Бебета ЮНИ 49

• 13 650
  • 311
  •   1
Отговори
# 150
хора, замислила съм се боянчо и катеринка... как ли са децата, някой има ли инфо?

# 151
Кори мн хубав Жорко си имаш Simple Smile пу пу пу пу пу

ЧЕСТИТО И НА АТИНА ЕЛЛИ Simple Smile ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ МАЛКИЯ СТАНИСЛАВ

Последна редакция: ср, 25 юни 2008, 00:05 от panterkata66

# 152
Честити бебчета на Трънче, Малта и Атина-ели - да са ви живи и здрави много послушни   bouquet

А някой пробвал ли е чайчетата на ХИП, дали действат?!

Аз също давам чай на Хип от копър вместо вода и досега още нямаме колики  Peace, с каката също давах и се разминахме с коликите, дано и този път се разминем  Praynig

За пъпчето и на мен педиатъра ми каза със спирт 70 градуса и бивацин - а нашето пъпче падна още в болницата  Grinning, но пак си го почиствам, а бивацина май доколкото разбрах е обезболяващо  Rolling Eyes

Искам и аз да задам един въпрос - показвате ли бебетата на пряка слънчева светлина? И колко време могад да се държат на слънце?
знам че това е полезно и против рахит, а също че помага и за затваряне на фонтанелата, но още сме много мънички и не съм сигурна дали може на пряка слънчева светлина, ако може някой да даде повече инфо ще съм много благодарна.

Лека и спокойна вечер на всички бебчовци и мамите, а на чакащите и раждащите тази вечер - леко раждане  Hug

# 153
Здравейте! Честито на всички родили мами.Така като гледам останахме много малко мами 2 в 1.От една страна е добре че има повече родили че да споделят опита с бебчетата, но от друга в тия жеги вече не се издържа.Малко ми остана и на мен , да се надяваме и бебчо да мисли така и дано да не пренося, но .....само то си знае.Вече си мисля че в тия жеги вътре му е по-добре и ако реши да излиза ще си покаже главата и като види какво ще се прибере пак  Joy Joy Joy .Засега това е от мен и да се надявам че следващия път като пиша вече ще сме с бебока на ръце Simple Smile

# 154
да питам нещо аз за кърменето.
Психически бях готова, че няма да мога да кърмя. Поразрових се обаче и доста неща изпрочетох.
Реших, че въпреки всичко ще направя каквото зависи от мен и да се пробвам.
Това, което съм направила до  момента:
1. усъвършенствах позата и не ме болят гърдите.
2. пия течности като за човек-амфибия
3. само гък да каже и аз да съм в къщи и го слагам на гърда
4. след всяко ядене доизцеждам на ръка /с помпа не се получава/

Резултат - нула. Кърма почти няма
Напрежение в гърдите никакво.
Не го усещам да преглъща както пише по дебелите книги.
Иначе той си смуче там нещо, ама имам усещане, че ме ползва за биберон.
Това, което доизцеждам на ръка е една бяла редичка течност. То и доизцеждането е 10 капки на гърда.

Има ли шанс да се получи нещо или е кауза обречена на провал в зародиш.
При мен май си опира до физеология. С упоритост няма да стане. Или се опитвам да се оправдая пред себе си...

Питам тук, че направо ме е срам да питам в кърмаческия.

# 155
Добро утро момичета,
извинете ме че се намесвам във вашата темичка, но искам да ви кажа, че продавам люлка Fisher Price Rainforest - http://www.prodavalnik.com/ppc/showproduct.php?product=255144&cat=5

а пък тук може да видите нагледно как моята щерка се чувстваше в нея -
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=195297&photo=11

# 156
да питам нещо аз за кърменето.

Питам тук, че направо ме е срам да питам в кърмаческия.
В началото и моите гърди бяха меки, а имах кърма (около 20 мл.) с времето се увеличи...
Кърмата си е такава - като оризова водичка  Laughing мааалко по-мътна  Crazy
Ако след като махнеш бебо от гърдата не плаче продължително а заспива за час или повече значи се храни.
Ако след като го махнеш от гърдата тя е по-мека значи е сукало бебето...
Ако те изсуква не е чудно,че изцеждаш само 10 капки...
За да имаш кърма не е нужно да са ти специални гърдите Peace

И нито за секунда не се страхувай да питаш в кърмаческия, а ако се притесняваш пиши на лични на Хедра, тя е много отзивчива и ще ти помогне  Hug

Само малко търпение ти е нужно  Wink

# 157
Добро утро!   bouquet

Самимами, големи перипетии си преминала! Дано всичко да се нормализира  Hug

Да е жив и здрав Христомир на Малта   bouquet На най-търпеливата мама желая бързо възстановяване    bouquet  bouquet  bouquet

Atina_Eli, много да те радва малкия-голям Станислав   bouquet  bouquet  bouquet

Много хубави бебоци в това наше албумче! Пу-пу-пу! да са ви живи и здрави и хубаво да папкат и да пълнят памперса  Hug

При мен нищо ново, но Има време  Mr. Green

Вчера с ТУК се отчетоха:
1. mimchence
2. panterkata66
3. kia
4. rumiana
5. elly24
6. tanita_83
7. koon
8. abv
9. geritoo
10. dari7
11. rallii
12. 13. 14. ..... всички очакващи, но не отчели се вчера

Sleeping Beauty - предполагам вече си гушка малкото съкровище  baby_neutral и ще се включи след седмица
стефчето не се обади... може и да имаме новинки и от нея  Simple Smile

Хайде и днес на отчет Flutter ТУК!

Хубав ден ви желая   bouquet

# 158
  • Пловдив/София
Добро утро.Аз съм ТУК с тумбака  Crazy

Честити бебчета на Malta и Atina_Eli,да са живи и здрави малките слънчица  Hug   bouquet

То вече май,почти не останахме бремелини,ама то и време не остана де.  newsm78 Хайде отчитайте се,да се преброим  Peace

С Бюти какво ли става,дали вече нейната принцеска се появи? И доста други мами не са писали отдавна,но то пък едва ли им остава време.

Аз така като гледам май ще закривам сезона
newsm12

Лек и успешен ден  Hug

# 159
  • София
А откога може бебетата в чувалче да спят? Марина вече много рита и посоянно е отвита, но бях чела май, че чак след 3-ти месец можело в чувал Thinking

А ние сменяме памперса след ядене, първо защото почти винаги по време на ядене има напъване и резултати след това и второ, че когато е гладна се съдира от рев и всяка манипулация по нея я докарва до още по-голяма истерия. Даже предпочита да я къпем след ядене поради неистовия гладен рев.

Последна редакция: ср, 25 юни 2008, 10:08 от marvele

# 160
Честито на Atina_Eli! Да е жив и здрав Станислав!

За пъпчето - 1-2 капки спирт 90 градуса и след това Топоцин.

Сменям памперса преди хранене, че и моето момченце е поспаливо и сладко-сладко си заспива.

nickless, не се колебай да си зададеш въпросите в кърмаческия. Аз писах на Бу, помогна ми много със съветите и обясненията.

# 161
  • Вече в моята си приказка...
И моите гърди са доста меки, ама според мен бебчо си хапва добре. Сега вече по-малко се притеснявам за нея, все пак започна да си ака по-често, спи повече и изглежда доволна. На консултацията ще видим, дано наддава добре.
Кърмя я когато си поиска. Ето днес от 7 без нещо като е започнала все на гърдите ми си стои. Преди половин час заспа. То може и да си се успокоява като си суче бебето, затова и не й давам залъгалка, въпреки че ако се наложи съм готова да й дам - предпочитам със залъгалката да заспива, отколкото на ръце или друскайки я в легълцето.
Пъпчето през деня го мажа само със спирт, а вечер, след банята слагам и прахче Топоцин. Дано скоро падне...

# 162
В началото и моите гърди бяха меки, а имах кърма (около 20 мл.) с времето се увеличи...
когато беше толкова малко дохранваше ли
Кърмата си е такава - като оризова водичка  Laughing мааалко по-мътна  Crazy
тука съвпадаме
Ако след като махнеш бебо от гърдата не плаче продължително а заспива за час или повече значи се храни.
ами аз не смея да го оставя само на тва мижаво според мен количество и му давам АМ после
Ако след като го махнеш от гърдата тя е по-мека значи е сукало бебето...
няма никаква разлика в гърдите ми преди и след
Ако те изсуква не е чудно,че изцеждаш само 10 капки...
опитах без да е сукал - пак по 10 капки цедя
За да имаш кърма не е нужно да са ти специални гърдите Peace

И нито за секунда не се страхувай да питаш в кърмаческия, а ако се притесняваш пиши на лични на Хедра, тя е много отзивчива и ще ти помогне  Hug

май сега ще си копна поста там да видя какво ще кажат

Само малко търпение ти е нужно  Wink

благодаря за насоките  Peace

а да - това с липсата на преглъщане не значи ли че няма какво да гълта newsm78

# 163
Честити рожби на Малта и Atina_Eli! Много радост, усмивки и вълшебни мигове да им носят!

T o n i, и аз снощи се сетих отново за Боян и Катерина. Дано децата вървят бързо и безпроблемно към пълно възстановяване!  Praynig  Praynig Praynig
Сетих се, че и kaka_Maya скоро не се е появявала. Как ли са нейните две малки съкровища?  Heart Eyes

Kory, много сладък този Жорко, пу-пу!  Heart Eyes Нали го пазиш за Деяна Mr. Green, сватосахме децата още докато бяха в коремите ни!  Mr. Green Crazy Laughing

Хубав ден, мили момичета и успех на раждащите днес!   bouquet

# 164
Здравейте и от мен. Днес пак се очертава адската жега. Честито на новите майчета. Да им са живи и здрави рожбите.
Моето чедо и то си хапва добре, добре че питах докторката колко време да кърмя иначе щяхме да преяждаме.
Като кърмя мн ме болят зърната при вас така ли е.

Общи условия

Активация на акаунт