Търся изпитана рецепта за възпалени сливици (за сега без налепи) за възрастен човек...

1 суп.лъжица морска сол, разтворена в чаша хладка вода. Гаргара докато свърши цялата чаша.
Поне по 3-4 пъти на ден в острите дни.
(ако има и налепи, чисти и тях безотказно - с голямата щерка само така се оправяхме)

Със "грахчето" мед се спи Peace Идеята не е да изтече от носа, а от затоплянето да се стича назад към гърлото, защото "трепе" всичко по пътя си. Така пътят на меда е много по-дълъг, минава навсякъде, където има бактерии

# 353
  • Пловдив
  bouquet

# 354
Аз понеже търся по-бързи резултати от меда (за възрастен говоря) - в началото на хремата - тампони с ракия в носа, до три пъти дневно - стои се поне десет минути с тях. Резултат бетон - в повечето случаи пресича

# 355
Аз понеже търся по-бързи резултати от меда (за възрастен говоря) - в началото на хремата - тампони с ракия в носа, до три пъти дневно - стои се поне десет минути с тях. Резултат бетон - в повечето случаи пресича
Следващия път това ще пробвам .Сега обаче не мога да се излекувам .То не бе хрема не бе чудо ooooh!

# 356
А каква е рецептата с чесъна? Става ли и за малки деца?

# 357
Няма да търпят. Аз режех парченца чесън и ги оставях из всички ъгълчета на стаите  - вярно, мирише неприятно, но алелите гонят всичко. Само че трайността е към 12 часа, после трябва да се сменя.

# 358
За възпалено гърло - рецептата на Дънов за Млечен компрес с прясна несолена извара.
За запушен нос - промиване с физиологичен разтвор, а за по-големите деца - промивки (смъркане и издухване) с подсолена вода с морска сол, в приблизително същата концентрация.

# 359

doh smile3501 smile3501

Аз сама си я правя

Общи условия

Активация на акаунт