Лятото и в Норвегия дойде - време си е за море! ;-)))

• 16 634
  • 288
  •   1
Отговори
# 165
ркб, много ти благодаря за информацията, звучи оптимистично   bouquet

# 166
rkb, ние сме на линия стига да е хубаво времето!  Hug

# 167
Привет норвежанки...  bouquet

Вчера се прибрахме от слънчев България, и веднага се вмъкнах да ви видя как сте?  Hug Изкарахме превъзходно, бяхме по минерални басейни, по планини, гори и реки. Не ми се тръгваше насам като ми казаха, че тук в Норге пак вали... Tired

Имам постижение....с моя  викинг  и с още една двойка, мои братовечеди изкачихме връх Вихрен!  Blush

Беше невероятно изпитание,понеже  казват че това е най-трудния връх за изкачване в България, тъй като  е много каменист.  Оказва се, че сме се се изкачвали от към трудната ми и много отвесна страна,откъм местността  Казаните. Rolling Eyes

Най-горе имаше една отсечка от много големи сколи,  за които нямаше къде да се хвана, понеже аз малко изостанах от групата, тъй като непрестанно спирах да снимам разни цветенца изникнали ненадейно в скаличките. Heart Eyes Снимах облаците в които буквлано бяхме и  още снимах моите спътници. Blush

Та те бяха на няколко метрa вече  пред мен  и аз в този момент  си мислех, че ако падна сега от тези големи скали, ще ме събират на парченца с лопата... Confused
Искам да ви кажа, че точно преди върха имаше един миг в който мислех да се откажа..но се взех в ръце.
Къде ще ходя, няма да ставам за смях , я!  Embarassed

Всеки път когато погледна надолу ми се завиваше свят, обаче когато се е качихме горе на върха  направо се изумих от гледката наоколо!  #Crazy 

Никога не се бях чувствала толкова силна,пълна с любов и горда че съм българка!!!!

Момичета, никога през живота си няма да забравя това преживяване! А моя мъж каза че това е най- прекрасната му ваканция и един от най-прекрасните и силни мигове в живота му...чак се разплака от радост милия , когато качихме Вихрен. Rolling Eyes

Горе се запознахме с много различни и интересно хора от цял свят. Hug

Последна редакция: чт, 17 юли 2008, 23:11 от ЧервеноВинце

# 168

Значи ето началото на моя пътепис. Тук са моята братовчедка Катя и съпруга и Наско . Те са от този край и познават целия Пирин,и бяха нашите гидове  Blush

Аз видях тази картина и не можах да се въздържа да не снимам! След около час вървене се показа прекрасна гледка на връх Тодорка! Много е колоритен!

Ето го пътчето , в далечината се виждат три  коли една до друга паркирани.  Червената паркираната там в средата  на пътя е нашата   Mr. Green Колко е малка... ooooh! А по-вдясно е хижата/Вихрен/ от където тръгнахме.

Продължаваме нагоре...аз отзад съм снимала Пак Наско и Катето.... Малко преди Казаните , намерихме преспичка със сняг! Laughing
Много и се зарадвах... Mr. Green

Тук сме на Големия Казан.   Нашите мъже вървят напред, а ние ги следваме с бавна крачка  Laughing.  "Ето къде ще се качим"...посочвам аз с ръчичка!  ooooh!  Излезнаха доста облаци показва Наско и нагъваме прасковки за за да съберем сили!  Laughing

Зададоха се яки облаци!  Confused Но ние продължаваме упорито нагоре..и ето ги моите цветенца! ...и ето още едни!....и малко по-нагоре  още малки и красиви цветенца!  Heart Eyes А тези жълтурчета са страхотни. За съжаление не знам как се казват всички тези красиви цветя... Embarassed

Ето тука малко се поуплаших  Rolling Eyes ,понеже си беше доста стръмничко ...ама се взех в ръце де!  hahaha Избирам си на кой камък да стъпна... Crazy .

Малко почивка и Тур ни снима с Катето! Blush

Тука си беше височко и страшничко  #Crazy...А това ми е любимата снимка! Снимах Наско в гръб, бях на 5 метра зад него...

Вече бяхме почти пред финала! Mr. Green А ето   ни и най-после на върха!  Heart Eyes Това са Влахини езера!  Heart Eyes  Ето ни и двете  с Катето!

Тука съммного  щастлива! Laughing....и ето тук също! Погледнете гледката зад мене!  Heart Eyes

А това са Рибното  езеро, и по-отзад е Дългото езеро.Много са красиви!  Heart Eyes Там пък бяхме миналата година! Малко пред тях е  езерото Окото, много е мъничко и не се вижда. newsm78 

Благодарихме на Вихрен, че ни позволи да го покорим... Heart Eyes. Тука  с мойто викинг. А това отзад в бутилката Ариана не е бира, да знаете...вода е  hahaha  Да не си помислите, че сме пили бира горе на върха... Naughty

Ето и още малко снимки от Катарино, кето е на 3 км ор Разлог. Тук сме  с моята братовчедка Евито и племенничката ми Йоанна  Sunglasses Невероятна гледка е от там към Пирина ...ис моя викинг на минералния басейн на Катарино.

А тука сме в в парка на Разлог, на биричка!.

А тука на излет в гората.. и приготвяме грилче и пекохме сланинка   , чушки и пържолки... Heart Eyes
А това е над Бетоловото.Една местност с много красива гора. Вижте скалата, как прилича на легнало  човешко лице в профил.. #Crazy

И така иде края на моя пътепис... ето с тази красота! Hug

# 169
Винце, страхотни снимки!
Радвам се, че сте си изкарали страхотно че е минало без инциденти!  bouquet
Аз не разбрах, ти в Норвегия ли си сега или вече хукна към следващото вълнуващо приключение? Hug

# 170
  • Stavanger,Norway/ Varna
Винце, много ти благодаря за този пътепис  Hug
Напълни ми душата да знаеш, направо you made my day дет се вика   bouquet
Никога не се бях чувствала толкова силна,пълна с любов и горда че съм българка!!!!

Момичета, никога през живота си няма да забравя това преживяване! А моя мъж каза че това е най- прекрасната му ваканция и един от най-прекрасните и силни мигове в живота му...чак се разплака от радост милия , когато качихме Вихрен. Rolling Eyes

Горе се запознахме с много различни и интересно хора от цял свят. Hug[/b]

Още преди да прочета, че Тор се е разплакал, вече леех сълзи особенно на частта с bold  Hug

# 171
Винце, страхотно изживяване сте имали! Благородно ви завиждам и ти благодаря за хубавия пътепис! Wink

# 172
Ех, Винце как ми осветли деня с тоя прочувствен пътепис!  Hug
А покоряването на Вихрен си е за гордост! И аз съм чувала, че труден за изкачване! Ей, страшна си, бе жена, нямаш спирка! Пожелавам ти след Вихрен да покориш и музикалните върхове!   bouquet

Викам другата седмица да спретнем една ословско-форумска среща! Деатката ще ни прощава, че няма да я изчакаме!

Сега отивам аз да видя красотите на Норвегия! Пък дано и аз успея да направя такива красиви снимки!

# 173
Marjo, еми то не че сме много тези в Осло...

Като стана на върпос... Някой знае ли къде ли се губи Линда, както и майчица?

# 174
ркб, оказа се, че моят колега може да влезе в Норвегия чак след като започнат да му обработват документите, не преди това.

# 175
Къде се изгубихте?
Да не заминахте всички на ваканция? Grinning
Ние днес цял ден, та чак досега, правихме туристически обиколки.
Ходихме в музеи, катедралата, абе навсякъде.
Видяхме и кралските регалии, други исторически неща.
Моят направо ме изненада като пригласяше на гида и добавяше нови любопитни факти към историите, та накрая и той обираше овациите на останалите в групите Heart Eyes
Жалко, че през цялото време валя дъжд  Sad

# 176
  • Stavanger,Norway/ Varna
И ние сега се прибираме. Цял ден обикаляхме, ама и времето беше чудесно- слънчево  Mr. Green

Сега съм спретнала едно тараторче, отлежава за охлаждане. Е, липсва му мастичката, ама и без нея ще го ометем  Crazy

# 177
бобче, прати малко слънчево време и насам, тук вали дъжд и е сиво и мрачно  Sad
Ние пък днес хапнахме пьолсе ... не бяхме уважили традиционната храна от почти три седмици  hahaha
А и нали го даваме по-здравословно ... та това не е точно здравословна храна, ама веднъж за разнообразие става  Wink

Лека нощ от нас   bouquet

# 178
Здравейте майки от Норвегия!
Реших да се включа във форума за да получа вашите ценни мнения, както и малко информация, ако е възможно, относно бита и нравите в Norge.
Двамата със съпруга ми сме лекари. Имаме дъщеря на 13 години.
Кандидатствахме за работа в Норвегия и очакваме отговор от една болница на около 100 км от Осло. Вероятно ни предстои да живеем в страната и поради това се обръщам към вас за такава информация като разходите за месечния бюджет (приблизително усреднено на месец) - за ел.енергия, вода; храна ; наеми на квартири и такива попдобни. И най - важното - информация за образованието изобщо, училища, които би могла да посещава дъщеря ни.

Най-искрени поздрави за слънчево лято!

# 179
s_tamna, здравей и добре дошла в темичката ни!  bouquet
Според мен разходите и сметките зависят и от мястото, където живеете (град, къща или апартамент), и от магазините, в които пазарувате.
В по-малките градове наемите са по-ниски, разбира се, и като цяло е по-евтино (по мои наблюдения).
Нека другите, които са тук от повече време, ти предложат цифри ... на мен ми е трудно да преценя Confused

Общи условия

Активация на акаунт