Бебета ЮНИ 49

• 13 870
  • 311
  •   1
Отговори
# 165
  • Пловдив/София
Оф,малко съм притеснена,лекарката ,при кято ще раждам ,ще бъде в БГ до 28.06,а на мен термина ми е 29.06 и сега дилемата е дали в петък да да ме приемат и да ми сложат система,или да си чакам и да родя при който се падне  #Cussing out
А тя ни е  близка и знам,че всичко ще бъде ОК,обачеее,пусти страх.Не знам как да постъпя сега  ooooh!
Дали е правилно....

# 166
Аз раждах със система е гадно е. Мина мн бързо с безброй разкъсвания. Не мога да сиседна на дупето. Е по добре е от първият път ама боли. Хубаво е да ти сложи система познат човек.

# 167
  • Вече в моята си приказка...
ivelina80, и мен леко ме наболват зърната, особено когато се допират в дрехите ми. Иначе след онези кански болки, когато не бях сложила правилно Калина да суче, тези са си направо гъделичкане... Simple Smile
koon, консултирай се с лекарката, щом й имаш доверие, тя ще ти даде най-добрия съвет. Ти така или иначе ще трябва да родиш, поне да бъде с по-малко стрес за теб!

Я да питам, какво постилате в количката? Аз съм сложила едно чершафче newsm78

ivelina80, по колко време трябва да кърмиш, според докторката ти? На мен в болницата ми бяха казали по около 10 минути на гърда, ама ние се кърмим по много повече. Не вярвам Калина да преяжда... newsm78

# 168
Оф,малко съм притеснена,лекарката ,при кято ще раждам ,ще бъде в БГ до 28.06,а на мен термина ми е 29.06 и сега дилемата е дали в петък да да ме приемат и да ми сложат система,или да си чакам и да родя при който се падне  #Cussing out
А тя ни е  близка и знам,че всичко ще бъде ОК,обачеее,пусти страх.Не знам как да постъпя сега  ooooh!
Дали е правилно....

Много сложно  Rolling Eyes
Няма ли вариант да те пренасочи към друг специалист...
При мен положението е без уговорки - отивам и раждам  Wink беше трудно да се навия на този вариант, но ме увериха, че всички акушер гинеколози си разбират от работата, а и ми се иска малкото човече само (по възможност) да си избере датата...

# 169
В началото и моите гърди бяха меки, а имах кърма (около 20 мл.) с времето се увеличи...
когато беше толкова малко дохранваше ли
не Cry и беба плачеше по 30-40 мин. от глад и после заспиваше от умора  Mr. Green Но док. така ме посъветва, за да стимулираме лактацията ...
Кърмата си е такава - като оризова водичка  Laughing мааалко по-мътна  Crazy
тука съвпадаме
и за енда седмица на тази кърма  наддаде 330 гр.  Laughing
Ако след като махнеш бебо от гърдата не плаче продължително а заспива за час или повече значи се храни.
ами аз не смея да го оставя само на тва мижаво според мен количество и му давам АМ после  е да ама за да се увеличава кърмата трябва да се изсукват гърдите до капка
Ако след като го махнеш от гърдата тя е по-мека значи е сукало бебето...
няма никаква разлика в гърдите ми преди и след ами и това не е задължително май , кърмата слиза и по време на сукането - може тогава да ти се втвърдяват леко  newsm78
Ако те изсуква не е чудно,че изцеждаш само 10 капки...
опитах без да е сукал - пак по 10 капки цедя И все пак като сложиш бебето на гърдата тръгва още повече кърма... или ако цедиш с вакум...
а да - това с липсата на преглъщане не значи ли че няма какво да гълта newsm78
 Ами моята преглъщаше и пак не сучеше ефективно... Трябва да се чува и звук както когато пие от шипето - все едно нещо преминава през гърлото  newsm78 Аз го чувах много рядко и се оказа, че беба не прави вакум а само мачка ареолата и така гърдата пуска много малко мляко и тя на 10-20 предъвквания гълташе един-два пъти  ooooh!

НЯКОЙ ПОДГОТВЯ ЛИ СЕ ЗА ПОГАчА ? ИДЕЯ НЯМАМ КАКВО ДА ПРАВЯ

# 170
Добро утро  Hug
Аз съм си тука о6те 2 в 1
Сно6ти контракции болки ходихме при доки каза да не се притеснявам даде ми хап4енца,сега пия и си крутувам и 6те си 4акам датата  Mr. Green
4естито на новите мами   bouquet
Koon най добре говори с лекарката,стискам палци вси4ко да е ок при теб( кто си дойда 6те пием кафенце  Wink живот и здраве )
Вси4ко бебоци са много сладки в албум4ето  Heart Eyes

# 171
И Калина от едната гърда преглъща доста рядко, от другата на всяко дърпане. Имам чувството, че ще се задави, толкова е лакома.
А за погачата, ЕТО ТУК ИНФОРМАЦИЯ

И ТУК

И ОЩЕ

# 172
За количката - ние постиламе специално чувалче с цип. Ако я оставим само с пелена - тя се върти и я изритва. Малко е дебеличко чувалчето, но ние излизаме по хладното засега.
За памперсите и ние преди хранене го сменяме.

Аз искам да питам майките, които имат слинг - удобно ли е за кърмене? Ние откарваме по 1 час на кърмене и оставам без гръб, без рамена, без ръце, и това в допълнение към нетърпимата жега Tired

# 173
Gali80, напоследък кърмя Калина легнала, а тя обърната изцяло към мен - така хем си почивам, хем не ме болят ръце, кръст и задни части. Предпочитам този начин на кърмене да го използвам през деня, че през нощта ме е страх да не заспя, защото трябва да придържам гърдата далеч от нослето й...
Иначе и на мен кърменето в слинг ми е интересно да разбера става ли или не!

# 174
Мерси Мира
А вярно ли е ,че погачата трябвало де се меси в къщата а не да се носи от майки и баби... или от магазина..

Ние в Габрово нямаме такъв обичай "погача", за това пък имаме един по-идиотски да се ходи на гости на младо семейство ( ако са се оженили през годината) ...мисля, че на Спасов ден беше  Shocked И ти се изсипват всички лели и чичовци у вас...
За погачата , за два дни четене разбрах,че най-важното и истинско е ,че майката и бебо отиват на църква да им прочетат по една молитва и като се приберат в къщи им идват на гости близки жени, за да видят детето ... Питата се прави за здраве на детето и за почерпка на гостите... ако има нещо сладко - супер... Всичко друго е различно по-различните краища на страната и съвсем не е наложително...  newsm78

# 175
А вярно ли е ,че погачата трябвало де се меси в къщата а не да се носи от майки и баби... или от магазина..

И аз съм чула, че "новоизлюпената" майка трябва да направи питката. Представям си аз да я правя  Crazy, не че не мога - за Бъдни вечер винаги аз се вихря в кухнята. Питката ми става вкусна, но пък доста мижавичка и не е за пред хора...
А на 40-тия ден, доколкото знам, се ходи на черква, чете се молитва от попа. Аз на Ивчо не правих този църковен обичай, защото не бях кръстена, а едно от условията за тази молитва беше майката да е кръстена. Сега за Калина не смятам да я пропускам!

# 176
Ами то и аз не съм кръстена  Sad
То ако не се ходи на църква погачата като спазване на обичая се обезсмисля май  Sad 
Според традицията преди да му се чете молитва за здраве и "въцърквяване"  Crazy никой не трябва да ходи при бебето... Тя се чете на 40-я ден и всички близки идват да видят отрочето...

Ама и тия традиции, никак не ми пасват на начина на живот... То една приятелка нямам да не е дошла да види беба-дреба  Mr. Green

# 177
И аз съм още ТУК!  Wink

# 178
  • Пловдив/София
Благодаря ви за съветите,не знам и аз вече,но трябва да взема решение до ..... утре  #Crazy

dari7 задължително ще разходим бебоците щях да кажа тумбаците
  Crazy

ivelina80 от тези шевове най-ме е страх и точно те са причината толкова да го мисля.

Ще видим как ще се развият събитията,ето вие вече за пити мислите,а нашата мадама не и се мърда от тумбака
  ooooh!

Успешен ден от мен  Hug

# 179
  • София
здравейте и от мен и малката Роси.
ние сме добре-кърмиме се през 2.5 4аса, пълниме памперсите и спинкаме. обаче ни боли корем4ето от време на време и си поплакваме добре.особено ве4ерно време. но6тем заспиваме към 3-4 4аса.
ние съ6то сменяме памперса преди храненето и тогава и си правиме тоалета- т.е миеме се на 4е6мата  и си мажеме дупето. кажете вие с какво мажете дупото на ва6ите бебета? аз ползвах Бо4ко ама не съм доволна, все си и е за4ервено а и маи пъп4ици са й се появили. и се 4удя от памперса или от крем4ето 6те да е.
а телцето на бебето с какво го мажете? на нас педито ни каза с преварен зехтин оба4е гледам 4е е по4нала да й се лу6ти кожата а това не ми харесва. 4удя се дали мога да я мажа и млякото на Клоран? някои ползва ли го?

Общи условия

Активация на акаунт