Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как да позиционирам правилно бебето за кърмене?
Какви са симптомите на колики при бебето?
Кога се очаква да премине жълтеницата при бебето?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как да позиционирам правилно бебето за кърмене?
-
Какви са симптомите на колики при бебето?
-
Кога се очаква да премине жълтеницата при бебето?
Въпреки че времето за изчистване на жълтеницата може да варира, обикновено тя преминава за 1-2 седмици, но може да продължи до 1 месец. При кърмените бебета тя може да премине по-бавно, а при тези на адаптирано мляко малко по-бързо. Важно е да осигурите оптимално хранене и да избягвате прекомерното пиене на вода.
-
Как да се справя с повръщането на бебето след кърмене?
-
Как мога да разбера дали бебето ми има колики?

радвам се, че покрай раждането всичко е приключило добре! леко и бързо възстановяване и успешно кърмене 
хем майка ми е тук, дето с нея чудесно се разбираме и пак се дразня на моменти
Честито на новите мами , здрави и послушни бебоци .
.
Може да иамме новинки скоро
/ Докторката му предписа някакви капки и сега капем от тях.
, много е силна, не е нежна и по никакъв начин не я свързвам с миризмата на бебе. Май ще го сменявам. Вие какво олио ползвате?/
Обяснявам си го само с хормоните и с това чакане, което си е доста изнервящо...

.

П/з половин час го слагах на гьрда, хем да изсуче нещичко, хем да стимулира, но нищо. Горкия Коко до обяд умря от глад и аз не идьржах и след консултацията му купих АМ. Док каза 70-80мл, той цокна 50-тина и заспа от изтощение. До тази сутрин на всяко хранене давам и от двете гьрди и след това добавка 30мл, които нито ведньж не е изпил. Тази сутрин пак бях на 0-та, без капчица кьрма и пак му забьрках АМ, до следващото хранене явно се беше понасьбрало и му стигна само кьрмата. Сега спи, не знам какво ми стана, дано успея да си я увелича пак. 
В родилна зала ми стана лошо, даже и система с глюкоза ми пуснаха изобщо не ми хрумана да питам. После пьк питах акушерката дето ме изражда, но тя не знаеше, те се виждали, ми каза. А това момиче дето ме ши, изобщо повече не го видях, оказа се, че е някаква стажантка.
И така, почва да ме преглежда и вика, че имало и други навьтре. Е тогава направо щях да полудея вече.
После се сети, че имало някакви нови винилови конци, които падали сами, но за по дьлго време. За всеки случай се обади на неин познат в АГ-то/тя не работи в болницата/ и го пита, та той потварди, че вьтрешните ги правели с тези новите и няма нужда да ги махат. Сега си ходя хем цепната, хем с конци.
Пьпчето не е горе долу добре. В смисьл няма вьзпаление, но се е получило нещо като тапичка и за това не пада. А как си мечтая вече да го изкьпя като хората.