В знойния разгар нашите ЦВЕТЯ са нежен дар и радват всеки взор - 29

• 34 113
  • 603
  •   1
Отговори
# 195
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
LOVE, и аз преди исках да си правя такова нещо, ама не в дамаджана.

сеят се бавнорастящи цветя, които обичат висока влажност.
това като порастне какво ще правиш  newsm78, ще чупиш дамаджаната или ще го оставиш да изсъхне?

аз исках да си правя с кактусчета Peace

# 196
LOVE, и аз преди исках да си правя такова нещо, ама не в дамаджана.

сеят се бавнорастящи цветя, които обичат висока влажност.
това като порастне какво ще правиш  newsm78, ще чупиш дамаджаната или ще го оставиш да изсъхне?

аз исках да си правя с кактусчета Peace
Засега само го посях  Simple Smile после ще му мисля. Не съм навита да чупя дамаджаната, нито да го оставя да изсъхме. Може би ще го отскубна и засея в саксия. Ще чакам да видя какво ще стане  Grinning

# 197
Габровки,
забравих - мога да дам и китайска роза също с коренчета,а и ще разделям и хамедорията.
Който иска да казва,освен бегонията.
Ей никой ли няма трилистник(при мен еднолистник)

# 198
Деси, в момента нямам трилистник, но сме гледали такова цвете. не изисква особени грижи. Ще ти напиша, какво се казва за него в "дебелата книга" : Трилистник /Колоказия/
След израстването на третото листо, най-старото изсъхва. При добра светлина и влажност трилистникът запазва по 5,6 и повече.Листото може да достигне еднометров обхват. Обича топлина, влага, добро осветление често поливане /оскъдно през зимата/, висока влажност на въздуха.. Цъфти, макар и рядко, а цветът е бледозен и прилича на цвета на калата.

# 199
Ей тия кактуси (http://img011.imgshare.eu/i/Nuneto/dsc05715_470d6.jpg) са най-красиви наистина!
Ася-lein, мисля, че в списанието бяха точно описани растенията, които предлагат за композицията в терариума, но не бяха кактуси - в терариума става много влажно и мисля, че не е подходящо. В Книгата пише, че са подходящи папрати, кротони, фитонии, маранта, криптантус, калатея, селагинела и роеро, може и африкански виолетки и орхидеи. Даже пише, че кактуси и сукуленти никога не се слагат. Не се слага на пряко слънце и се полива на няколко месеца

# 200
desi_minkova ,аз съм кандидат за китайска роза Embarassed,обаче нямам трилистник.Само теменужка и бенджамин.Мога да донеса и едно картофче,ако някой иска картофена палма.
Малко извън темата, но вчера намерих изненада на поляната зад къщата.Две малки котета в една торба.Толкова са сладки, нямаще какво друго да правя,освен да си ги осиновя.Дъщеря ми на върха на щастието, а аз имам още двама беладжии да ми мачкат и ровят в цветята.

# 201
# 202
Ако е отговор на моя пост и аз реагирах така Shocked, сега обаче всички вкъщи сме така Laughing
Котетата са много сладки и забавни,а този който ги е захвърлил... Просто нямам думи.

# 203
  • Пловдив
Ако е отговор на моя пост и аз реагирах така Shocked, сега обаче всички вкъщи сме така Laughing
Котетата са много сладки и забавни,а този който ги е захвърлил... Просто нямам думи.
Направила си правилния избор според мен  Peace и аз ужасно много обичам котките, винаги сме имало коте в къщи. За жалост последното умря докато бях бременна Sad
Сори, че се отклоних от темата.
И сега по нея. Днес се сдобих с разсад от калдаръмчета и кученца, които вече боднах...ще чакам да се съживят

# 204
да ви се оплача всичките ми цветчета са зле в тази жега.какво да ги правя не знам.най-вече дефинбахията пожълтяха и двете листенца а до сега се пукна да расте.на спатифилиума и сингониума ми също пожълтяват,дано не загинат така ми е мъчно за хубавите ми цветчета.дали да ги поливам по-често или по-рядко?всеки ден ги пулверизирам

# 205
aleks,
 за бегонията виж тук
 http://forum.flowersnet.info/viewtopic.php?f=12&t=810 и
http://www.plantcare.com/encyclopedia/elatior-begonia-1640.aspx
и тук има нещичко http://www.bul-news.com/bg//303
и не я присаждай докато не прецъфти Peace
  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
Много ти благодаря Hug, няма да я пипам, сложих я на северната тераса, все още е свежичка ,дано и хареса там.

# 206
  • Габрово (троянка омъжена за габровец)
albenap Браво за котетата и аз бих постъпилата така.  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Даже нашата лудетина Споти (на албума ми се вижда) я прибрахме от пътя. Нищо, че ми е вдигнала мерника на повечето цветя  Mr. Green .
Аз съм кандидат за бенжамин, теменужка и картофена палма ако някой не прояви желание.
Деси имам желание за бегония ама съм унищожител на бегонии  Mr. Green
Предлагам плектрантус, който беше коментиран по рано имам в изобилие.
Ще нося теменужки (листенца) довечера ще проверя какво мога да донеса още. Давайте поръчки  Laughing

Ташаако имаш минаване през Габрово мога да ти накъсам от плектрантус, той се  хваща през цялата година Sunglasses

Последна редакция: чт, 26 юни 2008, 08:25 от aitep

# 207
Ташаако имаш минаване през Габрово мога да ти накъсам от плектрантус, той се  хваща през цялата година Sunglasses

aitep благодаря ти  Hug
Ако имаме път към вас на всяка цена ще се обадя, но май не се очертава скоро  Confused
Но и ти ако имаш път на сам свиркай  Grinning

# 208
Момичета, от 2-3 дни някаква гъсеница ми яде балконските цветя. Целите са в дупки сега.
Моля ви, кажете ми как да унищожа злодея!
  bouquet

# 209
Силви,майка ми имаше гъсеници в сандъчетата си миналата година и ги издири и изхвърли.За препарати незнам,сигурно друг ще ти помогне със съвет,но ако не успееш да ги унищожиш сигурно някоя прекрасна сутрин ,ще откриеш цветята си сред облак пеперуди Wink

Общи условия

Активация на акаунт