Бебета ЮНИ 49

• 13 880
  • 311
  •   1
Отговори
# 195
  • Пловдив/София
ЧЕСТИТО на Пантерката66,да й е живо и здраво момченцето   bouquet

И тя отпадна от списъка,кой ли ще е слдващият ....  Whistling

# 196
  • варна
[size=14pt]Честито и от мен на новите ни майчета! Да са им живи и здрави рожбите!   bouquet[/size]

Момичета, а някоя от вас да усеща че я хваща т.нар. следродилна newsm78....аз се спуквам да рева и нервнича от няколко дена насам...И кърмата ми видимо понамаля Sad и май малкия остава гладен. Да знаете нещо което помага ..освен че трябва даизгоня и двете баби които са ми на главата ooooh!

# 197
Пантерката, да ти е живо и здраво момчето   bouquet то направо отгледано, казват, че по-големите се гледат по-лесно  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover   baby_neutral

Знаех си аз, че ще се обади днес с новинка. Нали ме беше сънувала, че раждам, а тя си ме превари  Laughing Да са живи и здрави и бързо да се прибират при щастливия тати и каката  Heart Eyes

И какво стана? От Русе само аз останах...,  newsm78 ама нали си чакаме датите  Mr. Green

# 198
Честито и на Пантерката! Да й е жив и здрав големият син!

# 199
  • София
oх и аз си мисля че може да е от памперсите. аз ползвам на памперс
 на някой беб4ето обривало ли се е досега от памперс? тамън си купих огромната им опаковка и сега 6те се 4удя какво да я правя Sad

# 200
  • София
ОХххххх, Марина се съдра от истеричен рев кажи-речи половин час. Дали иможе да са колики??? В началото успявах да я успокоя някак си - пробвах всички похвати - но накрая вече беше неудъжимо. Цялата беше червена и точно истерясваше. А от корема не се чуваше чак кой знае какво. Имаше звуци, тя пръцка, оригва се, но нищо супер необичайно според мен. Млъкне за мъничко и изведнъж писва. Чак се обадих на баща и да си дойде и в него се поуспокои.
Така ли реват от коликите? При нас за първи път се случва такова чудо - аз изпаднах в паника по едно време.

Гали, шезлонга е на Фишер Прайс, но определено за момента не е чудодеен Sad Може би е малка още да го оцени. Поседява в него, но ако е изнервена нищо не може да я успокои. Ако е на кеф може да седи кротка вътре и повечко време, но ако не - реве си и там с пълна сила. Етоhttp://eshop.marseltoys.com/product_info.php?cPath=32&products_id=355 го

# 201
maichenceto, и мен ме е хванала яко следродилната депресия. Рева си ей така за спорта. А не е хубаво. Ама то като се замислиш от половин месец не съм спала нормално през нощта, 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата едно малко човече иска цялото внимание за себе си, "аз" вече не съществува, таткото вчера изтърси че само съм кърмела и съм спяла #Crazy и аз пак рев. Свекъра ми не стига е решил да не пипа бебето или каквото и да е бебешко до 40-то дни (не ме питайте защо) ами по цял ден се излежава в кухнята (в КУХНЯТА) на диванчето и лапа мухите. Днес дори чете книжка. Явно му е скучно на човека. Нищо че домакинската работа си седи и чака незнайно кой да я свърши (явно си мислят че ще продължавам да я върша аз). Ще ме извиняват ама при наличието на двама здрави прави мъже около мен няма да стане. Миналата вечер дори се преоблича в кухнята (явно в спалнята не му харесва newsm78) а аз вече примирам за сън и трябваше да го чакам да се намотка. Подивявам вече. Сега му викам какво ще ядем за вечеря (нищо няма) и той ми вика ми аз мога да ям домати и сирене. И мен като ми завря. И му викам ти можеш ама аз немога. Кърма с домати няма да правя. Казах му вместо да седи по цял ден да вземе да готви от време на време. Съгласи се. Пробва да вкара някакъв майтап ама мен вече не ми е до такива неща. Сега изкочи да ми купува супа. Иначе мъжо ми помага ама и той е едно мрънкало... Изчисти тоалетната и банята един път и след седмица когато вече беше отново за чистене вика мен ми омръзна да чистя някой друг да го прави. Е кой друг - аз ли?
Оф сори ама много ми е напушено. И няма на кой да се оплача освен на вас мили мамчета

# 202
4естито на Елли 24 и Пантерката  Hug  bouquet да са им живи и здрави бебоците, на тях бързо възстановяване
Малко останахме 2 в 1  Mr. Green
Аз по4ти цял ден спах  Crazy и сега само се разписвам и пак лягам

# 203
Марвеле, благодаря  bouquet. И аз така си мислех. Някой ако открие чудото, от което винаги се кротват мъничетата, да го патентова и да го сподели с нас Mr. Green
Прити Галина, аз тъкмо мислех да пусна анкета Как ви помагат мъжете след раждането?.
Моят свекър не е при нас, ама за сметка на това майка ми е у нас. Много съм й благодарна на жената, но тъй като тя е вкъщи, мъжът ми въобще не се включва и грам за нищо нито за грижите за Дидка, нито за домакинските задължения Tired. По цял ден като си е вкъщи на компютъра и джитка игрички. Той и преди раждането си беше такъв, ама уж след раждането щеше да помага. Сега отговорът е "като си замине майка ти". Не знам другата седмица като си тръгне майка ми дали въобще ще намирам време за ям. Сигурно ще се налага да оставям горкото детенце да си поплаче, за да мога да намеря време за себе си. Бясна съм направо #Cussing out. На всичко това отгоре, днес си взел нова униформа за лятото и ми вика, ще ми зашиеш ли емблемите. Аз му викам, ако си зает да ги зашия, ама ти не си - на компютъра си.  Съобразявай се малко. #2gunfire

# 204
Честити рожби на elly24 и panterkata66! Много здрави, весели и щастливи да растат с мама и тате!

Хубава и спокойна вечер, момичета!   bouquet

# 205
честита поли на мама ели! да расте най-вече здрава и много усмихнато и лъчезарно дете   bouquet
айде честито и на пантерката  Hug голям юнак, браво Simple Smile да е жив и здрав и много палав Wink

марвеле - според мен и сега може в чувалчета, стига да намериш такова малко Simple Smile а по въпроса за плаченето - отначало си плачат, щото нещо им има, а после в един момент усещат, че се нервираме и започват още по-силно, аз това опитно съм го установила  Confused и факт, че като се появи примерно тати или баба или който и да е друг, който да е спокоен и усмихнат и за отрицателно време си възвръщат равновесието и млъкват  Confused

никлес - аз съм малко боса в кърменето, но според мен каквото и да правиш (в смисъл често кърмене + разните там храни) трябва да минат поне 2-3 дни за ефект.. не вярвам да се получава от раз  Confused

коон - аз съм защитник на тезата, че психиката на родилката е най-важна, затова направи така, както ще ти е по-спокойно на теб
ако ти е по-добре с твоята лекарка - давай! ако не те притеснява, че ще си с друг екип - изчакай
иначе по моему не са толкова страшни тия системи, аз вече два пъти така раждам, АКО има трети - пак искам Wink

маргарете - на мен ми е още малко далечна погачата, но с таня бабата беше направила питка, поканих си приятелките (все жени трябвало да се канят ми казваха тогава), бяхме наредили разни сладки работи на масата и така Simple Smile хапнахме и пийнахме
питката ми я разчупиха в една кърпа над главата както държа бебето и после трохите ги вдигнахме на един гардероб, трябвало да са високо Simple Smile
сега не знам на теди дали пак ще "спазваме" всичко, мисля си да идем при моите баба и дядо и там да пекнем една питка за здраве, а пък другите подробности...  Blush

дари7 - айде бе душа, какви хапченца, не ти ли се ражда вече Simple Smile

бъни - на теди дупето се мие на всяка смяна на памперса, после попивам с тензух, след това минутка-две въздушна баня и после обиииилно до побеляване с крем здраве
май казвах някъде преди, но според мен е важно да има хубав мазен слой на кожата, за да изолира урината, иначе е без значение какво точно е мазилото Wink

милони - и таня имаше такива топченца на гърдичките като бебе, каза ми тогава лекарката, че са някакви жлези и ще изчезнат с времето и така и стана Wink

валя - и на теди цялото тяло се бели и сега като каза лампа... той е бил на фототерапия в болницата, ама пък чак сега ли да се бели  Rolling Eyes мажа по 2-3 пъти на ден и се облекчава положението, но ми е много странно  Confused

мимченце - и таня като бебе и теди сега - на мивката всеки път
мокри кърпички за навън, вкъщи все пак има течаща вода и ме кефи повече да ги облея на чешмата
но тензуха след това е ключов, че с хавлия не се попива добре водата и стават "бели"

майченце - най-много помага спокойствието Simple Smile така че действай по всички дразнещи фактори, било то и баби  Confused

ралии - щом чакате дати, значи да те проверяваме в петък Wink

прити -  като влязят в ритъм дребните и започнат да спят повечко, ще имаш време за повече неща  Hug търпение му е майката Simple Smile

а моята как не ще да ходи другата седмица към пловдив с баба си  Confused искала да си седи при нас с бебето
как ще се разберем, не знам  Rolling Eyes

# 206
Здравейте, момичета. Честито на всички, които вече гушкат своите бебета. Да са ви живи и здрави и много, много да ви радват. А на останалите бъдещи мами скоро да изпитат това голямо щастие.

Извинявам се, че нахлувам в темата ви. Но искам да ви предложа чай против колики на "Хип" и адаптирано мляко "Frisolac Premature". На моят син коликите отминаха и ми остана не отварян чая. А млякото не го използвахме, защото е на кърма. Ако някой се интересува да ми пише на лични.

# 207
От 5 дни не съм сядала на компютъра, обаче днес успях да ви изчета от край до край.
Честито на всички станали мами! Стискам палци на всички с кореми!
Аз нещо не съм в кондиция. Рева като магаре трети ден, не мога да се позная.
Моето Митаче е добричко, но нещо имам съмнения, че го държа гладен. От няколко часа имам електронна везна и почвам да следя редовно колко го кърмя и как наддава човечето.
На 18.06 се роди 3150
на 20.06 ни изписаха 3100
Днес 25.06 е 3140
Как ви се струва? Ще умра от ужас, много се страхувам дали всичко е наред.
В такава паника съм изпаднала.....
Хайде момичета, отивам да цивря пак.
Много ми липсвате, иска ми се по-често да ви чета и да се съветвам с вас.

# 208
  • Miami
Привет от мен  Grinning
Още привикваме с обстановката и нямам много време за компа и за форума, гледам като спи Жорко и аз да подремвам  Simple Smile
Kory, много сладък този Жорко, пу-пу!  Heart Eyes Нали го пазиш за Деяна Mr. Green, сватосахме децата още докато бяха в коремите ни!  Mr. Green Crazy Laughing
maristuta естествено, че вашата мома е за нашия хубостник  Mr. Green  Laughing
Всички бебенца в нашето албумче са страхотни  Hug

Нашето пъпче падна днес и сега се чудя мога ли да го мокря вече   newsm78 Май ще изчакам още ден-два  Rolling Eyes
Аз кърмя и направо съм като млекоцентрала  Mr. Green Гърдите ми се пълнят за отрицателно време, след всяко кърмене се доизцеждам. До каго ще бъде така? Много време отнема това изцеждане. Инъче Жорко като се наяде и заспива веднага и спи поне два часа. После се сърди почва да се сърди и започва да търси гърда, да си смуче юмручетата и реве неистово. В болницата ни ги даваха през три часа, но в къщи не мога да го науча така. Пробвах, но не мога да го гледам как се дере и ще му давам като огладнее.

За памперсите - и аз още се чудя кога да ги сменям. Повечето пъти след ядене сменям, но като го обръщам и той понякога пъвръща малко.
Педиатърката ми каза да взема за колики Еспумизан и чайче на Хип за храносмилане. На листовката пише, че това чайче е за 2 месец, но пък щом тя ми го изписа... newsm78 Има вътре лайка, анасон и копър.
Айде момичета чао за сега, че малкото шевче всеки момент ще писне  Grinning

# 209
[
Аз искам да питам майките, които имат слинг - удобно ли е за кърмене? Ние откарваме по 1 час на кърмене и оставам без гръб, без рамена, без ръце, и това в допълнение към нетърпимата жега Tired
Имам слинг,но нещо не мога да го наглася добре за кърмене newsm78От миналата седмица ползвам възглавницата за кърмене,супер удобна е,Виан си ляга на нея,аз се облягам и може да откараме час така Mr. GreenПоръчах си я от Кикиморско царство,на Бертони е,25 лв.
Честито на новите мами  bouquet
Тони,ми къде ще я засилваш за Пловдив Таня,Ния с кого ще се гони като дойдем на разходка WinkСега сериозно-и тя е залепена за мен и бебето,сега я взема за нямколко часа майка ми следобед,да поспя малко,но от понеделник триото ни ще е на 24 часов работен ден Laughing
Момичета,някой да има новини от Оффиоли?

Общи условия

Активация на акаунт