Бебета ЮНИ 49

• 13 637
  • 311
  •   1
Отговори
# 135
Като стана дума за пъпчетата, тук изобщо не ги пазят. Изкъпаха го в болницата целия и казаха и вкъщи, че мога да си го къпя. Като падне, измивам там леко с памуче и вода. Разни други средства само, ако е възпалено.
Същото и с храните и кърменето: не те ограничават с диети. Даже 1-2 сутрини ми сервираха в болницата кафе, питах позволено ли е / не че пия кафе / казаха, че не пречи на кърменето. Вчера питах и консултантката. Щом няма алергии в семейството, да хапвам каквото искам, но умерено и разнообразно. Примерно, ако карам нон стоп на банани и ориз, ще ме хване запек както мен, така и бебето.

Пък за номерцата, не знам. Аз не вярвам, че са толкова хитри. Просто търсят близост и топлина. 9 месеца са ни били в коремите на топло и тясно.

# 136
Честито на Трънче! Да е жив и здрав малкия Никола и много радост да носи на мама и тати!

И Кристиан заспива докато го кърмя. Като се нахрани пуска и се намества удобно в ръцете ми за спане, аз го слагам в креватчето, той усеща и започва да мрънка и да се буди. Тогава го взимам, пак заспива и така докато заспи в леглото си.

Много са малки още за да правят "номера". Просто имат нужда от нас.  Hug

Честито и на Малта!  bouquet

# 137
Забравих...
Честито на Малта!   bouquet

# 138
  • София
ЧЕСТИТО НА МАЛТА!    bouquet
Да е жив и здрав и нейният Христомир.

# 139
ЧЕСТИТО НА МАЛТА!ДА И Е ЖИВ И ЗДРАВ ЮНАКА!   bouquet

И ние сме така със спането.След ядене е заспала и тръгна ли да я слагам в креветчето почва да мрънка и се разсъмва Rolling Eyes
Иначе през дена днес само искаше да яде...Леле,с това ядене много притеснения имам...
Вие кога сменяте памперса?Преди или след папкане newsm78?
На мен постоянно ми се яде нещо следко,ама умирам бе хора... Shocked А то не било хубаво за кърмачетата Sad
На моята ако тръгна да и сменям гърдите ooooh!...Не става.Храним се от едната на едното ядене,а после от другата!
Успех на всички мами 2 в 1 !  bouquet

# 140
  • София
Здравейте,

Две бързи въпросчета:
1. Какво ви казаха за грижите за пъпчето, че при нас се получиха разногласия м-ду това, което ми казаха в родилното и педито. Докато падне - само спирт ли или спирт и пудра?

2. Мислили ли сте по въпроса за прегледа при ортопед - чета, че е добре още до края на първия месец да се направи. Ще съм благодарна и ако някой може да препоръча ортопед в София.

Днес на консултацията се опитахме да направим пробно кърмене, ама малката така хубаво беше заспала от разходката преди това, че в дълбок сън цокна няколко пъти - и накрая се оказа само 30 мл. Но пък друг път си цока доста повече, което ме успокоява, че все пак не малко си хапва.

Миша, памперса го сменям преди хапване, за да не я лашкам после с пълно коремче - а и то като се напапка му става сънено много често, така че по-добре да я слагам да си ляга. Друг е въпросът, че често си вършим работата докато сменяме памперса или на изкъпано дупе, ама то това си е в реда на нещата  Grinning

Честито бебче на Малта! Дочакахме го този Христомир след толкова объркации с термина, с пола  Grinning Да е жив и здрав и много да радва мама и тате!

Ние днес имаме имен ден  Heart Eyes  Черпя  Simple Smile

# 141
Честито на новите мами   bouquet

Бюти, аз майчиното чувство го развих още през бременността  Party
Стефче, при изтичане на водите не боли нищо. При мен бяха точно 4 капки, но знаех, че са водите и в болницата го потвърдиха.
bleu , на мен ми казаха само спирт да слагам на марличката и да я сменям 3 пъти на ден докато падне.
MISHAa , памперса гледам да го сменям след папкане, че обикновено тогава правим работата  Grinning

# 142
  • Стара Загора
...Две бързи въпросчета:
1. Какво ви казаха за грижите за пъпчето, че при нас се получиха разногласия м-ду това, което ми казаха в родилното и педито. Докато падне - само спирт ли или спирт и пудра?

2. Мислили ли сте по въпроса за прегледа при ортопед - чета, че е добре още до края на първия месец да се направи. ....
1.На мен педиатьрката ми каза да чистя сьс спирт и да прьскам с Бивацин/спрей/. На Самито пьк слагах прахче Топоцин/пак по сьвет на сьщата докторка/.
2.Прегледа при ортопед е задьлжителен след навьршване на 40 дена и се поема от ЗК.

Честита мьжка рожбичка на Малта!   bouquet

Офи, кьде си? Обади се, че се притесняваме за теб.

самимами - голяма одисея с твойте шевове Sad дано все пак с времето се наместят добре местенцата и да не ти създават проблеми! а за кърмата - аз не смея да пропусна бадемите, овесените ядки и житото  Confused само чай не съм почнала да пия... ако искаш пробвай и ти всичко накуп, може да подейства...  Hug
Благодаря! Приемам всякакви идеи. А някой пробвал ли е чайчетата на ХИП, дали действат?!

# 143
Мамчета, аз предавам новини от вестителчето Офиоли.

Mама Atina_Eli днес в 18:30 роди синът си Станислав, който е цели 3800 гр.

Да й е жив и здрав, много да радва щастливата майка!

# 144
еее, тъкмо си мислех какъв застой е тия дни и айде още едно бебче  Grinning

Честито на Атина-Ели!! Да е жив и здрав Станислав!

Юни се оказа мъжки месец, повече момченца се народиха  Mr. Green

Кори, какъв готин блондин си имаш само  Wink Отдавна не бях виждала такова русичко бебче, да ти е жив и здрав  Heart Eyes

Блю, честит ви имен ден   bouquet

# 145
  • София
А някой пробвал ли е чайчетата на ХИП, дали действат?!
Аз давам чай на Хип вместо вода, но + това редувам Еспумизан и Саб Симплекс. Алекс вечен е плаче чак толкова, явно все нещо от тези три неща действа Simple Smile

Юни се оказа мъжки месец, повече момченца се народиха  Mr. Green
Само моя юнак се отцепи от колектива Simple Smile Ама и той за юни беше планиран Simple Smile

Кори, какъв готин блондин си имаш само  Wink
Блондитата са пичове Simple Smile На Алекс лекарите от детското отделение му казваха "перхидролчо" Simple Smile Но най-вероятно косата му ще потъмнее. Като гледам кака му. Мама и мъж ми са се родили с бели коси. Дано прихване техния ген.

# 146
  • София
Kory, Жорко много готин, пу-пу.

Чая за кърмачки на Хип действа, ако смея да се изкажа аз.

За пъпчето - само почистване със спирт правихме ние, без пудра, че уж запечатвала нещо си.

Ние на ортопед ще ходим в Горна Баня другата седмица - педито даде направление, пък там ще ни води нашия кръстник вече.

# 147
ЧЕСТИТО НА АТИНА ЕЛИ!   bouquet

Момичета мерси за отговорите!А за пъпчето,на нас  ни казаха докато падне са го мажвм с памуче спирт,а после да добавим и Топоцин.Много искам да ни падне вече.Много ме дразни и ми е един такъв... Sick

# 148
На нас за пъпчето, освен със спирт ни казаха да пръскаме и с бивацин. Редувах ги като се сетя при смяна на пампа, а при баня и двете.

# 149
честит син на антина_ели! да е много здрав и да расте усмихнат и палав!   bouquet

за пъпчето - на теди падна, но преди това от болницата ми бяха казали само спирт да му слагам
напоявах добре памука със спирт и само изстисквах няколко капки отгоре, в смисъл не е точно мазане..

памперси сменям само преди хранене, да не го клатя излишно след манджата
отделно много пъти си заспива след кърмене и не искам да го будя за тази процедура Simple Smile

за ортопеда - потвърждавам написаното от самимами - след 40я ден и се поема от касата
таня сме я водили навремето при драганов, координати негови се намират из форума без проблем (че не ми се рови сега  Embarassed )

вери - звучи ми много разумно това с балансираното хранене на кърмачките
стига да не се прекалява и аз си мисля, че може да си се яде всичко
иначе аз установих, че от някои храни (домати напр.) му докарвам колики на теди и ги ограничавам, но предполагам с времето ще отмине това
като му се "оправи" чревната флора

Общи условия

Активация на акаунт