Бебета ЮНИ 49

• 13 632
  • 311
  •   1
Отговори
# 120
  • Вече в моята си приказка...
miloni, за подобен на твоя случай има в линка, който бях дала по-долу
http://xedra.wordpress.com/Вашите-въпроси/
Мисля, че не е хубаво да спи по толкова много време, най-вече заради кърменето.
Иначе и Калинка суче по около 10 минути от гърда /давам й и двете гърди на едно хранене/, но пък спи по час- час и нещо най-много. През тази нощ се буди няколко пъти, но аз веднага й пъхна в устата цица  Grinning и тя кротичко засуче и след малко е заспала. Но тогава редувам гърдите си.
Сутринта от 9 до някъде 13 часа през десетина минути беше на гърдите ми, докато не заспа. Преди малко се събуди, дадох й да суче и сега отново спи.
Вчера разходката ни беше по-дълга, обаче малката принцеса накрая реши да опищи улицата докато се приберем - ей, няма търпение това дете, когато е гладна и разходката не признава...

samimami, съчувствам ти! Пий повече течности! Стискам палци да дойде бързо кърмата  Praynig. Ох, много съм боса по отношение на кърменето, не смея да давам съвети, но пък мога да съчувствам, че и мен от това най ме е страх!

# 121
И ние сме по боди и чорапки, но много ме е страх да не изстине  Rolling Eyes

Когато ви мъчат колики колко време оставяте бебетата си да плачат преди да ги успокоите ???
Ние плачем втори ден безспир и не мога вече да я разнасям на ръце, някой трябва да я изпере и изглади все пак и т.н. А като я оставя ми се къса сърцето ,че е сама и плаче  Tired

# 122
  • София
Ми ако е от колики как да го оставиш - то не се лигави, а си го боли. Помагаш както можеш тогава. Пробвайте с Колийф и вие - виж Инчока е доволна, аз смея да кажа също  Praynig, макар, че като свърша тази опаковка почвам Инфакол да видим.

Ние от два-три дена се приспиваме само като легне върху корема ми. Леееекинко се притеснявам, че просто и е кеф така и се научи да ме юрка по този начин. Нощем се тръшка в нейното легло и трябва да я сложа върху мен и откъртва. Даже после я оставям да спи при мен. Преди малко същия номер - ама сега я метнах в нейното. То принципно е приятно и явно за нея много успокоително, ама не ми се ще да и създавам "вредни" навици. Та в този ред на мисли кажете има ли някакъв сигурна възраст след, която захитряват бебетата и започват да ни въртят на малкия си пръст. Аз съм чувала, че до края на втория месец уж нямало страшно - демек реват истински, но след това стават манипулаторчета. Някой ако знае да каже повече по този въпрос моля.

# 123
Моето вече е на 5 дена и вече ме менипулира иска на ръце да заспива а не в коша

# 124
Благодаря ви за съветите и мненията!  Hug

Марисута, за мен тия 300гр хич не са малко. Не съм съгласна, че трябва да дохранваш, но ти знаеш. Мен така с Маги ме агитираха да давам, че не й стигало. И след 40-я ден така хубаво си останахме на АМ, та чак до 1.6год.
Вери, и аз не съм много съгласна с това дохранване, даже изобщо не съм съгласна. Просто на моменти ме е страх наистина да не би да е останало гладно детето.  Tired Засега само веднъж и дадох, но се старая сега да спазвам разни "правила" за увеличаване на кърмата, защото хич не ми се иска мишчицата ми да се храни и с АМ.  #Cussing out Така, че - за момента решавам да пренебрегна съветът на педиатърката.  Crossing Arms
Аз също не се цедя, в болницата го правех всеки път, но сега не. Просто вътрешно усещане. Деяна суче с голям хъс и усещам, че е изсмукала хубаво.

maristuta,това за дохранването и на мен не ми звучи удачно във вашия случай.Днес четох в една книга,че до 10-тия ден бебетата наваксват грамчетата,които са изгубили след раждането.Вие колко изгубихте?
Родихме се 3150 гр, изписаха ни 3050 гр, а сега сме 3330 гр. И на мен ми се струва, че си е наддала в рамките на нормалното.  Thinking

Аз пък имам друг проблем,но се опасявам,че като го споделя някой от вас ще им се прииска да ме  #2gunfire #2gunfire #2gunfireОт вчера Норка прави паузи от по пет и повече часа,като по време на тези паузи спи.Не че е лошо да спи,но си мисля да не би да я прехранвам.Суче по 10 мин от вс.гърда,но ако пожелае да приключи по-рано не я насилвам.Не повръща след хранене,което е признак,че не е преяла,но пусти майчини притеснения newsm78Ето сега например не се е хранила от 8,30 и няма признаци да се събужда.
miloni, на мен също Деяна ми правеше няколко дни паузи от по 5 часа, но аз не съм я будила. Не знам, не разбирам кой знае колко, но щом спи спокойно детето, значи би трябвало да е добре.  Praynig  Heart Eyes

Хубав летен ден, момичета!   bouquet

# 125
Здравейте момичета,
влизам за бързо да поздравя всички, които гушкат вече своите рожби!
Нас вече ни изписаха. От сабота сме в къщи и свикваме един с друг Simple Smile

Нося ви и новини:
Вчера към 9 часа сутринта, Малта е родила секцио своя син Христомир - 3350/50см!

Да и е жив и здрав!
Успех на всички,които още са в очакване!
Аз ще наваксам с четенето тея дни и пак щте пиша!

# 126
честито на малта Simple Smile да е жив и здрав христомир !!!

А ама тя е чакала момиченце ????

# 127
Еее, най-сетне новини от Малта! Честито момченце! Да е жив и здрав малкия Христомир!

Малта ми беше споделила, че в понеделник й предстои секцио! Обаче вчера нямаше вести от нея и доста се попритесних! Радвам се, че всичко е наред и с нея и съвсем скоро дано се завърне във форума, за да разказва!

kris_ty4, добре завърнала се! Очакваме повече подробности и от теб!
Какво се случва с Офиори? Малкия Митко май имаше проблем с изакването?! Thinking

margarete
, не се страхувай да не настине бебчето. Ако на теб ти е топло, сигурно и на него му е топло. Калина не я обличам много, по цял ден стои на отворен прозорец, а стаята е по-сенчеста, но не се притеснявам. Като се гледам как вади пот текат от мен, не се страхувам и за Калина. Wink

# 128
ЧЕСТИТО МАЛТА! ДА Е ЗДРАВ И ДА ТЕ СЛУшКА!   bouquet
Ами ,че шуми коремчето и пръцка - пръцка... Ама като ме усети само че я вземам - млъква, като усети,че я пускам -  надава вой. Масажирам, топля, гушкам (и нищо да не правя пак мълчи) и в момента в който я оставя в леглото или коша  ooooh! ooooh! ooooh! рев -истерия...

Радина ми е на инфакол и се спуква да пръцка и плаче -  на нас не ни помагат, сега се надявам да ми донесат Лефакс ако ги има в Брюксел  Cry
Според мен от първите седмици свикват  на ръце гадинките  Mr. Green

# 129
  • София
Радина ми е на инфакол и се спуква да пръцка и плаче -  на нас не ни помагат, сега се надявам да ми донесат Лефакс ако ги има в Брюксел  Cry
Според мен от първите седмици свикват  на ръце гадинките  Mr. Green

Е ти ме разби направо - лоша работа.

# 130
maristuta,ето нещо,което ще те направи още по-уверена да не дохранваш за сега.
www.xedra.wordpress.com/page/3/

# 131
за плаченето и носнето на ръце/корем/каквото и да е  Crazy да споделя, че още навремето в babycenter-а си бях чела (щото таня много ревливо бебе беше, с много колики), че до към 5-6 месец бебетата не могат да правят причинно-следствени връзки тип "плача=>мама ще ме гушне"
мозъкът им не бил толкова зрял
после вече трупат база, на която да го решават и започват да го правят нарочно, но поне в началото си плачат просто защото нещо не им е кеф или ги боли
таня не се разглези от много гушкане, към 7я месец някъде даже си заспиваше самичка в стаята
всяко нещо с времето си Wink

сега докато сме още на вълна кърмене   Blush
малчо започна да будува, което е ок, време си му е
обаче като изкара 2 часа буден явно се превъзбужда и после не може да заспи
единствения начин е с кърмене
да обаче като суче за успокоение, а не за наяждане, супер ми нарушава ритъма на кърменията...  Rolling Eyes
та как да се оправи човек в тая ситуация ми е въпроса...
защото той все пак и ще расте, ако всеки път ще се приспива с кърмене, ще стане малко криво... а с люшкане и носене не винаги става...
кажете какво се прави в такъв случай  Thinking

# 132
Честито бебче на Малта! Да им е жив и здрав Христомир!    bouquet

Ех, не останахме..  Crazy

Сега видях и новите снимки на бебоци в албумчето - страшни сладури са! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 133
ух, забравих
честито на малта! да е жив и здрав юнака и много да ги радва!   bouquet

гале - браво на вас, наддава перфектно детето  Wink

офиоли - къде се загубихте, как е митю... ти как си...

самимами - голяма одисея с твойте шевове Sad дано все пак с времето се наместят добре местенцата и да не ти създават проблеми! а за кърмата - аз не смея да пропусна бадемите, овесените ядки и житото  Confused само чай не съм почнала да пия... ако искаш пробвай и ти всичко накуп, може да подейства...  Hug

мира - и аз съм на мнение, че при операциите бебетата е по-добре да ги дават само за храненията... майките след секцио просто имат нужда малко сили да съберат и да починат, а като знам бебетата колко плачат след стреса от раждането  Confused

# 134
T o n i, едно време Ивчо го приспивах на гърдата си, преди да го сложа в креватчето му леко изваждах гръдта си и му пъхах залъгалката. После нямаше проблем - спеше си като къпан. Ама това не го правех в първите седмици, дори месеци. Сега незнам как ще бъдем - и Калина обича да заспива на гърдите ми, успокоява се сучейки или по-точно дъвчейки зърната...
Аз днес не се изцеждах, пък ще видим. Не пропускам житото, ореховите ядки и айранчето. Както и мноооого вода, ама то в тази жега на това ме кара...
Хайде, оставям ви, че Баткото ще ми го доведат след малко. И ще изчакаме Таткото, за да излезем малко на разходка...

Общи условия

Активация на акаунт