В знойния разгар нашите ЦВЕТЯ са нежен дар и радват всеки взор - 29

• 34 012
  • 603
  •   1
Отговори
# 390
Чаро,
 тогава какво да правя, за да го спася?
Не ме стряскай толкова бавно се хвана , а сега.?

# 391
  • На края на света !
Ох Деси ако знаех щях да спася моето ,нека някой с хубаво отгледано авокадо да сподели опита си .но пък може да започнеш да го подхранваш ,може и да излезе нещо.
При мен ситуацията беше такава ,растеше отначало като полудяло ,стана страхотно стройно и с хубави листа ,но после лека палека взеха да падат ,казах си какво от това нали растат нови на върха ,но  впоследствие взе да съхне върха ,почнах да го режа ,лека полека ,докато не остана нищо ,накрая го изкубах и видях че е загинало ,но и аз не знам защо ,иначе от форума някой тогава сподели ,че и неговото така е загинало Tired

но твоето може да си е добре  Peaceще стискаме палци Peace

# 392
браво Мастер  Laughing

колко е добива?  Wink

Ами малко е около 1 пакетче примерно....Защото някои от семенцата бяха кухи.....А и аз изобщо не очакавах.че нещо ще стане в саксия.....Ама аз не съм сяла цяло пакетче,така е около 3 пъти повече отколкото съм сяла.Доволна съм като за пръв опит.Благодаря ти Асе за съветите и напътствията     bouquet  bouquet  bouquet

Деска със сергията на пазара се разминах за малко  hahaha hahaha hahaha hahaha Joy Joy Joy Joy Joy

И аз започнах да се страхувам за авокадото....Дано да не изсъхне  Praynig

Последна редакция: пн, 30 юни 2008, 15:46 от TheNMaster

# 393
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

браво Мастер,
догодина и за сергия да стигне  Laughing

Деси, моето авокадо си стои така...
само старите листа са изсъхнали по края, явно е по ниска влажност.
на моето костилката изсъхна преди половин година, но още е живо, пу пу да не му е уроки Praynig
но иначе имам едно загинала точно както го описва Чаро  Rolling Eyes
то беше при свеки и предполагам, че е било преполято и на студено...

новото авокадо расте различно, не прави стъбло и листата са малки.
явно е друг сорт. newsm78

бананът ще снимам по-късно

# 394
Все забравям да ви се похваля, че и моето авокадо го насадих в почва и от няколко дни се показа зеленото връхче нагоре, до тогава растеше само на корени.

# 395
Браво Лени.
Да снимаш като се покаже нещо.
А дали не е от това че е на вън и слънцето е много силно.

# 396
Ами ще го снимам Деска, то вече се вижда. Незнам дали е от слънцето, защото авокадото ми е в кухнята, която е северна и там грее слънце само рано сутрин и привечер за съвсем кратко... мисля, че просто му беше време... Да видим сега, как ще расте и какъв сорт е (както казва Ася Wink).

# 397
Момичета, обещах ви снимки и от тази година. Ето - пресни-пресни, от вчера (от 5та страница натам са новите) - http://www.snimka.bg/album.php?album_id=258303&view=1&photo=33

# 398
  • Пловдив
Момичета драцената, на която преди време отрязах върха пусна 9 разклонения  Shocked. Дайте съвет какво да ги правя, всички ли да ги оставям, или да отчупя някои  newsm78 Ето я и нея

# 399
Furby,
Голяма шефлера,голямо нещо бе!
И тук да попитам понеже видях -
шареността от друг вид разновидност на шефлерата ли е или от светлината на която стои.
asq82 ,
За мен ги остави още малко да израстнат че да бъдат по силни и здрави,като ги присадиш.

# 400
Ами малко е около 1 пакетче примерно....Защото някои от семенцата бяха кухи.....А и аз изобщо не очакавах.че нещо ще стане в саксия.....Ама аз не съм сяла цяло пакетче,така е около 3 пъти повече отколкото съм сяла.Доволна съм като за пръв опит.Благодаря ти Асе за съветите и напътствията     bouquet  bouquet  bouquet

Деска със сергията на пазара се разминах за малко  hahaha hahaha hahaha hahaha Joy Joy Joy Joy Joy

И аз започнах да се страхувам за авокадото....Дано да не изсъхне  Praynig
Ехааа. Браво, браво. Догодина повече. Моя го посях, ама още не е изникнал.  newsm78 На теб колко време ти отне поникването....и след колко време имаше кимиончета?

# 401
Деси, благодаря ти! Това всъщност е оплешивялата ми шефлера - миналата година имаше много повече листа, после почти я изгубихе и сега има само 2 "туфички" и голо стебло. Мисля да отчупя издънката и да я засадя - малката шефлерка така я хванах - преди 2 месеца я засадих, беше само едно листенце, а сега (както се вижда) има 2 нови листенца. А за "шареността" - мисля, че си е от вида на шефлерата, а не от това къде я държиш.

Последна редакция: пн, 30 юни 2008, 19:06 от Furby

# 402
Furby чудесни цветенца  Peace

Момичета драцената, на която преди време отрязах върха пусна 9 разклонения  Shocked. Дайте съвет какво да ги правя, всички ли да ги оставям, или да отчупя някои  newsm78 Ето я и нея

asq82 моето мнение е че трабва да оставиш не повече от 3 разклонения

# 403
Е да но защо едното листо е зелено а другото шарено.
Затова попитах.

# 404
Деси
и моите шефлери са шарени и скоро ще трябва да  ги понамалявам, така че ще мога да раздавам...

Общи условия

Активация на акаунт