В знойния разгар нашите ЦВЕТЯ са нежен дар и радват всеки взор - 29

• 34 010
  • 603
  •   1
Отговори
# 375
Значи и така да го оставя, пак ще си расте  Confused

# 376
  • На края на света !
elin_a ами зависи как искаш да е оформено  аз имам едно три годишно портокалче което постоянно пуска клончета но аз му ги махам изкам да е с по високо стебло Peace
момичета а мен ме е много срам  Embarassed,миналата седмица изкачихме един връх и едно цвете ми направи огромно впечатление ,срам ме е защото се опитах да си отскубна ама нищо не стана , а сега разбирам ,че било защитен вид,  Tired

# 377
elin_a ,
Аз исках да те попитам за колко години е достигнало тази височина мандаринката?
Чародейка ,
Мила откъде да знаеш че е защитено?

# 378
  • На края на света !
Деси така е ,трябва да слагат ,някакви табели ,то предполагам повечето хора незнаят Peace
иначе ето такова е цветето
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/22/LiliumJ … ankaeBulgaria.jpg
а ето такова пък срешнах днес
http://www.srgc.org.uk/monthfeature/august2005/LiliumMartagon2.jpg

# 379
Чаро много е красиво  Grinning
До сега май не съм срещала такова по планините  Thinking

Пазя го въф тайна
честит празник   bouquet

# 380
  • На края на света !
Таша среща се Стара планина, Витоша, Беласица, Знеполе, Рила и Западни Родопи и било балкански едемид  Peace
http://www.visitcentralbalkan.net/index.php?l=0&s=1&c=8&o=27

# 381
Таша среща се Стара планина, Витоша, Беласица, Знеполе, Рила и Западни Родопи и било балкански едемид  Peace
http://www.visitcentralbalkan.net/index.php?l=0&s=1&c=8&o=27
Днес бяхме на Витоша и едно от децата (не мойто  Laughing) откъсна точно такова цвете, само че не жълто, а цикламено. Не знаех, че е защитено. Аз го разглеждах дълго - много е красиво.

# 382
  • На края на света !
Силви и аз незнаех ,че е защитено ,но понеже ми направи впечатление се порових в нета и открих Peace какво друго интересно имаше по Витоша?

Между другото да ви се похваля днес едно цветче от лилавата кампанула е цъфнало ,утре ще ви го покажа Peace

# 383
...какво друго интересно имаше по Витоша?...
Ми, ние бяхме един малък цирк - бандата хлапета трудно се удържаше в рамките на планинската пътечка Laughing.  Та на майките не им остана много време за любуване на природата, но все пак забелязах "ниска пълзяща хвойна" (не знам дали това е правилното й название  Embarassed). А, как ухае! Ммммм...
Искам да си имам такава, обаче дали продават?
Събрах си кори от бор - чудни са за декорация на градински цветя.

...Между другото да ви се похваля днес едно цветче от лилавата кампанула е цъфнало ,утре ще ви го покажа Peace
Хайде, чакаме  Simple Smile

# 384
Desi_minkova, на годинка и нещо е  Hug Много ме радва Simple Smile Ще ми се сега и лимон и маслинка да си завъдя, но не щат да поникнат, от около месец-два съм ги забола и нищо. За маслинката прочетох, че трябвало да бъде накълвана костилката, може би със следващата ще пробвам да я набода с нещо остро, преди да я посея  newsm78

# 385
Момичета,имам си за първа година реколта от кимион  Grinning Grinning Grinning
Вчера го събрах.Много съм доволна...

# 386
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
браво Мастер  Laughing

колко е добива?  Wink

аз ям рукула от собствени посеви...
супер доволна от добива, сама си я ям, ама не ми пука.
иначе 100гр. са 1.50 -2 Е  Confused, хлъц

да се похваля бананът ми си вдърви стъблото и сега е твърдо и много лъскаво...
вече не мяза на трева Laughing

# 387
  • На края на света !
честито за реколтата   bouquet
Ася покажи банана  Praynig то и моя се посвести вече искара две по големи листа ,и сега ми прилича на банан ,но защо на моите банани все са им петнисти листата ,все си мислех ,че този ще си е зелен а новите големи листа са на петна newsm78
след малко ще снимам цветчето на кампанулата  Peace

# 388
Е Мастерче,
Ще има ли за продан?
Да не извадиш сергия на пазара  Hug
Ася,
А какво стана с авокадото още ли му съхнат и жълтеят листата?
Аз на моето две вече махнах.
И не мога да разбера от какво става това.
А за мандаринката не знам кога ще стане толкова голяма,колкото на elin_a.
Все още е малка а над повече от 9 листа.

# 389
  • На края на света !
момичета пазете си авокадото ,че и моето така загина ,уж растеше растеше ,и после като взе да съхне ,нямаше спасение ,явно като се свършила храната от костилката ,тогава взе да съхне ,поне аз така си го обяснявам  Peace

Общи условия

Активация на акаунт