Лятото и в Норвегия дойде - време си е за море! ;-)))

• 16 637
  • 288
  •   1
Отговори
# 75
А пък аз да питам кога почва уч.година и ако отидем по-късно може ли Габи да почне там?Сега в Бг. ще бъде в 5 клас,а там как ще е?

# 76
Привет и от мен!

Моето мъниче от събота е болно и нямам мн. време да пиша тук...

Винце, все ще те питам за машината за хляб...
Ползваш ли я, доволна ли си?

Умувам дали да не си вземем и ние такава... Какво ще ме посъветваш?

# 77
Дани, най-вероятно ще го пратят в "Мутак"(нещо такова беше) училище. Т.е. 1 година ще учи основно езика и малко предмети. Нашата директорка ни каза, че до 3-ти клас ги вземали направо, но след това ги пращали на такова училище.
Но всъщност това е за Осло, може би във вашето градче да го вземат направо. Питай ги!

galuni, какви двигатели,бе?! Той мъж щото искаше някакви бутала да носел, някакви главини! Ще му ги ударя аз тия главини у главата програмистка!

# 78
Привет и от мен!

Моето мъниче от събота е болно и нямам мн. време да пиша тук...

Винце, все ще те питам за машината за хляб...
Ползваш ли я, доволна ли си?

Умувам дали да не си вземем и ние такава... Какво ще ме посъветваш?

Мишел...за  срама на целия норвежки народ ще кажа , че машината  не съм я ползвала отдавана... Embarassed Нямам време за нея, то аз напоследък нямам време за готвене на вечеря, та камо ли за машината... Rolling Eyes

Готварския  форум отдааааавна не съм го посещавала...а едно време готвих ли...готвих... Embarassed

Не мога да те съветвам да си купиш или не...зависи дали ще я ползваш често или ще ти събира прахта в шкафа... Rolling Eyes
Да оздравява дететооо... Hug

# 79
Ей ме и мен, докато Ели спи Grinning Не я слушайте Марйо, много си беше хубава питката.
Ние днес ще се разходим до хелсесташон-а Simple Smile не че проявиха някакъв интерес като им се обадих, ама.....
А за морето мислим за сега да се откажем. Свеки е там с 2 нейни приятелки. Идеята беше, че другата зълва ще е там със семейството си да видят Ели. А сега не ми се насилват събитията да я срещам с абсолютно непознати без да е необходимо.
mishelle, как сте вие? Оправяте ли се?

# 80
Марио,мерси.Но май ще се мести мъжо в Ставангер,в нова фирма.Аз знам ,че Габи ще учи 1 година език,но ще може ли по-късно да почне уч.година или да си почне в бг.

# 81
  • Stavanger,Norway/ Varna
Охоооо, беб4о тук ли ще идвате  Grinning
Айде, чакам  Grinning

# 82
Винце, срам!  Embarassed Да се залепваш бързо за печката!
Аз така се вдъхнових с тази фурна за хляб, че и сач ще си помъкна някой ден насам, а ти така да биеш отбой... Wink))

Роси, моето мъниче вече е добре, но ще караме на антибиотик 10-тина дни.
Беше със силно зачервено гърло и подути сливижи и ни изписаха антибиотик от групата на пеницилина.
Смея да твърдя, че веднага му подейства.

Как е Ели? Много ми се иска да се видим, ама нека първо Вики се оправи да не и лепнем нещо.

Роси, разбрах, че Marjo се е допитала до теб относно въпроса, който ме вълнува,
а именно - за курсовете по норвежки тук.
Това, което аз знам е, че ми се полага да посещавам безплатно такъв /мисля, че бяха 300 часа/,
само че ти си споменала, че вече не е така. На 100% сигура ли си и ако не - имаш ли идея къде мога да попитам?

Моето мъниче днес отказа да спи на обяд и сега изненадващо заспа след обилен душ.
Явно ще се гледаме по норвежки.  Mr. Green

# 83
Привет и от мен!
Утре се връщаме в прохладната Норвегия, тия жеги тук не ни понасят добре  Sad
Накупихме всичко необходимо, само халките чакаме да ни ги пратят с куриер другата седмица.
Надявам се, че времето не е много горещо в Норге?  Praynig

# 84
Бобче,за сега това са плановете на мъжо.Чака да му дойдат колегите на гости и да се разберат дали ще пренесат фирмата там.Аз винаги последна научавам и непитам много.Но само разбрах,че там искат да бъдат. newsm78

# 85
mishelle, това за 300 часа беше, ако си омъжена за норвежец или гражданин на Norden. Тези, които бяха с работни визи си плащаха курсовете. Сега чух, че и това е отпаднало. Не намирам информация на страницата на УДИ, така че най-добре им се обади на тях/ или им пусни майл чрез тяхната страница.
щастлива, за сега тук е топло, е по норвежки де Mr. Greenама парковете са пълни от ранни зори. Прогнозата обаче е, да се развали времето за уикенда Sad
Ние иначе сме добре. Ваксинираха ни вчера и го понесохме много добре. Ама не ми се мисли за другите 2 ваксини в четвъртък....
Иначе си изкарахме навън над 8 часа, направихме си минифорумска среща и т.н.

http://www.nyinorge.no/modules/module_123/proxy.asp?C=405&D=1&I=0
Намерих го. Тук пише, че ти си плащаш курса.

Последна редакция: чт, 03 юли 2008, 10:07 от rkb

# 86
  • ride my bike...
Цитат
galuni, какви двигатели,бе?! Той мъж щото искаше някакви бутала да носел, някакви главини! Ще му ги ударя аз тия главини у главата програмистка!
Хич не се мъчи да му ги удряш в главата. Много са им дебели програмистките глави - нали имам една в къщи  Mr. Green
Marjo, двигателите са за лодки... Аз ти казвам, че сме за контейнер  Laughing То мойто колкото по-дърто става, толкова играчките му по-големи. А преди време купуваше на малкия като беше на 2 месеца колички с дистанционно. Познайте кой си играеше с тях.
 И мен ме интересува колко може да се закъснее за учебната година. И може ли за сметка на това , че сме закъснели да свърши по-рано  Mr. Green
То голямо учене....чак до 20.06.

# 87
mishelle, това за 300 часа беше, ако си омъжена за норвежец или гражданин на Norden. Тези, които бяха с работни визи си плащаха курсовете. Сега чух, че и това е отпаднало. Не намирам информация на страницата на УДИ, така че най-добре им се обади на тях/ или им пусни майл чрез тяхната страница.

http://www.nyinorge.no/modules/module_123/proxy.asp?C=405&D=1&I=0
Намерих го. Тук пише, че ти си плащаш курса.

Мерси, Роси!
Много полезно инфо!

Жалко, че се разваля времето за уикенда. Можехме да си направим една среща с децата... Ама не се губи де!  Hug

# 88
бебчо, значи при бобченка отиваш?
Ставангер е хубав град, макар че на мен ми идва малко влажно там  Peace

Чухте ли какво е станало в София днес?

# 89
  • Stavanger,Norway/ Varna
Да бе, момичетата от отчетната ни темичка, цял ден пишат за това. Ужас, значи. Дано няма радиация, че и дори в къщи да си седят, няма какво да ги спаси  Rolling Eyes Confused

Общи условия

Активация на акаунт