В знойния разгар нашите ЦВЕТЯ са нежен дар и радват всеки взор - 29

• 34 098
  • 603
  •   1
Отговори
# 105
Ленито,
кажи направили гъбите,пачия крак?
то не е по темата,но нали все пак гъбите са растения  Laughing

# 106
Оле, не ми говорете за пачи крак, като бях 3-годишна лежахме цялото семейство в болницата натровени от него. Не ги беше брал баща ми, а приятелско семейство,че всичките се натръшкахме Confused

# 107
Ами вчера бяхме на РД на баща ми, та се отложи за днес евентуално, но в нашето семейство таткото е фен на готвенето, та сега като си дойде сигурно това ще прави Simple Smile Ще докладвам резултата!

# 108
Инеса, привет и от мен. Чудни цветенца! Много ми харесаха. Браво на теб! newsm10

МерСедес, благодаря.
Само се притеснявам, че другата седмица, когато са пораснали още, аз няма да мога да им се радвам /нали отиваме в Елхово при бабите да се подготвяме за РД/ И цикасът ще е с големи листа, и еухарисът ще е отворил всички цветове, и ехмеята, и далията, която вече има пъпка.  Cry
Ще ги оставям на грижите на съпруга ми. Той ще се справи, защото трябва само да ги полива през ден. Но се притеснявам за юнкоса, че нали все трябва да има вода в чинийката. Мисля да го потопя в един леген с вода, та да си взима, колкото му е необходимо. Какво ще кажете Вие?

# 109
  • София
Инеса, страхотни цветя, поздравления   bouquet

Момичета, пак да ви помоля, посъветвайте ме с какво да напръскам превантивно цветята против белокрилка  Praynig

# 110
Но се притеснявам за юнкоса, че нали все трябва да има вода в чинийката. Мисля да го потопя в един леген с вода, та да си взима, колкото му е необходимо. Какво ще кажете Вие?

В никакъв случай не искам да съм лош пророк, но моя юнкус точно по този начин загина, много вода.
Според мен няма да му навреди дори да се засуши за малко, но не и да е преполят. Peace

# 111
  • Пловдив
Инеса, страхотни цветя, поздравления   bouquet
newsm10
А как ще се познаем?Предлагам всяка да закичи по едно цвете зад ухото  Laughing
Joy Joy Joy
Joy ще ме скъсате от смях. И да приложите снимков материал после ей Габровки  Wink
Иначе зимата циганчета ги прибираме вътре и поливаме чат-пат....моите специално загинаха, но долу на баба ми се запазиха. Само че станаха много дълги, та за това ги окастрихме хубавичко  smile3508

# 112
  • По света и У нас
Здравейте,цветарки!Аз съм много неопитна по тази тема,НО имам желание да науча smile3529
Искам да ви попитам трябва ли постоянно в чинийката на теменужката да има вода?И как да и забърша листенцата,те са много мъхести и ме е страх да не ги повредя нещо?
И това цвете някой знае ли как се казва
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=257633

# 113
Много благодаря на всички за чудесното посрещане. Страхотни сте!  bouquet
За първа година отглеждам тези прекрасни цъфтящи цветя, по простата причина, че все още нямам къде да ги редя, но се надявам това да се поправи скоро /2-3 години, да си направя градинката и первазите на прозорците/.
А относно "камбанката", аз наистина не знам как се казва, но баба ми я наричаше така, та и аз...
Искам да ви попитам късно ли е вече за рязане на драцена?

# 114
Мен също ме интересува. Имам няколко такива, вкл. и с бяло

# 115
  • Габрово (троянка омъжена за габровец)
Здравейте,цветарки!Аз съм много неопитна по тази тема,НО имам желание да науча smile3529
Искам да ви попитам трябва ли постоянно в чинийката на теменужката да има вода?И как да и забърша листенцата,те са много мъхести и ме е страх да не ги повредя нещо?

цветето е хлорофитум (зелена лилия) според мене много лесно се гледа  Peace  Пусни със търсачката и ще ти излезе.

# 116

На теменужката в никакъв случай не и мокри листата, поливай умерено, на моите никога не съм им слагала постоянно вода долу в паничката. За листата....и на моите са все прашасали, чистя ги с четчица/по съвет тук от темата/. Имам 8броя в момента.

Прилича ми на хлорофитум, имам и зелен, и такъв с бяло.

# 117
Благодаря, Пазя го въф тайна. Значи ще помоля съседката да го вземе у тях за 1 седмица. А ти как го поливаше? Колко често. Аз по 3 пъти на ден слагам вода в чинийката, че е много горещо.

Вивиан, виж това: http://www.strelitzia-bg.com/detail.php?item_id=1481#

Здравей, Maybelline!

инеса, аз моите ги резнах преди 3 седмици и вече пробиват израстъците. Но на едната са повече от 7, та ще изчакам да видя кои са най-хубавите 3 и ще премахна другите.

# 118
  • Габрово (троянка омъжена за габровец)

Има го и в разновидност с бяло по листата  Wink написах на Maybelline

# 119
*Maybelline*
Добре дошла при нас! Опитай да почистиш листенцата с мека четчица, не обичат вода по листата. А в чинийката не е добре да се задържа повече от 2 часа вода, за да не загният корените. Ерго ако след 2 часа от поливането има вода, можеш да я изсипеш от чинийката.

Общи условия

Активация на акаунт